Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

florin_cars 11-06-08 13:14

re: Club Ford Capri

cat a costat acolo in patria lor? :)

panaitescud 12-06-08 11:24

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 1584538)
cat a costat acolo in patria lor? :)

£70 adus acasa ;) caut admisia de 2.8

AudioClass 12-06-08 11:27

Quote:

Originally Posted by panaitescud (Post 1583636)
o admisie de 2.8 pt carb are cineva de vanzare ? cu radiatorul am rezolvat-o. am cump unul nou

Eu am un 2.8 pe carburatie, si vreau sa il trec pe injectie, dar asta va mai dura, daca o sa mai ai nevoie peste cateva luni .....:-)

Bogdan72 12-06-08 12:43

Nu are cum sa se intample treaba asta...gandeste-te cate Dacii ar pica...un sfert din masinile care circula in Romania.Eu am fost azi la RAR cu capra mea si l-am trecut far de problema avand in vedere ca am facut si ITP-ul tot acum.

panaitescud 12-06-08 12:57

Quote:

Originally Posted by AudioClass (Post 1586443)
Eu am un 2.8 pe carburatie, si vreau sa il trec pe injectie, dar asta va mai dura, daca o sa mai ai nevoie peste cateva luni .....:-)

e ok in august vin in ro ...tinem legatura

nitu_ovidiu82 12-06-08 13:18

Vreau sa schimb servofrana, stie careva care ar fii sistemu ei? Are ceva unicat ptr modelu ei, prindere, sistemu de actionare are ceva parghii, tije sau ceva diferit fata de altele? Is mai multe modele? Ce as putea pune mai nou pe ea, de pe ce masinuta ar merge?
msy

m-ar interesa si cu directia cum as putea face si ce servo as putea sa-i pun ca n-am deloc pe ea servo.

silencer 12-06-08 14:06

mai bine ti-ai lua ca johnny un tico daca vrei o masina care se conduce usor, franeaza bine si eventual mai si consuma putin. servo iti poti pune cu ceva modificari, am impresia ca iti trebuie o pompa, o fulie pe undeva care sa alimenteze pompa si alte subansamble.. cu frana ce ai? ia-ti un servo tot de capri sau macar unu care s-a mai pus pe ea.

nitu_ovidiu82 12-06-08 15:19

Quote:

Originally Posted by silencer (Post 1586762)
mai bine ti-ai lua ca johnny un tico daca vrei o masina care se conduce usor, franeaza bine si eventual mai si consuma putin. servo iti poti pune cu ceva modificari, am impresia ca iti trebuie o pompa, o fulie pe undeva care sa alimenteze pompa si alte subansamble.. cu frana ce ai? ia-ti un servo tot de capri sau macar unu care s-a mai pus pe ea.

numi trebuie alta masina, io vreau s-o fac pe asta sa mearga usor, sau cat de cat usor iar frana imi trebuie mai tare.
de asta as avea nevoie de ceva indicatii. io ma gandeam sa pun ceva servo de Ford Mondeo sau Sierra din 90 si.
Servo directie mi-ar fii bun si de pe un capri, dar are cineva de vanzare? si la cat? merge pe 2,3?
ce injectie as putea pune si io pe 2,3? am auzit ca merge de pe audi aia monopunct, se poate?

panaitescud 12-06-08 15:32

Quote:

Originally Posted by nitu_ovidiu82 (Post 1586915)
numi tre alta masina, io vreau so fac pe asta sa mearga usor, sau cat de cat usor iar frana imi trebe mai tare.
de asta as avea nevoie de ceva indicatii. io ma gandeam sa pun ceva servo de ford mondeo sau siera din 90 si.
Servo directie miar fii bun si de pe un capri, dar are cineva de vanzare? si la cat? merge pe 2,3?
ce injectie as putea pune si io pe 2,3? am auzit ca merge de pe audi aia monopunct, se poate?

merge destul de usor directia daca nu virezi de volan stand pe loc.vireaza doar cand este masina in miscare. este si recomandat acest lucru pt a proteja directia de greutatea motorului .

