Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Draga soferule... (reguli de bun-simt) (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/76336-draga-soferule-reguli-bun-simt.html)

aleks 09-07-08 10:11

Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

kontraok si apache, la subiect baieti, la subiect :)
disputa despre logan o purtam pe topicul dedicat, aici hai sa vorbim tot despre subiectele legate de soferii prosti sau inconstienti, nu despre soferii de logan vs restul lumii

Mustang 12-07-08 16:40

Draga sofer cretin care astepti sa iti speli masina la spalatorie...in momentul cand vrei sa iti speli masina, o pui la o coada. Daca intrarea si iesirea in hala de spalare se face doar prin o singura cale de acces, nu stationezi la iesirea din hala.
Cand ies, nu trebuie sa te roage baietii de la spalatorie sa iti muti masina.
In plus, daca dau cu spatele si ies usor, nu trebuie sa zbieri la mine ca de ce nu am rabdare, ca am bunul simt sa iti evit masina cat pot de mult sa nu ti-o lovesc. Poate data viitoare iti fac acordeon usa dreapta de la Toyota ta nou nouta cu numere rosii.. Si s-ar putea sa iti f"t si un extinctor in cap daca imi comentezi.

ZerO_CooL 12-07-08 19:05

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1635549)
Later edit : draga soferule..cand intrii in sens giratoriu semnalizezi stanga...cand iesi dreapta... .era sa ma urc pe unu azi care a trecut ata prin sensul giratoriu...nici macar sa se prefaca si el ca face un cerc acolo..nimic nene ..dunga s-a dus

De ce sa semnalizezi stanga cand intri in sens giratoriu ?

dolb 12-07-08 19:13

pentru ca asa se face :) nu stiu.. eu cand am facut scoala de soferi instructorul ma punea sa semnalizez intrarea in sens ! .. nu ca as face-o :D

aleks 12-07-08 20:48

si eu semnalizez stanga intrarea in giratoriu si dreapta iesirea
din bun simt pt cei din spatele si din lateralul meu

CSU SIBIU 13-07-08 10:35

Un nou drum Sibiu-Cluj-Sibiu, o noua sursa de specimene care mai de care:
-daca te depasesc, nu fa ca toti dracii (flashuri,claxoane,etc.),oricum nu are rost (ciudat,singurii care fac asta sunt posesorii de 1300-no offence posesorilor d p forum si batraneii,indif de masina condusa)
-ML-ul tau nu ma intimideaza,blonda proasta si afona in condus.in 5 km era sa se suie de doua ori pe mine,straduindu-se sa ma depaseasca.in mom. in care masinile erau in paralel,se vedea ceva din departare,iar minunea blonda incepea sa claxoneze si tragea dreapta,mai-mai sa ma sara de pe drum
-pt. soferii de tir care in locurile cu 2 benzi in urcare se depasesc 2-3 min unul pe altul,coloana formandu-se in spate: artistilor, ambii conduceti vehicule lente, indif daca unul e incarcat,iar celalalt nu. si daca tot am zis de soferii de tir, cand li se termina banda de mers,ar fi frumos sa traga macar cu coada ochiului in spate,nu sa traga direct de volan pe sist ca el e mare si n-are ce sa ii se intampla
Nu contest ca drumul e f aglomerat si ca lumea se grabeste, Sebesul fiind mai mereu blocat (la dus am facut 3 ore jumate),dar haideti totusi sa nu uitam ca trebuie sa ajungem intregi la destinatie si ca mai exista bun-simt pe lumea asta.
Salut

Mustang 13-07-08 13:12

Draga sofer de BeeMWeu' serie 7 cu numere de Germania: Cand parchezi la McDonalds, parchezi si tu pe un singur loc de pacare. Nu ocupi 2 locuri, tu si cu taximetristul de langa tine. Nu conteaza ca nu poate iesi piranda din spate foarte lejer pe dreapta. Isi muta fundul plin de fite, fente si basini, pe partea stanga a masinii si iese cum vrea sufletul ei - care ieste.

