![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
Multumesc!
Nu sunt foarte curios si daca e secretul vostru nu fortez ci doar stiam ca era necesar sa faci ceva ca sa remediezi problema. Sunt convins ca pus in fata faptului un tehnician iscusit gaseste o solutie buna. In principiu pe data de 1 luna viitoare la noi la dyno vor veni doua masini clasice asa cum iti plac sa le verifice si probabil sa le regleze putin. O Alfa si un Fiat, nu au module electronice, aprindere clasica cu ruptor distribuitor si carburatoare. Sper sa nu uit si sa punem poze. Si in trecut am avut ocazia sa atingem astfel de masini: https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tun...ml#post3703425 Poate nu-ti vine sa crezi dar si eu sunt un nostalgic al gestiunii de tip vechi, delco si carburator insa trebuie sa recunosc ca un management electronic descurca enorm situatia si ajuta foarte mult, iar in acest sens avem un exemplu foarte concludent: https://www.youtube.com/watch?v=Yh08PU8leIY |
Ce se mai aude cu easterul de la tine din curte ?!:rolleyes2
|
Quote:
EEEEE asa da discutii...ma bucur ca tiam fost de folos si cel mai mult ma bucur de tonul discutiei...daia gavaream mai sus sa ne lase sa ne "certam" pt ca de aici vine progresul....daca tu esti de acord cu mine si eu cu tine iese fix in pix :)...sa iei legatura cu Costel ca vrea sa ne vedem la mine si sati urci alea 120 kg in masina sa veniti la mine...este mult de discutat si pe tema computerizare si aprindere clasica...si ca sa vezi ca sunt receptiv la nou tocmai am primit cadou o unitate de power Commander pt motociclete ;) si programul...tot complect !!! |
Multzumesc si lui Road daca a pus o vorba buna acolo "sus" dar eu nu am putut pt ca eram banat cu exceptia la PM...concluzia finala NOI NE CERTAM NOI NE IMPACAM...viatza si progresul merg inainte :lol:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Momentan pana se termina calvarul cu actele la masina mea, nevoit fiind sa ramana motorul original, am "rezolvat" problema cu intinsul lantului (dupa o vreme se tot slabea intinzatorul, si trebuia sa retensionez lantul), printr-un sfat luat din revista "AUTOTURISM" : in capacul de la intinzator, am dat o gaura, am filetat-o (M3 parca), dupa ce am intins lantul si am strans capacul, am filetat surubul pe care era o piulita pana ce am simtit ca a venit in contact cu tija mecanismului, si am strans piulita de pe surub, asigurand surubul impotriva desfacerii. Pana acum s-au facut doar 320 km (mi-au expirat numerele), dar solutia nu a dat gres. Pe motorul de 1600, era o solutie mai "barbara" : o piulita M6 era sudata de tija intinzatorului (capatul ce vine spre patina). |
9 Attachment(s)
Quote:
Eu intentionam la un moment dat sa ii pun un motor de motocicleta v4 de 1200cc si 150cp, dar am renuntat cel putin pentru moment, iar diferentialul spate autoblocant de BMW. Quote:
Deasemenea nu vreau sa credeti ceea ce spun unii si altii despre mine, oameni mici care chiar nu au legatura cu sportul auto direct, indirect ... Eu ma reprezint pe mine, eventual ce tine direct de mine. Quote:
Aceasta este politica firmei cu privire la confidentialitate. Va rog sa ma credeti ca sunt persoane care nu vor sa arate si sa spuna aproape nimic despre proiectele lor, iar noi respectam optiunea fiecarui client in parte. Am pus odata imagini cu rotile unei masini in teste si ..., nu am dat date despre motor, setare, in unele cazuri se poate in altele nu. Din pacate foarte multe masini clasice functionale nu prea sunt. Daca ar fi un circuit cu masini istorice sau retro cred ca spectacolul ar fi la el acasa. |
Quote:
|
Din pacate acesta este adevarul, iar noi respectam dorintele fiecaruia.
Sunt si multi care nu au nimic de ascuns dar in cazurile mai speciale situatia se schimba. Multumesc pentru invitatie! Cele mai tari masini de circuit la ora asta sunt Radical cu motor derivat din Hayabusa. Au fabricat un bloc motor V8 si cu restul de piese de la Busa fac minuni pe circuit in lume. http://www.radicalsportscars.com/uk/?loadnews=intl |
probabil ca nu e nimic de ascuns dar cand stii ca ai pus masina(lancia) pe dyno si a scos doar 86 cp si ea ar fi trebuit sa aiba peste100cp atunci e normal sa nu se posteze.Dupa ce au fost trimise carb. in germania masina a ajuns la vreo 125 cp tot aici la dyno:D.Acest ex.pe care l-am dat este unul dintre multe exemplele care au trecut pragul testelor dyno si nu au iesit" caluti" care se asteptau.Din pacate la noi sunt putini care fac modificarile adecvate si acest lucru este doar din pricina persoanelor care nu sunt specializate in acest domeniu si lipsa multor piese la noi in tara.
|
Parerea mea este ca la asa frumuseti retro, chiar nu mai conteaza caii....
Doar prin simpla aparitie a acestor masini pe "coasta" sau la expo este un lucru minunat. Cred ca este o enorma placere in a ne incanta ochii cu asa istorice. Numai ca sunt in functiune e un efort deja enorm. Ce mai conteaza CP ? ca doar e evident ca nu vrem sa castige, pt. ca ar fi imposibil. Vrem doar sa le vedem si sa devenim nostalgici ! :-) |
Un adevar l-am grait azi dimineata o sa mai spun inca unul:D. E adevarat ca acei "caluti" nu prea conteaza ci prezenta masinilor pt. deliciul publicului este lucrul cel mai important, numai ca si aici intervin multe chestii si nu vreau sa o lungesc o sa fiu scurt si la subiect.Cauta nod in papura pe la masini da de nu participi la etape sa nu cumva sa le iei vreun premiu:lol:.Conditii cerute de organizatori pt.unele persoane nu e problema iar pt.noi veniti tre' sa ai luna de pe cer.Si atunci iintreb si eu ce mai conteaza:idea:?.
D-ule Sebastian am si eu o intreb. ?cat ma-r costa sa vad si eu caluti mai am la masina.E o intrebare cat se poate de serioasa.Multumesc |
Quote:
|
Quote:
Referitor la Lancia valorile de putere despre care ai vorbit nu sunt reale. Cert este ca intradevar a avut multe sedinte pe dyno si de iecare data s-au facut interventii care au ridicat puterea. Sunt convins ca nu s-a ajuns la potentialul maxim si trebuie perfectat proiectul. Quote:
Cert este ca mai ales la o masina veche trebuie stiut in ce stadiu este care este cuplul-puterea si cum se mentine in timp dupa exploatare, ca sa nu ami spun ca e obligatorie testarea daca merge in regim de curse. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:35. |
- Copyright 2026 4Tuning