nitu_ovidiu82 12-06-08 15:38

Quote:

Originally Posted by panaitescud (Post 1586941)
merge destul de usor directia daca nu virezi de volan stand pe loc.vireaza doar cand este masina in miscare. este si recomandat acest lucru pt a proteja directia de greutatea motorului .

stai linistit ca nu ma joc cu volanu in stationare, numa in mers

silencer 12-06-08 16:27

Quote:

numi tre alta masina, io vreau so fac pe asta sa mearga usor, sau cat de cat usor iar frana imi trebe mai tare.
de asta as avea nevoie de ceva indicatii. io ma gandeam sa pun ceva servo de ford mondeo sau siera din 90 si.
Servo directie miar fii bun si de pe un capri, dar are cineva de vanzare? si la cat? merge pe 2,3?

mie inca mi se pare ca vrei sa faci alta masina din ea. servo de mondeo? ma indoiesc, injectie pe 2.3?

nitu_ovidiu82 12-06-08 17:30

Quote:

Originally Posted by silencer (Post 1587062)
mie inca mi se pare ca vrei sa faci alta masina din ea. servo de mondeo? ma indoiesc, injectie pe 2.3?

nu chiar alta masina, dar un upgrade la frane, directie si motor tot ias da.

cv-03-btf 12-06-08 18:43

Quote:

Originally Posted by nitu_ovidiu82 (Post 1587172)
nu chiar alta masina, dar un upgrade la frane, directie si motor tot ias da.

Deci.. pentru servo frana modificarea consta in schimbarea pompei de frana simple .. cu una servo.( aceea care are "balonul " acela din tabla ) Eu cand am cumparat-o avea una de Dacia.. care functiona ireprosabil.. dar recomand cu tarie una de Ford....desi la mk1 se aseamana destul de bina ca volum de pistoane si greutate auto..!!!!.Probleme apar la prinderea balonului de servo in caroserie si a parghiei in pedala.. deasemeni balonul trebuie ales in asa fel incat .. sa nu se loveasca de motor.... daca te intereseaza.. sa ma contactezi... cred ca ma bate un gand cu...ABS !!! Referitor la servodirectie.. trebuie sa montezi o caseta de directie servo si pompa se servo..( trebuie sa ai o prindere pe motor..) daca nu ma insel am una noua....!!! care ar proveni de la un taunus V6... posibil sa ma insel... Alta varianta ar fi montarea unor rulmenti de sarcina pe telescop... se va inalta masina cu aprox 1,5 ...2 cm.... dar se simte diferenta.... candva.. am postat detalii../....daca te intereseaza... plz mess !!!
PS ...SILENCER sa sti ca apreciez punctul tau de vedere... si ceea ce faci tu ..!!!! dar ce ne-am face daca toti ne-am imbraca.... sa zicem in verde..!!! ..ups.. nu verde... alta culoare..!!!

codrin44 12-06-08 18:46

cauta o pompa de servo ATE-asta e firma originala-mai mare. ptr prindere modifici suportul de prindere pe caroserie.prinderea de pedala-tija- se poate modifica si lungimea si adapta furca veche de prindere. mie mi-a iesit perfect!

criss 12-06-08 19:22

:arrow: https://youtube.com/watch?v=m_m7ighwAG4

Stie cineva care-i treaba cu compresoarele? in film din ce vad eu carburatorul e inainte de compresor presupun. Sunt ceva dezavantaje ca trece amestecul si prin compresor? ,toate tipurile de compresoare se preteaza la asa ceva sau doar anumite modele?:???:

nitu_ovidiu82 12-06-08 22:59

Quote:

Originally Posted by cv-03-btf (Post 1587351)
Deci.. pentru servo frana modificarea consta in schimbarea pompei de frana simple .. cu una servo.( aceea care are "balonul " acela din tabla ) Eu cand am cumparat-o avea una de Dacia.. care functiona ireprosabil.. dar recomand cu tarie una de Ford....desi la mk1 se aseamana destul de bina ca volum de pistoane si greutate auto..!!!!.Probleme apar la prinderea balonului de servo in caroserie si a parghiei in pedala.. deasemeni balonul trebuie ales in asa fel incat .. sa nu se loveasca de motor.... daca te intereseaza.. sa ma contactezi... cred ca ma bate un gand cu...ABS !!! Referitor la servodirectie.. trebuie sa montezi o caseta de directie servo si pompa se servo..( trebuie sa ai o prindere pe motor..) daca nu ma insel am una noua....!!! care ar proveni de la un taunus V6... posibil sa ma insel... Alta varianta ar fi montarea unor rulmenti de sarcina pe telescop... se va inalta masina cu aprox 1,5 ...2 cm.... dar se simte diferenta.... candva.. am postat detalii../....daca te intereseaza... plz mess !!!
PS ...SILENCER sa sti ca apreciez punctul tau de vedere... si ceea ce faci tu ..!!!! dar ce ne-am face daca toti ne-am imbraca.... sa zicem in verde..!!! ..ups.. nu verde... alta culoare..!!!

bine zici tu, roz bobon :)

florin_cars 13-06-08 01:39

2 Attachment(s)
Quote:

Servo directie mi-ar fii bun si de pe un capri, dar are cineva de vanzare? si la cat? merge pe 2,3?

Audi nu are V6 cu monopunct, sunt destul de sigur..deci nu merge varianta ta:-P
Servo merge orice Pompa model vechi(pana prin ~'85) + fulie dubla de arbore si intinzator cu fulie pt pompa, iar caseta de Capri, nu stiu de Sierra dk merge(am una).

Quote:

Originally Posted by silencer (Post 1587062)

eu cred k Nitu se gandea la servo-FRANA de Mondeo..si da, e o idee buna ;)

florin_cars 13-06-08 01:45

Quote:

Originally Posted by criss (Post 1587422)
:arrow: https://youtube.com/watch?v=m_m7ighwAG4

Stie cineva care-i treaba cu compresoarele? in film din ce vad eu carburatorul e inainte de compresor presupun. Sunt ceva dezavantaje ca trece amestecul si prin compresor? ,toate tipurile de compresoare se preteaza la asa ceva sau doar anumite modele?:???:

toate compresoarele din cate stiu functioneaza pe principiul CARBUL inainte, eu am Carbul inainte de Turbo, asa ca merge :twisted:, pana si Intercooler se poate pune(la Turbo) desi la Chargere, stiu ca sunt varianta racite cu apa, gen radiator interpus intre carb si charger...

nitu_ovidiu82 13-06-08 02:07

stiu ca nu are injectie v6 audi, dar am inteles ca monopunctu de pe motor de audi se poate pune pe capri la vuri, acum nu stiu care audi are mono,
prea putin ma mananca servo directia, mai mult frana ma atrage acum so rezolv,
directia mi se pare mai buna asta veche , mi se pare mai precisa fata de asta noua, la asta noua intorci 2 grade volanu si te trezesti ca se uita rotile la tine, nu imi place , ii prea sensibila,

criss 13-06-08 15:15

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 1588232)
toate compresoarele din cate stiu functioneaza pe principiul CARBUL inainte, eu am Carbul inainte de Turbo, asa ca merge :twisted:, pana si Intercooler se poate pune(la Turbo) desi la Chargere, stiu ca sunt varianta racite cu apa, gen radiator interpus intre carb si charger...

