Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   MFS-economizor magnetic de combustibil (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/102332-mfs-economizor-magnetic-combustibil.html)

Xtremer 27-12-08 16:04

MFS-economizor magnetic de combustibil

Am primit in posta un anunt despre o anumita componenta MFS care:
- scade consumul de combustibil cu pana la 20%
- creste puterea motorului cu 5-8%

Mi se pare cam ciudat sa scada consumul dar in acelasi timp sa mareasca puterea. Costa 120 ron. Se fixeaza pe conducta de alimentare cu combustibil in portiunea dintre pompa de combustibil si motor. Functioneaza pentru orice tip de motoare. Este posibil asa ceva?

Geo_ZGA 27-12-08 22:43

Re: MFS-economizor magnetic de combustibil

Este un magnet, un simplu magnet. Sunt aparute de ceva timp si, din cate am mai citit pe cateva forumuri, cei care le-au montat nu au avut nici o schimbare de consum sau putere. Nici in bine dar nici in rau. Deci, din punctul meu de vedere, sunt bani aruncati.
p.s: nu exista putere mai multa si consum mai mic... creste una, creste si cealalta cand dai talpa :lol:

Xtremer 28-12-08 08:31

Asta mi se parea si mie ciudat: Putere mai mare dar consum mai mic? Pare imposibil

Nemilosu 28-12-08 09:18

Quote:

Originally Posted by Xtremer (Post 1945380)
Asta mi se parea si mie ciudat: Putere mai mare dar consum mai mic? Pare imposibil

nu pare imposibil.
chiar este imposibil.

aviator 03-01-09 14:06

Sunt ca matanile si cine crede in vraji din astea e liber sa cumpere.
Efectul placebo e mult mai evident, acesta exista,magnetii ...

eu_nasu 29-01-09 12:27

e o abureala... nu au cum sa faca asa ceva

andrey_20052002 29-01-09 12:33

e o mare abureala ca si alte metode de a scade consumul ,am vazut la Distrugatorii de Mituri ca nu se intampla nimic si au mai testat cateva metode printre care un carburator minune si tot nu scadea consumul , cei care vand zic ca aranjeaza moleculele din combustibil

gik2oo9 29-01-09 23:27

Am vazut si eu emisiunea aceea cu "inventiile" minune si ei au demonstrat ca este imposibil sa scazi consumul cu acele dracovenii daramite sa mai cresti si puterea motorului. Bafta!

workaholic_ro 04-03-09 13:49

Functioneaza, dar numai cu benzina magnetica si trebuie descantat inainte de instalare.

sir_sanjei 15-05-09 23:56

sa maresti puterea si sa scazi consumul este posibil(flash/chip tuning) dar asta pt un mers normal.

Horatius 23-01-10 19:02

Buna seara tuturor,eu va recomand alt sistem de economisire de combustibil si merge si pe gaz,benzina si motorina plus il montezi rapid .Este vorba de un set de doi magneti permanenti care se monteaza pe furtunul de alimentare doar cu doua cleme de plastic.Uitativa pe http://www.magnofuel.ro/

NEo007 23-01-10 19:26

Tu iti bati joc nu? :lol:

topser 23-01-10 21:58

bai fratilor nu mai dezgropati topicuri moarte , iar tu Horatius , incerci sa vinzi castraveti gradinarului ?
magnetii aia s-a demonstrat clar ca sunt frectie la picior de lemn , sunt niste porcarii, bani aruncati.

200 ron ptr un magnet ? doammne fereste....
daca asa ceva chiar economiseste puneau toti producatorii auto pe masini magneti...hai sa fim seriosi , tre sa fii prost sa crezi ca magnetii aia chiar economisesc combustibil.

Horatius 25-01-10 20:35

Stimati colegi,eu doar am spus ce am eu montat la mine pe Logan diesel 1,5 si funtioneaza plus nu am jignit pe nimeni si nici nu o sa va jignesc.Magnetii recomandati de mine chiar funtioneaza ca la voi nu, este problema voastra.O seara faina!

