![]() |
Cielo GLE 1996 - NT 98 ADU
11 Attachment(s)
Povestea acestei masini este una destul de trista, dar cu timpul va intra in parametri. Este un Cielo Sohc pe care l-am achizitionat in august 2008 intro stare jalnica. Usor, usor, am facut ce se putea astfel incat acum se tine bine pe sosea.
Km la bord cred vreo 700000. AC, inchidere, alarma, senzori parcare, folii omologate, Faruri cu lupa si angel-eyes, xenon, stopuri Nexia, Cotiera Espero, tapiserie schimbata, jante Al pe 15 si jante de tabla pt. iarna. Sistem franare de Lanos fata iar pe spate scoase limitatoarele din pompa. Urmeaza in februarie o schimbare de motor, iar in vara de scos panarama de eleron si vopsit integral in 2 culori. Poze din diferite stadii. |
Re: Cielo 1996
Quote:
|
cat au fost stopurile?
de unde? |
eu zic sa ti bine de un motor korean cu 70.000 km .. de ce vrei sa il schimbi ?
scuze, nu am citit bine :oops: |
E vorba de 700000km, nu de 70000. Stopurile, cele de Nexia sunt cumparate, iar cele din poza sunt facute de mine, acasa, din stopurile vechi. (unul l-am spart intr-un protap de remorca) si nu m-am indurat sa le arunc.
Din nefericire, cotiera am gasit sa o cumpar mult mai tarziu decat atunci cand am facut fetele de portiera si tapiteria. Oricum nu e terminata. Cat despre faruri, nu' s ce sa zic... daca fac rama interioara neaga poate ar da mai bine, ar avea un look mai agresiv, dar eleganta farului nu mai este. Zic si eu..... In masina am investit fix 4200 ron. 40% din piese schimbate la directie, franare, electrica, interiorul nu mai zic. Cand am cumparat-o masina mergea in 3 pistoane si avea 6 litri de ulei cu benzina in motor. Am schimbat absolut tot incepand de la supape, axa came, tacheti hidraulici, segmenti, garnituri baie, chiulasa rectificata etc. Mi-am dat seama prea tarziu ca blocul este ovalizat si bate fusta unui piston in blocul motor. Nu l-am mai desfacut sa remediez pentru ca trebuia sa ma duc la RAR cu ea pt. identificare. De asta schimb blocul in Februarie, pt. ca sunt in concediu si am timp sa-l mesteresc. Multumesc pentru aprecieri, insa mai e de bagat in ea vreo 5000 ron pana va iesi asa cum trebuie. Deocamdata e o tentativa de Cielo.:lol::lol: |
1 Attachment(s)
Quote:
Acuma am observat: intre timp au zburat si antenele de pe cupola si cozile de rechin.;) |
Bine ai venit.
Oricum vad ca e refacut motorul parca. Faruri cu lupa? Detaliaza, te rog, fiindca vad ca sunt "facute". Sau in poze nu apar farurile cu lupa si mi se pare mie? Imi place kit-ul exterior original Daewoo, dar lipseste eleronul de pe portbagaj, cel original al kit-ului. |
4 Attachment(s)
Alte poze:
|
Frumos sa il stapanesti sanatos!Husele sunt facute la comanda?
|
1 Attachment(s)
Quote:
Multumesc pentru urare.:-) Am scris mai sus care a fost treaba cu motorul. Nu-l mai puteam desface pentru ca pierdeam programarea la RAR. Farurile sunt cu lupe si angel, pentru ca eu le-am facut. Lupele sunt de la un Golf 4, lupe valeo, care cu mici modificari au mers perfect pe farul de Cielo. Cea mai dificila a fost focalizarea luminii. Deci se iau 2 lupe, se masoara pe oglinda de Cielo, se dau gaurile in oglinda si se monteaza lupele cu distantiere astfel incat lumina sa fie focalizata, nu imprastiata. Eu tot am facut incercari pana a iesit ok. In poze, daca te uiti atent se vad lupele, chiar in interiorul angel-eyes-ului. Daca era sticla clara la faruri se vedea mult mai bine, insa deocamdata altele sunt prioritatile. Eleronul original de la kitul daewoo, nu a fost comandat niciodata. Au fost comandate doar pragurile in prima faza dupa care bandourile de portiere. |
Quote:
|
A ramas pe luni sa sun din nou!!!Sper sa o mai aiba sa nu o fi trimis inapoi!
|
Bun venit si-aici Felix!
super masinuta, spor la modificari! am vazut din poze ca ai becul cu ABS aprins cand pui contactul! ai ABS pe ea?? sau este legat la BRAKE? |
E un pic mai smecher becul:lol: Cand se stinge Check Engine, se stinge si ABS-ul. Nu are ABS, e Cielo, nu Nexia.
|
Quote:
|
Becul de ABS se poate lega cu oricare dintre celelalte. Eu l-am legat la check pentru ca normal asa este la orice masina mai cu pretentii. Becul la Air-Bag si cel de la cutia automata (daca nu ai) eu le-as lega tot pe check. Cand vedeam la alte masini ,,pom de craciun" in bord (gen ABS, Air-Bag, ASC+T) aprinse si motorul functiona la ralanti sau in mers, ma cuprindea o stare de panica si ma gandeam oare cati bani trebuie sa mai scot din buzunar pentru vreun senzor decedat.
|
salut ,te felicit pentru masinuta si te-asi ruga sa imi dai si mie pm cu id tau ca as vrea neaparat sa vorbim mai multe despre lupe ca si eu am acest proiect in lucru si nu strica niste sfaturi in plus;multumesc
|
frumos cielo spor la treaba in continuare :)
|
stopurile sunt interesante, ai scos plasticul rosu de deasupra, sau asa sunt ele?
