Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   BMW M5, M6 (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/266-bmw-m5-m6.html)

Marian20 03-01-04 03:10

BMW M5, M6

din cate am auzit BMW pregateste o surpriza competitorilor un motor V10 preluat de la masinile de F1 care va echipa cele 2 modele M5 si M6 .... linia rosie in turometru o sa fie pe la 9000rpm si o putere de 510hp iar M6CSL undeva la 550hp asta fara sa se foloseasca turbo sau supercharger ... in plus se aude ca or sa foloseasca o cutie cu 7 viteze care va conta foarte mult iar despre 0-100km/h se spune ca ar fi undeva in jurul a 4 sec .... in plus se vorbeste despre o noua aparitie la BMW si aceasta va fi M7 despre care nu se stiu foarte multe deocamdata

b99sha 03-01-04 03:16

Re: BMW M5, M6

Quote:

Originally Posted by \"Marian20\"
din cate am auzit BMW pregateste o surpriza competitorilor un motor V10 preluat de la masinile de F1 care va echipa cele 2 modele M5 si M6 .... linia rosie in turometru o sa fie pe la 9000rpm si o putere de 510hp iar M6CSL undeva la 550hp asta fara sa se foloseasca turbo sau supercharger ... in plus se aude ca or sa foloseasca o cutie cu 7 viteze care va conta foarte mult iar despre 0-100km/h se spune ca ar fi undeva in jurul a 4 sec .... in plus se vorbeste despre o noua aparitie la BMW si aceasta va fi M7 despre care nu se stiu foarte multe deocamdata

:shock:

Daca-i asa...era si timpul... Fara turbo & stuff e mare lucru. Tuner-ii se pun din nou la treaba... Iar fanii o sa aiba iar un motiv de mandrie.
M7 hmmm...Daca cele de mai sus se adeveresc, atunci modelul asta va fi mai mult racheta...

b99sha 03-01-04 03:17

Si 6-le asta aduce deja a Porsche, nu? Cu M ,cu tot va fi leit... numai k mai puternic :?:

Marian20 03-01-04 03:24

bogdan eu asta am citit asta iti spun daca vrei iti dau un copy/paste la descriere ca mi-e lene sa traduc la ora asta :
Furthermore, the M6 will be distinguished from the standard 6-series range by more aggressive bodywork. Flared wheel arches will house massive 19-inch light-alloy wheels, while the front end gets a much larger air dam, needed for supplying the nat-atmo engine with fresh air.

Larger side-skirts will give the M6 a sleek profile, while a sportier rear-end, complete with diffuser, rounds out the visual differences.

The M6 will compete for market share with the likes of the Porsche 911 Carrera, the Mercedes SL55 AMG and Aston Martin DB8 to mention a few, though some are suggesting that even some Ferrari's will be humbled by the new V10 powerplant

catalin rs4 04-01-04 15:51

de m5 am auzit si eu ca va avea v10 si 500 de cp dar fara turbo din pacate :( :lol:

DZ1 04-01-04 19:58

Da asa este.....firmele mari au ajuns la capatul puteri cu motoarele pe care le au.....adica nu mai exista mari sanse sa scoata cai in plus de la motoarele pe care le au si ca sa tina fata concurentei mari care se afla la ora actuala vin cu \"ideei noi\"
Mercedesul baga Turbo si compresoare
BMW-ul scoate motoarele pe care le aveau in M3 si M5 si le inlocuiesc cu unele mai mari.....M3-ul primeste motorul de M5 si M5-ul primeste motor mai mare V10....Chestia este ca fara Turbo sau compresor BMW-ul pe durata lunga vor pierde din nou in fata mercedesului........sau vor baga peste cativa ani pe M3 motor V10 si pe M5-V12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chiar si asa masinile vor avea greutate prea mare pt. o comportare sport.

catalin rs4 04-01-04 20:12

:lol: da nu pot sa inteleg de ce nu face si bmw motoare cu turbo uite la audi majoritatea modelelor sport sunt cu turbo :lol: si mercedesul kompressor :lol: sincer nu pot sa inteleg de ce nu fac si ei motoare turbo pacat poate imi luam si eu bmw atunci :lol: :lol: :lol:

DZ1 04-01-04 20:18

Este o chestie de mandrie.....
Sa scoti cai putere cu un Turbo sau compresor este \"simplu\".....
Mai greu este fara....dar cu ce fac acum cu motoarele astea din ce in ce mai mari,nu este nici asta de durata.....este foarte greu de crezut ca vor ajunge la motoare mari ca Viper-ul..........
Iar motoarele lor la ora actuala nu se pot modifica asa de usor pt. Turbo.
Si-ar da singuri autogol daca ar face asta.....