Multzam :-) ,acuma am tema de casa :lol:, aveti cumva un 2.0 v6 care va incurca prin garaj? :-)

florin_cars 14-06-08 01:19

eu am unul bucatit, multumita unui "coleg" de forum..ce nu stie ce motor are..si ce piese vrea..ma rog, se vinde bucati, sariti cu cerinte :)

Silencer Power 15-06-08 11:12

3 Attachment(s)
Vand cutie de viteze Type 5:

Are 4 trepte de viteza, cu urmatoarele rapoarte:
4th 1.00, 3rd 1.412, 2nd 1.94, 1st 3.16, rev 3.346

Aceasta cutie a fost pusa pe Capri si Granada de 2.8 si 3.0l:
* Capri 3.0 8/72-
* Capri 2.8 81-11/82
* Granada Mk1 3.0
* Granada Mk2 2.8
Cutia pe care o vand a fost foarte bine curatata, vopsita cu 5 straturi de vopsea neagra termorezistenta, are garniturile, simerigurile si bucsa de la flansa-suport schimbate cu unele noi noute (garnituri si simeringuri cumparatate din Germania, bucsa cumparata din Anglia).
Cutia a fost luata de pe o Granada cu ~50.000 km si intra in toate treptele fara sa agate in niciun fel.

Acest model este predecesorul renumitului model T5 Borg Warner - una dintre cele mai bune cutii de viteze montate pe modelele de serie.

Este o cutie ideala pentru motoare de pana in 200cp cu care se vrea sa se atinga 100km/h in cel mai scurt timp posibil, dat fiind ca are cele mai bune rapoarte pentru acceleratie dintre toate cutiile cu care au fost dotate modelele Capri.

Pretul este de 200 euro - 0722122466 sau 0723415531 (Bucuresti)

jaguar211 15-06-08 18:51

Quote:

Originally Posted by criss (Post 1589113)
Multzam :-) ,acuma am tema de casa :lol:, aveti cumva un 2.0 v6 care va incurca prin garaj? :-)

am eu un 2.0L, V6, cu cutie 4 trepte , daca te intereseaza

florin_cars 15-06-08 19:16

pretul? ......

cv-03-btf 18-06-08 20:11

Ma gandeam sa achizitionez o vopsea contra ruginei de la Chemsearch.... dar nu este disponibila decat la recipient de 8 litri care costa cam 7 mil cu TVA....ceea ce este prea mult pentru mine..!!!! alte detalii despre substanta/furnizor le poate da Cosminello...cu care deja m-am angajat la un parteneriat.... ideea ar putea fi pusa in practica doar daca se vor mai gasi cativa doritori.... intereseaza pe cineva..???? ar mai fi o varianta sa luam legatura cu cineva de Rm Valcea unde se fabrica substanta... sau stie cineva o varianta mai buna..????

johnny111 18-06-08 22:16

Quote:

Originally Posted by cv-03-btf (Post 1599293)
Ma gandeam sa achizitionez o vopsea contra ruginei de la Chemsearch.... dar nu este disponibila decat la recipient de 8 litri care costa cam 7 mil cu TVA....ceea ce este prea mult pentru mine..!!!! alte detalii despre substanta/furnizor le poate da Cosminello...cu care deja m-am angajat la un parteneriat.... ideea ar putea fi pusa in practica doar daca se vor mai gasi cativa doritori.... intereseaza pe cineva..???? ar mai fi o varianta sa luam legatura cu cineva de Rm Valcea unde se fabrica substanta... sau stie cineva o varianta mai buna..????

Nu stiu cum e vopseaua aia, dar daca mergi intr-un magazin de vopseluri si ceri "Protecta 3 in 1" o sa primesti o vopsea care costa 12-14 lei bidonul de 0.5l, pe care o poti aplica direct peste rugina (printre altele vopseaua este si inhibitor de rugina. Poate ca face ceea ce ai tu nevoie sa faca.

cv-03-btf 19-06-08 21:46

stiu un motor de scorpio ohc de 2000.. cu tot cu cutie de viteze... 5 trepte.... intereseaza pe cineva..????

axxel4you 21-06-08 01:56

Variata cu carburator inainte de Turbo sau Compresor este varianta cea mai proasta dar totodata cea mai simpla, si nu prea se inpaca bine carburatorul inainte de intercooler pentru ca condenseaza benzina din amestec in intercoler,,,,...Asa am citit si mi se pare si logic.

