Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Difuzoare ( Coaxiale & Componente ) (https://forum.4tuning.ro/389-difuzoare-coaxiale-and-componente.html)
-   -   problema helix esprit e136 !!! (https://forum.4tuning.ro/389-difuzoare-coaxiale-and-componente/154644-problema-helix-esprit-e136.html)

oisher 20-11-09 17:49

problema helix esprit e136 !!!

mi`am cumparat un set de difuzoare helix esprit e136, le`am montat pe masina, exact ca la carte, sunt amplificate de un blaupunkt ema 460 (Putere totala 700 W, Canale 4, Raspuns in frecventa 10Hz - 25000kHz, Putere: 4 canale pe 4 Ohm - 4x110 W, 2 canale pe 4 Ohm - 2x350 W) se aud perfect, dar nu au nici un pic de bass, se aud doar inaltele, boxele misca, dar nu dau bass deloc, numai inalte (voce), am gresit undeva la montaj, sau asa trebuie sa faca ???

animalutz 20-11-09 18:07

Re: problema helix esprit e136 !!!

Trebuie sa vezi la ce frecventa sunt taiate respectivele difuzoare, respectiv sa fie taiate undeva la 30-40 hz. Usile tale sunt insonorizate? O mare parte din bass se pierde din cauza proastei insonorizari a usilor.

oisher 20-11-09 18:11

nu sunt insonorizate, dar nu are nici urma de bass, nici macar sa vibreze acolo ceva, nimic, doar voce atat, totusi ma gandesc k ar trebui sa aibe si ele putin bass

body28 20-11-09 18:24

Verifica polaritatile.. probabil le ai in antifaza. (unul cu +,- corect iar altul cu +,- gresit)

oisher 20-11-09 18:35

o sa le verific maine, pt k ultimele legaturi le`am facut la lanterna :d ca s`a intunecat afara, sper sa fie de acolo problema, din cate tin eu mainte, le-am pus corect rosu la + si negru la -, oricum ele trebuie sa aibe bass, k m-am speriat putin cand am vazut k se aud doar inalte fara gram de bass

animalutz 20-11-09 19:02

+ la + si - la - tine mai mult de un fel de time-allign medieval. Tiam zis sa te uiti unde sunt taiate boxele fie din player fie din amplificator. Plus ca o insonorizare tear ajuta fooooarte muuult.

oisher 20-11-09 19:29

daca imi explici mai mult chestia cu taiatul boxelor, ma uit, pt ca nu am auzit de asta pana acum .... dak poti zi-mi pas cu pas ce trebuie sa fac ... o insonorizare urmeaza, deocamndata merg cu ele asa pana fac rost d bani sa insonorizez usile

body28 20-11-09 21:07

De partea cu time-align prin polaritate gresita chiar as fi curios sa aud.
Din cunostintele mele ele doar se anuleaza.
@oisher - "taiatul" se refera la niste filtre activate.
Ori pe player, daca ai asa ceva - un filtru hpf activat.
Ori pe amplificator -> hpf activat. Trebuie setat pe full.

oisher 20-11-09 22:18

stiu k playerul are in setari lpf filter e setat pe off, in amplificator inca nu m`am uitat, o sa ma uit, o sa verific din nou si polaritatea, inca o intrebare, eu am legat boxele direct in statie, si statia prin rca in HU, mufa in care se leaga normal boxele a ramas acolo intr`un fel "activa" e legata in HU dar nu mai are nici o boxa legata, poate influenta cu ceva asta?

animalutz 20-11-09 23:18

Nu are nici o treaba mufa aia. Probabil amplificatorul este "taiat". Trebuie sa ai un reglaj care sa fie "hpf".
@body28, plus si minus tin de FAZA si ANTI-FAZA.

oisher 21-11-09 07:23

o sa verific maine amplificatorul, si hu de filtru hpf, si o sa va spun dak s`a rezolvat, o sa verific din nou si polaritatea ... sper sa o rezlov ca mi se pare aiurea ca boxele sa nu aibe nici un pic de bass

body28 21-11-09 13:52

Quote:

Originally Posted by animalutz (Post 2823829)
+ la + si - la - tine mai mult de un fel de time-allign medieval.

Quote:

Originally Posted by animalutz (Post 2824404)
plus si minus tin de FAZA si ANTI-FAZA.

Spot the problem. :???:

oisher 21-11-09 14:02

s`a rezolvat, era de la acel filtru :D, ms mult baieti pt ajutor ... sunt super boxele, se aud perfect, problema cu insonorizarea usilor, k vibreaza de la bass, dar nu mai bag banii in insonorizare pt k vreau sa vand masina, o sa insonorizes urmatoarea masina pt k sunt hotarat sa o pastrez :D

animalutz 21-11-09 18:24

Domnu' body, FAZA si ANTI-FAZA sunt un fel de time-allign (in linii mari). Stai chill, ca nu vorbesc prostii.

oisher 21-11-09 20:04

@animalutz ... mersi ca mi`ai recomandat helix`urile sunt super, eu vroiam sa iau helix si pt fatza si pt spate dar dark blue nu esprit, super boxe, recomand

All times are GMT +2. The time now is 21:41.

- Copyright 2026 4Tuning