NEo007 25-01-10 22:15

Magneti sa mai imi dea inca vreo 200 cp nu sunt?

workaholic_ro 26-01-10 07:34

Citez din prezentarea produsului: "Dispozitivul de economisit combustibil, MagnoFuel®, foloseşte principiul ionizării induse magnetic.......Trăim pe un magnet uriaş cu un Pol Nord şi un Pol Sud......"
...Asta mi-a dat o idee: am dezumflat partial rotile si astfel am micsorat garda la sol cu cativa milimetri. Furtunul de alimentare este acum mai aproape de "magnetul urias" si foloseste pentru "ionizarea indusa magnetic" campul magnetic terestru. Si asa nu mai trebuie sa dau banii pe magnetii economizori :D
Ma gandesc sa cobor putin si rezervorul, dar nu stiu cu cat, sa nu se ionizeze prea tare, campul magnetic terestru e foarte puternic.:?:

duud40 28-01-10 11:31

Quote:

Originally Posted by NEo007 (Post 3015315)
Magneti sa mai imi dea inca vreo 200 cp nu sunt?

Nu dar poti sa incerci un soft mai bun :)))

gyovannniy 29-01-10 15:16

mda.interesant dar fara logica.sau cel putin pana la proba contrarie.sincer sa fiu n/as prea crede.dar teoria cu cresterea consumului este invers proportionala cu cresterea puterii,este adevarata.cand puterea creste automat scade consumul sau nu creste ori nu creste semnificativ.oricum metode revolutionare vor exista intodeauna,numai k unele nu sunt adevarate iar celelalte nu dau mare randament.asa ca pana la noi tehnologii ne conformam standardelor si performantelor masinilor.performante optime si randamente pe masura.

NEo007 29-01-10 17:43

Quote:

Originally Posted by duud40 (Post 3023781)
Nu dar poti sa incerci un soft mai bun :)))

Cel mai tare banc :lol: :lol: :lol:
Din pacate nu cunosc o varianta mai buna :)

duud40 31-01-10 22:47

Nu e nici o problema , te ajut eu daca te intereseaza.

gyovannniy 01-02-10 11:11

duud40 tu dispui de astfel de soft?cam cat ar costa o astfel de operatie.sincer te intreb.si ce randament da?se merita?

MadAboutGolf3 01-02-10 16:33

buna asta cu magnetii .. acu cateva seri.. era la o televiziune nationala o emisiune in care diversi doctori/savanti/psihologi discutau d'ale vietii si intr-un final s-a ajuns si la capitolul magnetism.. (ca ne fac bine magnetii.. ca magnetii nush ce.. ca magnetii .. nush cum..)
in 2 minute am tras o concluzie personala : baliverne!
a incercat vreodata cineva sa isi puna 2 magneti la tâmple? sa vada daca ii tuneaza capul ? daca gandeste mai bine ori ba ?
la fel si chestia asta cu economisirea de combustibil .. BALIVERNE :D:D:D

topser 01-02-10 16:40

hai ma fratilor , inchideti topicul , magnetul ala e o prostie , iar de la magnet s-a ajuns deja la soft , alte chestii.

workaholic_ro 01-02-10 16:55

Ultima ora:
S-a descoperit o varianta mai eficienta: vopsiti injectoarele in violet!

sir_sanjei 01-02-10 17:34

da exista vre-un magnet care sa iti toarne benzina in rezervor si sa iti faca rost de masina in cazul in care nu ai?

Vj_AlecS 03-02-10 21:55

maine poimaine vezi pe toti cu cate 10-15 kg de magnet in masina.. ca sa traga mai bine..

valentiani 13-07-12 11:55

O teapa totala. Am fost prostit si eu de o reclama pe Facebook si am zis sa incerc sa vad cum sta treaba. Am prins o "promotie" :D Adica doar 150 lei pe 2 magneti. Comanda promta, n`am ce zice. Imediat m`a sunat o voce blonda pentru confirmare. I`am montat ca in prospect si am tot asteptat rezultatele cateva luni de zile, invartind magnetii pe conducta de alimentare in diverse pozitii. Asa scria acolo, ca daca nu apar progrese in primele 2 saptamani, sa intoarcem magnetii cu 90 de grade pe conducta.
In fine. Ideea este ca nu au dat niciun rezultat. Masina (un Chevrolet Aveo) a avut si are acelasi consum daca folosesc acelasi tip de benzina. Deci mitul acesta a fost spulberat (ca si cel cu pastilele de marire a penisului, VIMAX - alta teapa :D )

workaholic_ro 13-07-12 12:07

Quote:

