Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Diverse discutii - old topic (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/6904-diverse-discutii-old-topic.html)

platon911 30-01-07 12:04

Re: Diverse discutii

Quote:

Originally Posted by kraven_4_all (Post 722074)
-- UE da in judecata statul roman pentru ca a incalcat legislatia europeana referitoare la taxa de inmatriculare auto

Comisia Europeana va declansa, in cel mai scurt timp, procedurile de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru impotriva Romaniei pentru introducerea taxei de prima inmatriculare, considerata de Uniunea Europeana ca fiind in contradictie flagranta cu prevederile Tratatului UE. Guvernul a introdus aceasta taxa in noul Cod fiscal, in ciuda faptului ca oficialii europeni si-au manifestat in repetate randuri dezacordul.

UE ne da in judecata

Autoritatile romane au trecut pragul UE fara sa-si stearga bocancii de vechile naravuri autohtone. Astfel, abia s-au stins artificiile de la Revelionul integrarii, ca oficialii europeni au acuzat Bucurestiul ca si-a incalcat obligatiile de membru al comunitatii. Potrivit noului Cod Fiscal, in vigoare de la 1 ianuarie 2007, romanii vor plati o noua taxa pentru autovehicule, de prima inmatriculare, menita a compensa eliminarea accizelor si a taxelor vamale. Taxa se calculeaza in functie de vechimea masinii, capacitatea cilindrica si gradul de poluare, avantajand clar masinile noi (Euro 4) fata de cele second-hand, pentru inmatricularea carora detinatorul ajunge sa achite o suma dubla sau tripla fata de pretul de achizitie al autovehiculului. La solicitarea ZIUA, reprezentantii Comisiei Europene la Bucuresti ne-au transmis pozitia Bruxelles-ului in aceasta privinta, chiar cerandu-si scuze pentru ca au intarziat transmiterea raspunsului cu o ora.

"Potrivit informatiilor pe care le detinem, Romania nu a modificat legislatia cu privire la taxarea autoturismelor second-hand", se arata in documentul primit la redactie. "Comisia Europeana isi mentine opinia conform careia acest text de lege este incompatibil cu Articolul 90 din Tratatul UE si cu jurisprudenta Curtii Europene de Justitie. Comisia va lua in considerare posibilitatea deschiderii in cel mai scurt timp, a procedurilor de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru impotriva Romaniei pentru adoptarea acestui text de lege. In privinta Poloniei sau a Ungariei - aflate intr-o situatie similara - Comisia a demarat procedurile de constatare a incalcarii Tratatului UE impotriva acestor doua state. Este de competenta Curtii Europene de Justitie sa decida daca legislatia in vigoare (n.r. - intr-o tara) este in conformitate cu Tratatul UE (asa cum argumenteaza tarile respective) sau nu ( asa cum sustine Comisia). In cazul in care Curtea decide ca legislatia autohtona nu este compatibila cu cea europeana, respectivul stat-membru va fi obligat sa-si revizuiasca legislatia in cauza", se mai arata in documentul transmis redactiei ZIUA. Ceea ce inseamna ca, pe langa modificarea sau chiar eliminarea acestei taxe de prima inmatriculare, Romania ar putea fi obligata si la plata unor penalitati usturatoare.

