Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

a3ds 21-09-11 19:12

Re: Benzina sau motorina ?

Da, sa stii ca un 2.0 tfsi consuma fix 10 in oras :lol:

cristi_407 21-09-11 19:16

ia zi cat consuma..zi-mi te rog :)..de 5 ani nu am tfsi, dar te rog zi-mi tu..

a3ds 21-09-11 19:19

In Bacau nu stiu, dar in bucuresti sub 15 cu greu scazi. Daca circuli cu el, si in .cr tot cam un 14, spre deosebire de un tdi care nu ia peste 8. Asa ca hai sa fim seriosi cu consumurile de diesel la turbo benzina.

cristi_407 21-09-11 19:23

Ti-am zis ca am avut si TDI si am TFSI..am un 2.0 aspirat benzina, am un 3.0v6 benzina, si un 2.0 TFSi... Iti spun sincer ca 2.0TFSi consuma cel mai putin... In fine.. Prefer benzina pentru sunet si pt senziatia oferita in ture inalte.. Succes.. :)

22VIN 21-09-11 19:30

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4598728)
In Bacau nu stiu, dar in bucuresti sub 15 cu greu scazi. Daca circuli cu el, si in .cr tot cam un 14, spre deosebire de un tdi care nu ia peste 8. Asa ca hai sa fim seriosi cu consumurile de diesel la turbo benzina.

14 in Craiova? Adica +4l la consumul urban declarat? Mi se pare cam greu de crezut, as vrea sa aud ce zice un posesor craiovean. Dar unul care stie sa conduca.

a3ds 21-09-11 19:35

Am un amic cu GTI de 3 ani cred, luat nou, golf 5, mi-a aratat cat are consum mediu pe BC luna trecuta(locuieste acum in bucuresti, e la facultate acolo), nu va spun cat ca nu o sa credeti. Si de cand o are se plange ca face 300 de km in oras cu ea cu un plin. Sincer, eu m-am saturat de consumuri de matiz date de posesori de benzinare de 200+ cai si caroserii de 1.5 tone, serios acum, hai sa o lasam balta, numai pe forumul asta vezi consumuri urbane mai mici decat declara producatorul.

cristi_407 21-09-11 19:40

Nu te supara dar de ce trebuie sa ne referim la cel mai aglomerat oras?Adica totul se invarte in jurul B? Adica cat ai consum in B ala e consumul real?Te rog ajuta-ma sa inteleg..

a3ds 21-09-11 19:43

Pai eu locuiesc in Craiova, el in Bucuresti, 2 orase mari, unul din ele cel mai aglomerat oras din tara iar celalalt destul de aglomerat, nu stiu daca ai fost vreodata in Craiova.

Acum cat consuma la Maglavit un gol gti mi se pare irelevant, eu spun din ce stiu si ce ma intereseaza. :)

http://www.**************/stiri/anal...eal-20149.html

http://www.consumredus.ro/articol/Sc.../40d5a408.html

Consumul declarat versus consumul real

De altfel, fiecare sofer din Bucuresti sau din orice alt oras aglomerat din Romānia, stie ca valorile din carte nu prea seamana cu cele din realitatea de zi cu zi. La orele de vīrf, masinile rareori ajung īn treapta a patra, se merge mai mult īn a doua (cu un pic de noroc), iar opririle, fie datorate semafoarelor, fie blocajelor, sīnt dese. Īn plus, frigul din aceasta iarna, sau canicula de peste vara, impun mersul non-stop al instalatiilor de climatizare si acestea din ce īn ce mai performante si care obliga motoarele la un consum suplimentar. Si totusi, discrepantele īntre manual si testul revistei auto Quattroruote este semnificativ. Mai ales ca īn el se vorbeste de gamele de vīrf ale producatorilor auto. Astfel, cea mai mare diferenta īntre consumul declarat al producatorului si cel real, realizat de italieni, este la BMW 118d, cu un plus de 47 %. Asta īn timp ce, cea mai mica diferenta a fost obtinuta la TOYOTA Rav 4D-4D, de doar 17 %.

aleks 21-09-11 19:46

Tu stai īn Craiova, Cristi īn Bacău, īntrebarea lui era de ce iei ca şi consum standard consumul de Bucureşti? Simţi īn sānge aerul de capitală? :)
Vorbea şi cu Bluey acum ceva vreme, consumul īn Bucureşti ar trebui calculat din păcate īn litri/oră, nu īn litri/km.