22VIN 13-07-08 22:38

Quote:

Originally Posted by CSU SIBIU (Post 1642572)
-pt. soferii de tir care in locurile cu 2 benzi in urcare se depasesc 2-3 min unul pe altul,coloana formandu-se in spate: artistilor, ambii conduceti vehicule lente, indif daca unul e incarcat,iar celalalt nu. si daca tot am zis de soferii de tir, cand li se termina banda de mers,ar fi frumos sa traga macar cu coada ochiului in spate,nu sa traga direct de volan pe sist ca el e mare si n-are ce sa ii se intampla

hai sa vezi ce misto e cand prinzi un dealu negru aglomerat numa cu tiristi de-astia. am prins 3 "urcusuri" cu largire la 2 benzi in spatele aceluiasi tir... e perfect...

Sindrom 13-07-08 22:55

eu acum am venit de la mare, vreau sa spun ca soferii foarte civilizati, am mers dupa niste baieti cu un r26, unu cu mazda si unu cu un passat, oamenii de bun simt, se mergea constant cu 150 faceam cu schimbu care mai trece in fata, vreau sa spun ca m-au surprins foarte placut toti soferii, cred ca doar de vreo 2 ori am dat flashuri si asta din cauza unei nebune cu un seria 3 care dupa ce a trecut pe langa mine cu 180-190, eu avand 170 mi-a trantit ditamai frana in nas, in rest foarte civilizati toti conducatorii si de logan-uri si de alte dracovenii de masini
Am mai avut parte de un incident azi dimineata in eforie, cu un nebunica cu o pisica roz numere de germania in localitate claxoaneee nebunii flashuri, ii fac semn sa astepte sa trec de un matiz, el nimic, ma dau la o parte se duce omu, in constanta dadea cu subsemnatu la domnul militian.

Nautilus 14-07-08 21:59

Draga angajatule de spalatorie auto, ca sa nu-ti spun "bronzat-natural cu 8 clase care stropesti cu jetul", daca am pus masina la coada si m-am dus sa platesc nu baga alta masina peste rand, chiar daca e o rabla cu numere straine si speri ca soferul cretin al lui Mustang sa-ti arunce o spaga de 1 euro :D si daca iti reclam nesimtirea nu incepe sa ma ameninti cand stii ca ai jumatate din greutatea mea, poate data viitoare ma prinzi intr-o dispozitie proasta si nu ma mai gandesc la consecinte, politie, tribunal etc.... ;)

~Nautilus

Sindrom 15-07-08 00:07

asta chiar e nesimtire cu bagatu altei masini in fata, unde spal io masina vine omu si daca nu are chef sa stea ii lasa cheile si masina ramane la rand. nu o baga nimeni in fata cand ii vine randul o spala, de obicei in funtie de cat de murdara e masina las intre 30 si 60 ron cu tot cu spaga lui, da mi-o spala bine si mai imi scoate si apa de la oglinzi etc...

Apropo draga soferule cand te-ai incadrat prost, daca tot te bagi semnalizeaza ca poate isi da lumea seama ce vrei sa faci si te lasa sa treci.

Mustang 15-07-08 10:07

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1643481)
eu acum am venit de la mare, vreau sa spun ca soferii foarte civilizati, am mers dupa niste baieti cu un r26, unu cu mazda si unu cu un passat, oamenii de bun simt, se mergea constant cu 150 faceam cu schimbu care mai trece in fata, vreau sa spun ca m-au surprins foarte placut toti soferii, cred ca doar de vreo 2 ori am dat flashuri si asta din cauza unei nebune cu un seria 3 care dupa ce a trecut pe langa mine cu 180-190, eu avand 170 mi-a trantit ditamai frana in nas, in rest foarte civilizati toti conducatorii si de logan-uri si de alte dracovenii de masini.