Liviu Dobrin: o taxa protectionista si anticoncurentiala

Inca in stadiul de proiect legislativ, taxa de prima inmatriculare a atras numeroase critici. Fostul secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene Leonard Orban, in prezent comisar european, declara, in vara acestui an, ca prevederea referitoare la taxele pentru masinile second hand ar putea fi considerata o incalcare a Tratatului UE, ceea ce, in ultima instanta, ar putea atrage sanctiuni financiare "extrem de dure". Pe de alta parte, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, s-a pronuntat la acea vreme in favoarea mentinerii taxelor pentru inmatricularea autovehiculelor second-hand, chiar daca Comisia Europeana a criticat statele cu astfel de proceduri. In opinia presedintelui Autovit, Liviu Dobrin, taxa in cauza limiteaza dreptul de optiune al cetateanului roman, obligandu-l sa cumppere o masina noua si, evident, mai scumpa, in detrimentul uneia second-hand. "Se vede foarte clar ca nu este vorba de o taxa de protectie a mediului, asa cum s-a sustinut, ci ca este vorba de o taxa de protectie a importatorilor de masini noi fata de concurenta pe care ar putea-o reprezenta un import masiv de autoturisme second-hand din tarille UE. Se refera la protectia doar a importatorilor si nu a producatorilor interni, platitori de taxa datorita dotarii autoturismelor Logan cu Euro 3 si nu Euro 4, cu mult mai ieftin. E o taxa care a fost introdusa la presiunea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme noi (APIA)", a afirmat Dobrin. Presedintele Autovit a aratat ca, in cursul anului 2006, o delegatie APIA s-a dus la ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, care a intentionat initial sa introduca o taxa fiscala, care ar fi fost in contradictie cu normele UE, apoi a incercat sa introduca o taxa de mediu, lucru care iar nu s-a putut, si atunci s-a dat denumirea de taxa speciala. In opinia lui Dobrin, nu atat introducerea taxei de prima inmatriculare ar fi o problema, cat marimea ei care denota de fapt intentia de a prohibi importul de second-hand. "Asa privesc guvernantii nostri aceasta taxa, sub masca grijii pentru protectia mediului si sub masca unei temeri de a deveni groapa de gunoi a Europei. De fapt se protejeaza interesele unui grup restrans, a importatorilor si nu a producatorilor interni, ba chiar in dauna producatorilor. Noi toti vom plati amenzile pe care UE le va impune. Va pierde cetateanul roman caruia i se limiteaza drastic optiunea, fiind impins artificial spre a alege un autoturism nou in detrimentul unuia second", a mai spus Liviu Dobrin. Totodata, reprezentantul Autovit este de parere ca si Consiliul Concurentei ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu acest caz. Presedintele APIA, Brent Valmar, a evitat sa faca declaratii cu privire la acest subiect, aflandu-se, pe parcursul zilei de ieri, ba in sedinte, ba in toiul altor convorbiri telefonice. "Aceasta taxa nu va face decat sa ne inaspreasca traiul tuturor, pentru ca masina nu mai este de mult un lux pentru romani, ci o necesitate. Iar cei mai multi romani nu isi permit sa cumpere o masina noua cu banii jos.", se arata intr-o petitie publicata pe forumul EuroNews si semnata de 1500 de alegatori..

RAR este european

Directorul tehnic al Registrului Auto Roman, Claudiu Mija, afirma, ca, din punctul de vedere al RAR, in ce priveste inmatricularea masinilor nu au aparut modificari semnificative. "De la 1 ianuarie, autoturismele care au fost inmatriculate ultima data intr-un stat membru al UE nu mai necesita procedura de omologare", ne-a declarat Mija. Astfel, datele trecute in cartea de identitate auto de catre institutia omoloaga RAR din tara respectiva sunt preluate ca atare, fara verificari tehnice suplimentare, lucru care simplifica obtinerea cartii de identitate. "In plus, pentru masinile aduse din tari membre, nu mai exista obligativitatea ca acestea sa indeplineasca standardul euro 3 - teoretic, ele pot fi inmatriculate in Romania chiar daca sunt non-euro, cu conditia sa respecte conditiile tehnice de functionare", a mai spus Mija.

Scuze UE pentru o ora de intarziere!

Ieri, la pranz, am solicitat un raspuns oficial de la Comisia Europeana la intrebarea "daca taxa de inmatriculare este in conformitate cu legile UE?"

In facsimil se poate lectura raspunsul soc: UE se pregateste sa cheme in judecata statul nostru pentru a fi amendata legea romaneasca antieuropeana. Deoarece raspunsul l-am primit la ora 16:45, cu o intarziere de o ora fata de termenul solicitat de noi, reprezentatul UE a tinut sa-si ceara scuze din prima fraza! Asa se respecta oamenii la case mari. Evident, daca am fi solicitat un raspuns de la o institutie din Romania, scrisoarea electronica ar fi intarziat zile, chiar saptamani sau nu am fi primit nici o declaratie oficiala, iar de scuze nici vorba. Inca o diferenta esentiala intre guvernantii nostri si cei din UE.

