Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General - AUDI vs BMW - (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/79522-general-audi-vs-bmw.html)

bluey 18-06-08 00:49

Re: General - AUDI vs BMW -

La naiba....
Pe asta nu o stiam sa o dau in oki la oameni.
Lascarica 30% inseamna o resoftare.
Asta nu inseamna tuning ci doar o ameliorare a performantelor masinii.
Dupa cum a spus si Vlad quattro e inca undeva sus si probabil va mai trece un timp pana va fi detronat.Mai ales in domeniul 4x4 la turisme.
Si rs4 e aspirat, nu e corect sa il compari cu un 3L biturbo resoftat.
Dupa cum am spus: livrarea puterii catre roti la o masina resoftata cu turbo e mult mai violenta pe langa castigul de putere mult mai mare.
Stiu ca stiati asta dar bmw e nou in domeniu si poate trebuie facut cunoscut catre populatie ce se intampla cand se face o resoftare la un motor turbo.

Sunt doar rau :P

zGb 18-06-08 03:44

nu-ti mai arata ma varsta in posturi :) ambele branduri sunt la fel de bune, depinde doar ce vrei de la o masina cand o cumperi, depinde ce primeaza siguranta sau senzatiile tari sau amandoua intr-o masura ceva peste medie, etc

audi = (bmw+mercedes) / 2

"a luat" de la fiecare ce trebuie si le imbina intr-o singura masina, dar nu exceleaza la nici un capitol din cele 2 (cum exceleaza fiecare brand in parte), e practic imposibil, ca daca ar fi posibil probabil ar fi fost masina perfecta...e ca si cum ai incerca sa impaci si capra si varza sau si cu ****-n cur si cu sufletu-n rai...audi e undeva la mijloc intre lux-merc si sport pur sange-bmw...oamenii stilati aleg audi a8/s8 :lol:

deci concluzia este ca niciuna nu e mai buna ca cealalta overall, enduserul face totul...depinde ce-i trebuie lui adica o masina sa-i satisfaca absolut toate dorintele etc bla..

EvLSant0S 18-06-08 17:09

Va invit pe celelalte topicuri ale forumului care sunt in nr de cateva mii ...
Nu va place subiectul , hf in alta parte :)
Eu chiar vreau sa vad daca se ajunge la o concluzie..

Baracuda 18-06-08 17:23

Si la ce concluzie vrei tu sa se ajunga ? BMW rulz si Audi sucks ?

Iti este atat de greu sa intelegi ca ambele sunt marci premium, ambele ofera performante asemanatoare iar alegerea uneia sau alteia tine fix de gusturi ?

Daca ma uit la numarul tau de posturi trag o singura concluzie legata de BMW, consuma muuuult frate :D

aleks 19-06-08 10:19

mi-am permis sa redeschid acest topic "minunat", dupa ce am sters muulte aberatii, certuri si posturi in care se batea campii cu gratie.
vin cu rugamintea de a posta doar daca aveti argumente concrete in favoarea(sau defavoarea) uneia din cele 2 marci, iar in cazul in care postul dumneavoastra va face referire la un alt coleg de forum, sau va fi scris doar cu scopul de a ataca pe cineva, in loc sa vorbeasca despre audi vs bmw, imi rezerv dreptul(si ii rog si pe ceilalti moderatori de pe sectiune) de a sanctiona cu warn si stergere respectiva postare

EvLSant0S 19-06-08 15:55

Quote:

Originally Posted by Baracuda (Post 1598965)
Si la ce concluzie vrei tu sa se ajunga ? BMW rulz si Audi sucks ?

Iti este atat de greu sa intelegi ca ambele sunt marci premium, ambele ofera performante asemanatoare iar alegerea uneia sau alteia tine fix de gusturi ?

Daca ma uit la numarul tau de posturi trag o singura concluzie legata de BMW, consuma muuuult frate :D

Imi este imposibil sa cred ca dupa xxx pagini nu se ajunge la o concluzie..
Eu fan BMW,sunt capabil sa recunosc ca audi e mai bun pe nu stiu ce planuri , intr-un final, dupa ce fiecare isi spune parerea,consider ca putem ajunge la concluzie ... le luam overall ... si vedem care ce si cum ..

