Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   G MK2 - DK (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/103813-mk2-dk.html)

ranzi 10-01-09 18:07

G MK2 - DK

9 Attachment(s)
Pai sa incepem cu inceputul :
Marca : VW Golf 2
An : 1988
Motor : 1.3 carburatie
Interior : Scaunele si bancheta arata foarte bine si sunt in stare foarte buna .... la restul mai trebuie lucrat
Culoare : Gri
Jante : 15' cu gume 195/50
Suspensie : Sport (nu stiu ce marca este)
Caroserie : nu prezinta urme de accident (2 infundaturi mici pe usha stanga + ceva pete mici de rugina p'ici p'colo)
Rugina : din cate am vazut eu ...putina

.............................................

Masina a fost cumparata acum 3 sau 4 zile ....
Motorul merge binisor, masina se comporta bine pe asfalt
Caroseria pare inchegata bine

............................................

Urmeaza :

Prima si prima oara :

Motor: Ulei + Filtre (benzina + ulei) + Aditiv Ulei + Solutie Curatat Carburatorul + Solutie curatat motorul + Curea distributie + Cateva reglaje (poate kiar si o segmentare pe viitor)
Suspensie + Articulatie : Bucsi Pivoti si toate cele ...(cam troncane pe fata)
Caroserie : rectificat putin pe unde sunt petele de rugina (temporar pana ma apuc sa o fac complet)

In viitor : Nu se stie ...in orice caz o sa trag cat mai mult pe Old School (fan) Low and Slow ...nu vreau masina de fuga ... asa ca motorul ma satisface si nici nu vreau sa arunc multi bani in ea .... dar tre sa iasa ceva frumos la oki :P

O sa pun poze si comm. cu ce modificari mai sufera masina ...sau ce se mai intampla pe la ea ....

ranzi 10-01-09 18:19

Re: G MK2 - DK

Apar si primele defecte :
- Bucsharaie + restu ce am zis mai sus
- Filtrul de aer era imbibat in ulei + o carpa pusa ca filtru :)) ...le-am dat jos si masina urca mai bine in turatii + ca nu mai este atat de turata la relanti
- Toba atarna putin si cam zornaie ...trebuie sa o urc pe o rampa ceva ca alt fel nu reusesc sa ma bag sub ea sa lucrez acolo
- Uleiul trebuie neaparat schimbat ...parca e smoala :(
- Franele nu sunt atat de eficiente pe cat as vrea ..... cred ca placutele trebuie schimbate neaparat
Cam atat deocamdata ....

+

Am uitat sa mai specific cate una alta :
- Geamuri electrice
- Cutie de viteze in 4 rapoarte
- Fara servo

Pe langa cele mentionate mai sus la ce trebuie skimbat mai recent mai adaug : Bujii + Cred ca trebuie curatat traseul de apa si radiatorul ...hmmm

Balaurr 10-01-09 23:29

o inscrii?,bafta cu masina draguta;)

ranzi 11-01-09 14:40

Quote:

Originally Posted by Balaurr (Post 1971682)
o inscrii?,bafta cu masina draguta;)

Pai este inscrisa pe Danemarca ... si eu stau in Danemarca ... poate cand o sa vin in Romania o sa vin cu ea ..ma mai gandesc ...desii taxa e destul de mare acuma ...sa vedem

.................................................. ........................

Update : Am luat un litru de ulei sa completez pana saptamana viitoare ....era cam sub la nivel ....
Ma duc sa fac curat in ea astazi pt ca este un jeg in ea ...mama mama :))

ranzi 11-01-09 17:26

3 Attachment(s)
Update : Am facut putina curatenie in masina ... si am scos cam 3 kilograme de mizerii si praf si namol ...am gasit spaghete si cutii goale de suc + etc. etc. :))

Gabi 14-01-09 16:35

Deci şi danezii sunt mizerabili ! :lol:

Baftă cu el, frăţior !

ranzi 17-01-09 17:38

4 Attachment(s)
@ Gabi : Da sunt si tampiti :) ...sarumana...

Update : Ulei + Solutie curatat motorul (pentru inlaturarea uleiului vechi) + Solutie curatat carburatorul + Filtru ulei + Filtru benzina + Aditiv pt ulei + Apa + Antigel

A mai primit un bord cu turometru + cateva reglaje la carburator + curatat delcoul si bujiile(care o sa fie schimbate mai tarziu)

Am facut comanda la toate bucshele si pivoti fata + spate + amortizoare

Mii de multumiri Domnului Pisoi :) care era pe mine si pe langa mine cand incercam sa mesteresc cate ceva ...mai rau ca râia :P

alex_v2you 17-01-09 19:23

clean look,....bravo domne..
te-am poopat si bafta la proiect in continuare fratzioru"
cool

dubmaniacks 17-01-09 20:51

Quote:

Originally Posted by ranzi (Post 1989088)
@ Gabi : Da sunt si tampiti :) ...sarumana...