Formula taxei "magice"

Taxa de prima inmatriculare se aplica tuturor autoturismelor si autovehiculelor, inclusiv celor comerciale, cu exceptia celor special echipate pentru persoane cu handicap. Taxa se calculeaza dupa formula:

Taxa speciala a A x B x C x (100 - D)/100

A a capacitatea cilindrica

B a taxa prevazuta in coloana 3 din anexa 4 sau, dupa caz, in coloana 2 din anexa 4.1

C a coeficientul de corelare a taxei prevazut in coloana 2 de la anexa 5

D a coeficientul de reducere a taxei in functie de deprecierea autoturismului/autovehiculului, prevazut in coloana 3 de la anexa 5

Astfel, potrivit calculatorului de taxa de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, pentru o masina cu o capacitate cilindrica de 3000 cmc, non-euro, mai veche de sase ani, taxa este de 30.337,77 lei (peste 300 milioane de lei vechi) sau 8586 euro, la cursul BNR de ieri. Pentru o masina Dacia Logan, de 1400 cmc, cu motor euro 4, noua, taxa speciala este de 160,65 euro sau 567,64 lei, la cursul de ieri al BNR.

Liviu Dobrin asta e directoru de la Autovit aprk.......am vazut emisune cu el pe The Money Channel......zicea de taxe si avea toata drepatatea din lume!!!

bogdan_wrc 30-01-07 12:37

si chiar era nevoie sa dai QUOTE la mesajul asta de 1 km???
ma dor ochi :(

kraven_4_all 30-01-07 13:01

asta vroiam sa zic si yo....nu era nevoie sa dai quote la tot postu`...puteai sa dai dekt la o fraza !!

kraven_4_all 30-01-07 22:03

are cineva niste schite cu mashini...de preferabil muscle car!!...in genu` cum am la semnatura....am gasit je kteva pe net...dar subti` rau`...sunt prea ***uristice...

plsss

Vibe 31-01-07 18:06

credeti ca ash mai putea face ceva cu niste ( multe ) cd-uri care vreau sa le arunc din motiv ca nu mai merg ( zgariate , crapate... etc ) ?

Dirty Pusherman 31-01-07 18:24

vezi ca are Nero un utilitar..gen Scan Disk...daca iti da erori si nu merge sa le accesezi din windows eu zic ca nu mai pot fi folosite..

Vibe 31-01-07 18:45

pai stiu ca nu mai pot fi folosite :)... eu ma gandeam la activitati extraPC :) ... nush sa le bag in cuptorul cu microunde stuff like dat :D

Dirty Pusherman 31-01-07 19:01

aaaaaaaaa....pai ar fi o chestie...:D ...cu cuptorul cu microunde...

kraven_4_all 31-01-07 19:03

nuuuuuuuuuuuuuuuuuu
....vibe....pastreaza`le....ni le dai noua..intr`o seara....facem la sala sau pe kolt....concurs de freezbee(sau cum drq s`o scrie:)..)....

platon911 31-01-07 19:04

fa-ti masinute din ele!!!

dshockevo 31-01-07 19:16

:lol: cum faci tu masinute din CD-uri ? merge si cu diskete ? :mrgreen:

shantzu 31-01-07 19:41

Quote:

Originally Posted by djvibe (Post 724596)
credeti ca ash mai putea face ceva cu niste ( multe ) cd-uri care vreau sa le arunc din motiv ca nu mai merg ( zgariate , crapate... etc ) ?

doamne.... cum sa arunci asha ceva mha :mrgreen:
pune cat mai multe la oglinda si ce ramane pe marginea parbrizului :lol: :rolleyes2

Vibe 31-01-07 22:38

:)) m-am gandit la faza cu parbrizu ( GLUMEAM ) kraven... da... pentru freezebee ( tot nush cum se scrie ) m-am gandit si eu...:D

Dirty Pusherman 01-02-07 01:15

8 Attachment(s)
cel mai tare muscle car pt. mine... :shock:
am mai vb de el pe alt thread...

kraven_4_all 01-02-07 09:31

da este....sa zicem...gusturile nu se diskuta...dar dc n`ai postat si u la Diverse poze/filme???....data viitoare knd vrei sa faci un post...fa`l mha frate k`lumea...k nu kred k n`ai potic sa`l pui

DONU' 01-02-07 09:45

Quote:

Originally Posted by kraven_4_all (Post 724676)
nuuuuuuuuuuuuuuuuuu
....vibe....pastreaza`le....ni le dai noua..intr`o seara....facem la sala sau pe kolt....concurs de freezbee(sau cum drq s`o scrie:)..)....

