Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

D-I-U 12-07-11 17:24

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

am rezolvat 80% din problema schimband filtru de benzina,ceva nazuri mai face dar mici de tot dar totusi masina asta a fost pe la oameni care nu-i poti numi oameni mai degraba infectii,lighioane si sugacii,in 18 ani cat are masina n-au fost in stare sa schimbe un filtru de benzina:sad:

a3ds 12-07-11 19:23

La orice masina luata sh este o regula nescrisa: ii schimbi toate fluidele(ulei motor cutie lichid de frana de racire) si toate consumabilele(filtre distributie placute frana discuri daca e cazul bujii daca e cazul). Tu ai impresia ca iti iei un cazan de 20 de ani si mai faci cu el 100 000 de km fara sa schimbi nimic? Ai luat o epava, ai grija de ea, daca vrei sa mergi cu ea fara probleme. 99% din posesorii de pisicute isi bat joc de ele.

D-I-U 13-07-11 01:20

nu am si nici nu am avut pretentia aia dar laso in **** de treaba,macar atat puteau face si gunoaiele alea de banateni,sa le *** mamele in gura

trafy-vr6 13-07-11 08:39

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4460384)
pisica sedan 1994....

la fiecare spalare gasesc apa in portbagaj in stanga langa stop si mocheta si in usa stanga fata se aude cum picura apa..am desfacut fata de usa, capitonajul acela si era ud in usa jos, de la ce sa fie ? cum fac la fiecare sa rezolv ?

nimeni nimic ?

maxmartinez 13-07-11 08:48

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4461724)
nimeni nimic ?

salut, legat de apa de la stop, ma gandesc ca nu iti mai etanseaza bine ori garnitura de la stop, dintre stop si caroserie, sau garnitura de la portbagaj, de sus.scoate stopul si vezi care-i treaba p acolo.

la usa chiar nu imi dau seama, posibil chederul de la geam sau gaurelele pentru bandou. bafta

trafy-vr6 13-07-11 09:08

la gaurelele pt bandou m-am gandit si eu pt ca usa aia a fost indoita si in service mi`au schimbat bandoul

legat de apa din portbagaj nu cred ca intra pe la stop ca este ud si capitonajul care acopera telescopul si ieri dupa spalare era si spuma...:))

oz_off 13-07-11 09:51

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4461802)
la gaurelele pt bandou m-am gandit si eu pt ca usa aia a fost indoita si in service mi`au schimbat bandoul

legat de apa din portbagaj nu cred ca intra pe la stop ca este ud si capitonajul care acopera telescopul si ieri dupa spalare era si spuma...:))

vezi daca nu ai gaurite oalele de la amortizoare. e o problema foarte intalnita la pisicute. multa bafta!

trafy-vr6 13-07-11 16:07

nu sunt gaurite, m`am uitat...am gasit multa apa exact in spatele stopurilor unde sunt soclurile si un fel de siguranta ..nu stiu cum ii zice...si capitonajul acela de langa roata de rezerva si putin pe peretele aripii stanga spate...o sa ma mai duc odata la spalatorie sa vad exact pe unde curge.

SiLoTh 14-07-11 12:19

1 Attachment(s)
am si eu nevoie sa scot bratul inferior la e36-le meu 316. vin cu o intrebare stupida.. se poate scoate surubul incercuit fara sa scot grupul??? sau puntea??

Billy c25xe 14-07-11 12:44

Sub bord , in dreptul pasagerului , a rasarit un fir negru cu o tuturica in capat (ca mufele de la castile de telefon de la nokia doar ca e mult mai lunga ), habar nu am de unde e , am inteles ca ar fi de la radio , in fine , pentru a nu-l lua cineva in picioare si sa-l rupa l-am infasurat pe niste manunchiuri de fire colorate , o fi bine ? E posibil sa faca masa sau sa dau in altele ?

