![]() |
CUTIE SUBWOOFER
Am pus topicu` asta pentru a va cere ajutorul in ceea ce consta o cutie pentru subwoofer . Stiu ca a mai fost un topic pe care s-a mai discutat despre aceeasi tema si s-au dat si niste programe . In legatura cu programele m-am chinuit cu amandoua sa fac o cutie dar nu prea reusesc sa inteleg totul . Am luat un subwoofer :
-Frecventa - 22-500 Hz -Sensibilitate - 92 dB -Max. muzical power - 600w -Impendeanta - 4 si 8 ohmi -Marime - 200mm Firma care l-a facut se num. PRO WEST dar nici urma de ea prin cele doua progr. In legatura cu bassul eu vreau sa il fac cu bass reflex . In curand o sa pun si niste poze cu el . Multumesc mult . :oops: |
Pentru a calcula o incinta pe masura pentru acest difuzor mai ai nevoie de cativa parametri, pe care trebuie sa ii obtii de la fabricant. Anume parametrii Thiele/Small urmatori: Qms, Qes, Vas si Fs.
P.S. impedanta n-are cum sa fie si 4 si 8 ohmi. P.S.2 unele difuzoare sunt concepute pentru incinte inchise, si merg prost in bass reflex. |
In cazul subwooferului asta se poate sa aiva impendeanta 4 si 8 ohmi pentru ca are bobinaj dublu . Mersi pentru ajutor mai astept idei .
|
Ba nu se poate sa aiba si 4 si 8 ohmi, chiar daca e dubla bobina. Daca ar fi de 2 x 4 ohmi, impedanta totala ar fi 2 (in paralel) sau 8 ohmi (in serie).
|
face tata incinte....ia intra tu pe www.incinte.go.ro si vezi acolo... momentan pagina e la modificat,dar gasesti ceva poze...la kil....
si daca esti interesat,suna la 0724306031,stefan sau pe mail : [email protected] daca e si nu ti-ai facut inca,discutam si in functie de masina facem cu bas reflex sau fara,pt ca daca ii pui,trebuie sa o faci mai voluminoasa respekt |
Eu nu vreau incinte de masina eu vreau doar un sistem 2 cu 1 sau 4 cu 1 :lol: Cat despre cutia de subwoofer mi-o face cineva pe gratis dar are nevoie de volomul ei asa ca cine ma poate ajuta in leg cu volumul ei il rog sa posteze aici :!:
|
am inteles.vezi ca pt volum iti tre parametrii difuzorului...pe care ii are in carticica lui...si daca nu ii are...cauti p net modelu...daca il stii....iar daca nu....nu poti decat sa il facu \"la ochi\"
intra si pe site-ul meu,poate gasesti ceva idei....desi de casa nu am facut prea multe.... respekt |
In legatura cu cutia . Am facut-o din ochi si a iesit cam asa 35/35 cm fata si spatele si 50/35 lateralele si celelalte doua , oricum acum nu stiu cum sa explic prea bine dar am dus subwooferul la un tamplar si i-am explicat lui , cutia o fac din pal 1,8 cm si cam atat. Cand o sa fie gata o sa ii fac cateva poze si le pun aici .
|
mi-am dat seama.din fatza e patratzel iar adancimea e de 50.
asteptam poze si sa imi zici daca i-ai pus vatelina si tot ce ii trebuie.adica ce ai folosit la ea. |
O sa ii pun vatelina aerisire si in rest o sa vedeti poze marti - miercuri cand o sa fie gata . :wink:
|
Din cate stiu eu la o cutie de woofer nu se pune vatelina.Yo am subwoofer Infinity 400w cilindru si nu are nmk in cutie.E luat din magazin,de la mama lui.Palul melaminat nu este bun pt cutii de woofere pt k nu are rezonanta.La cutiile originale e un fel de placaj sau carton presat asa k nu stiu cat de bine se va auzi.Respekt
|
mai Kusa.. cum naiba sa aiba ma si 4 si 8 ohmi ?? :) :) :)
|
Eu cand l-am cumparat mi-a aratat catalogu de la firma aia si sub asta al meu scria impendeanta 4 si 8 ohmi mie inca mi se pare cam imposibil dar vanzatorul mi-a garantat ca daca il bag pe statie de 8 nu i se intampla nimik si in afara de asta mi-a aratat si cum sa il connectez la 8 ohmi . :D
|
Mc_Mate...sa stii ca te contrazic...eu fac din astea si iti zic eu ca se aude mai bine cu vatelina (cel putin la cele fara bass reflex,adica cele inchise).