Update : Ulei + Solutie curatat motorul (pentru inlaturarea uleiului vechi) + Solutie curatat carburatorul + Filtru ulei + Filtru benzina + Aditiv pt ulei + Apa + Antigel

A mai primit un bord cu turometru + cateva reglaje la carburator + curatat delcoul si bujiile(care o sa fie schimbate mai tarziu)

Am facut comanda la toate bucshele si pivoti fata + spate + amortizoare

Mii de multumiri Domnului Pisoi :) care era pe mine si pe langa mine cand incercam sa mesteresc cate ceva ...mai rau ca râia :P

nice cat:oops: & car 2.

ranzi 17-01-09 22:41

Quote:

Originally Posted by dubmaniacks (Post 1989485)
nice cat:oops: & car 2.

10x ...pisicu e un tampit si jumatate...masina o fac incet incet ..ca nu e graba ..sper decat sa iasa asa cum vreau ...$$$ putini din pacate, dar planuri gramada ..bafta

andreiand1 18-01-09 17:39

la motor sunt pete mari de ulei pe bloc....ai grija sa nu moara motorul de tot. in rest bafta al restaurat si sa o vedem in cateva luni cu un alt aspect...spor la treaba.
ps: si sa cauti sa pui acelasi model de oglinzi ca arata haios cu 2 tipuri de oglinzi ;)

ranzi 18-01-09 21:09

Quote:

Originally Posted by andreiand1 (Post 1991250)
la motor sunt pete mari de ulei pe bloc....ai grija sa nu moara motorul de tot. in rest bafta al restaurat si sa o vedem in cateva luni cu un alt aspect...spor la treaba.
ps: si sa cauti sa pui acelasi model de oglinzi ca arata haios cu 2 tipuri de oglinzi ;)

da faza cu uleiul inca tre sa o repar nu stiu exact ce si cum ,pe unde da ..dar da ceva :)) motoru merge bine adica nu tacane nu pacane ...tre sa schimb niste garnituri si chestii ...oglinziile e pe vine, vb aia ... incet incet ca nu e graba ...din pacate nici prea multi $$$
bafta

ranzi 19-01-09 22:43

asta seara a nins pe la mine ...vin cu niste poze maine ...si cu o poza surpriza pt 4Tuning ..heheheh

Update : putin umblat pe la avans ca facea figuri + am reparat vitezometru ala ca nu mergea ...

ranzi 20-01-09 19:16

Update : Am vopsit cu negru mat barile de pe fata si de pe spate + plasticele de pe aripiile fata ...alea de pe spate maine ....

poze o sa pun maine ...ca un topit de mine a uitat aparatu acasa .... bafta

ranzi 21-01-09 18:39

10 Attachment(s)
Update : am terminat cu vopsitu :)) ...ornamentele de pe usi nu le-am vopsit pentru ca o sa le dau jos si o sa le tot mut si nu vreau sa le fac varza + ca ornamentul de pe partea stanga de pe usa trebuie schimbat ...

am vopsit si stergatoarele fata+spate + plasticele acealea mici de pe manerele de la usi + sigla cu Golf (o sa dispara cand o sa ma apuc de tinichigerie)

Poze ....

ranzi 22-01-09 18:57

Nimic interesant astazi ...decat ca m-au sunt baietii de la magazinul unde am facut comanda de niste piese si maine ma duc sa le iau : kit reparatie fata standa dreapta +spate pt pivoti bucse si toate acareturiile + amortizoare fata (cam strans buzunaru)

Vin cu niste poze maine de pe la montare ...bafta

DRICI 73 22-01-09 19:26

1 Attachment(s)
salut! am avut si eu un golf identic cu al tau (negru) si am fost f. multumit de el.
i-am eliminat ornamentele de plastic de pe laterale, am modificat haionul spate, i-am pus bari late (culoarea masinii), jenti aliaj si dupa ce am vopsit-o arata super,dar dupa ce-am terminat-o am vandut-o fara sa vreau! si asa am ramas la cea mai veche. sa ai noroc la ea si in rest sa auzim numai de bine ca de rau tot auzim!

ranzi 22-01-09 21:47

saliu merci mult ... din pacate nu am banii necesari sa fac o investitie majora sa fie asa cum vreau io ...ca deh toti visam la vr6 si la syncro si la multe altele ...dar sa fie aranjata cat de cat ...oricum merci mult ...P.S. marfa g mk1 ai ...bafta cu el ;)

ranzi 24-01-09 17:29

1 Attachment(s)
Update : in timp ce desfaceam la el ...surprize surprizeee ..am uitat sa ne uitam la burduful de la planetara ...care este varza in ambele parti + bucsa de la telescop de sus de pe oala ...care este mai varza

