Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   diferenta intre SDI si TDI (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/1033-diferenta-sdi-tdi.html)

mjs 26-04-04 22:05

diferenta intre SDI si TDI

am si eu o problema , care e diferenta dintre SDI si TDI, daca poate sa ma ajute cineva.

GSi 26-04-04 22:46

SDI e normal aspirat (sux), TDI e turbo.

mjs 26-04-04 22:48

si presupun ca TDI e mai puternic fata de SDI

TheSinner 26-04-04 23:06

dap

cioli17 27-04-04 08:41

se zice ca SDI ii mai fiabil mai rezistent dar nu il compari cu Tdialt zgomot (mai incet) alta putere...deci mai bine Tdi

DnI 27-04-04 15:29

SDI, nu mi-as cumpara asa ceva in veci!
pai o dacia te face varza!
TDI e alta viata, scula de scula... :lol: :lol:

mask2k 27-04-04 20:23

ma normal ca nu compari SDI cu TDI dar cum a zis si cioli17 sunt mai fiabile si mai rezistente si basca ca un om linistit care isi ia o fabia sdi sau mai stiu eu ce cu motor sdi nu si-o ia ca sa faca curse si sa se traga cu x si y , o ia pt fiabilitate si mai ales consum pt ca au un consum de invidiat !!!
si daca ai mers cu o solenza diesel o sa vezi ca e destul de bunicel motorul
si sincer acu decat sa-mi iau dacie mai bine imi iau un sdi ,un polo , golf , ibiza ,chiar asa lente cum sunt sa ma faca si o dacie :twisted:

Speedy5 30-04-04 07:57

am mai vazut HDI si FSI(daca nu ma insel) .
astea ce mai inseamna?

OVI 30-04-04 12:19

hdi la peugeot - sunt commonrail-urile
fsi la vw - injectie directa de benzina

cel putin eu asa stiu

cioli17 28-06-04 01:38

poi un Golf 3 SDi face suta in 17,2 sec ...hmm cam cat dacia :lol:...oricum nu conteaza pt.ca nu e o masina de cox nu ? :)
daca Hdi insemana commonrail atunci cdi ce ii ? :) Fiecare firma isi alege niste initiale cum ar venii un fel de drept de autor ceva de genu asta...

Speedy5 28-06-04 17:14

sa vad si yo dacia aia care scoate suta sub 20 sec. 8)

RoSonic 29-06-04 15:54

cum sa nu scoata mah dacia sub 20??????
din ce-i scris scoate chiar 13.1

Speedy5 29-06-04 19:54

ramane asa .

n0namee 04-07-04 08:03

Re:

Quote:

Originally Posted by \"cioli17\"
poi un Golf 3 SDi face suta in 17,2 sec ...hmm cam cat dacia :lol:...oricum nu conteaza pt.ca nu e o masina de cox nu ? :)
daca Hdi insemana commonrail atunci cdi ce ii ? :) Fiecare firma isi alege niste initiale cum ar venii un fel de drept de autor ceva de genu asta...

sunt sisteme diferite. difera prin modul in care sunt puse injectoarele , prin modul in care sunt alimentate prin toate draciile posibile. In general fiecare firmamare investeste mult in cercetare si incearca sa vina cu alte solutii mereu. Chiar daca e injectie ... ea difera la masini in parte. Si difera la fiecare marca de masina. De aici vin denumirile diversificate. Partea cea mai draguta e ca m-am dus odata la VW sa vad si eu Golf 5. Vine unu sa imi explice laalalal si blabla si da inainte puternic cu FSI-ul. Nenea ... ia zi ce e ala? E un sistem care regleaza consumul la motor! :D

th1nk3r 04-07-04 09:46

Re:

Quote:

Originally Posted by \"n0namee\"
Vine unu sa imi explice laalalal si blabla si da inainte puternic cu FSI-ul. Nenea ... ia zi ce e ala? E un sistem care regleaza consumul la motor! :D

De fapt FSI, in doua cuvinte romanesti, e \"injectie stratificata\"...

Quote:

FSIŽ
In contrast to conventional intake manifold injection on conventional spark-ignition engines, FSI engines inject fuel directly into the combustion chambers, dispensing with the throttle plate. That \"unthrottles\" the engine, reduces heat loss and thus increases output while reducing fuel consumption. The system uses two charge-air supply modes: stratified charge at partial load and homogeneous operation at full load. In the stratified charge mode, an combustible fuel-air mixture is only produced in a defined zone around the spark plug. The engine management electronics monitor engine load and adjust injection timing, pressure, quantity parameters as well as the air flow inside the cylinder via the air intake channel. At full load, FSI increases compression as well as engine efficiency and performance.

n0namee 05-07-04 06:31

:twisted: :twisted: nu mah :P ... e un sistem care reduce consumul ce dracu. te informezi tu prost de pe net si reviste si alte din alea. mergi si tu la VW Romania sa vezi ce prostii pot sa spuna aia acolo. \"Oamenii din domeniu\" :roll:

Sc0OTeR 10-07-04 01:25

Intreba Speedy5 parca de FSI si HDI.
FSI = Fuel Stratified Injection
HDI = High-pressure Direct Injection.
Cred :?