EvLSant0S 20-06-08 01:15

Asta seara am avut placerea sa merg cu un m5 e39 , nu sa-l conduc, pasager..
Pur si simplu ramai fara cuvinte in masina asta... fuge de cur la misto ..
senzatii unice pe care audi n-o sa le ofere prea curand ...

aleks fa plz un poll ... bmw vs audi ..

blazeyblaze 20-06-08 05:10

ca sa fie just si corect fata de toata lumea
am facut poll pe care il voi lasa deschis 30 de zile
dupa care se inchide topicul pentru simplul motiv ca e generator de discutii interminabile si intr-un mod nu tocmai placut
may the best win

bogdan_wrc 20-06-08 08:13

Santos, dar nu toata lumea cauta masini sa fuga de spate. da, e fun..e un sentiment aparate.
dar daca stai si cronometrezi, pierzi mai mult timp pe curbe asa decat daca mergi cu 4x4 la limita.
plus ca cercuri se pot face si cu 4x4 ff bine.

Cristy65 20-06-08 09:53

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1602201)
Asta seara am avut placerea sa merg cu un m5 e39 , nu sa-l conduc, pasager..
Pur si simplu ramai fara cuvinte in masina asta... fuge de cur la misto ..
senzatii unice pe care audi n-o sa le ofere prea curand ...

aleks fa plz un poll ... bmw vs audi ..

nu esti obiectiv deloc.ai fost cu un rs6 c5 ca sa stii ce senzatii iti da?
probabil ca e mai distractiv de condus,nu zic,dar atata timp cat nu ai fost si cu un rs6 sau macar s6 nu cred ca poti face diferenta

ESPinoza 20-06-08 10:31

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1602330)
Santos, dar nu toata lumea cauta masini sa fuga de spate. da, e fun..e un sentiment aparate.
dar daca stai si cronometrezi, pierzi mai mult timp pe curbe asa decat daca mergi cu 4x4 la limita.
plus ca cercuri se pot face si cu 4x4 ff bine.

eu din cate stiu este exact invers. pt circuit e mai bun un rwd decat 4*4

bogdan_wrc 20-06-08 11:25

pe linii drepte si la viteze mari, e mai bun rwd, dar pe curbe....de ce toate WRC au 4x4 si f1 nu? :)
eu nu am zis circuit..am zis pe curbe !

ESPinoza 20-06-08 13:57

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1602572)
pe linii drepte si la viteze mari, e mai bun rwd, dar pe curbe....de ce toate WRC au 4x4 si f1 nu? :)
eu nu am zis circuit..am zis pe curbe !

pai pe ce fel de teren merg masinile din wrc mai mult pe maidan din cate vad eu , pe mult praf , noroi etc. de asta cred ca au nevoie de 4*4 nu pt a intra mai bine in curbe.
deci eu stiu ca pe curbe sta mai bine un rwd posibil sa ma insel.

zGb 20-06-08 14:10

pe circuit RWD > all

lrazvani 20-06-08 16:26

in ziua de azi nu mai stiu ce sa aleg concret... imi place foarte mult m3 coupe e92 , e un dream car pt. mine ! dar daca am banii parca vad ca imi iau rs4 . Prefer 4x4 pe drumurile noastre pentru siguranta mai mare a investitiei in primul rand :-) si dupa aia restu (performante , feeling etc) Oricum cred ca 4x4 e viitorul...peste cativa ani poate peste 90% din masini o sa fie 4x4 standard...si la bmw se vede in ultima perioada ca tot mai des apare x-drive pe modele .

zGb 20-06-08 16:46

personal cred ca la bmw apare doar din cauza lui audi x-drive pe mai toate modelele...audi nu avea concurenta din partea bmw-ului, bmw-ul a simtit asta asa ca au intervenit pe piata cu oferta respectiva pt a impaca si capra si varza intr-o oarecare masura

Skido 20-06-08 16:55

perfect de acord cu zGb ! chiar daca BMW a mai experimentat cu FWD si x-drive , eu sunt de parere ca or sa ramana la RWD. Citandu-l pe Jeremy Clarkson (prezentatorul TopGear) "the bmw m3 is the most fun car to drive today"..se referea la BMW E46 M3 CSL atunci cand l-a testat :D