catalin rs4 04-01-04 20:30

da poate ca asa este dar tot nu inteleg ce hubraum va avea noul m5? :lol: ai dreptate ca cu turbo este relativ de usor scos putere dar am avut masina fara turbo si masina cu turbo sau biturbo :lol: si sincer nu se compara am dreptate? :lol: :lol: :lol:

DZ1 04-01-04 20:48

Noul M5 va avea sigur 5000Cm3
Sa scoti din un motor cum ai tu 470Cp fara turbo este aproape imposibil....pt. o masina de strada.
Insa cand sunt 2 masini cu 470Cp una cu turbo si una fara atunci nu este diferenta prea mare.......si eu ador masinile Turbo dar nici cu M3 nu mi-ar fi rusine.....respect.

catalin rs4 04-01-04 21:05

:lol: da asa este si eu am vrut un m3 :lol: fara nici o indoiala este o masina super frumoasa si tare :lol: dar trage la fel intelegi ce vreau sa spun? :lol: precum la rs4 pana la 2,5 ture nu se intampla nimica dar dupa 2,5 de ture parca explodeaza masina cand isi da drumul la turbo :lol: si de la 5000 de ture mai vin einca odata pana la 7000 :lol: :lol: :lol: asta imi place cel mai mult :lol: un m3 nu are asa mult nm de ce? :lol:

DZ1 04-01-04 21:15

M3-ul trage constant dar masinile cu turbo au putere mai mare in functie de turatie.....cu cat este turatia mai mare cu atat mai tare se invarte turbo.....in functie de presiunea pe care o bagi in motor

b99sha 06-01-04 05:30

Si-atunci care e mai fiabila la aceeasi putere? Turbo sau nu.
Care consuma mai mult?
Mi se pare k pentru senzatii tari e mai bine cu turbo. Si nu numai pt. senzatii; poti incerca sa mergi si \"la consum\". Adik ai intr-un fel 2 masini...
Fara turbo, cu acceleratie constanta parca da sentimentul de siguranta, nu stiu cum sa zic. Dar parca la batranete ar merge o astfel de masina. Acceleratie constanta, echivalentul unei cutii automate... Poti spune k se pierde acel sentiment nu mai este atata adrenalina...

DECI, se pot cataloga asa: TURBO pt. tineri (a se citi \"suflet tanar\") si non-turbo pt. cei cumpatati (oameni realizati cu familie care totusi vor sa \"se simta in siguranta\" avand certitudinea k masina poate dar nefiind interesati in mod special d asta) :?: :?: :?:

catalin rs4 06-01-04 06:01

asa este sha turbo este in orice caz mai bun si mai fiabil de exemplu 2 masini cu putere identica una cu turbo si una fara :lol: este turbo tottimpul mai tare :lol: :lol: :lol: am condus m3 e46 fara nici o indoiala este o masina super dar nam simtit nici o senzatie :( adai pedela si trage constant pe cand la rs4 meu pana la 2500 nu se intampla mai nimica dar dupace trece de 2500 :lol: :lol: :lol: bagat in scaun ie putin spus lasa ca cel mai bine o sa vezi tu la vara :lol: :lol: :lol:

pimp_lex 06-01-04 06:26

Quote:

Originally Posted by \"b99sha\"
Si-atunci care e mai fiabila la aceeasi putere? Turbo sau nu.
Care consuma mai mult?
Mi se pare k pentru senzatii tari e mai bine cu turbo. Si nu numai pt. senzatii; poti incerca sa mergi si \"la consum\". Adik ai intr-un fel 2 masini...
Fara turbo, cu acceleratie constanta parca da sentimentul de siguranta, nu stiu cum sa zic. Dar parca la batranete ar merge o astfel de masina. Acceleratie constanta, echivalentul unei cutii automate... Poti spune k se pierde acel sentiment nu mai este atata adrenalina...

DECI, se pot cataloga asa: TURBO pt. tineri (a se citi \"suflet tanar\") si non-turbo pt. cei cumpatati (oameni realizati cu familie care totusi vor sa \"se simta in siguranta\" avand certitudinea k masina poate dar nefiind interesati in mod special d asta) :?: :?: :?:

nu neaparat........metoda americana e Cuplu foarte mare la turatii joase......credema ca iti da adrenalina cata vrei..........dar este pur si simplu foarte diferit sentimentul de un cuplu mic si puterea la turatii foarte amri (tip S2000 ) si care si asta e diferit de un motor Turbo.......si aoclo sunt diferente foarte mari de feelingul pe care-l ai, depinzand de ce fel de turbo/SC si cum e tunat acel motor.........depinde ce-ti place......

All times are GMT +2. The time now is 23:33.

- Copyright 2026 4Tuning