Originally Posted by valentiani (Post 5101123)
O teapa totala. Am fost prostit si eu de o reclama pe Facebook si am zis sa incerc sa vad cum sta treaba. Am prins o "promotie" :D Adica doar 150 lei pe 2 magneti. Comanda promta, n`am ce zice. Imediat m`a sunat o voce blonda pentru confirmare. I`am montat ca in prospect si am tot asteptat rezultatele cateva luni de zile, invartind magnetii pe conducta de alimentare in diverse pozitii. Asa scria acolo, ca daca nu apar progrese in primele 2 saptamani, sa intoarcem magnetii cu 90 de grade pe conducta.
In fine. Ideea este ca nu au dat niciun rezultat. Masina (un Chevrolet Aveo) a avut si are acelasi consum daca folosesc acelasi tip de benzina. Deci mitul acesta a fost spulberat (ca si cel cu pastilele de marire a penisului, VIMAX - alta teapa :D )

Eee, esti sigur ca ai respectat toate instructiunile ? La ce ora si in ce zi a saptamanii zi i-ai montat ?

Andrei80 18-07-12 22:15

Te referi la magneti sau la vimax? :))

johnandroid 25-09-12 15:51

nu mai credeti toate prostiile astea cu magneti si mai stiu eu ce..daca ar fi asa toata lumea ar umple masina cu magneti,ce urmeaza sa aflam ca daca punem mai stiu eu ce masina va merge cu apa ?

ionut_x 17-03-13 20:07

Masinile merg pe apa unele , au fost fel si fel de inventii dar nu au fost omologate , exista si instalatii pe HHO ( partial cu apa transformata in hidrogen ) .

mihaisopa 29-04-13 09:49

salut prieteni,acel magnet nui de nici o treaba,a avut tatal meu pe masina si nu a avut nici un efect.L-am intrebat daca are rost sa-mi cumpar si eu sa imi pun la masina mea,dar raspunsul a fost categoric NU, din contra el a zis ca din cauza chesti alea i sa fosat stricata ceva la masina.

Vj_AlecS 30-04-13 13:46

Quote:

Originally Posted by mihaisopa (Post 5455281)
salut prieteni,acel magnet nui de nici o treaba,a avut tatal meu pe masina si nu a avut nici un efect.L-am intrebat daca are rost sa-mi cumpar si eu sa imi pun la masina mea,dar raspunsul a fost categoric NU, din contra el a zis ca din cauza chesti alea i sa fosat stricata ceva la masina.

Da ai dreptate... asa am auzit si eu ca se strica mai repede amortizoarele din cauza magnetului...

VRS 30-04-13 20:45

E o mare prostie, daca te uiti pe site-ul unui producator roman, baga niste balarii in descrierea produsului de te caci pe tine. Mai bine un soft si gata, dau mai multi bani dar am si caluti in plus.

ionut_x 08-05-13 08:29

Tin sa va contrazic , am primit si eu o sugestie in legatura cu niste magneti de reducere a consumului , initial nu am crezut dar apoi chiar a dat rezultate , oarecum aveam incredere pentru ca erau cam singuri producatori care ofereau si posibilitatea de a returna produsul in 30 zile ( deplasanduse ei gratis sa il returneze ) produsul este made in germany , acum credeti ce vreti la mine a funcrionat , nu fac reclama dar uitati site-ul de curiozitate :D http://power-tuning.ro/ Va recomand cu toata increderea toate produsele comercializate de aceasta firma :) Astept pareri si pe forum pentru cei care au folosit si vor folosi , ca sa nu mai existe nici un Toma Necredinciosul :) , desi este normal pentru ca este ceva nou pentru Romania , la noi nu sa mai auzit de asa ceva si ni se par povesti ... Asa a fost mereu Romania mai inapoiata la orice capitol , si daca ati cumparat magneti contrafacuti de acea nu sa intamplat nimic , incercatii pe acestia nu aveti nimic de pierdut , va garantez ca veti fi multumiti :)

bluey 08-05-13 09:58

Adica , dupa ce ca sunt niste minciuni ordinare , se mai gasesc unii care le si falsifica???? :)))))))
=))))

ionut_x 09-05-13 08:13

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 5463728)
Adica , dupa ce ca sunt niste minciuni ordinare , se mai gasesc unii care le si falsifica???? :)))))))
=))))

Pai asta este ca nu sunt minciuni , minciuni sunt doar chinezariile ieftine , treaba asta chiar exista de mult in alte tari si functioneaza perfect , dar una este cand cumperi cev calitativ si una este cand cumperi o copie , exact acelasi lucru se intampla si in cazul filtrelor de aer sport , multi sunt contra pentru ca au incercat numa prostii din bazar dar ia sa se orienteze spre K N sa vedem mai e acelasi lucru ?