M-a surprins placut postul tau, avand in vedere ca sambata dimineata plec inspre litoral.
Chiar ma bucur ca mai exista oameni de acest fel.

On topic:
Draga sofer care vii in vizita si blochezi masinile in parcare, ti-as adresa 2 cuvinte de dulce dar mai bine iti spun ce ai putea sa faci ca sa nu trezesc jumatate de cartier cand vreau sa plec la munca.

Daca tot ai nesimtirea si blochezi parcarea pentru ca dormi tu la gagica-ta, vara-ta, ma-ta, etc, las-o scoasa din viteza si cu frana de mana jos. Daca vreau sa plec, te pot impinge si cu asta basta. Nu ma pune sa iti trag 20.000 de claxoane, sa cobori cu gura mare ca s-ar putea data viitoare sa chem platforma sa te ia!

Daniel_Toa 15-07-08 10:47

Draga soferule de scuter : atunci cand semnalizezi ca faci la stanga, pai faci la stanga nu te duci 2 metri in fata si iti aduci aminte ca faci la stanga si te intorci inapoi ! ca poate intre timp eu plec dupa loc si ma deplasez in directia dorita, si poate nu am nici frane sa nu te iau pe tine pe capota .

~ EWN ~ 15-07-08 17:47

Mai sunt idiotii aia cu scutere care depasesc prin dreapta cand nu te astepti.....nebunie in tara asta ce pot sa zic......

CSU SIBIU 17-07-08 23:05

Faza de azi: vreau sa depasesc un taxi care mergea destul de incet,ma asigur,semnalizez,trec pe contrasens,iar cand ajung aproape paralel cu el, respectivul semnalizeaza stanga si trage brusc de volan.In prima clipa m-am blocat,apoi am franat brusc si am avut noroc de am scapat fara incidente. Asa ca draga dobitocule care te crezi cu soferia in sange,nu vreau sa-mi lovesc masina sau sa patesc ceva(bine ca nu aveam pasageri) din cauza prostiei tale.

Sindrom 17-07-08 23:28

da tu aveai regulamentu de partea ta?

fasso 18-07-08 01:02

Quote:

Originally Posted by CSU SIBIU (Post 1651136)
Faza de azi: vreau sa depasesc un taxi care mergea destul de incet,ma asigur,semnalizez,trec pe contrasens,iar cand ajung aproape paralel cu el, respectivul semnalizeaza stanga si trage brusc de volan.In prima clipa m-am blocat,apoi am franat brusc si am avut noroc de am scapat fara incidente. Asa ca draga dobitocule care te crezi cu soferia in sange,nu vreau sa-mi lovesc masina sau sa patesc ceva(bine ca nu aveam pasageri) din cauza prostiei tale.

cel mai bine si mai corect este ca atunci cand te bagi intr-o depasire sa dai un claxon catusi de scurt inainte, ca sa fii sigur ca respectivul te vede!ziua claxon, noaptea flash!eu asa fac mereu, cu toate ca mai sunt unii care n-au nicio treaba ;)

~ EWN ~ 18-07-08 01:03

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 1651337)
cel mai bine si mai corect este ca atunci cand te bagi intr-o depasire sa dai un claxon catusi de scurt inainte, ca sa fii sigur ca respectivul te vede!ziua claxon, noaptea flash!eu asa fac mereu, cu toate ca mai sunt unii care n-au nicio treaba ;)

Daca faci asta risti sa ii enervezi si sa faca mai rau.....depinde de la sofer la sofer.

fasso 18-07-08 01:10

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1651340)
Daca faci asta risti sa ii enervezi si sa faca mai rau.....depinde de la sofer la sofer.

aici iti dau dreptate!depinde de sofer!oricum dambovitzenii sunt cei mai chitrosi cand vine vorba de depasiri, adica sunt genul de oameni care daca te vad ca ii depasesti baga ca nesimtitii piciorul in ea ca sa-ti arate ca si masina lor fuge!iar aici trebuie sa recunosc ca si eu aplic metoda lui dolb, ii depasesc intr-un final, dupa claxoanele de riguare apoi trec in fatza lor si....FRANA!!!:lol:

Geo_ZGA 18-07-08 01:14

Draga soferule:
- la intrarea pe autostrada, de pe cale de acces laterala, ai banda separata de intrare... in nici un caz nu ai STOP si, in cel mai bun caz, te asiguri din mers sa fii sigur ca nu vine vre-un destept pe banda de urgenta, dar nu te opresti ca sa astepti sa treaca toate masinile de pe banda 1 a autostrazii.
- cand abia intri pe autostrada (50 m de la iesirea din Bucuresti, pe Militari) nu imi da flashuri disperat ca sa ma dau la o parte din fata ta, in timp ce trec cu 80-90 km/h pe langa un camion de pe banda 1, care circula cu ~60 km/h si cu alte masini in fata mea care merg la aceeasi viteza ca si mine. In primul rand ca nu am unde sa ma dau la o parte pana nu depasesc, iar in al doilea rand poti sa ai rabdare, ca autostrada abia incepe :lol:
- cand vrei sa schimbi banda, foloseste cu incredere oglinzile, semnalele si mai ales ochii proprii... cand sunt in paralel cu tine e imposibil sa nu ma vezi daca te uiti unde trebuie.
- cand se pune culoarea verde la semafor, directia de mers este inainte... in nici un caz nu bagi marcharriere.
Draga soferito (ca asta am observat-o foarte des la "dansele"): cand conduci, atentia trebuie sa fie distributiva, nu sa te concentrezi doar la botul masinii... cand schimbi banda te asiguri, cand faci stanga te asiguri, cand intri cu cedeaza te asiguri... nu te uiti doar in fata, ca eu vin din cu totul alta directie, nu pe contrasens!

dolb 19-07-08 08:53

Draga sofer ( mai ales soferita ) pe autostrada soarelui: cand depasesti uita-te si tu in spate, ca eu vin cu 200 si n-am chef sa stau sa depasesti tu 10 masini cu 100 la ora , poti face asta dupa ce am trecut eu ca promit, trec repede!

Sindrom 19-07-08 09:40

dolb mai bine asa decat sa-ti dea flashuri si dupa aia sa-ti tranteasca o frana, ca de a dat de o denivelare.

~ EWN ~ 19-07-08 13:41

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1653013)
Draga sofer ( mai ales soferita ) pe autostrada soarelui: cand depasesti uita-te si tu in spate, ca eu vin cu 200 si n-am chef sa stau sa depasesti tu 10 masini cu 100 la ora , poti face asta dupa ce am trecut eu ca promit, trec repede!

Aceiasi problema am intampinat-o si eu.....merg frumos cu 160 si dintr-o data se baga un Logan in fata fara sa se asigure sa depaseasca un tir......pfoa sa nu te apuce dracii....ma intreb, chiar le e greu sa se uite inainte si in oglinzile retrovizoare......

fasso 19-07-08 22:40

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1653036)
dolb mai bine asa decat sa-ti dea flashuri si dupa aia sa-ti tranteasca o frana, ca de a dat de o denivelare.

adevarul e ca denivelarile de la imbinarile de pod de pe a. soarelui sunt naspa rau de tot!

22VIN 19-07-08 22:45

si ca tot e vorba de autostrada...
draga sofer de mercedes sau ce-o fi... nu mai da flash-uri cand vezi ca depasesc 3-4 tiruri. am 160km/h, nu ma tarasc, si nici nu am de gand sa ma strecor la viteza aia intre tiruri care merg cu 90km/h sa franez si sa ma pun in pericol doar pentru ca mori tu sa astepti 5 secunde...

dolb 20-07-08 10:04

da amphe dar daca el are 250 - 300 la ora, ar fi indicat sa franezi / eventual sa o iei pe banda de urgenta!

eu am intalnit vineri vreo 10 masini, care depaseau aiurea chiar daca aveau 140-150, eu veneam tare din spate cu 200-220 si nu aveam chef sa reduc viteza nonstop si sa accelerez! e vorba de un consum marit

aleks 20-07-08 10:41

mare sef, daca omul e in depasire, si nu ti-a taiat fata, tinand cont ca tu ai oricum mult peste limita legala, nu te plange ,asteapta sa-si termine si omul manevra...

