![]() |
Jaguar XF-R - Felina de 510 CP
23 Attachment(s)
Acestea sunt primele fotografii oficiale cu mult-asteptatul sedan Jaguar XF-R, model ce va debuta in doar cateva zile la Salonul Auto de la Detroit. Proiectat pentru a concura cu BMW M5, Audi RS6 si Mercedes-Benz E63 AMG, noul Jaguar XF-R vine cu un motor V8 supercharged de 510 CP si un exterior mult mai agresiv.
Sub capota noului XF-R gasim un motor V8 supercharged de 5.0 litri ce dezvolta 510 cai putere si 625 Nm. Comparativ cu motorul V8 supercharged de 4.2 litri, puterea a crescut cu 23 procente iar cuplul este si el mai mare cu 12 procente. Astfel Jaguar XF-R poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.9 secunde (0 - 60 mph in 4.7 secunde), in timp ce viteza maxima a fost limitata la 250 km/h. Din punct de vedere vizual, Jaguar XF-R vine la exterior cu spoilere fata si spate redesenate, prize de aer pentru capota, praguri laterale, eleron, evacuare cu patru tobe de esapament si jante pe 20 inci. Noul model va fi disponibil in 8 culori exterioare: Ultimate Black, Indigo, Liquid Silver, Lunar Grey, Porcelain, Botanical Green, Kyanite Blue si Salsa. |
Re: Jaguar XF-R - Felina de 510 CP
puternica si eleganta :)
|
pai 5l supralimentat si numai 510cp?si un consum mediu?pakat ca nu va mai fi V10 de pe M5 macar de ar aparea o evolutie asa la sfarsit de serie
|
consumul mediu este de 12.5l/100km.
|
cred k musca si zgarie rau felina asta....
|
imi placea mult mai mult daca grila/plasa dintre faruri era neagra ca ce`a de jos de la gurile de aer: D
|
f eleganta si puternica felina...
|
o felina eleganta
|
minunat,iubesc masina asta x)
|
Puternic Luxos Spectaculos By Jaguar :X:X:X
|
iara'si baga pl englezii in nemti 8)
|
motorul e foarte reusit, deasemenea si exteriorul...dar la interior mie nu-mi place!
|
eleganta si puternica....dar parca mai degraba m-as vedea intr-un M5 :twisted:
|
De acord cu u dar si asta e tare!:)):x:D
|
Foarte elegant... Si e foarte sportiv... +510 cp e ceva
|
modelu asta parca mai merge fata de cel normal.. dar tot imi aduce aminte de ford mondeo :).. nu stiu dar designul asta nu-mi surade deloc.. farurile parca prea mari si disproportionate .. stopurile de aston martin.. ca si masina parca ocupa mai mult loc decat ar trebui.. iar interiorul mi se pare jalnic.. consola centrala zici ca e un CD Player de prin 2000.. sau poate exagerez eu..
in schimb nu as refuza niciodata o astfel de masina.. |
:shock:e belea belea!:shock: chiar ca nu mai am cuvinte!!!:shock:
|
Quote:
|
il bate m5 la buca knd vre felina:d
|
Quote:
exx24 ai dreptate arata ca un mondeo cu denumirea JAGUAR |
arata bine da nu prea mai seamana cu un jaguar generatia asta.. :(
|
Jaguar pur-sange:shock:
|
Foarte bine! Masina este foarte frumosa, eleganta dar si sportiva. Nu prea are defecte :)
|
2 Attachment(s)
Parerea mea e ca daca avea tevile mai apropiate (gen M3) ar fi aratat mult mai bine din spate..asa zici ca e cracanata or somethin' :???:
|
Parca mergea mai putin crom pe el, dar oricum, masina este f. rasata. Plus ca mai castigi ceva si daca umbli la electronica.
|
Quote:
|
Jaguar a publicat astazi rezultatele unor teste private de viteza cu noul XF-R. Modelul a reusit un record de 363 km/h.
zoom Esential 383.288 este viteza maxima atinsa de exemplarul XF-R testat de jaguar la Bonneville. Noul Jaguar XF-R, lansat oficial ieri , in cadrul Salonului de la Detroit, a fost numit oficial cel mai rapid Jaguar de serie produs vreodata. Compania britanica anuntat acest lucru in urma unor teste secrete la care un prototip XF-R a participat pe lacul sarat de la Bonneville, Utah. Viteza maxima atinsa de modelul britanic a fost de 363.288 km/h, cifra care bate precedentul record, detinut de XJ220 inca din 1992: 349.4 km/h. In cadrul testului reusit de la Bonneville, XF-R-ul prototip a fost pilotat de Paul Gentilozzi, patronul Rocketsport Racing, care a dus spre victorie un XK-R in campionatul Trans Am din SUA intre 2001 si 2006. Exemplarul care a reusit sa stabileasca noul record a fost usor modificat fata de versiunea de serie, schimbarile aerodinamice si de siguranta vizand minimul cerintelor pentru a putea rula la Bonneville. In plus, pentru a obtine viteza de top de 363 de kilometri pe ora, computerul care gestioneaza motorul a fost recalibrat pentru ca acesta sa genereze ceva mai multi cai putere, prizele de aer au fost usor marite iar supraalimentarea si sistemul de evacuare au primi si ele imbunatatiri. In schimb, inginerii Jaguar nu au modificat vreo piesa din interiorul motorului sau al cutiei de viteze, raportul treptelor fiind identic cu cel al versiunii de serie. "In cursul carierei mele am concurat in intreaga lume, din Noua Zeelanda in Le Mans. In acest timp, am avut norocul de a avea pe mana modele extraordinare, insa niciunul nu a fost atat de interesant ca cel pe care tocmai l-am pilotat", a declarat pilotul american la incheierea testului de viteza. Noul Jaguar XF-R dispune in serie de un motor V8 supraalimentat de 5.0 litri care dezvolta 510 CP si 625 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 4.9 secunde, iar viteza maxima atinsa de versiune de productie este limitata electronic la 250 km/h. Unul dintre indicatorii performantelor atinse de noul XF-R este acceleratia de la 80 la 110 km/h, care se realizeaza in doar 1.9 secunde. |
17 Attachment(s)
Fotografii live de la Detroit
|
363 km/h cu numai 510 cai???:?:sau e un prototip mai performant?
|
383.288 este viteza maxima atinsa de exemplarul XF-R testat de jaguar la Bonneville. oare ce poate fii mai stralucitor ca un astfel de exemplar...
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
arata bine da nu prea mai seamana cu un jaguar generatia asta..
|
Quote:
http://www.evo.co.uk/videos/planetev...fr_225mph.html Quote:
|
Nu imi vine sa cred ....pai ce are 500 kg masinasa prinda viteza asta cu numai 510 cai?nu se poate BMW cu 750 cp abia prinde 360 sau Brabus Rocket ......eu cred ca are si motorul modificat ca altfel nu se explica!(asa BMW Hurricanear trebuii sa prinda 450 lejer!:)):)))
|
@YGD: Scrie acolo ca s-au jucat un pic la calculatorul masinii ca sa scoata cat mai multi cai... la fel si evacuarea.
|
bonneville nu e pista aia de sare din valea mortii?cred au facut ei ceva moficari mai accentuate..
la cum arata pachetu aerodinamic:shock: |
Sper ca nu am zis o prostie ...Bonnevile e in Marea Britanie daca nu ma insel iar Valea Mortii e in America:!:
:?: |
Ce masina...de vis....In alb le sta cel mai bine Jag-urilor.Just lov'em!
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:15. |
- Copyright 2026 4Tuning