Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Diesel sport sound ? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/100935-diesel-sport-sound.html)

Stoicaalex 13-12-08 08:15

Diesel sport sound ?

Model : Passat , 2.0 TDI
140 ponei putere

Avand in vedere ca nu vreau sa umblu la catalizator , si serpisori , am vreo sansa sa obtin un sunet sport doar cu traseu si finala sau tips ?
Am avantaj daca folosesc doar tips . fara finala ?

Raman dator !

highboy_97 15-12-08 09:14

Re: Diesel sport sound ?

salut!eu am un focus tdci si sincer sa fiu la mine am scos toba si abia asa se aude cat de cat.cred ca daca iti pui toba sport nu rezolvi nimic.sfatul meu e sa scoti toba si sa pui teava simpla in locul ei cum am facut eu si un tips!nu se aude cine stie ce dar se aude frumos!

Stoicaalex 15-12-08 15:00

Mersi frumos , asa ma gandeam si eu sa fac !

madutz2006 15-12-08 16:22

Quote:

Originally Posted by Stoicaalex (Post 1918060)
140 ponei putere

Raman dator !

ce avantaj sa ai daca fol decat un simplu tips?? de aspect da... dar in nici-un caz de sound...
daca vrei ceva adevarat, schimba toata evacuarea, de la catalizator pana la acel tips.... si daca intradevar vrei sa se auda ceva frumos (acum imi spun parerea, ceea ce imi place mie) pune'i un bov !!! (blow off valve) atunci o sa ai un sound pe cinste :X

Stoicaalex 15-12-08 16:26

da ! cum spui . vorbeam de evacuare nu de bov ! hai sa bubuim turbina ca sa sa auda evacuarea frumos !

Alte pareri ? fac cinste !
Cineva care stie despre ce e vorba ? Din cate am inteles un tips simplu se aude mai tare decat o toba . toba cica mai prelucreaza soundul si ii mai ia si din puetere ( a sunetului nu a masinii ) . Cineva care are sau stie ?
Va rog !

Sindrom 15-12-08 18:34

e un diesel.......esti nebun??? Un singur diesel mi-a placut cu sunet sport si anume un leon, era cu stiker dimsport parca

madutz2006 15-12-08 19:28

Quote:

Originally Posted by Stoicaalex (Post 1922350)
da ! cum spui . vorbeam de evacuare nu de bov ! hai sa bubuim turbina ca sa sa auda evacuarea frumos !

Cineva care stie despre ce e vorba ? Din cate am inteles un tips simplu se aude mai tare decat o toba . toba cica mai prelucreaza soundul si ii mai ia si din puetere ( a sunetului nu a masinii ) . Cineva care are sau stie ?
Va rog !

asa e :)))))))
pe langa tipsu ala al tau care face zgomot, sa mai adaugi si un sticker cu ''NIKE'' ... atunci toarce masina de zici ca e motan in calduri.....
am trait s-o vad si p'asta :)))))))

dolb 16-12-08 17:20

Quote:

Originally Posted by Stoicaalex (Post 1922350)

Va rog !

frateeeeee...nu mai fi asa infumurat!!!!! Poti sa faci caca pe tips-u ala ca nu te ajuta cu nimic! nici macar design frumos nu are un tips! sau mai am o intrebare...stii macar ce e ala un tips?

fastassound 19-12-08 01:08

@Sindrom: era un Leon FR (modelul nou) negru si cu AAU la numar? daca da, iti zic eu ce avea pe el ...

Stoicaalex 23-12-08 19:23

faceti off topic !

Sindrom 23-12-08 21:48

Quote:

Originally Posted by fastassound (Post 1930079)
@Sindrom: era un Leon FR (modelul nou) negru si cu AAU la numar? daca da, iti zic eu ce avea pe el ...

nuuuu, era primul model, http://www.**********************/fo...d.php?p=212322

asta

~ EWN ~ 25-12-08 04:18

totusi nu prea se merita sa faci asta la un Diesel......mai ales la un Passat care se vrea o masina eleganta, daca as vedea un Passat (de regula negru ca alte culori nu s-au inventat in Ro) cu sound sport si fum negru bineinteles as ramane....:???: :shock: wtf? Investeste banii in jante...intr-un kit elegant....lasa evacuarea in pace....