Geo_ZGA 09-05-13 09:45

Quote:

Originally Posted by ionut_x (Post 5464706)
Pai asta este ca nu sunt minciuni , minciuni sunt doar chinezariile ieftine , treaba asta chiar exista de mult in alte tari si functioneaza perfect , dar una este cand cumperi cev calitativ si una este cand cumperi o copie , exact acelasi lucru se intampla si in cazul filtrelor de aer sport , multi sunt contra pentru ca au incercat numa prostii din bazar dar ia sa se orienteze spre K N sa vedem mai e acelasi lucru ?

Oau... in alte tari... :shock: In alte tari, si nu ma refer la Mongolia sau Uzbekistan, ii duce capul suficient de mult incat sa nu dea banii pe toate porcariile astea la care faci tu reclama, mai mult sau mai putin mascata.
Adu niste argumente, daca tot ne faci inapoiati, o tu, mare guru avansat al magnetilor economizori :lol:
p.s: am niste magneti pe acasa de cand eram mic, or fi originali sau contrafacuti? :rolleyes2

Lucian MC 09-05-13 11:21

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol:
Sincer acum ce logica ar avea ceea ce ai descris ca sunt magneti contrafacuti? Efectul magnetic e unul si acelasi si carburantul contine prea putine particole de fier ca sa zici ca influenteaza cu ceva. Din contra benzina si motorina daca aveti prostul obicei de a le tine in canistra mult timp sau alimentati in timp ce tirul cu carburant descarca(asta o stiu de la unul ce lucreaza la un depozit petrolier) veti avea mari bube cu magnetii vostri ca se vor aduna particole de fier in zona magnetilor iar cand voi ca oamenii inteligenti veti scoate magnetii rezultatul va fi unul nu tocmai placut pentru injectoare.
De economisit carburant poti economisi foarte simplu prin tehnici de condus prudent si condus corect masina . Se mai poate economisi prin injectie de apa in motor cu 20-30 % dar exista efectul devastator pentru esapament daca nu il ai de inox si pentru supape din nou daca nu sunt de inox. Deci este o falsa economie cat timp trebuie investit 2000 -3000 lei minim ca sa obtii o economie de 20-30 % cat timp tu faci km putini.

workaholic_ro 09-05-13 15:53

Degeaba insisti, mitul, daca este bine construit, bate logica, educatia si bunul simt. Nu pentru ca se bazeaza pe legi ale stiintelor naturii (chimie, fizica etc.), ci pentru ca vine in intampinarea unei nevoi sau dorinte. Si atunci subiectul VREA sa creada. E in stare sa falsifice si experienta si sa se minta pe sine. Uite niste exemple mult mai dureroase, de cate ori ai auzit spunandu-se:
- suntem cel mai talentat si mai inteligent popor de pe planeta;
- daca nu erau Poenaru, Coanda, Paulescu, (Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi daca vrei), omenirea ar fi fost cu doua secole mai inapoiata;
- romancele sunt cele mai frumoase femei.
In realitate IQ-ul mediu romanesc este mai degraba modest in peisajul european, tupeul si nesimtirea in schimb infloresc iar limbajul comun e infect si asta nu denota inteligenta, multe descoperiri au fost facute simultan in mai multe locuri si inventiile apar odata cu dezvoltarea tehnicii, daca nu aici azi, atunci acolo maine. Iar cu fetele...hai sa fim seriosi; baragladinele alea boite ca un sarcofag cu care ne mandrim toata ziua la televizor or fi etalon de frumusete dupa ce faci o tura printr-o fabrica de confectii, nu dupa ce dai o tura prin Europa.
E mai degraba o problema medicala decat una tehnica, asta cu magnetii.
Cealalta cu miturile noastre nu mai e medicala, e incurabila. Subiectul asta a adunat prea multe postari, putem schimba titlul si sa discutam despre femei ?

All times are GMT +2. The time now is 07:15.

- Copyright 2026 4Tuning