Am mai descoperit ca placutele de frana de pe fata ...ori nu sunt de golf 2 ori sunt niste mari facaturi + ca da ulei afara pe la garnitura de la baia de ulei si putin pe la distributie + toba este impuscata in mai multe locuri si e facuta din 10 bucati diferite de teava

Intr-un final am zis ca mai bine sa avem si ce ne lipseste ca sa nu demontam si sa montam acuma ce avem ...si sa mai desfacem inca o data sa punem si restu ....astept sa fac saptamana asta o comanda la ce imi lipseste si sa le punem pe toate odata

Urmeaza foarte curand o punte spate de gti cu discuri + un alt traseu+toba si niste garnituri ....

andreiand1 25-01-09 19:53

dupa cum se arata, masina pare destul de praf din punct de vedere tehnic....va fi o investitie serioasa in ea si ma gandesc ca poate ar fi mai rentabil sa cauti o alta masina si daca tot sunt la bani marunti sa o pastrezi pe asta pt piese daca mai poti folosi ceva de pe ea. parerea mea e ca trebuiesc prea multe schimbate la ea ca sa o faci functionala si in acelasi timp si sigura.....oricum bafta

Gabi 25-01-09 19:59

1 Attachment(s)
Un posibil aspect - în viitor - al maşinii :)

ranzi 26-01-09 00:14

Quote:

Originally Posted by Gabi (Post 2009924)
Un posibil aspect - în viitor - al maşinii :)

posibil ...merci Nashu' ...sa termin cu mecanica si om vedea si cu vocseaua .....
(partea de jos negru mat, partea de sus alb alb alb poate un perlat putin iar dunga ...eh un Candy Apple Red) ...ceva pareri ?

Inca astept salariu sa mai iau ce imi lipseste de pe lista sa ma apuc sa pun tot pe ea
Quote:

Originally Posted by andreiand1 (Post 2009904)
dupa cum se arata, masina pare destul de praf din punct de vedere tehnic....va fi o investitie serioasa in ea si ma gandesc ca poate ar fi mai rentabil sa cauti o alta masina si daca tot sunt la bani marunti sa o pastrezi pe asta pt piese daca mai poti folosi ceva de pe ea. parerea mea e ca trebuiesc prea multe schimbate la ea ca sa o faci functionala si in acelasi timp si sigura.....oricum bafta

merci ...singura problema e ca aici sunt cam scumpe masinile ...si nu dispun de o suma mare de bani odata ..ajea ca, carpesc la asta ...bafta si tie

ranzi 26-01-09 17:21

Update : Am sunat la magazin si restul pieselor imi vin vineri ...deci sambata am meci greu :)) toata fatza de skimbat ...bafta o sa vin cu poze

crys2202 26-01-09 19:51

Bafta si rabdare ...ca toate se fac cu timp si putina investitie....pasiune sa ai si totul merge de la sine.....

ranzi 27-01-09 16:34

merci mult...da e mai simplu sa iei o masina gata facuta si ok sa mearga bine sa arate bine ....dar e mai mare satisfactia cand o faci u cu mana ta chiar daca dureaza ...cine stie poate ..ani ..sunt multi pe forum care de ani lucreaza la masini ..aia da pasiune respect....bafta

DRICI 73 27-01-09 20:07

da-i bataie!! cineva mai demult mi-a spus ca munca facuta bine dureaza mult iar cea proasta si mai mult.( muncesc pe a mea de aproape 2 ani ) am trecut si eu prin treburile astea si mi-am dat seama ca bine,repede si ieftin nu se poate.salutari si bafta in continuare!

dubmaniacks 27-01-09 20:24

n-arata rau :)

ranzi 29-01-09 18:39

2 Attachment(s)
Update : gata ...maine vin celelalte piese de care aveam nevoie +telescoapele pe spate + rulmentii de la rotiile de pe spate.

Maine o sa pun niste poze de pe la montaj ...o sa facem decat spatele ..si sambata schimbam toate treburile pe fata

Numai Bine

2 Poze facute astazi ... mai artistice asa :))

ranzi 30-01-09 19:56

7 Attachment(s)
Update : Am dat de o mica problema aseara ...chitaia ceva pe spate pe stanga ...cand dau roata jos poc paf ....saiba aceea care intra pe butuc inainte de piulitza de strangere (nu stiu daca v-ati dat seama de care e vorba ... saiba care intra pe canalul aceela de pe butuc ..) era invartita peste filet si pe deasupra rulmentul era spart si intepenit pe butuc .... am rezolvat toata treaba asta azi ...dupa 1 ora de tras de tambur si dupa ce am facut o presa (poza)

Am schimbat rulmentii pe ambele parti + telescoapele

Maine o sa schimbam pe fata toate smecheriile ....