X-Ray-Eyes 10-07-04 03:08

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Sc0OTeR\"
Intreba Speedy5 parca de FSI si HDI.
FSI = Fuel Stratified Injection
HDI = High-pressure Direct Injection.
Cred :?

FSI - ul este la Audi si este \" benzinar \" ...
HDI - ul este la Peugeot si este \" dizelar \" ...

n0namee 10-07-04 17:38

:arrow: FSI este si la Golf! tot benzinar

Pacatosu 28-01-05 09:41

FSI si la calibra de fapt cam la tot ce inseamna grupul VAG mai putin porsche

DnI 28-01-05 09:54

SFI este la calibra !

Pacatosu 28-01-05 09:56

Da asa e ..am confundat.

tre 06-02-05 23:30

sfi/fsi/'zdamasii (benzina) - synchronised fuel injection -> injectoru 'scuipa' doar atunci cand supapa e deschisa, fapt pentru care e si mai aproape de cilindru decat la mpi/mpfi unde toate scuipa in acelasi timp.

gdi - gasoline direct injection - duh, solutie inspirata de la motoarele diesel, cica mareste eficienta si reduce consumu si noxele. asa zice mitsu. si au si raport de compresie 12:1 pe deasupra.

hdi - hidrojet (hi-pressure) diesel injection - numa ei stiu ce face, dar parca asa e, presiune mai mare la motorina injectata.

AudiPerformance 08-02-05 13:12

SDI= standard diesel injection adica un motor diesel cu injectie directa dar normal aspirat! se caracterizeaza prin fiabilitate mare, consum mic de carburant dar si o lipsa mare de putere!
TDI= motor diesel turboalimentat pe injectie directa multipunct! are o vivacitate foarte mare si un raspuns prompt pe o plaja de turatii reduse

Sc0OTeR 09-02-05 22:30

La SDI S-ul vine de la Saug ( normal aspirat ) :wink:

tre 12-02-05 12:27

posibil, orcum germana se-aseamana cu engleza la treburile tehnice destul de mult.

Bestie 01-04-05 15:18

da' am si o mare nelamurire. FSI = SFI ??? ma gandesc ca tot nemti sunt si VW si OPEL.... daca ar fi aceiasi chestie ar trebui sa se scrie la fel, ca doar vorbesc aceiasi limba... :roll:

bavareze 01-04-05 19:48

sfi

din cate stiu si am citit PE MOTOR SFI = sequential fuel injection. si cred ca e in engleza pentru ca Opel apartine de GM si nu de VAG asa cum am mai auzit pe aici. si asta de vreo 90 de ani incoace.

andREI23 07-04-05 01:28

NU exista nici un Diesel Injection ca acronim pentru ca Dieselul din 1899 cand s-a inventat a fost pe injectie. Nu exista carburator sau alte rateuri din'astea pe Diesel.

SDI = Saugdiesel Direct Injection
TDI = Turbodiesel Direct Injection
HDI = Highpressure Direct Injection
CDI = Commonrail Direct Injection
DCI = CDI altfel scris (frantza)
DTI = TDI altfel scris (-\"\"-)
TDDI = Turbo Diesel Direct Injection
TDCI = Turbo Diesel Commonrail Injection
CRDI = Common Rail Direct Injection
CTDI = Commonrail Turbo Direct Injection
*DI = * Direct Injection

FSI = Fuel Stratified Injection - Injectie directa Stratificata de benzina

PS: NU se vorbeste de injectie Diesel multipunct. Este standard azi.

Bestie 10-04-05 21:05

Re:

Quote:

Originally Posted by \"andREI23\"
Dieselul din 1899 cand s-a inventat a fost pe injectie. Nu exista carburator sau alte rateuri din'astea pe Diesel.

Chiar si la.... un ARO de prin '80? :roll:

HolySoul 11-04-05 03:51

lol ... injectia inventata acu 100 de ani .. am mai auzit una ... :))))))))
ma nene injectia este controlata de calculatorul masinii , nu ?
Uite taica-miu o avut un mertz cobra 240 D ... te asigur ca nu era pe injectie .,... nici calculator n-avea nicaieri .. :))
Oricum is eu afon da vad ca sunt altii care ma intrec pe-aci ..
Si TDI = Turbo Diesel Injection ... asa scrie pe site la vw :)
T= Turbo care exista si pe benzinare nu numa pe diesel.
Oricum daca nu aparea Turbo pe diesel acum nu le mai baga nimeni in seama .... 0-100 Km/h = 30 Sec :)

the_mav 11-04-05 08:15

Quote:

ma nene injectia este controlata de calculatorul masinii , nu ?
Uite taica-miu o avut un mertz cobra 240 D ... te asigur ca nu era pe injectie .,... nici calculator n-avea nicaieri .. )
deci...s-o luam ushor... hai sa incerc sa explic shi eu cat pot eu de simplu...
injectia este intr-adevar controlata de calculatorul mashinii numai la modelele relativ noi de motoare (benzine sau diesel, same thing...)...
daca cobra tatalui tau era dieselul clasic de 2,4, atunci FII SIGUR ca este pe injectie.
acum trebuie sa fii realist si constient de urmatoarele lucruri: injectia la ORICE SISTEM DE INJECTIE DIN LUME (tractor, racheta, autovehicul, espressor, vidanja, seringa, etc) este realizat de o POMPA DE INJECTIE, care poate fi de mai multe feluri, manuala (da Mitica la pedale, sau la manivela, sau etc), mecanica \"simpla\" (cureaua sau lantul de la distributia autovehiculului angreneaza o pompa de injectie care impinge mai departe combustibilul necesar, la o presiune marita) sau mecanica \"electronica\" (e angrenata bineinteles ca o pompa mecaniza simpla, insa aici intervine calculatorul pt dozarea cantitatii de combustibil, a presiunii de injectie, etc, etc.
nu intram in detalii de injectii monopunct, multipunct, stratificate sau simple, la presiuni inalte sau nu, prin rampe comune, prin pompe-injector, etc.

simplu exemplu: inca mai am un kadett diesel din 86, cred ca e cam aceeasi generatie cu cobra tatalui tau, care are injectie realizata de o pomap de injectie angrenata de cureaua de distributie... functioneaza simplu: motorul invarte pompa odata cu miscarea circulara a arborelui la un raport care poate diferi bineinteles de turatia de referinta a motorului, pompa e alimentata cu combustibil si il impinge mai departe cu presiune marita catre injectoare, care la randul lor il pulverizeaza in cilindri.
toata instalatia este de injectie mecanica... bineinteles ca nu exista limitare de turatie electronica, ci eventual exista limitare mecanica.

HolySoul 25-04-05 03:01

eu ma refeream la injectia care cunoastem cu totii .. cea mecanica nush exact cand fst inventata , stiu ca cea electronica in 1966 in Marea Britanie .
Merztu lui taicamiu avea bujii incandescente ... pompa de motorina ceva de genu putea sa dea la manuala prin ea sa scoata motorina . oricum creca cine pune un I acum la masini creca nu degeaba prbabil se refera la un tip de injectie noua , contrlata de calculator de sonde , ecu , etc.

Psycho 20-05-05 13:04

daca nu ma inshel ..

SDI = simple diesel injection

TDI = turbo diesel injection

diferentza .. cai si timpul de accelerare + consumu`

Bestie 30-05-05 01:44

din ce am citit in manualele de la VW, la SDI e mai mare consumul la la TDI !!!

Sc0OTeR 30-05-05 16:17

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bestie\"
din ce am citit in manualele de la VW, la SDI e mai mare consumul la la TDI !!!

Irelevant. 0,3-0,4 litri e un nimic :wink:

cioli17 30-05-05 23:29

totushi TDI inseamna turbo direct injection sau turbo diesel injection ? :?

Bestie 31-05-05 00:10

turbo diesel injection

cioli17 22-06-05 12:25

Re:

Quote:

NU exista nici un Diesel Injection ca acronim pentru ca Dieselul din 1899 cand s-a inventat a fost pe injectie. Nu exista carburator sau alte rateuri din'astea pe Diesel.

SDI = Saugdiesel Direct Injection
TDI = Turbodiesel Direct Injection
HDI = Highpressure Direct Injection
CDI = Commonrail Direct Injection
DCI = CDI altfel scris (frantza)
DTI = TDI altfel scris (-\"\"-)
TDDI = Turbo Diesel Direct Injection
TDCI = Turbo Diesel Commonrail Injection
CRDI = Common Rail Direct Injection
CTDI = Commonrail Turbo Direct Injection
*DI = * Direct Injection

FSI = Fuel Stratified Injection - Injectie directa Stratificata de benzina

PS: NU se vorbeste de injectie Diesel multipunct. Este standard azi.

abia acuma am vazut !

heh , am stiut io ca toata lumea se inseala ( tdi = turbo diesel injection ) , nope . tdi = turbodiesel direct injection :giggle:

XoRRo 24-06-05 19:29

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bestie\"
Quote:

Dieselul din 1899 cand s-a inventat a fost pe injectie. Nu exista carburator sau alte rateuri din'astea pe Diesel.

Chiar si la.... un ARO de prin '80? :roll:

chiar si la ARO din 19toamna... nu exista diesel pe carburator... doar pe injectie... mecanica sau electronica

All times are GMT +2. The time now is 01:03.

- Copyright 2026 4Tuning