22VIN 21-09-11 19:48

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4598802)
Pai eu locuiesc in Craiova, el in Bucuresti, 2 orase mari, unul din ele cel mai aglomerat oras din tara iar celalalt destul de aglomerat, nu stiu daca ai fost vreodata in Craiova.

Acum cat consuma la Maglavit un gol gti mi se pare irelevant, eu spun din ce stiu si ce ma intereseaza. :)

Eu am fost in Craiova de mai multe ori la ore de varf si nu mi s-a parut deloc oras foarte aglomerat, ci trafic normal pentru un oras de dimensiuni medii. Deci nu vad cum ai putea avea consum urias acolo.
Iar in Bucuresti locuiesc o mare parte din an si nu scot consumuri uriase fata de alte orase (bine, depinde si in ce zone circuli). Doar consum mai multa benzina din cauza distantelor.
Si da, cum zice si cristi, n-avem de ce sa luam Bucuresti ca etalon, mai ales ca 10% din oamenii tarii stau acolo, conteaza mai mult ce-i intereseaza pe restul de 90%.

a3ds 21-09-11 19:51

Pai simplu, daca in Bacau ii ia 10 un gti, chit mi se pare foarte greu de crezut, dar hai sa zicem, de dragul argumentatiei, un 2.0 tdi iti ia 5, heh? :) Si 170 de cai diesel vs 200 benzina este pretty cool de condus oriunde. Se simte cel putin la fel de misto in depasiri datorita cuplului imens si jos, chit ca ai reprize scurte.

cristi_407 21-09-11 19:51

1 Attachment(s)
Eu am gasit o poza cu un consum mediu realizat pe 140 km Bacau-Iasi.. Sa imi iau TDI?hmm..

Precizez ca am 306cp si 450 nm la masina..adica aveam.. E poza facuta de mine, fara site uri, utube sau mai stiu eu ce.. In oras am 11 max dar merg un pic mai agresiv.. Un tdi in oras in 8.. deci 3l.. 3x6=18lei pe 100 de km.. :)

Bryan 21-09-11 19:51

bmw e90 318i de 140cp si 2000 cmc are consum declarat in oras sub 9. si sub 6 in afara

a3ds 21-09-11 19:56

http://www.auto-blog.ro/a-fi-sau-a-n...osesor-de-gti/

Bryan 21-09-11 19:58

Cand o sa ia un diesel de 200 de cai 8% in bucuresti mai vorbim. sau tu il compari cu 1.5 dci ?

cristi_407 21-09-11 19:59

1 Attachment(s)
Tu te uiti pe net si cauti pe google eu caut la mine in pc poze personale..nu stiu ce sa zic.. si nu stiu de ce ma contrzici cand eu am faptul in fata mea :)..alta poza.. Dar soferul nu il pui in calcul, poate nu stia omul sa mearga cu masina, poate a vazut si el prima data 200 cp si a zis sa mearga doar cu 1, si 2.. in fine..mai caut poze? :)

a3ds 21-09-11 20:09

Nu vreau sa te enervez, dar esti capabil sa faci diferenta intre consum urban si extraurban? Din ce vad eu, nu prea. Hai sa o lasam asa, tu ai turbo benzina de 200 de cai cu consum sub 7, ok, sa trecem peste, ai invins.