Brian 20-06-08 17:22

Si ca sa il citez tot pe Clarkson - "All slightly different... but the truth to be told... all absolutely brilliant!" ( era vorba despre c63amg,m3 e92,rs4 ).
Chiar daca nu sunt de acord cu majoritatea concluziilor lui .. aici pot spune ca are dreptate. Asta este si parerea mea.. conteaza sau nu.. e o tara libera :-)

RUXANDRA 20-06-08 17:26

cand conduci,stai in dr...intr-un bmw te face sa zambesti, parca te face sa te simti mult mai bine, iti da un feeling deosebit pe care la mercedes il mai intalnesti.

zGb 20-06-08 17:55

te-ai plimbat in 318tds draga? :)

RUXANDRA 20-06-08 17:57

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 1603241)
te-ai plimbat in 318tds draga? :)

:)) :)) :)) cum sa iti raspund tie?
tatal meu are 525

blazeyblaze 20-06-08 18:41

adevarul e ca un 2.5 de bmw iti dardaie bucile de placere....get real

RUXANDRA 20-06-08 18:47

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 1603303)

cel pe benzina?

esti moderator si faci misto, sau esti doar misogin?

Alex_55 20-06-08 20:32

Quote:

pai parca tie iti oferea placere...

zGb 20-06-08 20:57

da gogule da pe vremea cand ii oferea lui placere erai zeu cu un 325/328/525 etc pe partea de fuga la ce masini erau in bucuresti...u also should know :)

blazeyblaze 20-06-08 21:00

nu e ma
citirica e un fel de critic atotstiutor....da ba imi OFEREA....adica la timpul trecut....acum nu-mi mai ofera si nu ti-ar mai oferi nici tie....ba dimpotriva....te-ar lasa rece
cat despre raspunsul catre domnisoara....stimata duduie....sunt moderator dar nu are nici o legatura cu ce am scris...si nu stiu de ce zici ca sunt misogin?

zGb 20-06-08 21:13

da tin minte si eu prima talpa care i-am dat-o la masina ta ca m-am cacat pe mine de frica mi se parea un monstru, iar acum mi s-ar parea un gunoi...ceai...etc

vacaroz 20-06-08 22:33

Quote:

si ce ar trebui, ca orice masina care scoate mai mult de 5 sec/ 100 km sa le trimitem la rabla?toti vor numai rachete?

MarcCorneliu 21-06-08 10:36

Cred ca ar fi mai interesant un poll BMW vs Mercedes....pentru ca Audi lupta pt un caz pierdut... :(

unchiulNOS 21-06-08 10:44

cred ca mai interesant ar fii fost o batalie intre bmw si mercedes, "derby"-ul suprematiei!

audi si bmw au clienti, fani...pt ca unii cumparatori se regasesc in produsul ofetit de ei!
unii se simt mai bine intr-un audi, pt ca ii sunt indeplinite asteptarile, iar pe altii ii implineste un bmw.

cred ca clientela de la audi este diferita de cea de la bmw!

EvLSant0S 21-06-08 12:29

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1603652)
si ce ar trebui, ca orice masina care scoate mai mult de 5 sec/ 100 km sa le trimitem la rabla?toti vor numai rachete?

Stai frate ca intr-un final au dreptate..
e normal sa vezi cu alti ochi 525 dupa ce ai condus m5 sau porsche 996 sau subaru wrx ...

Cristy65 21-06-08 12:51

Quote:

Originally Posted by MarcCorneliu (Post 1604228)
Cred ca ar fi mai interesant un poll BMW vs Mercedes....pentru ca Audi lupta pt un caz pierdut... :(

poti sa sustii ceea ce spui? :rolleyes2

NWZeu 21-06-08 13:01

raspunsul e simplu, urmareste evolutia pollului.

Cristy65 21-06-08 13:17

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1604415)
raspunsul e simplu, urmareste evolutia pollului.

sunt multi fani "beemve rulz".cam la toate poll-urile,unde sunt toate marcile,ordinea e bmw,audi si apoi mercedes.si ce asta vrea sa spuna ca bmw e mai tare si ca mercedes?nu prea cred.sunt multi carora le place bmw si de aia are mai multe voturi.daca am face un poll bmw vs dacia si dacia ar avea ami multe voturi atunci dacia ar fi mai buna ca bmw?nu prea cred.vreau sa spun ca nu mi se pare o dovada buna rezultatul poll-ului.

