![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
|
Quote:
|
Salut, am si eu o problema si anume ca nu am acte de intrare in tara a unei masini pe care vreau sa o inmatriculez, am vorbit cu cineva cu o platforma si o pot rezolva dar costa cam mult.Intrebarea mea este daca vand masina asa cum e acum neinmatriculata iar noul propietar o inmatriculeaza, va avea nevoie din nou de aceasta factura de la platforma sau exista vreo varianta sa inmatriculez masina fara numere rosii din tara de provienenta sau fara factura platformei, practic eu acum nu am nici un act care sa dovedeasca cum a intrat masina in tara.
|
Quote:
|
Se mai aude ceva de taxa?Azi am auzit la cineva cum ca ar fi picat taxa...mie greu sa cred
|
Daaa, se aude. Numai vesti BUNE !
Taxa auto: restituire în 5 ani, cu 20% pe an! "Taxa auto de primă înmatriculare, declarată ilegală de către hotărârile judecătoreşti, se recuperează în 5 ani, cu tranşe de 20% în fiecare an, cuprinzând dobânzile, a anunţat Guvernul. Restituirea integrală a taxei auto va dura, aşadar, până în 2019!" Sursa: http://www.************/masini-noi/n...pe-an-12179088 |
Nu stiu sigur daca e vorba aici si de timbru de mediu sau doar de taxa veche.
|
Quote:
Oricum, sunt niste nenorociti.... cand au cerut banii de taxa nu cred ca le-a dat nimeni in rate pe 5 ani... |
Pai decat sa astepti 5 ani pana iti da ei taxa inapoi,mai bine o inscrii fara taxa,depui dosarul, astepti 6 luni si gata.
|
Am un prieten care a cumparat un logan din 2006, daca se duce sa il inscrie trebuie sa plateasca taxa?
|
Quote:
|
salut
am si eu un ford focus 1.8 din 2000...masina a fost adusa in 2009 a fost inscrisa si a fost recuperata taxa.... trebuie platita iar taxa sau pot sa o inscriu fara nici un fel de taxa?? vechiul proprietar are 22 de ani si asigurarea e cam mare :) |
Daca e recuperata taxa la fel, trebuie platita...
|
Am si eu o intrebare poate ma ajuta cineva!
In urma cu aproape 1 an am terminat leasigul la masina,cei de la firma de leasing mi.au dat actele necesare pentru inmatriculare,pe talon s.a notificat ca masina a fost data mai departe sa zic asa catre mine,si ca nu mai este a lor!Apoi eu am fost sa depun dosarul pentru taxa de inmatriculare/timbru verde sau cum se mai numeste,care oricum din ce stiy este in jur de 80 mil in cazul meu,am primit un numar de inregistrare ,si nici pana in ziua de azi nu am primit un raspuns,cat trebuie sa platesc,daca trebuie,etc!Problema este urmatoarea,eu circul legal cu masina?Am auzit tot felul de pareri ca nu este ok,ca ma amendeaza,ca imi ridica talon ba chiar si masina..etc?Oare cum sta treaba cu adevarat?Eu ce vina am,am facut ce tine de mine,astept raspuns de la "FINANTE"! |
Cei de la Federatie ne ofera un pont:
Federatia Romana de Automobilism Sportiv INFO LEGISLATIV IMPORTANT: Autovehiculele destinate competiţiilor sportive nu plătesc timbrul de mediu Marţi, 11 martie 2014, a fost adoptată prin lege de către Parlamentul României OUG nr. 9/2013, care înlocuia vechea taxă de poluare cu timbrul de mediu pentru autovehicule. Deşi este în vigoare de un an, ordonanţa de urgenţă trebuia adoptată de Parlament pentru a-şi produce efectele pe termen nelimitat. Legea a fost aprobată cu modificări, printre care se numără şi precizarea categoriilor de autovehicule exceptate de la plata timbrului de mediu. Astfel, autovehiculele destinate competiţiilor sportive şi cele încadrate în categoria vehiculelor istorice vor fi scutite prin Lege de plata timbrului de mediu. Având în vedere că timbrul de mediu era obligatoriu de plătit chiar şi pentru automobilele deja înmatriculate în România, dar pentru care nu s-a plătit la data înmatriculării nicio taxă de acest gen (de poluare, de ex.) informaţia, respectiv scutirea de această taxă, este de interes atât pentru doritorii de import auto de competiţii din alt stat, cât şi pentru vânzătorii/cumpărătorii acestor automobile deja indigenate. |
Multumim de pont ! :D
|
Buna , am un golf 4 fabricat in august 2000, vreau s-o trec pe Romanica , numai ca, pe cartea de Romania acum a fost trecuta norma e3 cu fabricatie 2001. As vrea sa stiu unde ma incadrez eu acum la vechime? La 12-13 sau 13-14 ani? multumesc anticipat .:arrow:
|
Nu exista euro 3 la golf 4, este ori euro 2 ori 4 cel mai probabil
|
Quote:
E4 = euro 3 la noi * Depinde ce in ce luna e fabricata masina.. daca e in 3/2001 e bagata la 12-13... calculeaza vechimea in functie de luna in care e fabricata si de luna cand vrei sa te duci la RAR cu ea. nu e greu~ |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ai cerut parere.ti am dat parere. hai mars. |
vedeti ca masinile inmatriculate in RO inainte de 2006 se pot vinde cu evitarea taxei de timbru
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Buna.