Si pana la urma daca tot vrei sa faci asta dute la o firma specializata schimba toata evacuarea de la catalizator si ai rezolvat problema....

Numai bine.

cmasaiu 25-12-08 19:00

am si eu un vw bora diesel si am renunta la idea de sunet nu merita ca nu se aude nu rezolvi nimic asa ca am taiat curbele de la toba originala si am cautat doua tipsuri mai lungi care sa iasa prin spoiler sa fie estetic cam atata .

fastassound 26-12-08 01:18

nu se aude ?! e un leon FR negru in bucuresti, 2.0 TDI 170cai. si-a pus filtru sport K&N, il stiu pe baiat. deci n-am auzit nici un sunet mai tare decat sunetul facut de masina asta. bine, acelasi lucru e valabil si pt octavia si golf 5 care au fost scoase cu aceeasi varianta de motor.

cmasaiu 26-12-08 01:31

pai noi vb de evacuare si cu filtrele astea cam naspa daca vrei sa schimbi debimetru odata la 2 luni

fastassound 26-12-08 01:54

vorbesti din experienta? eu stiu mai multe persoane cu dieseluri care au cateva zeci de mii de km fara probleme. Tu ai incercat si ai schimbat 6debitmetre intr-un an? :)))

madutz2006 26-12-08 09:25

Quote:

Originally Posted by cmasaiu (Post 1942111)
pai noi vb de evacuare si cu filtrele astea cam naspa daca vrei sa schimbi debimetru odata la 2 luni

debimetrul il schimbi pt ca nu speli filtrul.... am avut un filtru k&n pus pe o corsa 1.0 si mi-a facut masina sa mearga din 3 pistoane in 2 !!!
dupa ce am dat filtrul jos si l-am bagat la spalat (nu am avut solutie speciala, asa ca l-am lasat la inmuiat in cada vreo 3-4 ore, cu toate ca s-a facut cada varza de la ulei) masina a mers super... nu mai avea nimic... filtrele sport trebuie curatate cel putin odata pe luna ca sa nu ai probleme cu debimetrul !!!

fastassound 26-12-08 11:46

:))))))))) minim o data pe luna??? preferabil o data pe saptamana? fara suparare, dar nu stii ce zici !

madutz2006 26-12-08 12:44

Quote:

Originally Posted by fastassound (Post 1942397)
:))))))))) minim o data pe luna??? preferabil o data pe saptamana? fara suparare, dar nu stii ce zici !

dupa 2 luni de folosire, era plin plin de ulei !!! nu mai trecea nici'un pic de aer... masina mergea in 2 pistoane si mergea maxim cu 35 de km/h !!!
ti se pare normal?? in 2 luni de zile sa fie asa???

KAY_ 26-12-08 17:16

Quote:

Originally Posted by fastassound (Post 1942397)

Cred ca depinde si de cat de mult mergi cu masina si pe unde mergi cu ea.Oricum cu filtru sport debitmetru e mai predispus la praf decat cu filtru normal.

Si cu tips ul erau unele care scoteau un fassiiit dar se auzea slab doar daca stateai in spatele masinii si e valabil pt masini mai mici cu traseu de evacuare scurt .

fastassound 26-12-08 17:23

deci cel cu leonul de care ziceam mai sus nu stie sa mearga linistit! asta e clar! are deja 17 000km cu filtrul sport, l-a curatat la 10 000 (cu atentie, evident, pt ca problemele apar cand se supra-uleiaza), l-a uscat atent ... 0 (zero) probleme. Sunetul, din punctul meu de vedere, e mult mai misto decat cu esapament sport sau blow off. Zilnic il intreaba lumea ce naiba se aude asa :) Plus ca pe temperaturi mai scazute, se simte diferenta clar cu filtrul sport pe care-l are !