Tin sa precizez ca radio-ul se aude la fel de cand a aparut firul buclucas , nu e vre-o diferenta .

rdy4ever 14-07-11 18:17

Quote:

Originally Posted by Billy c25xe (Post 4464677)
Sub bord , in dreptul pasagerului , a rasarit un fir negru cu o tuturica in capat (ca mufele de la castile de telefon de la nokia doar ca e mult mai lunga ), habar nu am de unde e , am inteles ca ar fi de la radio , in fine , pentru a nu-l lua cineva in picioare si sa-l rupa l-am infasurat pe niste manunchiuri de fire colorate , o fi bine ? E posibil sa faca masa sau sa dau in altele ?

Tin sa precizez ca radio-ul se aude la fel de cand a aparut firul buclucas , nu e vre-o diferenta .

eh probabil o fi vreun fir ramas de la amplificatorul/subwooferul pe care l-a avut candva masina.. si eu am ramas cu astfel de fantome ale sistemelor audio trecute. cat timp e izolat n-are ce sa se intample, plus ca mai mult ca sigur nu e conectat nici la celalalt capat.

Billy c25xe 14-07-11 23:14

E bine atunci , m-am linistit :-P

SiLoTh 15-07-11 10:18

Quote:

Originally Posted by SiLoTh (Post 4464623)
am si eu nevoie sa scot bratul inferior la e36-le meu 316. vin cu o intrebare stupida.. se poate scoate surubul incercuit fara sa scot grupul??? sau puntea??

raspund tot eu , trebuie desfacut grupu din suruburi

revin cu o intrebare, am desfacut surubu de la planetara , unde e discu de frana, si acum este vreo sansa sa scot planetara fara presa??

vali vtk 15-07-11 10:43

Quote:

Originally Posted by SiLoTh (Post 4466401)
raspund tot eu , trebuie desfacut grupu din suruburi

revin cu o intrebare, am desfacut surubu de la planetara , unde e discu de frana, si acum este vreo sansa sa scot planetara fara presa??

Nu trebuie sa desfaci grupul din suruburi. La surubul denspre grup folosesti o cheie inelara si ai grija ca piulita sa nu iasa din locasul ei ca alffel iti blestemi zilele pana o bagi la loc (chestie patita de mine) iar la surubul dinspre fuzeta iti trebuie o inelara sau fixa si un crichet si merge treaba ca unsa.Pana candfaci geometria ai grija si da un semn pe saiba excentrica de la fuzeta aliniat cu cele doua ridicaturi in brat intre care culiseaza astfel incat la montajul celeilalte sa afectezi cat mai putin geometria.

Daniel_Toa 16-07-11 10:35

Vreau si eu sa schimb bujiile la un bmw e36 , 318 i curea ( 83 kw ) . Si nu stiu ce sa cumpar , ce imi recomandati ?

SiLoTh 16-07-11 11:17

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 4466468)
Nu trebuie sa desfaci grupul din suruburi. La surubul denspre grup folosesti o cheie inelara si ai grija ca piulita sa nu iasa din locasul ei ca alffel iti blestemi zilele pana o bagi la loc (chestie patita de mine) iar la surubul dinspre fuzeta iti trebuie o inelara sau fixa si un crichet si merge treaba ca unsa.Pana candfaci geometria ai grija si da un semn pe saiba excentrica de la fuzeta aliniat cu cele doua ridicaturi in brat intre care culiseaza astfel incat la montajul celeilalte sa afectezi cat mai putin geometria.

pana aici am rezolvat, spunemi , se paote scoate printrun fel planetara fara presa??

krone 16-07-11 13:13

1 Attachment(s)
Am si eu intrebare daca poate cineva sa ma ajute,am achizitionat o plafoniera de bmw e36 cu mood light(doua leduri portocalii care lumineaza consola) si nu stiu cum sa o leg,daca ma poate ajuta cineva cu o schema electrica as fi foarte recunoscator,precizez ca eu inainte am avut plafoniera cu un bec central si doua pe margine de citit.atasaz si o poza cu noua plafoniera.multumesc anticipat.

trafy-vr6 16-07-11 15:45

cred ca mai trebuie tras cate un plus pt fiecare led.....cred....

de pe ce masina e luata ?

Billy c25xe 16-07-11 21:51

Deci , astazi mi s-a rupt cablul de la capota , am tras sa o deschid si surpriza , s-a inmuiat de tot manerul , se misca in voie si lejer si capota nu s-a deschis .

