Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

PoliBuc 26-05-11 23:09

Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

1 Attachment(s)
Hai sa va arat si o poza, din cele promise, cu niste comentarii hazlii:
Poza este de la Hunedoara, 1979 sau 1980, scrie pe poza dar poza este la birou. Langa masina, ghici cine este ? Dar nu asta-i povestea. Dupa cum se vede, aripa fata stanga nu are desenul din restul masinii, asta pentru ca a fost "faultata" cu o etapa inainte, la Paraul Rece. Care a fost treaba: Mihai, un tip foarte meticulos si inovator, ce i-a trecut prin cap; daca pilotii de raliu au un navigator, care le dicteaza drumu' ... Asa ca ce i-a dat prin cap, si-a dictat traseul pe un casetofon, montat in masina, casti si un intrerupator intre buze care sa dea drumu' casetofonului sa dicteze inaintea virajului. Toate bune si frumoase, numai ca a uitat sa-si dicteze sosirea. Ce a urmat? Cine tine minte sosirea de la Parau, dupa sosire urma un viraj foarte strans de dreapta, care avea pe exterior zidul uneia din cladirile complexului, plus un stalp. Vopseaua de pe aripa stanga a ramas pe acel stalp ...
Si apropos de vopsele, sunt mandru ca am participat la designul masinilor. Aveam patru masini cu acelasi design, diferea culoarea de fond, una neagra, una albastru metalizat si doua albe. Cea neagra a fost prima, cel care a realizat designul a fost Dorin Dumitrescu, un talent de exceptie, pacat ca s-a nascut in Romania. Daca va aduceti aminte, revista "Autoturism" a organizat niste concursuri de design auto, pe care le-a castigat vreo doi ani la rand. Fiecare culoare (galben - portocaliu - rosu) se izola de restul masinii si se vopsea. Munca de Sisif, dura vreo saptamana. Sper sa-mi aduc aminte si de altele.

valentin.nemtanu 27-05-11 06:13

Da, asa era zidul de dupa sosire! Imi amintesc ca l-a" incercat " Ionel Mianoff, dupa un parcurs bun a uitat de acea dreapata 90 !! cam tot prin anii '79-'80

cornel1955 27-05-11 06:21

Quote:

Originally Posted by PoliBuc (Post 4353726)
Cornele, vad ca o tii pe-a ta. "Americanu'" monteaza 1300cmc, poate doar me motociclete, nu pe o masina de 2t. Dar n-are importanta, nu-i asa?

Ai avut dreptate....modelul din '64 avea capacitatea de 2,8 litrii şi 101 cp dar a fost īnlocuit cu unul V8 de 4,7 litrii aproape de anii 70...in '78 sa facut un model cu motor de 2.3 litrii....de aia am zis ca mai trebuie cercetat:D

PoliBuc 27-05-11 22:19

5 Attachment(s)
In sfarsit am reusit sa scanez niste poze. Este vorba de Sf.Gheorghe - 1984. Nu trebuie sa va mai spun cine era cu nr. 27

valentin.nemtanu 27-05-11 22:34

Bravo, PoliBuc, ai postat ceva despre un circuit , parca, uitat de lume. Super traseu cu pasajul si tunelul prezentat in imagine.
Ca sa nu mai spun de disputele de marginea lui !!: In anul 1986, festivitatea de premiere la o clasa s-a lasat asteptata pana marti :rolleyes2
Da pentru ca alergatorii de Oltcit Craiova, au depus contestatii, cu demontare, si decizia finala s-a luat luni dupa amiaza dupa demontari !!
Dar stie cineva dintre prietenii acestui forum, sa ne informeze despre circuitul de viteza de la Turnu Severin din anii '77...'78...
Eu am doar ceva rezultate la clasa I , unde 2 braileni pe aceeasi masina, apropae au facut legea:D

PoliBuc 27-05-11 22:42

Quote:

Originally Posted by PoliBuc (Post 4355929)
In sfarsit am reusit sa scanez niste poze. Este vorba de Sf.Gheorghe - 1984. Nu trebuie sa va mai spun cine era cu nr. 27

Cine isi mai aduce aminte traseul circuitului de la Sf.Gheorghe, era unul foarte interesant, includea un pod, pasaj, cum vreti sa-i ziceti, se trecea peste si pe sub el. Parca asa este unul din cicuitele japoneze de F1. Astfel se explica unghiurile din care au fost facute fotografiile.