Daca e cineva care crede ca vbesc prostii, dati-mi pm, vb si cu posesorul FR-ului si ne vedem dupa sarbatori sa vedeti/auziti LIVE (dar ne vedem in Bucuresti :) )

Stoicaalex 29-12-08 14:33

multumesc. dar ma interesa doar de masina mea. lasati leonu corsa si alte abureli . multumesc pt off topic cu filtrele de aer !

fastassound 29-12-08 18:26

cu placere. dar nu e off topic, vbeam tot de un TDI care are un sunet genial si preconceptia "cunoscatorilor" de pe forumuri e ca "nu nene, nu se poate sunet filtru sport la diesel ..."

dolb 29-12-08 18:51

pune-ti tu nene filtru sport pe TDI :) eu tin la debitmetru si la turbina . Pentru un fas de sunet nu as risca 1000-2000 de euro :) . Sunt si alte metode mult mai bune decat un "filtru shport"

fastassound 29-12-08 18:55

vezi alex? la genu asta de "cunoscatori" ma refer, care au 5000 de posturi si stau toata ziua pe net si "experienta" lor e imprumutata de pe alte forumuri, dintre parerile altora, care aia la randu lor ... etc

dolb 29-12-08 18:56

ha ha ha ha ha:)

tu esti cunoscator nu ? ... ai si tu un prieten care si-a pus cine-stie-ce filtru si a mai facut el cateva ghidusii si se aude bine si gata, CEL MAI TARE E FILTRU FRATE ! ... cunoscator esti cand incerci tu pe propria ta masina , si schimbi debitmetre si turbine de te saturi ! sa vedem apoi ce mai zici de filtre SHPORT :)

fastassound 29-12-08 18:58

"hahaha" chiar e offtopic :)) macar nu esti un cunoscator clasic ... VIOLENT ! zi-mi o chestie din curiozitate... cate debitmetre si cate turbine ai schimbat tu personal, ca sa ajungi evident la experienta pe care o ai? :)

BOOST-PRO 30-12-08 23:31

Quote:

140 ponei putere

Avand in vedere ca nu vreau sa umblu la catalizator , si serpisori , am vreo sansa sa obtin un sunet sport doar cu traseu si finala sau tips ?

Raman dator !

Alex ,parerea mea (incercata personal ) este daca nu vrei sa umbli la catalizator ,mergi la un service care pune tobe si fa-i teava dreapta de la cat pana in spate , si daca vrei un pic de estetica poti sa-i pui un tip ,daca vrei sunet mai bun trebuie sa scoti cat-ul si sa vii cu teava direct din turbina , oricum pe langa sunet vei avea si un motor care respira mai usor , cu raspuns mai bun la accelerare, succes

claudiu_c 01-01-09 18:19

salut. am un a4 1.9tdi. eu am modificat evacuarea de dupa turbina, cu teava de 7 cm, am pus catalizatorul la loc, si teava goala pana in capat, plus un tips ca sa arate bine. sunetul scos este mult mai gutural (bass), dar se aude si inauntru mult mai tare (chiar mai tare ca si motorul). in oras ii super fain, dar la drum lung, este un pic obositor, daca o fugaresti peste 3000 de ture.

VladM 02-01-09 13:01

Filtru de aer nu schimba sunetul si el ?:-?

phaeton 05-02-10 11:56

subiectul topicului ma interesa si pe mine, pt ca am tot o masina diesel. nu am reusit sa gasesc nici un raspuns concret, doar aberatii si discutii offtopic.

filtru sport la diesel mai mult dauneaza, deci este exclus asa ceva.
sunt multe firme in bucuresti care pot monta o evacuare pe orice masina, inclusiv diesel, rezultatul fiind un sunet multumitor.

da un search pe google, suna la cateva numere si iti rezolvi problema daca esti cu adevarat hotarat.

topser 05-02-10 12:10

sunet sportiv pe diesel se poate.
tzeava de cu <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSerhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmso html1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->Ø 60 - 65 mm , eliminate toate tobele , se aude super frumos , a avut un prieten asa , dar a vandut masina.