Dieselul este perimat deja, clar, nu mai are rost sa discutam, benzina turbo este viitorul luminos si alegerea economica.

cristi_407 21-09-11 20:14

Pai stai un pic deci un vs se poate face doar urban?adica in afara nu se poate?eu am poze din afara, pune si tu poze din afara cu un tdi..consuma sa zic 5 sau 5,5 nu?Sau compartiile astea sa fac doar in conditiile in care le vrei tu?adica in bucuresti, numai in oras?Pai de ce?nu e logic.. Uite chiar sapt trecuta am facut un drum de 600 km Bacau- Oradea.. In fata mea a mers un prieten cu un megane 1.5dci 105cp.. Dupa 600 km el a avut 6l/100, eu 8l/100..Asta e diferenta..argumenteaza de ce diesel..e diferenta de 2l pe 100 km..
Nu am zis nimic de disesel rau.. Sunt motoare foarte bune dar vin-o cu argumente de ce ar trebuii sa aleg Diesel?

a3ds 21-09-11 20:22

Discutam in paralel. Sa imi arati si mie unde am spus ca un diesel este mai bun decat un benzinar. Tot ce spun este ca un benzinar consuma mult mai mult decat un diesel, in oras, la aceeasi putere/capacitate cilindrica. Daca banii nu sunt o problema, normal ca nu si-ar mai cumpara nimeni diesel. Dar nu prea este cazul. Daca am fi toti milionari sau daca ar costa benzina 1 leu litrul, tdi ar fi o raritate si v8 sau v10 norma.

LE: apropos de consum in exterior, de ce crezi ca toate vehiculele de transport mari sunt diesel si nu benzina? :) De la dubite la tiruri etc? De ce se spune ca un diesel renteaza daca faci multi km? Pentru ca ...

cristi_407 21-09-11 20:23

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4598910)
Discutam in paralel. Sa imi arati si mie unde am spus ca un diesel este mai bun decat un benzinar. Tot ce spun este ca un benzinar consuma mult mai mult decat un diesel, in oras, la aceeasi putere/capacitate cilindrica. Daca banii nu sunt o problema, normal ca nu si-ar mai cumpara nimeni diesel. Dar nu prea este cazul. Daca am fi toti milionari sau daca ar costa benzina 1 leu litrul, tdi ar fi o raritate si v8 sau v10 norma.

Ok..Care zici tu ca e diferenta (In l) intre 2.0 TDi si 2.0 TFSI.. ?
L.E.. Pentru ca au un cuplu mult mai mare, si normal consumul.. Si normal ca orice utilaj care se bazeaza pe trasport si cauta un profit se alege consumul cel mai mic.. si un diesel traieste mai mult

a3ds 21-09-11 20:25

Ce importanta are?

cristi_407 21-09-11 20:27

Pai facem o diferenta...nu despre un vs e vorba?

a3ds 21-09-11 20:33

Un 2.0 tdi in conditii de Craiova nu sare de 9 vara(170 de cai pe golf 6) iar un gti 5 14-16, la mers normal, daca mergi agresiv si mai mult.

Cu acelasi golf tdi te duci la mare si te intorci cu un plin, tot din Craiova (adica ~1000 de km), v medie ~110, 140 pe autostrada.

De remarcat, un diesel de care tragi mai tare nu consuma ca un benzinar turbo la care ii dai talpa(consumul creste exponential la un turbo benzina in forja, la diesel nu prea, creste si la diesel dar nu asa rau).

