Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

valyh 18-01-12 12:59

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

normal ca are rezistenta mai mare daca pui si pe dedesubt. si la bad boy-urile din tabla se pune o fasie pe dedesubt, ca intaritura ;)

astra sedan 18-01-12 13:13

Quote:

Originally Posted by valyh (Post 4833826)
normal ca are rezistenta mai mare daca pui si pe dedesubt. si la bad boy-urile din tabla se pune o fasie pe dedesubt, ca intaritura ;)

si dedesupt se pune 1 singur start sau mai multe .apar probleme la inchiderea capotei ?

valyh 18-01-12 13:19

nu apare nici o problema fiindca pui doar la imbinarea capotei cu prelungirea...e de ajuns si un strat...conteaza oricum

kowally 18-01-12 13:27

Quote:

Originally Posted by astra sedan (Post 4833847)
si dedesupt se pune 1 singur start sau mai multe .apar probleme la inchiderea capotei ?

Ai grija sa slefuiesti capota si pe dedesubt daca pui fibra ca sa se lipeasca bine si ar trebui sa dai vopseaua de tot jos , si pe exterior si pe interior ca poate ai vopsea proasta pe capota si cand o ridici sa nu se dezlipeasca fibra.

willie 18-01-12 22:06

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 658137)
rasina nu se impaca bine cu polistirenul.In plus desi pare usor de finisat ,pacatuieste prin finisaje care nu le poti face de precizie.Rasina uneori se incalzeste f. tare si topeste polistirenul.
O solutie ar fi sa tapetezi matrita de polistiren cu ciment folosit la montajul faiantei,etc,mult mai ieftin decit chitul ,si care se prelucreaza usor cu o freza adecvata.

turbojack si pt matza..eu am incercat si mi-a si iesit...aduci la forma care vrei spuna sau polistirenu(cel mai bun cel exterudat) apoi dai cu aracet o mana sau 2(e si termo izolant si hidroizolant- nu trece rasina prin el)....sa stiti ca merge

kowally 19-01-12 18:11

Quote:

Originally Posted by willie (Post 4834817)
turbojack si pt matza..eu am incercat si mi-a si iesit...aduci la forma care vrei spuna sau polistirenu(cel mai bun cel exterudat) apoi dai cu aracet o mana sau 2(e si termo izolant si hidroizolant- nu trece rasina prin el)....sa stiti ca merge

pentru matrite se poate folosi si glet peste pluta sau spuma pe post de chit .Costa de 10 ori mai putin decat chitul si ete la fel de bun decat ca nu este arat de rezistent , trebuie mai putina mila cu el .

cristi_tnt 20-01-12 18:58

1 Attachment(s)
Va salut respectuos si va urez La Multi Ani pe 2012.
Stiu ca nu prea are legatura cu Auto ce voi scrie dar va cer doar sfaturi legate de fibra de sticla.
Intentionez in primavara sa construiesc un filtru pentru iaz din materiale compozite,fibra de sticla si rasini,exact ca cel din imagine.
Achizitionarea lui de afara este o problema deoarece transportul costa enorm.Asta ma determina sa incerc singur constructia lui.
Sint putin minitehnicus si n-am doua maini stangi,cum se zice,dar n-am lucrat niciodata cu fibra si nevoie de ceva sfaturi mai ales legate de necesarul de materiale.
Matrita am sa o fac din polistiren pe care o voi chitui cu ipsos de modelaj.Am inteles ca peste ea trebuie dat un gel sau ceva,as vrea ca la interior cuva sa fie destul de neteda.Daca peste ipsosul ce va imbraca polistirenul dau o amorsa de pereti (ca tot e ipsos) ca sa devina sticlos si un strat de vopsea auto,mai este posibil ca rasina sa faca priza cu matrita? sau sa o topeasca?
Fibra va imbraca matrita pe exterior nu pe interior,astfel incat,dupa uscare sa sparg polistirenul si ipsosul si sa ramana produsul finit.
Un astfel de filtru are L=140cm l=50cm h=80cm
Ce tip de fibra sa folosesc,ce tip de rasina+intaritor si in ce cantitati? peretii trebuie sa fie destul de grosi sa reziste la presiunea apei din interior,ma gandesc la 3-4mm grosime minim.

Dupa intarirea rasinii se pot adauga alte elemente? face priza daca nu reusesc sa-l fac pe tot odata si pun straturi diferite in zile diferite?

astra sedan 27-01-12 16:37

salut,am observat ca uni folosesc o rola (un mini trafalet) pentru o scoate aerul dintre cele doua straturi de fibra in momentul confectionari unei piese .Intrebare :de unde se cumpara acea rola sau se face manual acasa ,voi cu ce scoateti aerul dintre straturi ?

kowally 27-01-12 22:56

Quote:

Originally Posted by astra sedan (Post 4850205)
salut,am observat ca uni folosesc o rola (un mini trafalet) pentru o scoate aerul dintre cele doua straturi de fibra in momentul confectionari unei piese .Intrebare :de unde se cumpara acea rola sau se face manual acasa ,voi cu ce scoateti aerul dintre straturi ?

Rola aia e un simplu trafalet pe care il cumperi de la orice magazin de constructii

astra sedan 28-01-12 13:35

[QUOTE=kowally;4850782]Rola aia e un simplu trafalet pe care il cumperi de la orice magazin de constructii[/QUO
la magazin nu am gasit trafalet din metal (la cei care am vazut acel trafalet era metalic ) si nici trafalet fara acel burete sau material care il acopera nu am gasit .tu ai asa ceva pune te rog o poza ...ms

kowally 29-01-12 13:50

Nu am , credeam ca zici de trafalet normal cu burete pe el , ca am vazut ca se mai lucreaza si cu asa ceva.

mrsns92 29-01-12 14:15

1dar pt a nu mai cumpara trafaletul cu spire metalice poti cumpara un trafalet obisnuit si ii poti da materialul jos si gata ai aparatul de scols bulele de aer
2 sau apesi cu pensula pana elimini toate bulele

astra sedan 29-01-12 16:17

Quote:

Originally Posted by mrsns92 (Post 4853329)
1dar pt a nu mai cumpara trafaletul cu spire metalice poti cumpara un trafalet obisnuit si ii poti da materialul jos si gata ai aparatul de scols bulele de aer
2 sau apesi cu pensula pana elimini toate bulele

da e o idee dar eram curios ce folosesc cei care se ocupa permanent de lucrul cu fibra .dar vad k nu vrea nimeni sa raspunda .ms

mrsns92 29-01-12 16:36

prietene si eu lucrez cu fibra ,eu ti-am spus pentru ca tu sa nu mai dai banii pe scule pe care le vei folosi decat o data sau 2 ori asta e cea mai buna solutie daca nu vrei sa-ti cumperi scula profesionala si in plus este foarte ieftina

astra sedan 29-01-12 16:45

Quote:

Originally Posted by mrsns92 (Post 4853560)
prietene si eu lucrez cu fibra ,eu ti-am spus pentru ca tu sa nu mai dai banii pe scule pe care le vei folosi decat o data sau 2 ori asta e cea mai buna solutie daca nu vrei sa-ti cumperi scula profesionala si in plus este foarte ieftina

ok inteleg .mai am o intrebare cum se prinde armatuta (sistemul de prindere )original al unui spoiler pe un altul facut din fibra .dak ai si ceva poze explicative .ms

All times are GMT +2. The time now is 04:23.

- Copyright 2026 4Tuning