![]() |
Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG
Noxele ar trebui sa fie mai ok cu orizontale bine reglate.
Daca-i sa nu iasa bine e din cauza "altcuiva" ;) |
dap de la axa dar ii lasa jocurile mari la supape si mai amelioreaza gazele dar va avea un zgomot de diesel motorul
|
Quote:
Buna idee ;) |
Mi-am dat ITP-ul cu brio..ma gandeam sa-mi dau revenire ca nu vroia clientul sa dea spaga, dar am dres-o:lol:
La proba de poluare a fost mai dificil, iar la frane a rupt standul..aproape 80% eficienta la frana de serviciu(picior) in conditiile in care un Cielo trece cu putin de 50% eficienta..;):rolleyes2 Acum suntem gata de tunat si fulgerat8) |
Quote:
P.S. nu-i nimic in neregula daca, chiar tu ti-ai semnat talonul? |
Quote:
Mi-am mai facut de doua ori ITP-ul pana acum la propia masina si a fost ok..:-) |
mie mi-a dat revenire cu toate ca lasasem si io loc de buna ziua ca sa zic asa ca a zis omu ca bate la ochi daca da OK din prima la o DACIA din '83 cu toate ca a iesit bine la jocuri, frane si toate cele,la noxe a treb un pic accelerata ca sa iasa..... .:)
|
Quote:
|
Bogdan imi pui si mie o poza cu carburatoarele montate? Daca ai pus in paginile anterioare imi cer scuze ...
|
Nu a apucat sa le monteze.....Asa stiu...:)
Oricum suntem toti cu sufletu la gura....cand va imbina utilul cu placutul :))):twisted: |
Din surse sigure va spun ca nu sunt inca montate, nu are garnitura dintre chiulasa si galerii care este custon si e la mine. Vor fi montate dupa 17 decembrie.
|
Astept o poza cu ele montate la momentul respectiv ...
|
Quote:
Nu ma intereseaza ce jante aveti pe ele, ca fac eu in asa fel si nu ies in poze;) Ja Rule, eu sunt cel mai nerabdator sa le vad pe masina..daca ai stii cum numar zilele..:rolleyes2 Pana vine Vali trebuie sa-mi mai cumpar bujiile si furtune de alimentare mai bune:idea: |
Iti trebuiesc furtune de 8mm, acum pe motorul normal sunt de 6mm
|
Pompa si carburatoarele au stuturi de 8mm.
Trebuie sa se gandeasca la o solutie si pentru conducta de tur, care e de 6mm. |
Quote:
|
Muttley se referea la faptul ca cei 6mm ai conductei de alimentare ar fi insuficienti pentru a asigura hranirea optima a carburatoarelor, dar nu cred ca vor fi probleme deoarece prin conductele originale s-au hranit motoare de renault 5 gtt sau alpine turbo "impinse" si nu au fost probleme cu alimentarea in regim de forja.
|
Totusi eu cred ca Bogdan a glumit mai sus.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
cat tam-tam degeaba......
|
Quote:
Deci, sa revenim:-) |
2 mm se amortizeaza foarte usor din furtun care pur si simplu il bagi un pic mai fortat sau daca e putin mai larg il strangi mai bine....
|
Colier taticu...e tot ce trebuie ....:d
|
Gizas!
Eu spuneam doar ca, mai mult pe fond psihic (!!!), ideal ar fi ca si conducta rezervor - compartiment motor sa fie la acelasi diametru, adica 8mm. Diferenta aia de 2 mm se compenseaza relativ usor prin elasticitatea furtunului de cauciuc. Da' mie parca nu mi se pare atat de elegant - pompa mananca printr-o gaura mica si face kk printr-una mare ;) |
daca stam sa o luam asa trebuie schimbat si rezervorul fiindca si tevile care ies din cel model vechi sunt sub 8mm....
|
5 Attachment(s)
Azi au sosit si bujiile NGK Iridium..mi s-a mai luat o piatra de pe inima:-)8)
|
nu e cam lung filetul?
|
mananca si strungaru' o paine cinstita
|
Quote:
|
Man nu iti bate capul cu distantiere si alte saibe pe acolo ,strunjeste filetul la bujii si faci treaba calumea nu face sandwich acolo.
|
Quote:
|
Eu am avut reductie pe o bujie (cineva a pus bujia gresit si a bulit filetul) si a mers f prost masina, de cand am luat-o pana am facut-o bucati. Cilindru ala a avut problema pe aprindere, am si schimbat reductia aia odata, la strungar si tot degeaba. :(
|
bogdan...vorba lui vali mai bine le strunjesti putin sa intre bujia mai in mijlocul camerei de ardere la mine au facut treaba niste bujii BOSCH strunjite tot de la vali :)
|
Nu ai facut cea mai fericita alegere in cazul bujiilor. NGK iridium sunt destinate motoarelor de turatie. Sunt foarte apreciate la motociclete unde plaja de turatii in mers e intre 1500 si 10000 de ture. Plus,la astea daca le dai putina benzina,garantat se ineaca. Sunt BUNE,pretentioase,durabile,dar nu-s pt Dacie. Si daca tii musai sa ai NGK,ia NGK BP6HS. Eu am Bosch W7BC de o gramada de timp si sunt foarte multumit de ele,desi am observat ca pe iarna sunt mai eficiente Sinterom decat astea,pt ca astea au cifra termica mare si se simt bine la caldura. Referitor la faza ca-s prea lungi,daca tii musai sa le pui pe astea,mai bine fa-le distantier. Gandeste-te ca rolul lor e sa aprinda amestecul de unde sunt pozitionate initial,nu din mijlocul camerei.
|
Nu am ales acest tip de bujii, cu acest cod de referinta, la intamplare..;)
Am vazut aceste bujii lucrand impecabil pe Dacia celui de la care am luat aprinderea..si motorul lui era pe gaz si se tura de nu-ti venea sa crezi:rolleyes2 Si motorul meu va lucra la turatii ridicate unde voi avea nevoie de scanteie puternica ca sa aprinda corect amestecul bogat. Am sa anunt pe parcurs daca sunt multumit sau nu;) |
La motoarele in 4 timpi , cazul teoretic perfect este, ca bujia sa fie in mijlocul camerei de ardere pt o eficienta cat mai ridicata. Din punctul meu de vedere alegerea facuta este cea mai buna, aceste buji rezista la temperaturi extrem de ridicate si se ineaca destul de greu din cauza modului de functionare !
Cea mai buna metoda este cu strunjitul cea mai proasta este sa le faci distantier ... ( prin distantier le scazi randamentul de transfer termic ) |
Eu am WR8BC,am scris gresit W7BC. Nu vreau sa ma contrazic pe ce nu sunt sigur,dar ma gandesc ca forma de pana a camerei de ardere face ca scanteia sa fie cea mai eficienta intr-o parte. Asteptam feedback cu bujiile.
|
5 Attachment(s)
Ieri a ajuns si capacul de volan, si cu mici modificari si adaptari, azi am reusit sa-l montez pe suportul capacului si apoi totul pe volan8)
Mie imi place f mult cum vine, astept sa-l vad si pe lumina zilei:rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 16:06. |
- Copyright 2026 4Tuning