Bryan 21-09-11 20:35

Mai sus ziceai ca g5 gti ia 14 in bucuresti, acum ia 16 in craiova, imi place ce spui

cristi_407 21-09-11 20:36

E exagerat 14..sincer.. Am un prieten cu S5 4.2v8 si are 16el mediu.. E foarte exagerat.. Eu zic ca mai mult de 3 l nu e diferenta intre 2.0 TDI si 2.0TFSi.. sincer..

a3ds 21-09-11 20:42

Eu zic ca 14 in oras pentru golf gti este un consum foarte bun, trebuie sa fii zen ca sa scoti 14 cu 200 de cai turbo benzina in oras, cu alfa aveam 18.6 media :) Nu in Bacau, nu am fost niciodata, zic aici, daca Bacau este ca Tecuci unde am fost de curand, well, e duminica toata saptamana :)

16 mediu nu inseamna nimic, si eu am avut 9 mediu pe OBC cand am venit din Germania, dupa vreo 3 luni am ajuns la 14, cand am inceput sa merg cu masina prin oras, si mergeam in general seara, cruising, nu in trafic naspa bara la bara si stat la semafor, 1-2-1-2...

cristi_407 21-09-11 20:45

Si eu de ce am reusit sa scot 6.2 cu 306 cp? :) Bacau e un Oras de 200 si cv de mii de locuitori, chiar nu s-a invatat nimic la Geografie.. E un oras destul de mare...

a3ds 21-09-11 20:46

Pe 4 tuning orice este posibil.

https://www.youtube.com/watch?v=3jmfCRk7UIQ (aici e trafic super light)

Uite cum arata o zi in Craiova din masina.

https://www.youtube.com/watch?v=6HXfwnnGWXc (aici e o zi mai naspa)

De cateva luni este inchisa o artera principala ca se construiesc niste pasaje, se circula nasol la ore de varf, as fi curios ce consum scoti cu 306 cp pe aici :D.

TSC-Us 21-09-11 22:27

mie in bucuresti imi consuma 14 si ceva. la drum lung mers destul de tare, cateva sprinturi peste 200 km/h imi consuma cam 8.4/100 km. daca merg cam cu 100 km/h constant cam 7%. este ok zic eu.
cel mai mic consum pe la 90 km/h constant a fost de 5.9. parca am si o poza pe topicul meu, car nu prea are relevanta sa mergi cu ea asa sugrumata. am facut asta ca fapt divers.
golf 5 gti ~280 cp.

am o insignia 2.0 cdti avand cam ~200 cp(care prinde pe ceas 250 km/h), dar nu se compara la consum. in oras cam 8% cu clima si mers destul de tare. daca merg normal in oras consuma cam 7% si asta cu anvelope pe 19' 255 latime. au unii pe 16' si au consumuri de 5.2 l. la drum lung cam 6.2% mers 120-130 km/h.

daca este sa luam in calcul calitate/pret la puteri aproximativ egale, mai bun mi se pare dieselul. benzina este mai fasneata, dar la puteri egale nu prea iese in evidenta.

lord_wader 22-09-11 10:19

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4598806)
Vorbea şi cu Bluey acum ceva vreme, consumul īn Bucureşti ar trebui calculat din păcate īn litri/oră, nu īn litri/km.

Asa e la utilaje si alte tractoare :D in finalul zilei vezi cum se duc 200l :oops::rolleyes2 Alea mai vechi rusesti iti pot lua si un bidon de 60l:lol:/ora motorina evident.

a3ds, Bacaul este cel mai aglomerat oras din Moldova, acolo se intalnesc cele mai importante rute comerciale din zona, Iasu-ul nu e la fel de aglomerat nici cand vin studentii din vacanta. Bacaul este teroare, daca nu ai plecat la semafor in secunda 1 te claxoneaza toata coloana.

a3ds 22-09-11 11:11

Asa e si in prazland de la o vreme, bine, se circula aiurea si din multa prostie si meltenism.