PoliBuc 27-05-11 22:49

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4355958)
Bravo, PoliBuc, ai postat ceva despre un circuit , parca, uitat de lume. Super traseu cu pasajul si tunelul prezentat in imagine.
Ca sa nu mai spun de disputele de marginea lui !!: In anul 1986, festivitatea de premiere la o clasa s-a lasat asteptata pana marti :rolleyes2
Da pentru ca alergatorii de Oltcit Craiova, au depus contestatii, cu demontare, si decizia finala s-a luat luni dupa amiaza dupa demontari !!
Dar stie cineva dintre prietenii acestui forum, sa ne informeze despre circuitul de viteza de la Turnu Severin din anii '77...'78...
Eu am doar ceva rezultate la clasa I , unde 2 braileni pe aceeasi masina, apropae au facut legea:D

Ce chestie, Vali, in timp ce scriam postul despre "pasaj", scriai acelasi lucru. Am fost pe aceeasi lungime de unda, ne-am adus aminte de acest aspect inedit al circuitului din Sf.Gheorghe. Ce satisfactie !!!

ZerO_CooL 27-05-11 22:57

Un articol despre BMW-ul 2002ti al lui Lorincz Borbely:

http://www.stiridecluj.ro/sport/un-b...-video-si-foto

ROAD EMPIRE 27-05-11 23:28

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ZerO_CooL (Post 4355988)
Un articol despre BMW-ul 2002ti al lui Lorincz Borbely:

http://www.stiridecluj.ro/sport/un-b...-video-si-foto

Foarte frumos articolul :-)

PS- am gasit 2 poze interesante !!!

1. Un Aro 12, adica un Aro 10 cu caroserie de Dacie Break, model foarte rar!
2. Cred ca tot din aceasi competitie, se intrec 2 dacii. Intrebare?!
ce competitie era ca pare un fel de rallycross !!!!!????????? :shock:

valentin.nemtanu 27-05-11 23:29

Quote:

Originally Posted by PoliBuc (Post 4355981)
Ce chestie, Vali, in timp ce scriam postul despre "pasaj", scriai acelasi lucru. Am fost pe aceeasi lungime de unda, ne-am adus aminte de acest aspect inedit al circuitului din Sf.Gheorghe. Ce satisfactie !!!

Shezi ghinishor ! Nu te " accelera" !
No ca vine, fie Mitica fie Road, si ne da si poze si clasamente, ....... si " clasa" despre circuitul Sfantu Gheorghe !
Dar traseul era super ! Spectacol total si colaborarea autoritatilor locale de nota 10 !

valentin.nemtanu 27-05-11 23:37

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4356049)

Mi se pare a fi un autocros in Grui la Campulung Muscel !
Atunci s-a dat si Petre Cojocaru pe un Oltcit Club.
Dupa 2 ture, i-a sarit bateria de acumulatori, a pierdut-o , iar ca sa urce catre linia de start, a fost dus ( a se citi impins ) de un Aro 10 , intrucat el mergea, ca sursa electrica, doar pe alternator !!:o iar in turul urmator i s-a deschis haionul si a mai continuat, pana cand motorul a tacut !!:D

ZerO_CooL 27-05-11 23:37

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4356049)

Am mai vazut pozele astea pe un alt topic, erau puse de valib si spunea ca sunt de la Raliul Aro - 1985.

ROAD EMPIRE 27-05-11 23:52

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4356052)
Shezi ghinishor ! Nu te " accelera" !
No ca vine, fie Mitica fie Road, si ne da si poze si clasamente, ....... si " clasa" despre circuitul Sfantu Gheorghe !
Dar traseul era super ! Spectacol total si colaborarea autoritatilor locale de nota 10 !

Articol din 1984/10 - REVISTA AUTOTURISM

Cursa de la Sf. Gheorghe - Covasna, 2 septembrie 1984 .

ROAD EMPIRE 28-05-11 00:03

1 Attachment(s)
Si tot un decupaj din revista Autoturism, un "overview" al anului competitional 1984. In articol remarc cuvinte de lauda pentru d-ul Costel Nichit si clasarea pe locul 3 la general a lui Cornel Bibiri la clasa B8. 8)

valentin.nemtanu 28-05-11 00:04

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4356115)
Articol din 1984/10 - REVISTA AUTOTURISM

Cursa de la Sf. Gheorghe - Covasna, 2 septembrie 1984 .

Da, da !! 2- 0

1= anul cu scandalul de la gr N si demontarea a 2-a zi...atunci Oltcit a luat totul ..cu Ptere Cojocaru, Cornel Busulescu, Duval, etc

2= eram sigur ca apare Road si suntem.....praf !!:D

All times are GMT +2. The time now is 22:35.

- Copyright 2026 4Tuning