![]() |
Honda Civic Type-S vs. VW Scirocco
Civic Type-S - 1.8 - 140 CP
Scirocco - 1.4 - 122 CP Ce ati alege si de ce?:oops: |
Re: Civic Type-S vs Scirocco
scirocco. pt aspect, pur si simplu. mi se pare mult mai frumos decat civicul. poate doar la interior e mai aspectuos civicul, dar nici scirocco nu-i bai :rolleyes2
|
Aspect: Scirocco
Motor: Type-S Per total: Scirocco. |
honda clar .... fidelitate si sa nu uitam ... este o masina japoneza
sciroco nou este foarte frumos .... si cam atat |
...nu vad o comparatie corecta dpdv al motorizarilor...
|
Civic Type-S 1.8 i-VTEC.Arata bine e mai eftina,mai slab motorizata.Si totusi e i-VTEC,mai bine am compara Type-R de 2.0 sa fie macar la acelasi litraj.Dar la aceiasi bani daca vrei o masina sport noua iti cumperi un Renault Megane 3 usi F1 Team ai 230cp,motor de 2.0 16v
|
Quote:
|
Quote:
|
nu am condus scirocco, dar sunt sigur ca civicul nu are ce sa discute cu vw pe toate plajele de performanta, viteza de top, fiabilitate, consum, acceleratii...etc...iar aspectul este relativ, dar din pct meu de vedere este mai aratos decat vw ;)
|
Un poll ceva? Si eu as mereg pe Type-S pt performante/fiabilitate/autenticitate. In plus am condus prima Honda Civic cu motorul de 1.8 din Ro si mi s-a parut f. misto. Nici Scirocco nu e de lepadat pt ca e unul din putinele VW care are cat de cat un design.
|
As alege..
Civic - pentru motor Civic - pentru renume Civic - pentru fiabilitate Civic - pentru interior Scirocco - pentru exterior Per total - Civic |
Quote:
|
Quote:
Exact asa zic si eu ;) |
eu as alege scirocco pt exterior motorizare ai sa fim baieti la un motor mik de 1.4 sa depuna 122 cai , si pt honda 1.8 140 cai pai nu va suparati dar VW e mai istet si ce daca nui fiabila ca honda zic ca e mai amuzant sa conduci un scirocco de cat intr-un honda si ganditiva daca la 1.4 scoate 122 cai dar la 1.8 cat sar putea sa scoata 150-165cai max as zice
|
Quote:
Votat Honda pe toate planurile desi Scirocco arata foarte bine la exterior. |
Quote:
sa fim seriosi.....degeaba scot 1232541235423 de cp din 1.4 daca nu e fiabila...si are cuplu maxim la turatii mari.... |
problema cailor multi din motoare de stergator?
mult succes in detinerea unui astfel de model dupa expirarea garantiei. 300 de mii de km de exemplu? fara 2 segmentari? hmmm... |
Quote:
|
Quote:
|
alo...este vb de un motor basit de 1.4 care are turbo vs un motor aspirat honda!!!!
honda facea in 93' motoare aspirate!!!!! in asa fel incat din 1.6 ajungeau pe la 160 cp TOT aspirate si fiabile, unele mai circula si in ziua de azi!!!!! nu are ce arata vag in fata hondei NICIODATA! |
Quote:
|
Quote:
|
as alege de luni pana joi honda civic si de vineri pana duminica scirocco , dar ambele cu motoarele de 180, respectiv 197 cp, fara dsg.
|
Care din ele are motorizare de 180CP?
|
civic v-tec
|
Eu stiu ca Type-S are 180 de cai... Cel de baza are 140!
Oricum Civic in fiecare zi, inclusiv duminica. |
Cel putin pe piata din Romania si Type S are numai 140CP, numai TypeR are 200. Nu este nici o motorizare cu 180 CP.