Am inteles ca trebuie sa dau o nara jos (cum o dau?) si sa umblu pe acolo sa o deschid , sa trag de ea?

S-a mai confruntat cineva cu problema asta ?

krone 16-07-11 21:56

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4468666)
cred ca mai trebuie tras cate un plus pt fiecare led.....cred....

de pe ce masina e luata ?

de pe un e36 din 98...

Sir 10 16-07-11 22:46

In momentul în care las geamurile jos,se aude un scârțâit la ambele geamuri...dacă sunt ridicate nu se aude nici un zgomot ciudat...aveți idee ce are și ce trebuie înlocuit?este vorba despre un e36 coupe...Mulțumesc!

Skillzu 17-07-11 01:46

Quote:

Originally Posted by krone (Post 4469190)
de pe un e36 din 98...

Nu exista plafoniera aia pe E36. Dovada este chiar in poze, se vede ca nu se potriveste in locul la cea veche.
Plafoniera care ai luat-o este de E38 sau E39 (este un pic mai mare, intra fortata), si are nevoie de calculator de lumini pentru a functiona. Are butoanele 'digitale', au intotdeauna aceiasi pozitie. Si au nevoie de calculator, pentru a tine minte pozitia butoanelor (on/off).

maxmartinez 17-07-11 09:33

Quote:

Originally Posted by Skillzu (Post 4469479)
Nu exista plafoniera aia pe E36. Dovada este chiar in poze, se vede ca nu se potriveste in locul la cea veche.
Plafoniera care ai luat-o este de E38 sau E39 (este un pic mai mare, intra fortata), si are nevoie de calculator de lumini pentru a functiona. Are butoanele 'digitale', au intotdeauna aceiasi pozitie. Si au nevoie de calculator, pentru a tine minte pozitia butoanelor (on/off).

http://forums.bimmerforums.com/forum...d.php?t=826275

DIY e39 moodlight -> e36

Sir 10 17-07-11 10:01

Quote:

Originally Posted by Billy c25xe (Post 4469178)
Deci , astazi mi s-a rupt cablul de la capota , am tras sa o deschid si surpriza , s-a inmuiat de tot manerul , se misca in voie si lejer si capota nu s-a deschis .

Am inteles ca trebuie sa dau o nara jos (cum o dau?) si sa umblu pe acolo sa o deschid , sa trag de ea?

S-a mai confruntat cineva cu problema asta ?

In prima faza pune un prieten sa tina trasa maneta în timp ce tu te lași pe capota,după tragi,insista cu aceste mișcări de a împinge și trage de capota în timp ce cablul este tensionat dacă nu reușești treci la urmatorea etapa....eu am desfăcut ambele nări(am și rupt clemele în același timp,probabil merg desfăcute și fără sa fie rupte),după ce dai jos "nara" o sa te confrunți cu alta problema în cazul în care ai toate plasticele la locul lor o sa te chinui destul de tare pt a le îndepărta...dacă treci și de aceasta faza și ajungi la locul cu pricina,eu am folosit o șurubelnița plata și am desfiletat acele "cuie" care sunt pe capota...la mine a fost de vina cablul dintre cele 2 încuietori,era rupt.Spor la treaba!

Sir 10 17-07-11 10:05

Quote:

Originally Posted by Sir 10 (Post 4469285)
In momentul în care las geamurile jos,se aude un scârțâit la ambele geamuri...dacă sunt ridicate nu se aude nici un zgomot ciudat...aveți idee ce are și ce trebuie înlocuit?este vorba despre un e36 coupe...Mulțumesc!

Revin cu o explicație ceva mai elaborata,din cea precedenta nu se înțelege mare lucru:lol: In momentul în care geamurile sunt coborâte și merg pe un drum denivelat scârțâie geamurile în ușa...aveți idee care este motivul și ce trebuie înlocuit?Mulțumesc!

GJ-77-WVW 17-07-11 10:27

Salut. Am si eu un e36 318i si de curand iam rectificat chiuloasa.......iar acuma observ k masina nu mai trage cum tragea inainte....CE SFATURI IMI PUTETI DA???? Multumesc;)

trafy-vr6 17-07-11 16:42

Stie careva daca pot pune si sa functioneze bine...pompa de benzina de 2.0 pe 1.8 ? e36...

sau se poate pune plutitorul de pe una pe alta ?