CuzKo 21-06-08 13:41

Quote:

Originally Posted by Cristy65 (Post 1604440)
sunt multi fani "beemve rulz".cam la toate poll-urile,unde sunt toate marcile,ordinea e bmw,audi si apoi mercedes.si ce asta vrea sa spuna ca bmw e mai tare si ca mercedes?nu prea cred.sunt multi carora le place bmw si de aia are mai multe voturi.daca am face un poll bmw vs dacia si dacia ar avea ami multe voturi atunci dacia ar fi mai buna ca bmw?nu prea cred.vreau sa spun ca nu mi se pare o dovada buna rezultatul poll-ului.

nu mai pot de ras =))))

desi e ipotetic... ai dat un exemplu foarte prost... chiar crezi ca vr-odata, intr-un astfel de versus, ar castiga dacia? NICIODATA!

continuati va rog... era doar o observatie mica!

bluey 21-06-08 14:45

Quote:

Originally Posted by CuzKo (Post 1604478)
nu mai pot de ras =))))

desi e ipotetic... ai dat un exemplu foarte prost... chiar crezi ca vr-odata, intr-un astfel de versus, ar castiga dacia? NICIODATA!

continuati va rog... era doar o observatie mica!

Ar castiga cu siguranta :))
Te-ai uitat cati useri intra zilnic pe sectiunea Dacia????
Ma rog cred ca 80% sunt fani bmw :D

vacaroz 21-06-08 14:55

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1604371)
Stai frate ca intr-un final au dreptate..
e normal sa vezi cu alti ochi 525 dupa ce ai condus m5 sau porsche 996 sau subaru wrx ...

cate pers dupa 35 de ani mai vrea porsche sau m5?sa fim seriosi, pt tata masina mea e inutila, o masina cu motor mare care consuma mult.si a mea nu cred ca poate fi incadrata la o masina rapida, nici macar...

MarcCorneliu 21-06-08 17:02

Quote:

Originally Posted by alexGTI (Post 1604660)
iti poti sustine afirmatiile ? si pe topicul meu quattro vs xdrive vorbeai aiurea.
asa ca te rog eu scuteste-ne ;)

Dap...afirmatiile mele sunt sustinute de experiente traite,de exemple propriu-zise, nu de povesti genul: are un prieten un bemve si i-a sarit roata, uai ce nashpa e bmw. Normal,toate au probleme,ca doar sunt fiare, dar nu ce probleme se regasesc la grupul VAG, penibil. Daca ati fi in cunostiinta de cauza nu ati mai ridica atat in slavi AUdi.
PS: Tot respectul pentru modelele vechi de la Audi, gen S2, RS2 si inca cateva, nu contest,modelele alea au afirmat ceva, dar nu ultimele prostii din ultimii ani, nu punem in discutie variantele de top, ca nu toata lumea are bani de asa ceva, trebuie privit in ansamblu.

flocea_ro_ab 21-06-08 21:18

Quote:

Originally Posted by raduku (Post 1565617)
Dl BLUEY las-o naibi cu R8,nu-l aduce in discutie e un Lamborghini in proportie de 80%.Audi nu prea are merit in realizarea acestui model.Audi este o firma care a incercat intotdeauna sa-i ajunga pe Mercedes si BMW.Dupa mine,exeptand Mercedes-ul,BMW e in fruntea listei.Sunetul unui BMW e inconfundabil,pur si simplu iti face pielea de gaina cand il auzi.:)

ai condus vreodata un "jaf" de bmw si un audi ? sa vezi care`i diferenta ?(ma refer la bmw`urile de acum 10 ani pe care toti le iau si le "tuneaza')

flocea_ro_ab 21-06-08 21:30

vad ca toti sunteti dupa bmw
de ce ?
pentru ca sunt de forja ?
poate nu toata lumea ca voi isi ia masini ca sa le forjeze, uni se gandesc si la consum, etc.
singurul bmw cu care am fost si m-a impresionat este 328I si m3. in rest sucks
degeaba un 320D are 150cp(daca gresesc sa ma corectati) si aproape 3 tone ca tot degeaba,are un prieten si abea trage fata de un a4 1.9Tdi.

in final: gusturile nu se discuta ! daca vrei forja iti iei dacie :))

All times are GMT +2. The time now is 02:51.

- Copyright 2026 4Tuning