![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Trebuie sa fie cel mai lung topic ever, cel putin de pe 4tuning.
Nu stiu ce nevoie e de atatea pagini sa intelegeti odata ca masinile sunt la fel, daca vrei consum mic iti iei diesel sau turbo diesel, daca vrei putere iti iei benzina sau benzina turbo. Fiecare e mai buna ca cealalta, pentru ca pentru fiecare isi serveste scopul. Damn. |
Pentru un motor de 1.9 tdi nus cam putini 90 cp, ar trebui sa consume cam mult...:)
|
Quote:
|
Quote:
|
2.0 benzina Ford Mondeo 2008, 210kmh : ~11.5 l/100
2.0 motorina Skoda Superb, 210kmh ~ 12l/100 (masina plina) |
ce ma distrati voi astia cu dizelu. am avut un golf 3 benzina 75 de cai timp de un an jumate. apoi am condus masina unui coleg tot un golf tdi cu 90 de cai. deci dizel. i-am dat talpa pina la fund si tot ai trebuia ceva timp sa pot depasi cu el. 90 de cai cu tot cu turbo. poti sa faci pe el cai varza. la golf benzina cu 75 de cai cand ai dadeam talpa pina la 5000 rpm se simtea ca-i nervoasa si nu se chinuia la depasiri ca dizelu de 90 de cai. asa ca degeaba ziceti voi ca dizelu asa si asa ca nu-i asa. odata ce eu am condus si una si alta si simt diferenta, nu ma puteti minti. poate pe cei care n-au avut dizel. pardon, turbo dizel. un benzinar de 75 de cai al face antotdeauna pe un TDI 90 de cai. oricand. si afara si in oras.
|
Quote:
|
Quote:
Stie toata lumea ca e mai puternic calul putere de benzinar decat cel de diesel. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
cine a-si i-a un benzinar, nu sta cu morcovu in cur. ca daca i-a pica turbina ? sau pompa de inalta presiune, sau injectoarele din cauza motorinei de proasta calitate. a-ti vazut si voi ce murdara si cu mizerie e motorina. hai - la masini noi inca nu sant probleme. dar din 10 daca e unu care asi permite o masina noua. restu SH. pe vremuri cand motorina era la jumate pret fata de benzina DA ERA MAI RENTABIL. da amu cand motorina e mai scumpa, nu se mai merita. poate la anu motorina va fi mai scumpa cu un leu sau doi ca si benzina. atunci cred ca or turba toti dizelarii. :D gata cu viata buna. o masina dizel se strica daca o conduci tot timpu subturat. asta o spun toti mecanicii. cu un benzinar poti sa mergi subturat. dar nu e bine sa o obisnuiesti asa pt ca ramine lenesa. am fost la o reprezentanta logan in orasu meu. si i-am intrebat pe aia , ce masina mi-ar recomanda ? dizel sau benzina ? si mi-au raspuns BENZINA. i-am intrebat de ce ? si mi-au raspuns pt ca multi dizelari au venit inapoi la reprezentanta cu fel si fel de probleme. dar benzinari nu prea. daca nu credeti. mergeti si voi la o reprezentanta logan si antrebatii si voi.
|
"a-m impresia ca a-i ma-i zis de 7 ori lucrul asta an posturile anteriuare" . la varsta ta, ai deja probleme cu memoria ?! din cauza experientei ;)
@ bluey : intr-adevar, cum si un kg de cuie e mai greu decat un kg de fulgi ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
sa va zic eu cum sta treaba cu dizelurile. TOTUL DEPINDE DE NOROC. daca ai noroc cand a-ti cumperi un dizel, te poate tine mult si bine fara probleme. si esti fan dizel. dar daca n-ai noroc cand a-ti cumperi un dizel, si dupa o luna sau doua a-ti pica turbina sau pompa sau mai stiu eu ce. atunci n-o sa-ti mai trebuiasca dizel in viata ta. deci totul depinde de noroc. indiferent ca e benzina sau dizel.
|
Quote:
L.E. sa nu ai impresia ca am ceva cu tine sau cu masina ta, insa nu mi-a placut modul tau de exprimare referitor la motoarele de 1.2 . |
Nu baga Civicul aici nu era vorba de civic , este vorba de Logan si de Fiat 500 , cu Civicul nu am apucat sa ies inca....doar prin oras da sa sti ca se tine binisor:D
Code:
L.E. sa nu ai impresia ca am ceva cu tine sau cu masina ta, insa nu mi-a placut modul tau de exprimare referitor la motoarele de 1.2 .Aaaaa.....stai linistit eu nu sunt pe forum sa ma cert pur si simplu sa invat mai multe lucruri , asta e opinia mea mi se par prea mici motoarele de 1.2 am vrut la un moment dat sa imi cumpar un corsa cu motor de 1.2:lol: |
motor mare = cuplu mare. motor mic = cuplu mic. :D
|
nici nu pretind sa sustin aceasta comparatie, atata timp cat in materie de design cele doua sunt foarte indepartate. normal ar fi sa comparam aceeasi masina cu 2 tipuri diferite de motorizare . logan dci si logan mpi, bmw 320d si bmw 320i, fiat mpi si fiat multijet, etc .
|
Code:
nici nu pretind sa sustin aceasta comparatie, atata timp cat in materie de design cele doua sunt foarte indepartate. normal ar fi sa comparam aceeasi masina cu 2 tipuri diferite de motorizare . logan dci si logan mpi, bmw 320d si bmw 320i, fiat mpi si fiat multijet, etcAi dreptate , dar nu mai sus nu vorbeam de design..... |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
[/CODE]Sigur citesti tot ?! p.s. corsa 1.2 am impresia ca e in 3 pistoane, deci nu se pune [/CODE]
Oare chiar e in 3 pistoane? :?: |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
de la 150 NM pina la 175 NM e o diferenta nu ?
|
1.2 e in 4. 1.0 e in 3.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
pai ai vazut ca in final am avut dreptate ? motor mare = cuplu mare. daca motoru e mare, nu are cum sa nu aiba si cuplu mare. sau cai putere mare si cuplu mare.
|
era fiecare afirmatie a ta cu contradictia ei :lol: ideea era ca exista si motoare mici cu un cuplu maxim mare, cat si motoare mari, cu cai putini si un cuplu maxim tot mare. asta ca sa cuprind toata discutia noastra.
revenind la motorul de 1.2 TSI, mie mi se pare genial. este perfect din aproape toate punctele de vedere ... ceea ce nu stiu este cum sta cu consumul :rolleyes2 |
1.2 de pe polo mk4 e in 3 pistoane
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Motoarele mici turbo stau in general bine rau cu consumul, BC-ul Insigniei 1.6 de 180cp pe care am condus-o afisa 12l/100km mediu si era masina de testdrive, alergata in toate felurile. |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:10. |
- Copyright 2026 4Tuning