Daniel_Toa 20-07-08 15:41

Draga soferule : cand deschizi usa la masina sa te dai jos mai intai te asiguri si pe urma o deshizi, nu mi o deschizi mie in fata, si ma mai si injuri, ca pe urma te intrebi ca ce am avut cu tine de ti am spart botul ala mare ....

kontraok 20-07-08 15:55

ALEKS nu este treaba ta nici a aluia care urmeaza sa fie depasit ca unu merge cu MOOLT peste viteza legala este in principiu pe raspunderea lui. In caz de un Doamne fereste oricum nu are sanse nici el nici altii care ii sunt in raza si la 250 are o raza incredibila, intorcandu-ma la subiect nu ai ce sa ii spui daca el merge tare si il vezi tu de la 150 poti sa reduci la 90 3-4 secunde ca el oricum este mult in fata ta. Mai usor reduci tu de la 150 la 90 decat el de la 250 la 150 hai sa fim oameni ce draQ oricum topicul are in el REGULI DE BUN SIMT si atata timp cat ai bun simt sa incetinesti inseamna ca nu esti pus in pericol decat sa il vezi venind tare din spate ca totusi poate sa fie vreun pustan de 18-19 ani care a imprumutat vreun bolid si nu stie sa il controleze. Mare grija soselele sunt pline de inconstienti.

P.S. Evitati PRAHOVA :)

22VIN 20-07-08 16:15

da sa fim seriosi... 250 constant pe autostrazile noastre nu prea se poate... adica eu pe bucuresti-pitesti nu m-as risca sa dau atata viteza tinand cont de cate gropi si cate poduri prost nivelate sunt.
iar aceia cu masinile despre care ziceam aveau maxim 180-190

Sindrom 20-07-08 22:42

oricum o viteza acceptabila pentru autostrazile noastre constanta este in jur de 150-170, e o viteza sigura si poti evita pe unii taietori de cale,

Draga soferul, te implor numa mai claxona cand e ditamai groapa in fata ca eu m-am oprit sa o ocolesc, pentru ca poate masina mea e mai joasa si nu am chef sa o julesc pe toate barile ca sa mergi tu mai repede, oricum vei face aceasi manevra.

22VIN 20-07-08 22:56

in cazul in care tu franezi brusc normal ca te claxoneaza... dar sincer nu as crede ca franezi asa brusc

dolb 20-07-08 23:19

Draga sofer, daca s-a facut coloana mare, pastreaza si tu o distanta considerabila, iar daca nu ai pastrat si vine un bou din spate si va loveste in lant, te rog eu pune frana ca nu vreau sa ma faci si pe mine praf!

Azi am evitat un accident grav, a intrat un bou intr-un nene cu logan, celalalt intr-un jeep iar jeepul era sa intre in mine, din fericire era distanta in fata mea si am accelerat repede si am scapat ! :)

aleks 21-07-08 01:30

Quote:

Originally Posted by kontraok (Post 1654711)
ALEKS nu este treaba ta nici a aluia care urmeaza sa fie depasit ca unu merge cu MULT peste viteza legala este in principiu pe raspunderea lui. In caz de un Doamne fereste oricum nu are sanse nici el nici altii care ii sunt in raza si la 250 are o raza incredibila, intorcandu-ma la subiect nu ai ce sa ii spui daca el merge tare si il vezi tu de la 150 poti sa reduci la 90 3-4 secunde ca el oricum este mult in fata ta. Mai usor reduci tu de la 150 la 90 decat el de la 250 la 150 hai sa fim oameni ce draQ oricum topicul are in el REGULI DE BUN SIMT si atata timp cat ai bun simt sa incetinesti inseamna ca nu esti pus in pericol decat sa il vezi venind tare din spate ca totusi poate sa fie vreun pustan de 18-19 ani care a imprumutat vreun bolid si nu stie sa il controleze. Mare grija soselele sunt pline de inconstienti.

