![]() |
Mini Cooper S
1 Attachment(s)
Modificari: fulie de la compresor cu 19% micsorata, soft facut de Dimsport si evacuare fara catalizatoare!
Sa nu cumparati niciodata BMC pentru masini supraalimentate cu modificari: "ucide"! :D |
Mini Cooper S
Quote:
|
Re: Mini Cooper S
foarte tare arata graficul, felicitari;)
|
1 Attachment(s)
In varianta stock:
Sorry ca nu e tot in format digital... |
Mini Cooper S
Quote:
|
Bravo Radu...chiar am de ce sa imi fie teama ....am vazut ca se usuca pe afara....
|
1 Attachment(s)
Update!
Fulia de la arbore usoara si un soft nou! |
din experienta propie ....pe circuit a trebuit sa las omu` sa ma depasesca, in curbe nu aveam sanse dar in linii drepte ...:),sunt prea usoare cu un motor prea puternic,f misto masina..felicitari
|
1 Attachment(s)
N-a avut un rating prea stralucit thread-ul asta, dar eu il ridic inca o data... Macar sunt una din putinele persoane care se "chinuie" sa upgrade-ze un motor cu compresor.
De la ultimul grafic pana in data de azi am modificat urmatoarele: porting chiulasa ( fiecare canal de admisie marit cu 2mm in diametru, dar am pastrat dimensiunea supapelor ), volanta usurata si bobina de indutie MSD cu voltaj marit. A rezultat un casting mic, dar masina se misca simtitor mai bine... Trebuiesc schimbate injectoarele si atunci probabil vor mai aparea ceva cai. Edit: + un filtru panel itg... Multumiri lui Nadir! ;) |
Arata foarte bine curba de cuplu ! Nu-i la valoare foarte mare, dar este 'all the way' ;)
|
Felicitari!!!
|
Quote:
|
Salut,
Cine a realizat portingul, tu sau ai gasit un atelier specializat? Poze ai facut? ps: ca sa aiba efect trebuie neaparat sa maresti diametrul supapelor |
Portingul a fost realizat in service-ul Mastertuner.
Spatiul mic intre supape nu mi-a permis sa montez unele mai mari. Castigul se va observa cand vor sosi si axele pentru upgrade. Ceva poze gasesti aici: https://forum.4tuning.ro/582-masina-m...53/page-6.html |
Din cate stiu, in cazul tau poti sa pui supape mai mari (admisie cat si evacuare) iar daca nu vrei sa iei prea mult din material, pui doar supape de admisie si polishezi evacuarea (doar atat) - aici se vad cele mai mari diferente ca rezultat al portingului, ceea ce va compensa din plin faptul ca nu pui supape mai mari pentru evacuare.
|
Daca ai niste date concrete despre supape ti-as fi recunoscator daca le-ai impartasi cu mine. ;)
Portingul a fost facut pe partea de admisie si pe partea de evacuare, iar la final lustruite toate canalele. |
35 admisie si 31 evacuare, daca nu ma inseala memoria, dar oricum, poti da o cautare pe gogu, ca sigur vei gasi.
Referitor la polish, acesta se face DOAR la evacuare. La admisie trebuie lasata suprafata nefinisata (it's a must) pentru atomizarea combustibilului. |
Nu o sa-mi construiesc ( adaptez ) niste supape mai mari doar pentru ca se poate... Cand vor aparea unele de upgrade ( testate ) poate le voi achizitiona...
O sa te rog sa detailiezi un pic partea cu "atomizarea combustibilului", in conditiile in care eu doar am marit viteza de curgere a unui fluid pana in camera de ardere... |
Daca se poate inseamna ca se poate, corect?:) Iar daca faci porting este chiar o conditie esentiala sa maresti supapele.
Supapele mai mari nu trebuie sa le construiesti tu sau sa iei unele de la Trabant si le pui pe masina ta. Sunt kituri speciale de asa ceva. Problema apare atunci cand combustibilul nu se atomizeaza, adica ca rezultat al unei curgeri lipsite de diferente de nivel. Totodata, mai apare o problema in cazul "vitezei de curgere", asa cum spui tu, atunci cand suprafata a fost polishata: viteza de curgere a combustibilului poate chiar sa scada. Fa urmatorul test: pune pe o oglinda putina benzina, dupa care impinge benzina respectiva cu un jet de aer. Ai sa observi cum se creeaza niste mici valuri, iar benzina se va deplasa foarte putin. Repeta testul cu o bucata de tabla care prezinta asperitati, nu exagerate, evident. :) Daca ai avea injector care sa arunce direct in cilindri nu ai mai avea problema asta. ps: evident, sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tii cont, dar la baza sunt cele de mai sus |
Domnule,dar sunt foarte furios. Nu a precizat nimeni ca masina are Unichip si porting facute de MasterTuner :-(
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
dar Mini Cooper nu are injectie directa in capu pistonului?
|
Nope.
|
1 Attachment(s)
Cu multumirile de rigoare lui Florin de la Mastertuner masina a primit o harta noua pe Unichip, pentru a valorifica ultimele modificari: injectoare 450cc si water-air cooler.
Timp scos la Tulcea in configuratia asta: 14.14s / 402m :D |
| All times are GMT +2. The time now is 11:06. |
- Copyright 2026 4Tuning