L.E. Dintre motorizarile date, as alege oricand Type S peste Scirocco, imi inspira mai multa incredere un motor V-tec de 1.8, decat un TSI de 1.4... |
personal as alege civic-ul.
e o masina mai buna si pentru senzatii si de zi cu zi, si in plus am o slabiciune pentru japoneze |
scirocco fiind un model mai nou,e tentant la designul exterior.dar privind masinile mai obiectiv, mult mai frumos e civicul.mai ales coupeul e fenomenal. pacat ca nu gasim decat motorizare de 2.0 pe coupe ul de la japonezi.
analizand mai atent detaliile de finisare la un type-r am fost putin dezamagit de calitatea unor plastice din interior si mai ales cum veneau inbinate. la scirocco e mai atenta finisarea interiorului. |
acum am vazut si eu ca type-s are doar 140 de cp. mai bine mai pui 5000 si iei un type-r sau daca nu un s2000 din germania :D
LE: sau mai este o varianta: civicul typeR mai vechi...ep3. |
sunt 2 tipuri de type-r. ala facut in anglia, hatchback cu motor de 1.8 sau 2.0 nu stiu exact cu 180 cp. si sedanul facut in japonia care e mai usoara , are suspensia mai tare si scoate 210 cp parca.
|
90 % din posturi sunt inutile! ar putea fi chiar sterse! Cine are honda zice.. honda e cea mai tare, aleg civic, cine are vw .. zice vw e cel mai tare , aleg vw.
Eu aleg scirocco pentru exterior, interior, comfort, finisaje si Honda pentru performantele de admirat si potentialul f mare de tuning al motorului ! Daca mi-as lua una din ele doar asa ca sa ma dau in basini ca am cupeu si doar as merge cu ea in oras, clar scirocco. Daca o iau sa fac performante, sa vin la liniute sau sa ma dau pe "miile" de circuite din tara, clar civic. PUNCT |
aleg scirroco . per total , este peste honda + ca este mai nou . cu motorul de 2.0 tfsi , este de vis . pacat ca este mult prea scump
|
Quote:
cel de japonia e in 3 volume. The Japanese Type R uses the same four-door body as the hybrid Civic IMA (saloons are more popular in Japan and Asia than hatches). It’s lighter (1270kg versus 1338kg) and has more power than the UK car. Thanks to different emissions tuning, the Japanese version’s 2.0-litre engine pumps out 222bhp at 8000rpm, well up on the UK’s 198bhp at 7800rpm. It has more torque, too: 158lb ft at 6100rpm, versus 142lb ft at 5600rpm. bine, datele exacte difera pe net: The new Japanese model's engine output is higher than the European version's, with 225 PS (222 hp/165 kW) being developed at 8,400 rpm and 215 N·m (159 lb·ft) of torque peaking at 6,100 rpm (versus 201 PS (198 hp/148 kW) at 7,800 rpm and 193 N·m (142 lb·ft) at 5,600 rpm for the European model) as alege scirocco, mi se pare mai frumos, mai bine lucrat... |
In primul rand la exterior prefer originalitatea civc. La motorizarile actuale as alege 1.8 fara dubiu. Are o putere decenta pentru 1800cc aspirat, presupun ca si fiabilitate la fel. Motorul de 1.4 tsi presupun ca nu are aceeasi linearitate in ceea ce priveste plaja de turatii, probabil e si mai dificil sa obtii performante. Iarasi amintesc de fiabilitate scazuta si de faptul ca un motor de genul asta va suferi o uzura mai mare in timp.
Interiorul civicului mi se pare mai frumos, nu zic ca scirocco nu e frumos, dar tot arata a plictiseala nemtzeasca. Apoi ca la orice masina mai intervine un aspect si anume functionalitatea. E evident ca aici civic este masina mai spatioasa, si in care daca te duci la plaja cu gagica si 2 prieteni ai loc si de-un scaun si-o lada cu bere in portbagaj. Totusi de la 290l ai scirocco pana la 490l ai civic e ceva. Multi o sa sustina ca nu iti iei o masina pt asa ceva. Dar cand iti plimbi gagica la shopping si cumpara ca sparta unde o sa-i pui toti pantofii??? |
Quote:
|
asa zici si despre Hiroshima?
|
Quote:
ma rog... ma refeream la masini. |
Quote:
|
eu n-am zis ca produc, dar primesc cele mai bune modele din cele pe care le produc.
(sper sa intelegi pt ca nu cred ca am fost prea explicit :lol:) |
| All times are GMT +2. The time now is 07:12. |
- Copyright 2026 4Tuning