Cat despre palul melaminat,da,iti dau dreptate.Eu folosesc PFL,adica din acela care nu e melaminat....ideal ar trebui sa fie din lemn de esenta tare...da cine are bani de asa ceva :D in fine,cum am zis Kusa,asteptam poze |
Quote:
Ce amplif vrei sa pui pe el? Daca ampliful e de 2 canale pe 4 ohmi, pui o bobina pe un canal. Cand pui un dif de 8 ohmi pe un amplif auto in punte, puterea pe care o va scoate ampliful va fi mai mica decat in cazul unui dif de 4 ohmi. De ex. daca ai un amplif care scoate 2x75 de wati pe 4 ohmi si 2x100 de w pe 2 ohmi, puterea in punte va fi de 150 de w pe 8 ohmi si 200 de w pe 4 ohmi. Putine amplificatoare auto merg 2 ohmi in punte ('bridged') - majoritatea, cand le legi in punte, au nevoie de minim 4 ohmi. |
Daca ai amplificator cu doua canale leaga fiecare canal la cate un set de conectori al difuzorului... merita incercat...
|
Varianta corecta este cea pe care a spus-o Big MAc am doua bobine de 4 ohmi iar cand voi lega la 8 ohmi leg la un plus de la una si la un minus de la cealalta . :lol:
|
2 Attachment(s)
Am o veste proasta :( :( :( . Idiotul ala de tamplar cand a bagat suruburile i-a scapat bormasina in membrana si a gauritoo :( :( :( :( .
Dar totusi am poze asa cum e subwooferu fara cutie azi le-am facut ca nu l-am mai bagat in cutie . :( . Voi ce spuneti sa fac : A)Sa ii schimb membrana ? B)Sa il pun sa-mi dea banii pe el ? C)Sa ascult asa la el ? Si va rog frumos raspundeti si voi si dati-va cu parerea. Totusi uitati poze : |
Din fericire nu e prea mare gaura. E pe suspensie, nu pe membrana. Lipeste-o finutz cu prenadez sau neopren si o sa mearga perfect.
Tamplarul ar trebui sa-ti dea ceva despagubiri. Sau sa-ti cumpere un dif nou. |
Intrebare : cum a ajuns cu bormasina acolo ? Normal trebuia sa dea semne si sa gaureasca fara difuzor !!!!
Parerea mea : cere-i banii . Poate ca o sa tina lipita , poate ca o sa se auda bine dar la fel - cam slabe sanse . Cutia cum ti-ai facut-o ? Cu sau fara bass-reflex ? Daca este \"sealed \" vei avea o cursa mai mare la difuzor si nu cred ca o sa tina . Daca este \" vented \" - bass reflex s-ar putea sa mearga . In ambele situatii - cere-i despagubiri !! |
ala-i difuzor de 2 mil de pe Maica Domnului si duce vreo 130W rms-150W rms
pune-l sa-ti dea banii ca ti l-a stricat definitiv -aia-i membrana f tare si o sa vezi ce patesti; CUTIILE SE FAC FARA DIFUZOR!, asta chiar nu stiti? |
1 Attachment(s)
Eu zic ca se repara. Dar bineinteles cea mai buna solutie e sa-ti dea banii pe el si iti iei unul nou.
Paranteza: de aia folosesc eu doar suruburi Torx sau Allen/BTR pentru prins difuzoarele... din astea nu fuge niciodata surubelnita. ;) |
Chiar acum am fost la unu care face si repara difuzoare , face cutii si statii . Omu a zis ca imi imbraca cutia , imi schimba gaura unde intra subwooferu ca ala nu o daduse nici pe aia bine imi pune airisire mai mare si a spus ca il cun. pe ala de la care am luat dif si o sa vb. cu el sa ii dam o spaga si sa imi dea altul nou iar pe ala sa il trimita inapoi la depozit .
SI TOATE ASTEA MA COSTA NUMAI 450 DE MII :lol: . Si cu ocazia asta l-a testat asa cu membrana rupta pe o statie de 100 W rms si se auzea super bine in aer liber . :lol: :D :wink: |
Bine ca s-a rezolvat.
