![]() |
sfaturi sistem audio complet
Salutare.Mă numesc Alex și sunt proaspăt șofer.Nu prea știu mare lucru legat de *car audio* așa că o să vă cer niște păreri.
Din ce m-am documentat eu, am ințeles că pentru a avea un sistem ok si complet pe mașină imi trebuiesc: 2 difuzoare față, 2 difuzoare spate, amplificator, cd player, subwoofer și cablurile necesare.Dacă am omis ceva v-aș ruga să mă corectați, nu vreau să cumpăr lucruri inutile sau proaste calitativ. Īn pricipiu suma totală pe care o am alocată este de 2000 ron.Din informațiile găsite pe net am rămas la produsele de mai jos.Fiind incepător, nu știu dacă sunt produse ok, dacă pot găsii ceva mai bun īn banii ăștia sau dacă se potrivesc unele cu altele. Boxele: 4 bucăți, 2 īn față și 2 in spate modelul Pioneer TS-A6903i Amplificator: 1 bucată modelul Pioneer GM-5400T Subwoofer: 1 bucată modelul Alpine SWR-1223D Cd player: 1 bucată Pioneer DEH-2300UB Cabluri: rămāne de văzut. Este ok configurația asta?Vă rog să imi dați sfaturi, dacă pot cumpăra ceva mai ok decāt acestea sau să rămān la configurația asta.Numai bine. |
Re: sfaturi sistem audio complet
eu as merge mai degraba pe configuratia asta:
Boxe fata: Dark Blue B62c (Sistem Componente - Bidbass si Tweeter separat) - 340 lei Boxe spate: - Amplif boxe: Hollywood HXA 20 - 420 lei Subwoofer: Digital Designs DD512 - 650 lei Incinta ti-o faci tu sau mergi undeva, nu ar trb sa fie mai scumpa de 200 lei Amplif subwoofer: Hollywood HXA 20 - 420 lei Player: Kenwood KDC-4651URY - 540 lei total: undeva la 2500 lei, eu asa as face ceva si umpic calitativ nu doar bum bum. |
Quote:
De asemenea văd că ai menționat Sistem Componente - Bidbass si Tweeter separat.Poți să imi explici ce sunt și ce fac chestiile astea?Boxele am găsit așa și din cāte văd sunt cu tot cu tweetere(dacă sunt boxele alea mici).Bidbass ce este? mai trebuie cumpărat ceva la ele?Cheers http://www.***********/produse/Difuz...ark_Blue_B62c/ |
Sistemele componente au tweeter-ul separat de midbass , adica inaltele separate de medii , sunetul de aici se propaga altfel , inaltele sunt pozitionate mai sus pe portiera sau stalpule de la parbriz iar mediile pe fata de use undeva jos pe portiera. clar sunetul va fii diferit.
Daca tot ai precizat ca nu vrei sa dai banii pe pocnitori mergi cu incredere pe ce ti-a zis ralphmandl, ce ai gasit tu ,ma refer la difuzoare sunt coaxiale tweeter-ul + midbass la un loc. Bidbass - eroare de tastare . |
pt tine nu prea are rost sa pui difuri in spate, pt ca nu le vei auzi deloc.
adrian_drift_king: am gresit eu cu bidbasu :">, midbas am vrut sa spun |
In cazul ăsta o să merg pe produsele recomandate de ralphmandl.Totuși nu ințeleg de ce sunt suficiente doar 2 boxe in față.Pe unde am citit erau minim 4 boxe(2 și in spate sau măcar pe ușile din spate)ca să fie sunetul stereo.Dacă montez in față 2 boxe si 2 tweetere pasagerii din spate nu vor auzi cam prost?
Mașina are ceva suport pt. a monta tweeterele sau trebuie găurit bordul/stālpul?Am găsit boxele recomandate de voi.Din căte vad in poză un pachet conține 1 difuzor + un tweeter.E adevărat? http://www.****************/boxe-auto...Dark-Blue-B62c |
Quote:
|
Quote:
Boxele din spate trebuiesc puse in usile din spate sau langa luneta.Ma gandeam ca as putea pune difuzoarele in usi, iar sus in spatele tetierelor sa pun tweeterele. Recapitulare: 4x Dark Blue B62c - 1360 lei 1x hollywood HXA 45 - 630 lei 1x Hollywood HXA 20 - 420 lei 1x Digital Designs DD512 - 650 lei 1x Kenwood KDC-4651URY - 540 lei E totul in regula lista finala?As vrea sa imi confirmi inainte sa fac comanda:DCheers |
Quote:
iti trebuie 2 Dark Blue B62c, se vand la set de 2 bucati, deci 680 lei. |
Quote:
Nu ai nevoie de componente pe spate, nu-si au rostul, ajung coaxiale. HELIX Dark Blue B62c - 1 set, pe fata, ~340RON HELIX Dark Blue B6x - 1 set, spate, ~170RON Subwoofer Helix E 300 Esprit (2bobine de 4Ohm) - 570Ron Amplificator 5 canale DB FIVE Dark Blue - 1270Ron Head Unit Pioneer DEH-4300UB - 520RON, aceleasi specificatii, parerea mea, sunet mai bun. Conectica ceva in jur de 150Ron Incinta pt Subwoofer: ~150Ron Avantaje: Ai un amplificator, parerea mea, mai bun ca Hollywoodurile, la putere relativ asemanatoare, deci spatiu mai putin ocupat, si in plus, cu 2 amplificatoare deja ai nevoie de blocuri de distributie, cabluri mai multe, etc. Subul Helix ii cunoscut ca fiind bun, nu-i de mare bubuiala, ii de ascultat muzica decent, dar poate sa si urle, pus intr-o incinta corespunzatoare. Si are nevoie de o incinta mult mai mica decat DDul. |
Nu cred ca nu a intrebat nimeni pana acum. :)
Despre ce masina e vorba? Ce muzica asculti in general? |
Quote:
|
Quote:
|
Ar trebui sa te gandesti si la o insonorizare
|
Da, mai pui un 300-350ron insonorizare pe 4 usi...
Si toata instalarea neaparat facuta in ceva atelier specializat, singur nu are rost sa incerci, nici nu cred ca poti la un sistem atata de complicat. EDIT: Pentru muzica pe care o asculti, configuratie e cat de cat ok. Nu pot sa-mi exprim pareri legate de ce se potriveste sau nu in masina, desi tind sa cred ca ReLLaXX e "putin" mai avizat in domeniu:D |
| All times are GMT +2. The time now is 06:12. |
- Copyright 2026 4Tuning