450yfz 05-02-10 19:43

Quote:

140 ponei putere

Raman dator !

dak iti dai tot jos pana la primul catalizator si iti pui teava goala pana in spate vei obtine un sunet misto de descarcare a turbinei......nu vei regreta nimic

iulian.ghetto 05-02-10 20:07

Quote:

140 ponei putere

Raman dator !

daca nu umblii la catalizator nu obtii nimik.. eu am full inox diametru de 63 si se aude super..
Bafta!

p_vio46 05-02-10 22:50

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 3053088)
subiectul topicului ma interesa si pe mine, pt ca am tot o masina diesel. nu am reusit sa gasesc nici un raspuns concret, doar aberatii si discutii offtopic.

filtru sport la diesel mai mult dauneaza, deci este exclus asa ceva.
sunt multe firme in bucuresti care pot monta o evacuare pe orice masina, inclusiv diesel, rezultatul fiind un sunet multumitor.

da un search pe google, suna la cateva numere si iti rezolvi problema daca esti cu adevarat hotarat.

daca vrei sa treci itp ul mentine catalizatorul sau pune unul sport, in continuare traseu, complet gol dupa catalizator si o finala care pe diesel se aude foarte bine , sebring P.I.U. vei fi foarte multumit

22VIN 05-02-10 23:49

Da frate, puneti numai tevi goale pe diesel, ca sincer, mai rau arata, parca umbli cu petrochimia dupa tine la cat fum negru scoate.

dolb 06-02-10 00:06

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3055673)
Da frate, puneti numai tevi goale pe diesel, ca sincer, mai rau arata, parca umbli cu petrochimia dupa tine la cat fum negru scoate.

da ba da' s-aude misto mancatzash, zici ca-i benzinara ! Stii cum numesc eu asta? SNOBISM, AERE, IFOSE.
Daca vrei sa se auda bine si frumos, o masina, ia-ti benzinara si ii faci ce vrei ( ca asa se aude bine), daca ai Diesel..asta e, de ce ti-ai luat diesel ? Iti place sa-l auzi ca un benzinar..dar cu troncanitul tractractrac de la motor ce te faci?

22VIN 06-02-10 00:14

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3055700)
da ba da' s-aude misto mancatzash, zici ca-i benzinara ! Stii cum numesc eu asta? SNOBISM, AERE, IFOSE.
Daca vrei sa se auda bine si frumos, o masina, ia-ti benzinara si ii faci ce vrei ( ca asa se aude bine), daca ai Diesel..asta e, de ce ti-ai luat diesel ? Iti place sa-l auzi ca un benzinar..dar cu troncanitul tractractrac de la motor ce te faci?

Foarte corect.
Toti vor performante de supercar si consum de hibrid. Din pacate, nu se poate. Si nici pentru diesel nu exista solutie pentru sunet sportiv. Sigur, poti sa montezi o evacuare nesimtita care sa urle de-o sa se auda de la 1km, dar intr-un mod nesportiv. O data cu acea evacuare vin si inuraturile celor din spate, carora tocmai le-ai innegrit masina.
Asa ca ramaneti la ideea ca aveti o masina cu un cuplu foarte mare si un consum mic si totul e ok.

MITRAn_Bogdan 20-05-10 21:35

Sper sa nu intru in conflict cu niciunul dintre baietii care s-au "ciondanit" pe aici sa zic asa.Postez un filmulet cu masina mea,un a4 2.0 tdi cu evacuare dupa cat.parerea mea-destul de tare pentru un diesel,dar personal,as opta si pentru scoaterea cat,pentru ca deh,din ce ai vrei mai mult:P.Bafta!
https://www.youtube.com/watch?v=nqXfxNqfshI

DjAlcohol 21-05-10 04:11

Se poate obtine un sound cat de cat sportiv si la diesel singura solutie este sa-ti pui un downpipe sport.

All times are GMT +2. The time now is 11:46.

- Copyright 2026 4Tuning