|
E scos plasticul rosu de deasupra, oglinda interioara (peretii laterali) cu autocolant negru, niste leduri, dar si becuri sofit de 21w.
|
salut te rog eu frumos baga id meu in lista tiolik_the_only_1 vreau sa vorbim despre faruri;
multumesc |
sal...da add la id meu:D(zma_swat_team28) ca vreau sa vb despre mai multe despre masina....ca ai multe care eu nu stiu sa le fac si poate ma ajuti..:oops:
|
Daca ai probleme, putem discuta in sectiunea ,,Alte Discutii Cielo" sau Probleme Tehnice". Cu scuzele de rigoare, eu nu am timp sa stau pe mess.
|
nu erau probleme tehnice..tot de 'tuning'....daca e intra pe thread-ul meu ca sami raspunzi la niste intrebari daca stii...cum ar fi cum pot pune boxe in portiere(nu am geamuri electrice)..si cat de mari trebuie sa fie...dimensiuni...:oops:
|
5 Attachment(s)
De eleron am scapat, intr-un sfarsit si m-am apucat de celalalt motor.;)
|
Felicitari. Imi place ca le confectionezi singur. Ceea ce face omu' cu mana lui este sfant. Nu pot decat sa iti urez bafta cu reconditionarea masinii si spune-ne mai pe larg cum ai facut stopurile, ai fost prea vag in descriere:)
|
3 Attachment(s)
Asa arata acum, dupa modificarea suspensiei si putina cosmetizare;)
|
Mici observatii:
- jantele sunt pe 14? Cu ce talon la anvelopa? Mi se pare cam mic talonul... - abtibildul de sub busonul de GPL... - si autocolantul de pe stalpi... trebuia sa te duci mai sus cu el, chiar daca ai paravanturile. Si o intrebare: semnalele de pe aripi de pe ce masina sunt? |
Jante pe 15 cu talon de 50 pe spate si 55 pe fata.
Abtibildul si tot autocolantul va dispare de pe masina deoarece intra la vopsit; Semnalele de pe aripi le-am primit si cica ar fi de Renault, insa eu nu am vazut asa ceva. |
3 Attachment(s)
Poze noi:lol::lol::lol:
|
Quote:
ULEI...??? tratament de boala :D Acum mergi cu ea prin praf si gata...nu o sa mai aiba moarte:D |
- - - Quote:
Quote:
|
Ulei?:lol::lol::lol: E doar un amestec de vopsea cu antifon diluat.
|
4 Attachment(s)
Si inca ceva ulei de floarea soarelui tura asta.
|
Cata munca... ai planuri marete cu masinuta asta! Sunt curios daca vei pastra kitul original de tuning :) Arunci o gramada de bani intr-o masina care nu se merita ar zice unii. Eu unul te inteleg si iti urez SPOR LA MUNCA si sa iasa ca noua din toata punctele de vedere! Numai respect pt. Dvs!
|
Merci pentru urari, este spor!;) Nu am cine stie ce planuri. Vreau sa-i mai inviorez putin batranetele. Kitul original binenteles ca-l pastrez. Altul/altii l-ar fi aruncat demult, insa mie-mi place si tinand cont ca este totusi ceva de fabrica, eu zic ca e mai bun decat tot felul de spoilere din fibra. Cu pasajele am mai mult de furca. M-am chinuit sa-l schimb pe cel din stanga si cu ocazia asta l-am tras mai inafara sa nu-mi atinga janta in aripa (vreau sa las suspensia spate mai jos). Problema a fost si la coltul usii spate, dar a fost si el indoit dupa pasaj. Urmeaza partea dreapta si tot ce gasesc in neregula.
|
Quote:
asta am crezut vazand in poze cat a curs din solutia aia pe jos. |
Kitul original pe mine nu ma incanta asa de mult, eu as lasa masina cat mai curata, dar aici e vorba de gusturi. Antifonul ala cu ce scop e dat? Sa reduca zgomotul pt confortul urechilor sau protectie? O antifonare a habitaclui e in plan si ea?
PS: dar chiar asa de rau arata tabla de e atata de munca? A fost implicata prin vreun accident mai nasol sau ceva? |
Antifonul este pentru protectia fustei spate si componentelor care sunt supuse coroziunii. Nu l-am dat gros pt. ca nu a fost necesar si doream sa se usuce cat mai rapid. Habitaclul va fi doar antifonat.
Da, masina a intrat intr-un Peugeot 307 din viraj stanga, astfel ca au fost afectate elementele de directie (roata fiind in viraj), spoiler, far, aripa, portiera sofer. Daca am schimbat tot ce tine de mecanica, la tablarie nu am mai avut ce sa-i fac, deci a trebuit sa o tai. Pasajul spate stanga, l-am gasit cu foarte multa rugina la partea interioara, pe cand dreapta nu are absolut nimic. Banuiala mea e ca si acolo a fost lovita. Nu am avut masina de noua sa stiu ce s-a intamplat, doar banuiesc. Portierele le schimb pentru ca cele originale ale masinii au prins rugina si chiar daca le-as repara mai mult de 2 ani nu tin. Capota fata a fost atinsa in impact si prefer sa o schimb si pe aceea. Capota portbagaj, are gauri de la fostul eleron si nu vreau sa umblu cu sudura, chit. E mai comod si usor sa o schimb. Quote:
M-am amuzat pentru ca acelasi lucru m-a intrebat si sotia. Numai ca ea a spus ca e ulei ars.:lol: Nici eu nu stiam ca trebuie sa fac tinichigerie, dar in momentul in care am desfacut anumite elemente, nu am avut incotro. |
3 Attachment(s)
Stadii din reparatie:
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:23. |
- Copyright 2026 4Tuning