Stai mah cuminte vrei sa ne bage astia la puscarie?
Poate decapitam draq vreo baba...

DONU' 01-02-07 09:47

Quote:

Originally Posted by shantzu (Post 724755)
doamne.... cum sa arunci asha ceva mha :mrgreen:
pune cat mai multe la oglinda si ce ramane pe marginea parbrizului :lol: :rolleyes2

Care eratzi mah cu mine in Cielo parca...:rolleyes2 nu mai tin minte, cand am aruncat eu un cd pe geam ca nu mi-l mai citea cd-playerul...???

Dirty Pusherman 01-02-07 10:17

Quote:

Originally Posted by kraven_4_all (Post 725422)
da este....sa zicem...gusturile nu se diskuta...dar dc n`ai postat si u la Diverse poze/filme???....data viitoare knd vrei sa faci un post...fa`l mha frate k`lumea...k nu kred k n`ai potic sa`l pui

am gresit thread-u...credeam k e diverse poze/filme...

Vibe 01-02-07 10:46

eh atunci le mai pasterz :D

kraven_4_all 01-02-07 11:12

1. yo shtiu k ai arunkt 1...eram langa u....akuma nush dak ai arunkt mai multe dar pm....
2. lasa baba...k pe frigu` asta nu se prea plimba ei....facem concurs kre dekpiteaza mai multi comunitari:))

shantzu 01-02-07 11:41

Quote:

Originally Posted by DONU' (Post 725436)
Care eratzi mah cu mine in Cielo parca...:rolleyes2 nu mai tin minte, cand am aruncat eu un cd pe geam ca nu mi-l mai citea cd-playerul...???

parca eram si eu :mrgreen:

platon911 01-02-07 15:37

l-am a vazut azi pe Skma in benzinaria de langa ACR.........aveai probleme cu Vectra man? mi s-a parut k impingeai la ea!!!!

dragos2900 01-02-07 23:30

https://www.4tuning.ro/anunturi_auto/...e_xx41974.html
Nu mai pot de ras!Uitati-va si voi la masina si la pret! :lol:

bogdan_wrc 02-02-07 07:29

spinere frate!!! spin motherfucker...spin!! :))))

shantzu 02-02-07 10:42

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 725878)
l-am a vazut azi pe Skma in benzinaria de langa ACR.........aveai probleme cu Vectra man? mi s-a parut k impingeai la ea!!!!

am vb eu cu el si masina e in service acum ;) are ceva probleme

Pitu 02-02-07 13:08

Quote:

Originally Posted by dragos2900 (Post 726608)
https://www.4tuning.ro/anunturi_auto/...e_xx41974.html
Nu mai pot de ras!Uitati-va si voi la masina si la pret! :lol:

merita toti banutii,sper sa nu o vanda pana dau eu cielo:)

dragos2900 02-02-07 13:18

Bogdane,pe unde umblam maine? :rolleyes2 Am auzit ca mergem in Privilege? :D

bogdan_wrc 02-02-07 14:36

eu...da clar ma duc. si in seara asta. internullo...optik...hai ca va fi frumos. sa vina si vibe ca tot se plangea ..si il introduc eu in atmosferea!!
bine ca ma stau prin oras sa pot sa beau si eu putin...

Vibe 02-02-07 14:54

unde sa vin in privi?:) cu Internullo... yeah yeah :D nu stiam ca vine si optik...se duce verisoarmea ca ma innebunea cu Internullo... asta... care se da italian ...si e de fapt roman...

P.S. vara mea are 17 ani :) ... P.S.2 aceeasi antipatie o am si fata de Marco Brigulia....

