![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Alea sunt preturi luate de pe site-ul X. Ca sa consider relevant eu prefer preturile din reprezentanta. Un 3.0 TDI este putin mai scump ca un 3.2FSI la revizie si daca nu ma insel le faci si mai des. La Logan iar este asa, la diesel le faci mai des iar costul este sensibil mai mare. Mai sunt si piesele, daca iti crapa ceva la diesel sunt mai scumpe (injector de exemplu). Mai este si motorina din .RO care nu este ideala si sansele ca motorul sa aiba de comentat sunt mai mari ca la benzina, cel putin la majoritatea motoarelor care nu sunt opere de arta.
Da, diesel-urile au imbunatatit mult sunetul, unele suna chiar frumos dar e diferenta mare pana la a suna mai bine ca un benzinar, in special ceva suparat, de turatie sau turbo sau cu cilindree mare. |
Quote:
|
cred ca diferenta majora apare la piese, nu la revizii.. de ex, 1.5dci (logan) - kit ambreiaj 5 mil, 1.4mpi - 3 mil. (valeo ambele)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Multe CR-uri au avut probleme cu injectoarele din cauza motorinei romanesti.PD-urile inchid ochii mult mai mult la problema asta, injectoarele sunt mai robuste.
|
eu folosesc benzina 95 in special de la Mall si sunt multumit:) chiar daca acuma e vreo 4.07 ron
|
Quote:
|
Quote:
|
in curand ma apuc de scoala de soferi si deja ma gandesc la diesel, pt consumul mai redus, plus ca poate mai cunoastem un "CFR-ist" mai luam o canistra la "reducere" chiar daca mi-ar cam fi frica sa bag deasta in rezervor,
taicamiu are un opel astra caravan 1.7 DTI 2001 si numa motorin la "reducere" baga in ea si n-are treaba cu motoru, a luat-o la 135.000 km acum un an si acum are 160.0000 |
motoarele diesel de tehnologie veche nu au probleme cu motorina de utilaje. astea noi da, pt ca e mai groasa aia care se baga la trenuri sau stiu eu ce si va trage masina mai greu.
|
Aia pentru locomotive are cantitatea deparafină mai mare în compoziţie, mi-a explicat si mie cineva mai deştept ca mine :p şi se depune pe sistemul de injecţie în timp.
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:31. |
- Copyright 2026 4Tuning