Skillzu 17-07-11 17:04

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4470454)
Stie careva daca pot pune si sa functioneze bine...pompa de benzina de 2.0 pe 1.8 ? e36...

sau se poate pune plutitorul de pe una pe alta ?

Pompele sunt indentice de la toate modelele. (inafara de 3.2)
Suportul (plutitorul), difera cred de la facelift la non-facelift, ideea e ca unul este cu 2 furtune in capac (acolo sub bancheta) si unul cu un singur furtun.
Tu probabil ca ai cu 2, verifica, si apoi poti sa iti cumperi una cu totul. Doar o pui acolo, pui la loc mufele si furtunele, si aia e.

trafy-vr6 17-07-11 17:10

multumesc frumos, este posibil ca din cauza plutitorului sa nu se ridice acul iar becul sa stea aprins ? am bagat 10 litrii de benzina si este jos de tot...se poate face si altceva care sa ma scuteasca de schimbarea pompei sau a plutitorului ?

maxmartinez 17-07-11 18:14

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4470491)
multumesc frumos, este posibil ca din cauza plutitorului sa nu se ridice acul iar becul sa stea aprins ? am bagat 10 litrii de benzina si este jos de tot...se poate face si altceva care sa ma scuteasca de schimbarea pompei sau a plutitorului ?

parcheaza cu rotile din stanga sus pe bordura :lol: la a mea, cand sta partea stanga mai sus, urca acul la benzina.

krone 17-07-11 21:30

multumesc frumos ptr ajutor

trafy-vr6 17-07-11 21:32

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4470625)
parcheaza cu rotile din stanga sus pe bordura :lol: la a mea, cand sta partea stanga mai sus, urca acul la benzina.

multumesc pentru ajutor, am rezolvat pana la urma, am scos mufa de la ceasuri si am bagat`o iarasi. multumesc mult inca o data

Sir 10 18-07-11 11:30

Quote:

Originally Posted by Sir 10 (Post 4469786)
Revin cu o explicație ceva mai elaborata,din cea precedenta nu se înțelege mare lucru:lol: In momentul în care geamurile sunt coborâte și merg pe un drum denivelat scârțâie geamurile în ușa...aveți idee care este motivul și ce trebuie înlocuit?Mulțumesc!

Chiar nimeni nu isi poate da cu parerea?nimeni nu a mai avut aceasta mica problema?Am desfacut fetele de usi m-am uitat dar nu realizez care este motivul...inca astept pareri.Multumesc!

D-I-U 18-07-11 22:56

am o intrebare de kiki:D..cum ar arata fara bandourile laterale,ca oricum cere o vopsea si un bandou l-am pierdut.?

mistreku 19-07-11 11:45

2 Attachment(s)
discutabil..

maxmartinez 19-07-11 11:55

1 Attachment(s)
parerea mea ca r merge bine fara bandouri laterale daca ai avea bara fata si spate fara bandouri, aftermarket desigur, si pragurile drepte, tot aftermarket, cu praguri oem in x sau onduite normale arata ciudat fara bandouri...vezi e46 sau e90, praguri drepte fara bandouri...

trafy-vr6 19-07-11 11:58

Si cum prinzi bara fara bandouri pe fata la E36 ? ca sub bandouri sunt suruburile .... :???:

sprinter 19-07-11 12:00

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4474150)
Si cum prinzi bara fara bandouri pe fata la E36 ? ca sub bandouri sunt suruburile .... :???:

negrese, soricei.... metoda traditionala :lol:

trafy-vr6 19-07-11 12:00

nu creeed:)))))))))) si la prima groapa mai tare luata, ce se intampla cu bara ?:))

sprinter 19-07-11 12:06

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 4474156)
nu creeed:)))))))))) si la prima groapa mai tare luata, ce se intampla cu bara ?:))

cade kitu cu care ai astupat bandourile :lol:

All times are GMT +2. The time now is 06:16.

- Copyright 2026 4Tuning