Dirty Pusherman 02-02-07 15:07

lol...chiar e italian ma...amandoi sunt...si Rosario si Marco...
Optick e cel mai slab dj din Romania dupa Barbulescu ala...cel putin cel mai comercial...
Adrian Eftimie lafel...comertz tata

dragos2900 02-02-07 16:14

Si care e cel mai tare Dj din Romania? :rolleyes2

shantzu 02-02-07 16:27

pai nu prea aveam un dj klumea in tara .... doar comertz cum zice dirty ;)

Dirty Pusherman 02-02-07 16:58

comertz sunt astia din top...ca sunt si dj-i mai necunoscuti care o tin pe linia lor...Ball...Vasquez...Praslea...Raoul...Professor ...Alin...etc.
cel mai tare dj...eu zic ca nu prea se poate zice...fiecare dj are stilul lui...tehnica lui...
din Romania...mie imi place de Ball...Raoul..Professor...Pagal...chiar si Internullo..one man show :lol:

kraven_4_all 02-02-07 19:09

gusturile nu se dickuta pushermane....fiekre asculta ce`i place pana la urma....poate sa fie comercial sau nu...

Dirty Pusherman 02-02-07 19:12

normal...;)

bogdan_wrc 02-02-07 19:20

optick e in seara asta. dar parca in ice. cred ca ajung tot acolo..ca nu mai am chef sa conduc pana in alt oras.

nu sunt DJ buni in RO?? asta vine din partea unora care asculta cat de des... si cat de mult.???? la cate petreceri facute calumea ai fost, shanztule?? hai sa nu mai umflam in pene pe aia de afara si pe ai nostrii le scuipam in cap!!! cand facea Pagal petreceri la Mondy's pana la 8-9 sau chiar 11 si dupa aia mergea lumea la Kudos , alea ce erau ??? comerciale??? la fel cu internullo.... ia cautati o melodie de acum cativa ani buni VIATA DE NOAPTE se numeste... hai ca va faceti cunosctaori, si nu observati decat aia de ii vedeti la MTV si alte figuri..si ai nostrii chiar stiu si fac bine ce fac. ca nu sunt mediatizati..aia e altceva. o petrecere reusita e unde sta lumea pana dimienata. si se distreaza..aplauda... si chiar gusta petrecerea .... unde iese frumos. nu compar cu Deep Dish.. Zabiela,sander K, Mylo and altii, ca aia fac demult ce fac de ani de zile, unii de prin 80..dar si ai nostrii sunt tari. dar ce sa ma chiunui sa explic.... cand ne vom vedea pe acolo, si chiar va place muzica asta...atunci veti intelege.. dar e usor de zis ale e naspa, ala merge ca e commercial si ati vazut ca e mediatizat de multi.... e usor de zis ceva unde nu prea se pricepe lumea ;) ca poti lua o decizie usor !!
la ora actuala in tara sunt cativa care chiar fac bine ce fac.
ma duc si la digweed cand va veni..cred...si la toata gramada care se pregateste pt februarie pe la kristal, martin & stuff, dar si ai nostrii merita !!

MasterK 03-02-07 04:49

Ice cam la pamant! fata de Mirrage!

MeHiGH 03-02-07 06:58

'Neata !
Puteti sa imi explicati si mie ce inseamna controller RAID ? :-s :D
Thx 10x

bogdan_wrc 03-02-07 09:51

prea tare aseara in privi. la ice...GOOL. si optik a venit tot la privi. a bagat intenullo f.f.f tare. pana la 4.45 am stat. am dat ture, m-am intalnit cu DOn...dar oricum, a mers f. bine treaba la privi.
sa vedem diseara cum o fi :D si mai avem cateva seri de genul asta sa speram.... ;)
vibe, dragos, daca veniti, let me know :D nu vin cu masina.... nu are rost.

cine zicea ca ai nostri nu baga bine? sa vezi ce progressive a dat din el...wof.. :D

shantzu 03-02-07 10:23

nush..asha o fi cum zici tu ,poate chiar sunt si romani care fac treaba klumea ;) eu daca nu am acultat dj romani nu prea stiu si poate ca am ramas cu impresia ca nu prea sunt :(
digweed vine pe 16 la kristal ! daca treceam la mate ne gaseam pe acolo :mrgreen:

All times are GMT +2. The time now is 14:47.

- Copyright 2026 4Tuning