Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   golf 5 vs new astra vs 307 vs megane2 vs stilo vs focus vs.. (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3616-golf-5-vs-new-astra-vs-307-vs-megane2-vs-stilo-vs-focus-vs.html)

theaddon 10-02-05 08:30

golf 5 vs new astra vs 307 vs megane2 vs stilo vs focus vs..

aaa si ar mai fi ceva...mazda 3...as dori sa aflu parerile voastre legate de aceste masini.Ma intereseaza o comparatie gen calitate/pret...

ffocus 10-02-05 11:26

1 Attachment(s)
:arrow:

aleks 10-02-05 13:22

5 Attachment(s)
astea-s masinile :lol:

LEXUS 10-02-05 13:30

dpv al fiabilitatii merg pe golf sau focus..;)si mazda 3 e buna..da-are taxe:(

ffocus 10-02-05 17:35

2 Attachment(s)
pai ce focus ai pus man...ala vechi? :lol: :lol:

Nesanatosu 10-02-05 20:22

Si eu am avut dilema asta la un moment dat...

307 sta foarte prost la capitolul finisaje si fiabilitate(plastice ieftine,imbinari de mantuiala).In schimb un design reusit si un comportament rutier bun

Astra-iti spun doar ca pe variantele mai accesibile ai tamburi pe spate(si nu discuri ca la celelalte modele)..in rest finisaje de calitate, motorul de 1.7 diesel m-a impresionat placut mai ales prin performante pentru un motor de acest ,,calibru'' .Ce e drept mi s-a parut un pic cam inghesuita

Golf-finisaje la nivelul VW.motoarele nu exceleaza prin performante dinamice(desi si aici ai un 2.0 de 140 de cai diesel si un 2l FSi de 150 de caluti) cat mai ales prin fiabilitate....un comportament rutier foarte bun atat in ceea ce priveste dinamica cat si franarea

Megane-din pacate sunt facute in Bursa(Turcia) ceea ce isi cam lasa amprenta aspra calitatii executiei, dovada fiind si diferenta deloc neglijabila de pret in comparatie cu cele din UE...au un miros cel putin ciudat mai ales cand sunt noi

Toate in afara de 307(care are 4) au 5 stele la testul Euroncap

despre Focus si Mazda nu pot sa ma pronunt dar am auzit lucruri foarte bune despre ele...cel mai bine fa un test drive cu fiecare si fa-ti propria ta parere...dupa care intra pe forumurile fiecarui model in parte ca sa vezi si parerea altora:

http://forum.vwforum.ro/
http://forum.reno.ro/
http://forum.pejo.ro/

Sc0OTeR 10-02-05 20:52

D.p.d.v al tehnicii aleg Golf, d.p.d.v. al designului aleg Astra. Grea alegere pt mine. Cred ca ar fi totusi Golf :?

theaddon 11-02-05 07:08

aleks merci ptr poze...si eu tot p golf as merge chair daca este mai scumpa decat toate celalalte...strangi un pic din....dar banuiesc ca merita...lucrul care ma deranjeaza in schimb la golf este interiorul,nu foarte reusit ,dupa parerea mea.Despre astra nu stiu ce sa zic ma indoiesc de fiabilitatea ei ptr ca este nou modelul si mare lucru nu shtiu despre el...

theaddon 11-02-05 07:13

Quote:

Originally Posted by \"ffocus\"

pai...de focusul vechi vorbeam...cel nou stiu ca nu a aparut si oricum nu prea imi place...cred ca arata mult mai bine cel vechi.tu ce zici?

Al3xius 11-02-05 07:35

Pai comparatia din start nu e prea buna ... golful e avantajat de jante la aspect iar de stilo ce sa mai zic :lol: aluia nu-i mai trebuie nici un tuning

Oricum eu dintre alea de-acolo le-as alege pe primele trei astfel :

1. Golf V (chiar si ala cu motor de 1.4 are un sunet de belea la turatii mai mari...:twisted: :twisted: :twisted: insa mie nu prea-mi place interiorul chiar daca e spatios bordul cam lasa de dorit)
2. Mazda 3
3. Peugeot 307(am mers cu unu si am ramas impresionat cum m-a bagat in scaun...sincer nu stiu ce motor avea) :lol:

ffocus 11-02-05 08:21

Re:

Quote:

Originally Posted by \"theaddon\"
Quote:

Originally Posted by \"ffocus\"

pai...de focusul vechi vorbeam...cel nou stiu ca nu a aparut si oricum nu prea imi place...cred ca arata mult mai bine cel vechi.tu ce zici?

eu oricum aleg mazda 3...dar nu poti compara un golf V sau o astra H din 2004 cu un focus din 1998 :roll: ...in afara deja se vinde focus 2 iar la BDT este disponibil din martie

teddy 11-02-05 09:13

e frumusel si focusul nou, dar nu mai este atat de 'cutting edge' daca stiti la ce ma refer.
si mie mi se pare cel mai misto mazda 3 (sedan).

Nesanatosu 11-02-05 10:41

1 Attachment(s)
Interiorul la golf e spatios si foarte ergonomc iar varinata cu dubla climatizare arata foarte high tech sa zicem :)

Bogdan_16v 11-02-05 10:41

Mazda 3
New Astra
Ford Focus(old)
Peugeot 307
Golf 5
Megane 2
Stilo

Cam asta ar fi clasamentul dupa parerea mea...
Am mers cu toate, in afara de Astra noua, am urcat doar in ea si am vizualizat-o, atat. Mazda 3 n-am condus-o eu, dar mia placut mult comportamentul ei pe strada si interiorul de insipratie Alfa. Finisaje de f buna calitate. Peugeot 307 e deja cam depasit, dar se tine inca bine, mie mi se par finisajele destul de reusite. In schimb, stabilitatea lasa de dorit.
Focus-ul a fost ani de-a randul cea mai fiabila masina in Germania si asta spune tot. Interiorul insa putin cam ciudat pt gusturile mele. In rest, nota 9+.
Golf 5, mie personal mi se pare doar o restilizare mai mare a lui Golf 4, inauntru ma apuca somnul, extrem de banala, calitatea plasticurilor destul de slaba. Motorizari insa foarte bune.
Megane 2 e si mai banala si mai prost calitativa in interior, in plus designul exterior e respingator, dupa parerea mea. Sta insa foarte bine pe viraje. Consuma cam mult(varianta 1.6 cel putin).
Stilo-un esec total. Tot ce se poate strica pe el, se strica, si nu o spun aiurea. Pacat de designul destul de reusit. Insa e Fiat si asta spune tot.
Iti mai pot recomanda Toyota Corolla 1.6 VVTi sau Honda Civic Sport(3 usi) 1.6 VTEC, masini extrem de fiabile si de o calitate buna spre foarte buna.

ffocus 11-02-05 11:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Nesanatosu\"
Interiorul la golf e spatios si foarte ergonomc iar varinata cu dubla climatizare arata foarte high tech sa zicem :)

high-tech...unde? :wink: ...aia e consola?....parca e bord de van :roll:

All times are GMT +2. The time now is 20:22.

- Copyright 2026 4Tuning