A mai recuperat cineva taxa ? Eu am bagat dosarele pentru 3 masini..Am deja 1 an jumate si niciun raspuns .. |
Ce trebuie sa indeplineasca o masina pentru a fi inmatriculata ca masina destinata competitiilor sportive ce acte trebuie facute etc etc ?
|
Ce trebuie sa indeplineasca o masina pentru a fi inmatriculata ca masina destinata competitiilor sportive , ce acte si pe unde trebuie ajuns ?
|
Quote:
Toate procesele cu hotararile definitive sunt inghetate. Banii/masina se vor restituii in rate pe 5 ani. Mai cititi si voi presa ! |
Se pare ca s-a creeat precedent cu evitarea la inmatriculare a timbrului de mediu! http://recuperaretaxatimbrudemediu.w...mbru-de-mediu/
|
Salut
Euam cumparat un Logan 1,5 dci nou nout in 2011 din Ploiesti de la representanta si am cerut sa mi se returnese tacsa de prima inmatriculare de 600 lei. Am primit raspuns de la ANAF-ul local ca in conformitate cu OUG 9/2013 și OG 92/2003 aceasta tacsa nu poate fi returnata. Este cineva in situatia asta si care a primit tacsa? Care este procedura de recuperare a tacsei de prima inmatriculare pentru autovehiculele noi? Astept sugestiile voastre |
1) Cumpar un kg de litere "z" si "x" pentru uz propriu.
2) Donez kilogramul de "z" si "x" colegului de deasupra. |
Quote:
Este sofer de OCASIE? TACSA ? REPRESENTANTA ? sau vrei sa iti cumperi un abecedar cu banii de pe taxa? |
Vreau sa cumpar o masina inmatriculata fara taxa, nu prin partaj, ci prin judecare cu statul (asa zice propietarul, ca nu a platit taxa, i-a dat in judecata direct, a castigat procesul si a inmatriculat masina fara taxa), asa, acum, daca masina aceea nu a avut numere rosii scoase, eu pot scoate numere rosii la ea pana platesc taxa? Sau mai functioneaza treaba cu evitarea timbrului de mediu prin judecare? Multumesc
|
Buna . Ma poate ajuta cineva cu cateva informatii .. am citit prea multe articole/legi si nu am rezolvat nimic.
O cunostiinta a cumparat o masina Mercedes B180 - an fabricatie 2006 . Masina a fost pe leasing , prima inmatriculare fiind in 07-2007 ( avea numere vechi de leasing ) In 2009 s-a schimbat firma de leasing din Tiriac Leasing in Mercedes Benz IFN Leasing . Acum incepe problema . Proprietara de la care a cumparat masina a trecut-o pe firma ei in 2012 . Cica ea nu a platit nici o taxa , masina a cumparat-o in 2009 . La finante nu apare masina , am fost la firma de leasing Tiriac Auto iar cei de acolo mi-au spus direct ca trebe sa platesc taxa ( 1000e ) Am intrebat de ce ? NU stie nimeni sa imi spuna nimic . Au fost scutite de taxa cele importate in tara intre anii 2006-2007 ? Astept cateva pareri . Multumesc . |
buna.cine ma poate ajuta si pe mine cu un sfat... as vrea sa cumpar o masina second de la o persoana care a inmatriculat masina in Romania in 2010 sau 2011 cred dar a recuperat taxa auto in instanta.INTREBAREA AR FI daca eu as vrea sa cumpar masina de la aceea persoana ar trebui sa platesc iara taxa de inmatriculare sau cum se procedeaza?as vrea sa cumpar masina dar nu stiu cum e cu treaba asta cu taxa.va rog sa ma ajutati
|
Da trebuie platita, dar eu as zice ca nu are rost sa te complici.
|
Quote:
La finalul celor 6 ani de leasing am aflat cu stupoare ca trebuie sa platesc timbru deoarece firma de leasing nu a platitcei 150 e cat era la masina in2007 pt masina noua folosindus de scaparea legislativa si a trebuit sa platesc cam 900 e desi eu le platisem pe factura cam 200 e firmei de leasing ca si taxe inmatriculare . ei s-au scuzat si au spus ca defapt acei bani reprezinta onorariul lor pentru a-mi inmatricula masina si a mi-o preda cu numerele pe masina. Concluzia e ca trebuie platita. Revin un pic la masinile importate pana in 2007 la acestea se platea vama si accize iar cle care au fost inmatriculate spre sfarsitul lui2006 inceputul lui 2007 nu au mai platit nici ele taxa. Deci fara o hartie de la anaf cum ca taxa e platita si nerecuperata trebuie platita taxa. Mai e un caz particular tot la firmele de leasing carcare au inmatriculat in 2007 mai multe masini deodata si au platit taxa la gramada fara a mai individualiza pentruclfiecare masina in parte. Aici cei mai norocosi pot cauta la arhiva firmei de leasing pentru a cere lista cu masinile pentru care s a platit taxa la comun si inmatriculat in aceeasi zi/perioada pe baza chitantei de plata. Spun cei norocosi deoarece termenul de pastrare a documentelor la serviciu inmatriculare si la firmele de leasing este de 5 ani . deci 2007 deja pica. Sper. A am clarificat unele nelamuriri. Bafta cu masina |
| All times are GMT +2. The time now is 15:03. |
- Copyright 2026 4Tuning