Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

julaikos 10-03-13 10:40

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

Arata bine,dar tind sa cred ca trebuia o zona pe care fibra sa faca priza cu plasticul ceva mai mare...

nightcrawler 10-03-13 16:07

Da,asa este dar inainte de ultima mana de kit de finisaj am scos polistirenul si am dat o banda de moment fix la inbinarea dintre fibra si plastic pe partea din spate unde nu se vede.a cam topit el pe acolo ce a putut ,nu foarte rau.a iesit la slefuiala.oricum imi pun ideile cap la cap si m a mai apuc o data de ea.poate ceva mai excentric :D

pictorashu 13-03-13 21:40

3 Attachment(s)
Salutare tuturor,daca tot a venit caldura cred ca e momentul sa ne apucam iara de modelat fibra:). Sper sa nu plictisesc, am urcat si eu cateva poze cu bara la care lucrez.Am facut-o pe bara originala a masinii pt a pastra prinderile producatorului. ceva opinii si sfaturi ar fi bine venite.O seara faina!;)

vlaly 13-03-13 23:27

6 Attachment(s)
Salut baieti am tot citit pe aici una alta si mi-am facut curaj sa cumpar si eu ceva rasina si putina fibra de sticla si am facut niste suporti pentru tweeter pe grilele originale de cielo,am folosit material textil si am dat doar rasina in mai multe straturi pentru ca nu aveam nevoie de o rezistenta mare ca sa folosesc si fibra de sticla..plus un pic de kit ...si cam asta a iesit.
Vreau sa fac si un eleron pentru luneta finut si usor curbat gen X6 care ar fi cea mai simpla metoda..pentru a obtine forma ma gandeam sa folosesc niste izolatie de parchet sau sa incerc nu stiu..cu niste sarma mai groasa,daca imi puteti da un sfat v-as fi recunoscator :)

red.bogdan 14-03-13 23:21

cine se pricepe la prelucratul fibrei de sticla pe aici:D vreau sa imi faca si mie un spoiler:D

nightcrawler 20-03-13 18:38

mai ai nevoie de sfaturi pictorashu?a iesit mishto rau.cu ce ai dat formele alea?spuma poliuretanica?k dak incerc sa fac eu asha cred k pun o tona de tabla pe ea si tot nu iese :))

pictorashu 20-03-13 20:23

Quote:

Originally Posted by nightcrawler (Post 5407767)
mai ai nevoie de sfaturi pictorashu?a iesit mishto rau.cu ce ai dat formele alea?spuma poliuretanica?k dak incerc sa fac eu asha cred k pun o tona de tabla pe ea si tot nu iese :))

mersi man, dap cu spuma si polistiren extrudat,unite,imbinate,slefuite. Trebuie sa incerci,ceva putin mai simplu si incet,incet vei ajunge la forma dorita. peste spuma merge dat un strat doua de lavabil,apoi pui rasina... peste polistiren NU merge. spor la treaba,revin cu poze montata pe masina,seara faina!

pictorashu 20-03-13 20:30

Quote:

Originally Posted by vlaly (Post 5399193)
Salut baieti am tot citit pe aici una alta si mi-am facut curaj sa cumpar si eu ceva rasina si putina fibra de sticla si am facut niste suporti pentru tweeter pe grilele originale de cielo,am folosit material textil si am dat doar rasina in mai multe straturi pentru ca nu aveam nevoie de o rezistenta mare ca sa folosesc si fibra de sticla..plus un pic de kit ...si cam asta a iesit.
Vreau sa fac si un eleron pentru luneta finut si usor curbat gen X6 care ar fi cea mai simpla metoda..pentru a obtine forma ma gandeam sa folosesc niste izolatie de parchet sau sa incerc nu stiu..cu niste sarma mai groasa,daca imi puteti da un sfat v-as fi recunoscator :)

Pt eleron poti incerca sa il modelezi intai din spuma,pusa chiar pe portbagaj (izolat bine,bine cu ziare muuuulte),grija sa nu atingi pe masina, apoi ii dai forma dorita cu cuterul si hartie abraziva granulatie medie,dupa care dai o izolatie fina,lavabil ex., si bati fibra. e doar un sfat..

nightcrawler 21-03-13 06:28

Quote:

Originally Posted by pictorashu (Post 5408001)
mersi man, dap cu spuma si polistiren extrudat,unite,imbinate,slefuite. Trebuie sa incerci,ceva putin mai simplu si incet,incet vei ajunge la forma dorita. peste spuma merge dat un strat doua de lavabil,apoi pui rasina... peste polistiren NU merge. spor la treaba,revin cu poze montata pe masina,seara faina!

dap...mi am facut o idee.am facut si eu cva dar am folosit scoci de hartie peste polistiren.dar in cazul asta cred k este mai buna lavabila :) ms!

shrink 03-04-13 16:12

Salut,
mai este cineva, sau stiti pe cineva care facea/face din fibra de sticla,
--nici nu stiu cum sa le numesc parasolarele de haion care se puneau pe Dacii si pa Lada acele negre de obicei parca ar fi rulouri---

mersi!

vlaly 04-04-13 00:29

Quote:

Originally Posted by pictorashu (Post 5408016)
Pt eleron poti incerca sa il modelezi intai din spuma,pusa chiar pe portbagaj (izolat bine,bine cu ziare muuuulte),grija sa nu atingi pe masina, apoi ii dai forma dorita cu cuterul si hartie abraziva granulatie medie,dupa care dai o izolatie fina,lavabil ex., si bati fibra. e doar un sfat..

Ms de sfat ,sa dea caldurile si voi incerca :twisted:

fanitzaa 10-04-13 01:00

pictorashu ce spuma folosesti? este din aceea normala de se foloseste la montaje sau folosesti ceva de o densitate mai mare?

nightcrawler 11-04-13 07:54

2 Attachment(s)
Salut!sunt cam in dubii.nush c sa fac.am facut un eleron...si nush daca sa il pun sau nu.am nev de niste pareri va rog.deokmdata nu am pus fibra pe el.atasez nishte poze poate ma ajuta cineva.parca arata si bine si rau :) multumesc

florinwqi 11-04-13 15:45

e urat rau, vere, mai bine fa-i unu tip caciulita mulata in forma de u prelungit

leu90 11-04-13 17:58

1 Attachment(s)
Salut!Vreau sa-mi modific spoilerul la masina si oricat as incerca nu reusesc sa-mi dau seama cum sa-l fac.e cineva care imi poate modifica spoilerul original sau face altul ca cel din imagine?Contra cost bineinteles.Astept raspuns pe pm.Va multumesc

All times are GMT +2. The time now is 01:48.

- Copyright 2026 4Tuning