florin_cars 21-06-08 02:26

da, dar la Compresor asta e singura solutie din cate am vazut la americani, doar la injectie e invers(normal adica), dar se poate monta cu succes si Intercooler dupa Carburator, cel putin la Turbo este..pentru masina mea(R5 Alpine Turbo) am gasit un tip in Franta parca, ce a si facut asa ceva si merge de minune ;)

criss 21-06-08 10:05

Este ceva tip de carburator care se poate pune dupa compresor?

florin_cars 21-06-08 10:29

eu n-am auzit/vazut asa ceva, doar la motoarele pe injectie e compresorul inainte.

criss 21-06-08 13:07

Quote:

Originally Posted by axxel4you (Post 1604036)
Variata cu carburator inainte de Turbo sau Compresor este varianta cea mai proasta dar totodata cea mai simpla, si nu prea se inpaca bine carburatorul inainte de intercooler pentru ca condenseaza benzina din amestec in intercoler,,,,...Asa am citit si mi se pare si logic.

Aici se pare ca se impaca destul de bine :-)

http://www.rides-mag.com/online/wp-c.../10/507hp1.jpg

florin_cars 22-06-08 02:36

criss, eu ma uit..dar chiar nu vad intercooler intercalat intre carb si charger..desi asta i-ai raspuns lui axxel :)
Totusi stiu ca exista si intercoolere intercalate, dar pe asta nu vad, oricum, majoritatea sunt la mot pe injectie.

zolley 24-06-08 08:36

1 Attachment(s)
in sfirsit am reusit sa ii fac distantierele si sa ii pun noile rotisoare la capra mea :)

florin_cars 24-06-08 10:34

1. arata fain cocotata acolo sus in lumea caprelor..chiar ca e o capra..de munte :oops:
2. da vopsitoru' ala nu mai zice nimic? ca de 1 an tot asa arata..:( vreau s-o vad si eu mergand odata...:(
3. am 2.3 V6 de vanzare la cheie :D (cumpar 2.3/2.5D Ford/Peugeot)

Iulius Caesar 24-06-08 16:04

Am nevoie de o informatie importanta.
Daca masina mea are ITP valabil, ii platesc si asigurare... dar nu este inmatriculata, o pot tracta pana la vopsitor, legal?
Sau trebuie tot pe platforma? :???:

Bogdan72 24-06-08 19:38

6 Attachment(s)
In sfarsit am iesit si eu cu capra la plimbare dupa lungi mici-mari probleme in mare parte rezolvate...dar satisfactia de a o conduce ma face sa uit de tot .....

Attachment 573741 Attachment 573742 Attachment 573743

Attachment 573744 Attachment 573745 Attachment 573746

Maine merg sa refac esapamentul de la iesire din motor pana la toba finala, abia astept sa o aud..

florin_cars 25-06-08 02:01

Quote:

Originally Posted by Iulius Caesar (Post 1610309)
Am nevoie de o informatie importanta.
Daca masina mea are ITP valabil, ii platesc si asigurare... dar nu este inmatriculata, o pot tracta pana la vopsitor, legal?
Sau trebuie tot pe platforma? :???:

Eu din cate stiu masina rebuie sa fie inmatriculata, si cu ITP, in rest de RCA nu se precizeaza nimic in lege.

codrin44 25-06-08 22:54

trebuie obligatoriu inmatriculata.

catalin..te mai intereseaza clapeta ptr. capota?

cv-03-btf 25-06-08 23:10

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 1613195)
trebuie obligatoriu inmatriculata.

catalin..te mai intereseaza clapeta ptr. capota?

da... discutam pe mess..???

Quote:

Originally Posted by Bogdan72 (Post 1610784)
In sfarsit am iesit si eu cu capra la plimbare dupa lungi mici-mari probleme in mare parte rezolvate...dar satisfactia de a o conduce ma face sa uit de tot .....

Maine merg sa refac esapamentul de la iesire din motor pana la toba finala, abia astept sa o aud..

felicitari..!!!!

All times are GMT +2. The time now is 00:40.

- Copyright 2026 4Tuning