![]() |
Re: Taxa de prima inmatriculare
|
Am auzit de la niste prieteni din tarile arabe o chestie care ma framanta de ceva ani.
In Irak spre exemplu,nu exista aceasta taxa de prima inmatriculare(cum de altfel nu prea exista pe nicaieri in lume).La ei insa daca vrei sa inmatriculezi o masina sau mai bine zis sa importi o masina trebuie sa faci dovada ca ai casat o masina deja inmatriculata la ei in tara. Ei... acum nu stiu si nici nu ma intereseaza daca e adevarat sau nu dar cred ca ar fi o solutie(sper sa nu exagerez daca spun ca ar fi singura solutie) la tot circul cu inmatriculare unei masini "de afara". Adica nu taxe,nu mare umblatura si mai ales nu atata scandal si atata apa la moara presei!!! Ar fi o solutie desteapta si astfel ar ramane constant volumul de masini de pe strazile inguste ale Romaniei.Bine inteles asta la ei nu inseamna ca nu poti inmatricula o masina din alta tara fara sa ai un "cazan" de radiat.Pur si simplu trebuie sa ai dovada ca pentru acel autoturism inmatriculat ai scapat lumea de un altul....deci poti sa dai cativa lei pe o darapanatura care o are un vecin batran(spre exemplu), sa o duci la fier vechi si cu chitanta aia si cu certificatul de radiere sa te duci la politie,RAR sau unde mai trebuie si sa inmatriculezi masina care o vrei... Eh...asta ar fi o treaba buna zic eu dar din pacate guvernul nu ar mai putea "ajuta"poporul cu inca o taxa penibila.Si asta ar fi inadmisibil... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
salut!
Sunt nou pe aici, dar ca orice roman intreg la minte sunt total revoltat de aceasta taxa noua. Dupa ce a fost blamata de Ue si s-ar putea sa ne frigem rau pe chestia asta, guvernantii nostri insista sa o mentina. Ca i-au spus la inceput taxa de mediu, mai era cum era, desi si aia era o aberatie, dar acum sa puna taxa mai mare pe masinile noi decat pe alea second mi se pare cea mai mare tampenie. Sper sa nu treaca si sa o scoata definitiv! Am gasit un blog interesant al unui tip care povesteste si el din nadufurile romanului Ia uite ce scrie baiatul asta: "De asemenea Renault Romania a scos si Ghidul Claxonului pentru a permite interpretarea corecta in trafic a semnalelor scoase de automobil: - claxon scurt de frana : unte bagi vita in fata, ti-au dat hingherii permis in mortii.... - claxon lung de frana: baaaa cretinule, moldovean imputit, ce nu te dai ma de pe sensu tau cand depasesc, intra ma in sant ca nu mori de la putin noroi - claxon scurt de ambreiaj: buna papusica, mai, mai, ce retrovizoare ai, nu vrei sa ti le lustruiesc? "...:)) ...Nu e super tare? Daca vreti sa vedeti cum se incheie articolul si nu numai intrati cu incredere pe : http://www.reactii.ro/blog/mage/inde...&cat=76&art=77 Salutare! |
Va salut! Rog in primul rand sa ma scuze moderatorii, pentru offtopic, dar am o intrebare. Mi-am adus inca un Opel Astra f din Geramnia, l-am gasit la pret de nimic in stare buna, problema este ca in acte scrie E2 , unii zic ca inseamna Euro2 altii zic ca de fapt inseamna Euro1 (putin cam ilogic ce-i drept) modelul este Astra f SI motor 1.6 101 CP din 06.1994. Puteti sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba, am mai avut o Astra pe care am vandut-o dupa 2 zile dupa ce am luat-o de afara nestiind nici ce norma de poluare indeplineste. Va multumesc anticipat si rog moderatorii sa ma scuze dar nu stiam unde sa intreb.
Cat despre taxa auto cum am mai spus mi se pare o aberatie, si cred ca nu sunt prea multi ca mine care sa se mai incumete la masini mai vechi de 10 ani, in primul rand statul ar fi trebuit sa incurajeze importurile de masini de la euro 3 in sus. |
Motive de oftica, stress si insulte la adresa lui Jumuliceanu:
ROLLS ROYCE SILVER SPUR An fabricatie: 1984 Carburant: Benzina Rulaj: 39,000 km Capacitate: 6,700 cmc Putere: 300 CP Inmatriculabila Dotari: NON-EURO; CUTIE AUTOMATA; 4 GEAMURI ELECTRICE; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE; SERVO-DIRECTIE; AER CONDITIONAT; PILOT AUTOMAT; COMPUTER BORD; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; TAPISERIE PIELE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ALARMA; NOU - IMPECABIL - NUMERE AMERICA CU ASIGURARE SI PROCURA - TALON SI CARTE DE IDENTITATE - UNICATA IN ROMANIA - ACCEPT VARIANTE . PRET CIP(FARA TAXA VAMALA SI FARA TVA) PENTRU PRIMA INMATRICULARE RO SE MAI PLATESC MINIM 19,175 EURO CONSIDERAND NORMA DE POLUARE NON-EURO SI PROVENIENTA UE. PENTRU MASINI CU PROVENIENTA NON-UE SE ADAUGA 10% DIN PRETUL IN VAMA. Pret: 25.000 EURO 90.623 RON / 36.709 USD Anuntul se afla aici, cu tot cu poze: http://www.totcedoresti.ro/anunt-416...0cp_albas.html, iar sublinierea imi apartine :D Imaginati-va pentru un moment ca taxa de prima inmatriculare nu exista... dupa aceea treziti-va :p ~Nautilus |
pai taxa e aproape cat masina:)))))))))))))))))
romania romania....... |
Am si eu o intrebare.Daca platesc acum taxa,pot sa cer diferenta de bani innapoi dupa 1 iulie?