Poze ..(mecanicul meu ...Tata :)) si eu ....mizer ...ca imi place sa ma murdaresc :) )

bogdansv02lah 30-01-09 21:30

Frumoasa masina sa o porti sanatos si sa faci multi km cu ea am si eu un golf 2 cu motor e 1,3 cutie in 5 din 88 da acum lam dezmembrat. Mi se pare mie sau e adevarat k parca trage mai bine 1,3 k 1,6 parerea mea si am o intrebare ai avut ceasurile din bord fara turometru? dak da se potriveste sa pun bord cu turometru la a golfu meu care nu a avut?

ranzi 31-01-09 12:47

Quote:

Originally Posted by bogdansv02lah (Post 2024534)
Frumoasa masina sa o porti sanatos si sa faci multi km cu ea am si eu un golf 2 cu motor e 1,3 cutie in 5 din 88 da acum lam dezmembrat. Mi se pare mie sau e adevarat k parca trage mai bine 1,3 k 1,6 parerea mea si am o intrebare ai avut ceasurile din bord fara turometru? dak da se potriveste sa pun bord cu turometru la a golfu meu care nu a avut?

Merci ...Pentru intrebarea ta : Am avut cu ceas nu cu turometru ....asta cu turometru e de la un GTI ...deci da atata timp cat e pe benzina cel care l-ai avut inainte merge sa pui cesurile de la el ........cate despte 1.3 v 1.6 ...nu stiu fa si u niste calcule ....carburatie v. injectie ....cilindree mai mare ....mai multi cai ...cuplu mai mare ....inclin spre 1.6 ....dar totul sta in reglaje (1.6 e mai bun) bafta

ranzi 31-01-09 22:04

3 Attachment(s)
Update : gata cu fata ...toate date jos schimbate + o tona de nervi + 1 milion de injuraturi ...si 8 ore ...dar e gata ...si e alta masina acuma :P nu am prea facut poze ca...ba uitam sa fac ba nu aveam timp si eram plin de vasilina si diverse pe maini ...

bogdansv02lah 01-02-09 09:42

si daca ii pun ceas cu turometru cum se face ca functioneaza turometru tre sa fac niste legaturi ceva sau are gata facute in mufele alea doua care vin in ceas. te intreb k nu stiu si vreau sa imi pun si eu turometru

ranzi 01-02-09 14:40

Quote:

Originally Posted by bogdansv02lah (Post 2027453)
si daca ii pun ceas cu turometru cum se face ca functioneaza turometru tre sa fac niste legaturi ceva sau are gata facute in mufele alea doua care vin in ceas. te intreb k nu stiu si vreau sa imi pun si eu turometru

Nu trebuie sa faci nici o legatura ....sau sa tragi nu stiu ce fire ....sunt cele 2 mufe ...decat il scoti pe cel cu ceas ...si pui unu cu turometru ...pac ...gata ...bafta

ranzi 01-02-09 18:40

4 Attachment(s)
O plimbarica de seara ... . si un frriiiggg ....mama mama de te C**** pe dumneavoastra :P

Bogdan89 01-02-09 19:11

niste arcuri nu ii pui?

ranzi 01-02-09 23:07

arcurile nu sunt arcuri normale ...cele de pe masina ...dar nici pe treaba lor nu mai sunt .....se vede ca pe fata este mult mai ridicata decat pe spate ...dar deocamdata nu prea mai sunt fonduri si pentru un set de arcuri ...ghinion ...poate o sa vina mai tarziu ....bafta

bogdansv02lah 03-02-09 11:07

ms pt sfat RANZI si vezi ca iti lipseste o ultima componenta de la masca din fata mai vine un bandou din plastic negru dak o pui se vede mai bine si mai joasa bafta

ranzi 03-02-09 16:24

Quote:

Originally Posted by bogdansv02lah (Post 2032982)
ms pt sfat RANZI si vezi ca iti lipseste o ultima componenta de la masca din fata mai vine un bandou din plastic negru dak o pui se vede mai bine si mai joasa bafta

il stiu .. heheheh e pe lista ..dar tre sa imi fac timp sa il caut ...bafta

andreiand1 03-02-09 16:32

Quote:

Originally Posted by bogdansv02lah (Post 2032982)

banoul de care zici e defapt buza de Gti
despre arcuri, vezi ranzi daca nu gasesti arcuri de gti second....nu ar trei sa fie o avere

All times are GMT +2. The time now is 14:15.

- Copyright 2026 4Tuning