Cu ce iti imbraci cutia? mocheta speciala? de unde? cat costa? :D |
O sa ma interesez sambata cand e gata totul si iti spun si cu ocazia asta o sa pun si poze . Eu zic ca mocheta ar fi speciala pentru ca omu m-a intrebat si daca o pun pe masina si i-am zis ca da si a spus sa il las sa-mi puna mocheta de-aia.
|
Maine o sa fie gata totul , membrana s-a lipit perfect , si tot maine o sa fac niste poze si le pun pe site .
|
2 Attachment(s)
E gata aveti aici poze . Apropo de mocheta eu zic ca este pentru boxe pentru ca numai acolo am vazut-o pusa . Cat despre subwoofer l-am nimerit pe om acasa cu o statie de 180 W rms si l-am rugat frumos sa mi-l bage si sa de cat poate in el dar nu s-a dus nici la 180 si cineva a spus ca la frecventa lui pe care o am pe el duce max 200 W rms. Bun acu poze ! : :wink:
|
arata binisor pt pretzu asta...auditie placuta
|
Daca vrei sa legi diful cu ambele bobine pe canale separate ale amplifului sa ii dai semnal mono la amplif altfel distrugi bobinele
|
Re: CUTIE SUBWOOFER
cine ma ajuta si pe mine cu o indicatie???am 2 difuzoare sony x-plode xs-l152p5s de 15 inch 450 watt rms si vreau sa fac un subwoofer de masina.Am nevoie de un amplificator...Ma poate ajuta cineva cu o sugestie???Ce firma??Ce model???Inca ceva....As vrea sa fac cutia din plexi-glass si nu stiu cat costa.......:cry:
|
cine ma ajuta si pe mine cu o indicatie???am 2 difuzoare sony x-plode xs-l152p5s de 15 inch 450 watt rms si vreau sa fac un subwoofer de masina.Am nevoie de un amplificator...Ma poate ajuta cineva cu o sugestie???Ce firma??Ce model???Inca ceva....As vrea sa fac cutia din plexi-glass si nu stiu cat costa.......
|
cutie facuta din plexiglas nu e o alegere buna nici acustic nici ca si buget ,ce ii adevarat o sa arate foarte bine , daca o reusesti sa faci o sa fie si foarte scump si n ici nu o sa sune asa bine , mai ales ca nici sony nu este o marca conducatoare la car audio .
fa cutie din MDF asa o sa sune cel mai bine ;) |
are dreptate joe , la difuzoare cu diametru mare e indicat sai faci incinta cat mai ramforsata , de preferat din mdf , plexiglasul e scump , iti trebuie gros ( cel putin 13 - 15 mm ) . io am folosit pt incinte de maxim 45 litri .
|
Quote:
|
4-8 Ohm - Difuzorul merge si pe 4 si pe 8 ohm si nu se strica ( la asta se refera )
Plasa difuzorului mi se pare ca e cam aproape de suspensia membranei ... La un test de bass atinge sau nu cursa membranei plasa ? Difuzorul are frecvente destul de bune daca sunt adevatare si ca putere are undeva intre 150 - 200 W RMS . 600 sunt cei muzicali :) Poti face o mica filmare si sa o urci sa auzim si noi ? Numai bine |
am un dif. bm de 350w pe 4ohm si as vrea sal fac de 8ohm fara sa pierd claritatea la ia ma poate ajuta cineva:-)
|
legi in serie cu difuzoru un rezistor de putere, de 4 ohmi si ai dufuzorul de 8 ohmi, dar se va auzi mai incet ca si pe 4 ohmi.
|
mersi de ajutor:D
|
ma poate ajuta cineva cu o scita de cutie de wofer pr. difu meu
diametru 30cm independenta 4ohm fregventa 30hz-3500hz sensibilitate 92db putere max.350w marca BM-30350.si un filtru pentru el multumesc |
Buna baieti
Ma ajutati si pe mine cu niste dimensiuni sau mai bine cu o schita pentu o incinta la un subwoofer Pioneer TS-W258D4 # diametru: 25 cm # putere RMS: 350 W # putere maxima: 1200 W # impdanta: 4 Ohmi # sensibilitate: 90 dB (1W/1m) # raspuns in frecventa: 20-450 Hz Producatorul recomanda ca incinta sa fie intre: 18.4-35.9 l, dar problema este ca nu stiu cum sa calculez litrii astia:rolleyes2 Merci anticipat. |
| All times are GMT +2. The time now is 11:20. |
- Copyright 2026 4Tuning