Acum tre' sa platesc pentru motor de 2.2 cu Euro 4 si filtru de particule 1.700 Euro,iar de la 1 iulie doar 590E. Pot sa cer diferenta de 1.100 innapoi sau nu,ca asa zice tata Citroenului Tariceanu. Oricum e o aberatie enorma sa platesc pentru euro4 atat; |
Quote:
|
Nu mai pot sa astept,asta e problema.
Vreau s-o inmatriculez sa pot circula. |
salut
stie cineva ce acte iti trebuie ca sa poti plati taxa de la 1 iulie pt o masina adusa de afara? de ex: autentificare,itp,etc.. merci |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ps: felicitari pt a doua masina..amandoua sunt de vis |
Quote:
|
Quote:
|
Aaa...la tine e altceva. Eu am masina inmatriculata in Germania. U ai tzol, e radiata in Germania. Poti lua nr rosii fara probleme.
|
cand se va publica noua varianta de taxare ?
|
Quote:
uite link-uri cu ordonanta de urgenta si cu un calculator pt taxa http://www.autobizz.ro/files/OUG_tax...2022_01_08.pdf http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php |
Quote:
Dupa cum am vazut si cred ca asa si este toate masinile cu euro2 si euro1 nu au trecute emisile deci trebuie masurate undeva si din cate am citit pe PROTV e alta taxa cu alte cuvinte de la 1 iulie ai de platit o data taxa care intradevar e cu mult mai mica ca inainte undeva la 200-300 euro pentru o masina euro2 pana in 2000 cmc + o taxa pentru ati calcula noxele + taxa pentru noxe,la un calcul facut de mine te va costa minim 1000 de euro,nici decum cum toata lumea garanteaza ca de la 1 iulie pentru orice vechitura de dincolo vei plati 200-300 de euro,lucru care pe mine cel putin ma sperie tzinand cont de infrastructura drumurilor din RO,ca sa nu mai zic ca nimeni nu va mai cumpara o masina cu euro3 la care taxa scade in medie cu 100 de euro,iar ilogic,de ce se ferea guvernul mai mult n-a scapat ba mai rau si-o face cu mana lui pana la urma?!?chiar si daca se aproprie alegerile... |
din cate stiu eu , noxele se trec doar de la euro 3 in sus , la euro 2 , 1 , noneuro , nu conteaza noxele , conteaza doar vechimea , capacitatea , si norma de poluare
|
Quote:
|
euro 2 ,an 2000 ,2544 cmc: 8013.60 EURO ... dumnezeule mare..
|
Quote:
in exemplu meu la un euro 3, motor 1.4 taxa scade de la 1000e la 300e...o diferenta destul de mare |
Quote:
Este cineva de aici de pe forum care a inamtriculat masina azi? Vreau si eu in curand sa-mi aduc 316i. Spuneti care cat ati platit daca aveti chef:D Numai bine;) |
astazi ma duc eu sa inmatriculez pisica, 1.8 cmc din 1995, se preconizeaza undeva la 640 euro taxa :lol: ...va tin la curent daca este chiar asa si daca o mai inmatriculec ...in romania :P
|
o saptamana nu se primesc bani...nu merg calculatoarele
|
Banii unde se platesc??? Ca am si eu un Opel Combo , sta fara nr deocamdata ca le-am trimis in Germania pt. radiere, dar nu stiu unde se va plati taxa.