22VIN 22-09-11 11:20

Problemele cu aglomeratia s-ar rezolva imediat daca toate municipiile ar avea centuri calumea. De exemplu in Pitesti s-a redus mult traficul dupa ce au facut centura-autostrada, acum nimeni nu mai "trece" prin oras. Dar deh, traim in Romania.

r0n1n 22-09-11 12:03

Al meu 320i e46 consuma minim 13.5 in Buc si 9 in afara, mers normal spre tare.
Urmatoarea va fi 2.5 diesel, chiar sunt curios de consum.

eMH 22-09-11 12:34

Quote:

Originally Posted by r0n1n (Post 4599999)
Al meu 320i e46 consuma minim 13.5 in Buc si 9 in afara, mers normal spre tare.
Urmatoarea va fi 2.5 diesel, chiar sunt curios de consum.

Eu am avut e46 318i si imi consuma in oras cam 11-12 si in exterior, in functie de cum mergeam, pe autostrada imi consuma si 6 @ 110-120 km/h.

RVL 2000 22-09-11 15:25

BC-ul e orientativ - al meu nu pot sa-l calibrez sa arate bine si la oras si la drum lung: acum arata o diferenta de 0.1 la drum lung dar la oras e si de 0.7 daca fac drumuri scurte.

@r0n1n condoleeante: esti printre putinii cu benzina care nu au 500 de cai si consum de 3 in oras.Eram ironic pentru cazul in care nu a fost clar pentru unii, de fapt am vrut sa-i spun felicitari pentru ca e cinstit si nu se imbata cu apa rece.
Nu vrau sa ofensez pe nimeni dar cred ca e mai trist sa ai o herghelie otto si s-o infometezi cu 6/100 (presupunand ca e real si nu doar B.C) decat sa ai diesel si sa mergi cum simti.
Eu mai mult de 2x10km (din ~40kkm) n-am rezistat sa vad cat poate sa arate minim B.C.-ul.
Fara sa subturez (nu sunt deloc adeptul), mi-a aratat minim la 70km/h in tr 4, nu mai zic cat ca nu se mai termina discutia.

makess 22-09-11 16:09

:) uite cum incurajeaza lumea la consumuri mari.
din ce am inteles eu de la ingineru de mai sus daca ai masina puternica, trebuie neaparat sa mergi cu masina turata maxim, sau aproape de max. nu ai voie(trebuie data o lege cu acest scop) sa mergi cu 110-120 km/h sa ai un consum de 6%,xxx in a 6-a, ci cu a 3-a. este ilegal(aproape) sa faci asa ceva.
numai raceri nfs-isti periculosi care conduc covriguri de bmw mancatias...
si consumul sub 10% ar trebuii condamnat, impulsionat de amenzi ametitoare.

ps: exista bmw(diesel de preferinta 2002-3) si alte masini, daca nu stiati.

r0n1n 22-09-11 17:02

Eu nu inteleg oamenii care mint in legatura cu consumul, pe un forum.

Inteleg sa minti un potential cumparator, dar asa..

a3ds 22-09-11 17:10

Quote:

Originally Posted by r0n1n (Post 4600525)
Eu nu inteleg oamenii care mint in legatura cu consumul, pe un forum.

Inteleg sa minti un potential cumparator, dar asa..

Prostia explica multe, cam totul, in lipsa de altceva, este o explicatie simpla si pertinenta. :D

TSC-Us 22-09-11 17:18

foarte curios este ca majoritatea au votat benzina, desii pun pariu ca realitatea* celor care au votat este fix invers, mai mult 60%(cel putin, cel putin din nou) au diesele.

eu sunt fan benzinare, am 3 benzinare si un motorinar(in momentul actual), dar stiu ca dieselelurile moderne au foarte multe atuuri!

cristi_407 22-09-11 17:31

Cred ca eu ar trebuii sa ma simt cu 300 de cp si consum de 6... Da, se poate si da daca merg pana 140 asa cosuma..Stiu, rusinea mea..asta e..si recunosc ca ma mai dau si pe banda din dreapta sa ma mai depaseasca cate un Logan.. Asta e, nu sunt un ``rasear`` adevarat, am GTi nu BMEVEU, ce sa fac si eu..

All times are GMT +2. The time now is 21:52.

- Copyright 2026 4Tuning