P.S. Evitati PRAHOVA :)

nu am inteles exact explicatia ta, fa-o putin mai schematic, si pe puncte, ca efectiv nu inteleg daca punctul tau de vedere e pro sau contra afirmatiei mele.

dolb 21-07-08 12:14

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1655543)
nu am inteles exact explicatia ta, fa-o putin mai schematic, si pe puncte, ca efectiv nu inteleg daca punctul tau de vedere e pro sau contra afirmatiei mele.

cred ca punctul lui de vedere este contra afirmatiei tale :) si sincer si al meu e la fel! adica e problema mea ca am 220, eu imi pierd permisul! cel din fata ar trebui sa se asigure si sa aprecieze bine indiferent de viteza mea :)

22VIN 21-07-08 12:21

trebuie, dar cum am zis, ce vrei, de la 160 sa se bage intre 2 tiruri si sa franeze brusc pana la 90?

kontraok 21-07-08 12:26

dolb are dreptate fiecare merge pe permisul lui si pe antiradarul, detectorul sau gps-ul lui daca tu il vezi ca merge tare ca la 250 la ora se vede clar cum vine eu zic sa il lasi sa se duca daca nu ai destul timp sa depasesti ce ai in fata. Ziceam ca daca mergi cu 150 si ai tir la 90 in fata stai acolo pana la trecerea celui cu viteza MOOLT superioara din vreo trei motive 1 nu risti sa te ia bolidul scapat de sub control din cauza franarii bruste la o viteza mare (ca este ud pe jos, ca este polei, ETC). 2 sincer un tir la 90 la ora nu prea sunt sanse sa franeze asa de brusc DECI te poti apropia foarte mult de el ca oricum esti depasit rapid. 3. Nu te priveste de ce ala care merge cu 250 la ora merge asa de tare poate moare masa, naste nevastasa, fisa, poate chiar masa, ii arde casa acasa oricum banda delanga axul drumului este pentru depasire acolo stai numai cand ai pe cineva in fata si DUPA ASIGURAREA IN PREALABIL poti da semnal si te poti incadra pe acea banda daca tu te-ai fii asigurat cand depaseai tirurile nu ai fii intrat pe banda deci nu ai fii luat flashuri de la MERTZAN sau ce masa conducea ala.

In concluzie deschide-ti bine ochii soselele sunt nemiloase si pe sosea sunt multi inconstienti.

P.S. Evitati Prahova

kontraok 21-07-08 12:29

Nici pe departe sa te bagi intre tiruri ala de sus de acolo poate sa isi bage picioarele (nu prea se intampla) si sa nu ii pese a este intre ei. CONCLUZIA mea era sa nu te bagi in depasire il lasi sa treaca ca se duce ................

dolb 21-07-08 12:32

exemplu ce am patit ieri la intoarcere, am mers la consum cu 120 la ora, pe prima banda, iar pe a doua mergeau cei cu peste 150, si in fata mea mai intalneam camioane/tico care aveau 90 la ora! ce faceam, depaseam cu 120 pe cei cu 90 si incurcam pe cei cu 150? asa o luam frumusel pe banda de urgenta dar semnalizam ca sa stie! si uite-asa ieri nu am incurcat pe nimeni

kontraok 21-07-08 12:36

Daca imi spui ca ai depsait pe dreapta este inconstienta PURA nu pot sa cred ca nu aveai timp sa depasesti normal hai sa ne intoarcem la topic asta nu este o actiune de bun simt din partea ta asta in viziunea mea.

All times are GMT +2. The time now is 09:20.

- Copyright 2026 4Tuning