|
Quote:
|
Apropo!!! e cineva de acord/impotriva cu noua taxa? eu zic ca este tot pacaleala
Probabil cateva zile nu se va putea plati noua taxa, este abrambureala la RAR si la finante. Astia de la RAR nu stiu ce sa treaca in hartii, astia de la finante nu au programu' (asta era pe 1 iulie) iar cand l-au primit avea tot felul de erori de calcul. Si chiar daca ar merge programul nu se pot incasa bani pt ca RAR-ul nu stie sa completeze hartiile. Cam asta e in Vaslui cetatea tuturor relelor. |
Niste jegosi, pentru motor 2500cmc, masina noua, euro4, inainte de 1 iulie era ~800 euro si acum e 1300 Euro conform http://www.mfinante.ro/calculator_ta...auto_2008.html
Acum o ora cand am calculat pe acelasi site, era 1600 Euro. Tampiti. :chainsaw: Later Edit: intre 2500 cmc si 2522cmc e o diferenta de 350Euro ! De aici rezultatele diferite. E complet normal ca pt 22 cmc platesti cat pentru o masina intreaga. |
Pentru cei care nu sunt convinsi ca taxa e ilegala: http://www.gardianul.ro/2008/07/02/e...o-s116549.html si http://www.gorjeanul.ro/civica/acr-a...poluare-7.html
|
Mie imi pare tot tampenie,tot discriminare,abia asteptam sa vina Iulie sa nu platesc o taxa foarte mare...dar parca stiam ca tot nu va fi ok,acum toata lumea ori trebuie sa-si cumpere euro2-3 foarte....foarte veche ori euro 4 micut....nu,noi suntem romani,noi trebuie sa circulam cu masini mici sau cu masini vechi.Pana la urma daca stau sa ma gandesc nici nu e vorba de plata sau neplata...eu zunt sigur ca lumea (cel putin eu)nu ar fi asa de reticenta la plata unei asemenea taxe daca si veniturile ar fi pe masura....dar cand te gandesti ca un salar minim pe economie nu-ti ajunge nici sa traiesti de la 1 luna la alta...
Imi place Romania,de aceea m-am intors si am decis sa traiesc in tara in care m-am nascut...dar pe zi ce trece incep sa-mi schimb parerea, sunt la noi pe forum persoane care inca traiesc in state,sa spuna ei ce platesc cand isi iau un Mustang nou sau clasic(anii 60),cat platesc impozit pe an,si pentru ce,cum arata orasul in care locuiesc si strazile.....sa nu mai spunem ca tot sistemul nostru e parca facut sa-mi impiedice cetateanul,viata de zi cu zi e un adevarat test de tarie..un american isi ia permisul de conducere in cateva ore...isi vinde si-si cumpara masina in cateva minute(ma refer la acte),cand merge romanu' sa se-nsoare ca tot omu i se cer stive de acte si analize si bullshituri.....oare ce tre sa faci in state?!?!?!si sa nu vorbim doar de americani...sa ne uitam si la restul europei,eu zic ca noi,cetatenii romaniaie,suntem the shit,ca facem fata unor tampenii uriase,ca papam caca"!o in fiecare zi si dimineata ne trezim cu fruntea senina stiind ca vine felul 2,dar totodata suntem prosti(intr-un fel)noi alegem cine conduce tara.....bine trebuie sa recunosc ca nici nu ai prea multe optiuni,omul la noi cand merge la urne parca merge la loto,sau parca alege raul cel mai mic. Parerea mea e ca trebuie toti schimbati,m-am saturat de batrani ramoliti,ar trebui sa le impuna o varsta maxima,sau o suma de ani maxima in care se pot afla acolo unde sunt...asa macar apar fete noi,poate apare unul mai "treaz"...dar totodata poate sa apara si urmatoreul insetat.... Hai mai bine sa ne mutam toti romanii in alta parte,sau hai mai bine sa invitam alta natiune sa ne cucereasca(stiu ca vorbsc SF-uri,dar la cum arata acum tara asta...parca totul e din filemele de fictiune) |
Quote:
|
|
=)))) era de mult pe prima pagina a forumului sus de tot :lol::lol:
|
Apropo, toata discutia asta nu este pt cine vrea sa plece, ci pentru care vor sa ramana in lupta. Adevarul este simplu, anii de comunism ne-au tras mult inapoi dar daca nu facem nimic tot aici ramanem.
Formula de protest: AM SA PLATESC DARILE LA STAT NUMAI IN BANI MARUNTI! Sunt curios cam ce inseamna 2000 ron in bani marunti... am sa fac o poza sacului cu bani!!! |
merc c250 td
1997, euro 2, 212g ceva mai mult de 3000 euro... WTF?!?!?!?!??!?!?!??!?!?!?!:evil::evil::evil::evil : masina a costat 5000 :evil::evil::evil: mai mult de jumatate taxa :| |
Quote:
lol,ar fi super amuzant,imi aduc aminte de copilarie, cand am platit o amenda in modede de 100 lei(era 800000 lei bani vechi),ma intreb doar cum merg cu aia 2000 ron in monede de 10 bani?!?!?!:D :D |
Eu o sa aduc pt taica-miu in tara o masina din 93, sunt curios ce si cum ... din cate am inteles nu mai este nevoie de stampila vamala .... O sa vedem ce se intampla ... Apropos, m-au contactat N cunostinte in legatura cu masini din Germania ... Ce se intampla fratilor acolo??!!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:33. |
- Copyright 2026 4Tuning