![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Salutare,
Am castigat actiunea in instanta pentru recuperarea taxei acum 1 luna si jumatate ( s-a anulat decizia de calcul a taxei si Administratia Finantelor este obligata sa restituie taxa). Avocatul m-a informat ca acum asteapta " sa fie comunicata sentinta dupa care vom urmari daca va fi atacata sau nu cu recurs". Aveti idee cat trebuie asteptat din acest moment, pana la recuperarea efectiva a taxei ? La dosarul respectiv nu s-a mai updatat nimic ( nici daca a fost sau nu atacata cu recurs), iar avocatul nu mai spune nimic. Ar trebui sa fac ceva ? Multumesc anticipat, Alex |
Ce norocos esti,cand ti-ai depus dosarul?
|
Pfff... acum peste 1 an. Pana nu ma vad cu banii in mana, nu cred ca ma pot considera norocos :D
|
Va salut!
Apelez la voi pentru a primi un sfat. Doresc sa cumpar un BMW cu nr. de BG si sa-l inmatriculez in Romania, nu m-ar deranja sa circul cu nr. de BG., dar taxa de inmatriculare este decenta. Cam ce proceduri ar trebui sa urmez cand cumpar masina, presupun ca trebuie radiata din BG. Se face un act normal de vanzare cumparare? Multumesc anticipat! |
buna ziua.imi poate spune si mie cineva va rog.unde pe ce site sau unde pot merge sa aflu exact cat ma costa taxa de imatriculare.pentru ca toti dau zeci de siteuri si pe toate imi da de la 300E pana la 2000E si habar nu am dupa care drq sa ma iau...daca ma puteti ajuta si pe mine cu un site.sau unde pot merge(in TM)sa aflu detaliile de care am nevoie.multumesc
|
|
si imi da 400E,la o masina euro 3 ,motor 1.9 din 2003...chiar e atat de putin?
|
Depinde de emisiile de co2 si daca masina este dotata cu filtru de particule
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
dar primult CO/kg pt ce e... si am mai inteles o chestie.ca daca monetezi nustiu ce filtru (de 50-100lei) atunci cand mergi cu ea la rar sa iti scoata mai putine emisii de CO2...merge faza? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
doua intrebari :
1. Daca se plateste la momentul de fata taxa de inmatriculare ( sau cum ii mai zice acum) se mai poate recupera in instanta ? 2. Daca eu in anul 2008 am platit taxa de inmatriculare la o masina, intre timp o vand, mai pot recupera taxa de inmatriculare ? Daca da, cum pot face sa evit aceasta situatie, adica eu ca si primul propietar care a platit taxa, sa nu o mai pot recupera dupa vanzarea masinii. Multumesc |
Salutare tuturor! Am o problema cu care, poate , s-a mai intalnit careva p-aici. Cumparat ford mondeo din germanica anu trecut: 2.0 l diesel, 66 Kw, 90 CP, 06. 2001 prima inmatric, 124 g CO2, trecut in breef (inclusiv in cel al proprietarului neamt). Merg cu ea la RAR si-mi trec aia 154g CO2 pe motiv ca nu-l lasa producatorul sa treaca 124 si ca valoarea e gresita, la acest tip de motor. Diferenta e destul de mare la calcul timbru lu` Ponta! Ce ma sfatuiti sa fac? Pot sa-i actionez in instanta?
|
Quote:
|
@alex.panciu , aceeasi problema am avut-o si eu insa la norma de poluare masina e Euro 4 si in tabel la RAR ii Euro 3 .Am un a4 2.5 diesel ,deci la motor e cam aceeasi capacitate ca a ta.Ti-ai inmatriculat-o?cum ai procedat cu RAR-ul?
|
Quote:
|
Stiti cumva cum si unde ma pot interesa daca o masina din strainatate e radiata?ca sa o pot inscrie pe RO
|
Quote:
|
Si treb sa ma duc cu actele masinii,nu?
In cat timp imi poate da raspunsul? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Am primit primul termen de judecata contra taxei in sfarsit !!! Imi puteti spune cam care ar fi sansele sa primesc o hotarare favorabila din prima tinand cont ca de obicei se tot amana termenele astea? Si daca as putea face ceva in sensul acesta
|
Quote:
|
Am atacat prima taxa, avocata mea ii o proasta si o uitat sa-mi depuna dosarul,de aceea trebuie sa mai astept mult timp...desi am fost sa o intreb de starea lui mi-a spus lucruri generice cum ar fi ca mai trebuie sa asteptam pt ca sunt multe dosare in fata noastra,cand defapt ea nu o depus dosarul.In fine,discutiile despre dosarul meu le poti vedea in post-urile anterioare.
|
Salut,pentru o masina achizitionata si inscrisa pt prima oara in ianuarie 2007 in Romania,se mai plateste vreo taxa de mediu acum,de catre al doilea proprietar? Multumesc anticipat !
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut,
Am o nelamurire mare legat de taxa auto si sper sa ma poata ajuta cineva. Am de vanzare un Subaru Forester 2005, motor de 1994cmc, Euro 3, nu stiu cat sunt emisiile deoarece nu sunt trecute pe carte. Am cautat ceva asemanator ca si masina si conform calculatorului de la ministerul finantelor taxa ar fi 4500 euro ceea ce mi se pare aberant. Dar am mai citi pe undeva cum ca taxa pentru masinile Euro 3 mai vechi de 8 ani ar fi ceva de genul 1300 euro si nu stiu ce sa mai cred. Ma poate lamuri cineva? Multumesc anticipat |
Quote:
|
Probabil s-a mai discutat despre problema mea de nenumarate ori, dar nu am reusit sa gasesc un raspuns nici pe Google.
Am cumparat un VW Polo 1.2 benzina, in 2011. Sunt al 2lea proprietar, masina era inmatriculata, a fost cumparata de noua din Romania. Nu am platit absolut nici o taxa la ea. Masina este din 2004. In momentul acela, exista vreo taxa de inmatriculare ? Exista vreo sansa, sa fii fost platita de primul proprietar, astfel incat la revanzare sa nu mai fie nevoie sa fie platita alta taxa ? Multumesc ! |
Quote:
|
pentru un audi a6 quattro cu filtru particule specificatii......
motor 2698 co2 226 mg an 2006 luna 7 ce taxa am la el si vreau sa stiu daca dupa ce o platesc o pot recupera si daca da in ce conditii |
Taxa e 4671 EURO,am pus-o ca fiind euro 4
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:15. |
- Copyright 2026 4Tuning