![]() |
Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane
Despre wankel nu mi se pare aberatia atat de mare, pentru ca are 3 camere pe piston, e ca si cum maine ar scoate un un motor clascic dar cu piston cu dubla actiune, sa fie cate o camera de ardere pe fiecare fata a pistonului si sa fie taxat la fel.
Dupa mine si motoarele in doi timpi nu ar trebui taxate identic, dar fiind ~inexistente la auto nu se deranjaza nimeni sa le ia in seama. De fapt ca sa fiu cinstit pana la capat consider ca taxarea pe cilindree e o aberatie, ar trebui taxate pe putere, pentru ca aia e un indicator mai bun al starii financiare a propietarului, cand ma gandesc ca un 1.9sdi plateste in ro la fel ca un 328i actual nu mi se pare ok deloc. Sau cel mai si cel mai ok ar fi impozit zero si valoarea lui distribuita in combustibil, pentru ca daca unu are 5 masini, in principiu nu poate sa mearga cu toate odata si deci nu consuma, polueaza etc cat alti 5 cu cate o masina de caciula. @fritz (si moderatorii) dupa atatia ani in sfarsit am avut o revelatie, acest user este special creat pentru revigorarea topicurilor, nu cunosc in viata reala pe cineva care sa "mearga" atat de tare in zig-zag intre eurpene-japoneze, diesel-otto, hai recunoasteti ca am nimerito :) |
Toyota s-a menţinut pe prima poziţie īn topul celor mai valoroase mărci auto din lume, BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands alcătuit de Milward Brown.
"Toyota şi-a menţinut strategia inteligentă reuşind să facă din brandul pe care īl reprezintă un sinonim pentru calitate şi valoare. Īn plus continuă să dezvolte latura ecologică fiind unul din liderii īn domeniul automobilelor cu propulsie hibridă" Poz Marcă Valoare (miliarde $) Procent 1 Toyota 29.6 +21% 2 BMW 25.7 +7% 3 Mercedes-Benz 21.5 +20% 4 Honda 14.1 +14% 5 Ford 11.8 +56% 6 Nissan 11.1 +9% 7 Volkswagen 8.4 -4% 8 Audi 7.1 +27% 9 Chevrolet 4.9 10 Hyundai 4.6 +15% |
Quote:
|
Quote:
|
@ dany2good4u @ - Mi-as prinde o femeie japoneza, nu e rea idea, ca sint fidele si fiabile :D , numai ca mie ami plac femeile dotate, si japoneze dotate nu prea sint, ca toate-s mici si slabe, plus ca mie nu-mi plac ochii aia mici si oblici. :)
@ ondin @ - Eeee , nu e vorba de filtre si ulei, ci de restu. De exemplu, cite masini germane si cite japoneze vezi in atelierele auto ? Ati spun eu : 1 japoneza si 5 germane. Acuma nu mai poti zice ca sintem pe timpul lui Ceausescu, cind lumea nu-si lua masini japoneze pt ca nu erau piese. Gata, am evoluat si noi, acuma multi asi iau masini japoneze, tot mai multe japoneze vezi pe strada, si totusi in atelierele auto vezi o japoneza si 5 germane, siiiii 10 masini franceze. De ce ? Sti reclama aia cu Toyota ? , o Corola nu se strica niciodata ? :) |
Quote:
Se poate si la noi, explicatia celor de la rar cum ca masina trebuie incadrata ca 2.6 nu tine, din moment ce cartea tehnica a masinii mentioneaza motorul cu 1308 cmc, nu cu 2616, iar GTU si organismul englez echivalent considera tot 1308 cmc. Se poate si la noi, mai sunt proprietari care au reusit. |
Quote:
Sper sa nu se simta alt fan ofensat, e doar o gluma, mie imi plac masinile japoneze Eu tot nu inteleg.... De ce se fac piese daca ele nu se strica?:rolleyes2 |
Inca unul ! S-Class, numere rosii, in pana pe Sos Buc-Ploiesti, ieri ora 18:30.
|
Quote:
|
Ai spus ca nu se strica, hotarastete. Manca el 15 litri da nu ma rog la D-zeu cand ma bag in depasire. Ce vrei de la o masina de 21 de ani ? Am un prieten cu o Mazda 323 BD cu probleme de carburator si nu o repara nimeni, si nici altu' nu gaseste. Aici se vorbesc de masini mai noi, nu de 20-30 de ani.
|
Quote:
|
Quote:
Dar vad ca esti meserias, ti-a spus cineva ca de la bujii a fost si tu acuma este mester din aceia de care vorbeai mai sus. |
Quote:
|
Da, sunt mester. Poti sa imi spui Nea Iulian. :))
Ce ti se pare anapoda in exprimarea mea? Serios acum... Cine e 'ala cu seatul'? Am si dacie break pe care o conduc destul de des (asta o zisai sa ma dau mare, iti dai seama). |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:03. |
- Copyright 2026 4Tuning