![]() |
Punte Fuego vs Punte r18
In scurt timp(sper) o sa imi montez pe masina motorul R5 alpine si ma gandesc ca la un upgrade la frane :D Am gasit la remat un Fuego cu punte cu tamburi mari si un r18 Break tot cu tamburi mari, acum intrebarea este care punte ar fi mai buna sa o iau? Pretul este acelasi pentru amandoua asa ca nu ar fi el o problema. Pe care dintre cele 2 imi recomandati sa o cumpar? sau ar mai fi o varianta: sa imi fac o punte pe discuri cu tamburi mici strunjiti si discuri pline dar aici nu am etrieri si nush de care sa pun ca sa pot folosi si frana de mana :D poate imi dati voi o idee ca sunt foarte nehotarat.
|
Re: Punte Fuego vs Punte r18
chiar nimeni nu vrea sa-mi zica ? secretosilor :D
|
le iei p ambele si pastrezi car e mai buna s una o vinzi
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
O cm mai lunga
|
Quote:
|
Sunt aceleasi punti:-P si la Dacie si la Fuego si la 18... mai bine cauta una cu discuri, eventual ia una din ele care se prezinta mai bine la capitolul rugina:-P sa ai o baza buna de plecare pentru discurile de care vb.....
De ce nu-ti prezinti masina pe forum? Vedem si noi ce idei ai cu motoru ala de Alpine:> |
Quote:
O sa pun pe forum masina dar inainte sa fac alpine-ul ala functional ca sa am ce sa arat la lume :D ca in afara de jante nu prea e mare lucru de vazut la ea :)) |
Am gasit pe site-ul asta niste informatii foarte utile, poate mai e de ajutor si la altii: http://www.globalcar.com/datasheet/Renault
Aici sunt urmatoarele specificatii pentru lungimea puntii spate: R12 TS - Track rear: 1314 mm R18 Turbo - Track rear: 1346 mm (punte cu discuri) R Fuego Turbo - Track rear: 1350 mm (punte cu discuri) -deci inteleg ca sunt ceva diferente intre ele totusi :| -oricum maine dimineatza daca nu ploua imi iau o ruleta cu mine si merg la remat si iau puntile la masurat (cele pe tamburi care sunt) si atunci o sa vad exact care e treaba - problema este ca la mine conteaza foarte mult acei cm in plus, ca am niste jante de 8J care vreau sa le montez si nu vreau sa evazez pasajele spate foarte mult din cauza ca este punte mai lunga. |
Track rear: 1350 mm - Fuego turbo
Track rear: 1346 mm - 18 turbo Track rear: 1314 mm - 12 Diferentele sunt facute de piesele care sunt montate pe punte, puntea in sine are aceasi dimensiune;) pe tine ce te intereseaza? Sistemul de franare sau puntea goala in sine? Ca ai zis ca vrei sa-ti pui singur discuri pe spate;) Uitate pe DC, acolo gasesti mai multe detaliii despre discuri puse home made pe Dacie:-P |
Pe mine ma intereseaza puntea plina cu tot cu sistemul de franare, mi-am luat toate informatiile de care am nevoie pentru a-mi face sistemul de franare pentru spate, trebuie doar sa-mi fac rost de piese dar dupa cum ziceam nu ma grabesc foarte tare, deocamdata caut niste tamburi mici 4x100 ca sa ii pun pe spate sa pot monta si pe fata sistemul cu discuri ventilate.
Am fost azi la remat si am masurat cateva punti si am vazut ceva diferente, dacia 1300 - are 1390 mm R 18 TS (tamburi mici) - are 1410 mm R 18 Break (tamburi mari) - are 1460 mm cred ca cel mai bine pentru mine e sa imi fac eu sistemul pe puntea care o am acum si atunci o sa-mi intre si noile jante sub pasaje fara sa trag prea mult de ele. |
Eu am punte de R18 Breck, pe care de altfel; ti-o si recomand deoarece tamburul este element separat de butuc. Este la fel ca si puntea de R18 Turbo doar ca peste butuc are tambur si nu disc, deci conversia pe discuri pe viitor este mult mai usoara, este practic plug&play daca pui discurile de 18 turbo. Poti cauta poze pe topicul meu ca sa te lamuresti ce si cum.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:34. |
- Copyright 2026 4Tuning