Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Un Tico verde de Constanta - CT 04 CPF (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/6434-tico-verde-constanta-ct-04-cpf.html)

LKS 12-04-06 21:09

Re: CT-04-CPF - un Tico alb de Constanta

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter
.le-am luat de la un tip care le-a dat jos de pe un hyundai coupe 1 (ala cu faruri impartite - faza lunga/faza scurta rotunde + semnalizare separata)

ce`ai descris tu aici ...fiind model ca al lui ERY ...nu ? parca am vazut si in niste poze d`ale lui topser nishte jentzi asemanatoare ...am dreptate man ?

apropo ...spor la munca ..mai usor cu vinu` ...sa nu datzi buleala ..:D

quick_5hifter 12-04-06 22:44

sedon dis, ma roade de mult si pe mine ideea cu schimbatul motorului, dar m-am lasat pagubas, merg doar 2 tipuri de motoare: daihatsu charade si inca unul, iar la noi e aproape imposibil sa le gasesti. alte motoare ar merge, dar cu adaptari (:?:) - pe motorul de tico nu stiu ce se poate face, dar unii au incercat si o parte din ei au si reusit...eu o sa ma orientez spre altceva;)
lks, jantele din pozele mele au fost chiar ale lui ery, uita-te la masina lui sa vezi ca are alte jante. pe masina lui topser tot jantele mele erau, am facut o proba scurta in ziua aia

quick_5hifter 15-04-06 19:52

mi-am luat dvd auto marca "marquant", nou-noutz, tip "in-dash"; deocamdata n-am lcd, dar cu timpul...
e interesant, are 5x50w, multe iesiri audio (inclusiv subwoofer), 2 iesiri video, multiple reglaje acustice, telecomanda...si merg mp3-uri de pe dvd :)
imi cam pare rau ca am luat dvd-ul inaintea subwooferelor, dar ata ete, macar am si eu head-unit ca toata lumea :lol:

quick_5hifter 15-04-06 23:18

3 Attachment(s)
si bineinteles, azi dimineata m-am apucat de bara spate, sa vedem ce iese...
aleks, n-ai niste poze sa mearga cu bara mea fatza??? pleeze! ca deocamdata am facut-o doar dreapta, nu stiu ce forma sa-i dau

Leutzu_ 18-04-06 15:10

doamne..a.rata bestial masina...

CT99WUW 20-04-06 20:31

Quote:

Originally Posted by Leutzu_
doamne..a.rata bestial masina...

True true .....si o sa fie si mai si

ERY 20-04-06 20:42

Jantele dau foarte bine pe masina ...nu stiu de ce vrei sa le dai.

quick_5hifter 21-04-06 00:59

pai stii de ce le dau? pentru ca sunt putin cam grele pentru tico (n-am facut proba in mers ca masina inca e in moarte clinica, dar sunt cel putin de 2 ori mai grele decat jantele originale) - daca se va misca bine cu ele, nu le dau, pentru ca imi plac la nebunie. le-am luat si gume adecvate (pe fatza, ca pe spate am luat ceva s-h provizoriu)
iar varianta de care am zis mai devreme....ma gandeam la jantele pe care le ai tu acum pe masina, ai zis tu ceva de ele...dar ti-am zis, daca se misca bine masina cu ale mele, nu le mai dau (ba chiar vreau sa-mi fac si grile la subwoofere cu acelasi model ca jantele :-) )
PS: merci leutzu

quick_5hifter 21-04-06 01:30

-m-am uitat azi din nou pe tot topicul...nu-mi vine sa cred, dar chiar nu am gasit nici macar un singur post care sa-mi critice munca si investitia, iar de batjocura nici vorba.....sa-nteleg ca nu e nimic de criticat pana aici :D :?:
am primit multe sfaturi, majoritatea bune, iar o parte dintre ele le-am si aplicat (mai astept sfaturi :-P )
-asa cum mi-am dorit de ceva vreme, mi-am vandut subwooferul jbl gt4-15 in ideea ca in viitorul apropiat imi voi lua 2 subwoofere (tot de 15 inci) pentru a le monta pe masina, sa imbunatatesc un pic acustica. subwooferele de 15 inci au nevoie de ~113 litri pentru varianta vented/bass reflex, ceea ce inseamna destul de mult volum ocupat de incinte...acum, daca ati fi in locul meu, pe care dintre variantele de mai jos ati alege-o?
1. sa fac incintele pe inaltime si sa ocup doar portbagajul (integral), blocand total vizibilitatea prin luneta (dezavantaj: incintele probabil vor fi subdimensionate, acustica mai proasta - avantaj: locurile din spate nu vor avea de suferit)
2. sa blochez usile din spate si sa renunt la scaunele din spate, folosind spatiul ramas pentru a monta incintele pe orizontala (bineinteles, voi construi o podea falsa in acest caz, dupa care voi antifona toata podeaua initiala cu aluband); dezavantaj: maxim 2 persoane in masina, avantaj: spatiu mai mare pentru incinte, estetica instalatiei va fi pe masura...si sunetul va fi un pic mai bun. pe langa asta, voi putea oricand sa renunt la instalatie si sa revin la aranjamentul de fabrica
3. sa renunt la scaunele din spate si sa desfiintez complet usile din spate, transformand masina intr-un fel de coupe, rezultand aceeasi varianta ca la 2, cu diferenta ca usile practic nu vor mai exista (dezavantaj: maxim 2 persoane in masina, iar legat de deschiderea usilor nu prea mai exista cale de intoarcere. avantaj: exteriorul va fi mai estetic + avantajele de la pct. 2)

mai mentionez ca mai am o masina cu care pot sa circul in conditii normale, deci, in cazul in care se ivesc 2 pasageri sau mai multi...
voi ce-ati face in locul meu? :?: :rolleyes2 :?: :???:

Florin Vlad 21-04-06 10:44

N-ai gasit nici un post care sa-ti critice munca ?! Ei bine... n-ai sa gasesti nici acum :) Felicitari pentru tot ce faci ! Legat de amplasarea suburilor, iti recomand var. 1. Eventual renunta la spatarul banchetei. Am vazut asa ceva pe un Espero la Tuning Show-ul de la Prisma. Da muuult mai bine, atat estetic, cat si functional. Nu de alta, dar va fi o masina mult prea frumoasa pt. a nu te bucura de plimbari alaturi de prietenii tai. Legat de exterior, e MUSAI sa-i confectionezi niste pleoape pt. faruri, din tabla, sudate de capota. Nota de agresivitate va fi mai mult decat evidenta. Si va arata, de altfel, ca modelul facut de tine pe PC. Care, by the way, e SUUUPER. Jantele de pe Hyundai sunt ffff. adevarate, nu renunta la ele. Eventual cromeaza-le (hot rod, ce mai...) si confectioneaza niste evazari din fibra pt. aripi, care sa acopere putin din jante. Un body kit nu poate fi complet fara evazari ale aripilor... Spoilerul spate arata, de asemenea, fff. bine. Iti recomand insa o singura evacuare, pe mijloc. Avand in vedere forma barii, solutia asta ar echilibra muuult mai bine designul de ansamblu. Si la urma urmei, toti isi scot evacuarile prin cele doua guri de aerisire din lateral... fii diferit ! Felicitari in continuare, persevereaza si nu apleca urechea la toti invidiosii !

quick_5hifter 24-04-06 00:49

4 Attachment(s)
-florin vlad, multumesc mult pentru laude si incurajari!
-legat de ideea cu renuntatul la spatarul banchetei spate, cred ca asta e cea mai buna solutie. pasagerii spate se pot sprijini direct pe incinte (daca ii vor tine plamanii :lol: )
-pleoape o sa-i fac, dar nu din tabla, ci din fibra, prinse de capota, doar ca vor fi un pic mai ciudate, veti vedea despre ce vorbesc...
-desenul din semnatura nu e facut de mine, ci de un prieten, dar mi-a placut atat de mult incat il mai tin o perioada, pana cand masina mea va arata mai bine decat acolo :-)
-voi face si evazari pentru aripi, dar deocamdata nu-si au rostul, pentru ca am de gand (foarte curand) sa intaresc suspensia si sa cobor garda la sol. daca mai punem la socoteala si distantierele, jantele vor fi mai in exterior decat in poze, deci....mai dureaza
-cu esapamentul o sa fac o modificare urata, dar necesara: il ascund, adica orientez teava spre sol, pentru ca e pacat sa investesc intr-o toba sport daca nu am bani sa schimb tot traseul (deocamdata) si n-are nici rost sa tai bara inutil momentan
-iata o prima forma a barii spate, nu stiu cum va arata pe viitor, dar cred ca va fi un pic schimbata si cu siguranta mai complexa...decupajul de pe mijloc este similar celui din bara de fata, doar ca inversat...s-ar putea sa mai apara niste lamele verticale pe-acolo, om vedea :) (si eu sunt curios) :lol:

Cambera 25-04-06 13:10

Ce fel de spuma polieuretanica ai folosit la spoiler?

LKS 27-04-06 11:31

arde`i o toba mare pe centru`l spoilerului si s`a terminat vrajeala ...

quick_5hifter 28-04-06 17:59

-spuma e din aia obisnuita, dar metoda de aplicare e problema :x
-lks, pe langa toba pe mijloc mi-ar mai lipsi o stema de renault, mare, pe capota, si eventual niste aparatori de vant...nuuu, deja am vazut vreo 2 dacii cu toba pe mijloc, nu-mi plac deloc...pe langa faptul ca nu s-ar potrivi cu bara mea

quick_5hifter 29-04-06 22:35

3 Attachment(s)
dar ia sa vedem...
cumva incepe sa semene cu avatarul? :rolleyes2

topser 30-04-06 21:13

hihihih ....ce fioros e ticozauru ....arata super cu pleoapele astea..mortal bravo ...

LKS 30-04-06 21:18

nu stema de renault ..ceva mai klumea ...///M3 :)))

SHOGUN-A8 30-04-06 23:42

Am citit si eu tot topicul....chiar ca nu e nici o critica....si asta pentru ca esti un baiat finut si ai facut numai lucruri bune pe masina....
Credeam ca un tico are potential 0 tuning....dar cand ma uit la al tau....:|...vad ca este cu adevarat o masina tare! ;)

suedez1 02-05-06 11:21

salut cam tarziu am intrat si eu pe forum :) am si eu o intrebare unde gasesc stratimatul in constanta o adresa ceva daca ai ms mult ! :)

quick_5hifter 02-05-06 18:56

shogun-a8 & topser, merci mult! promit sa nu dezamagesc nici in continuare! :-)
suedez1, ti-am raspuns pe privat.

tng 03-05-06 17:11

Quote:

dar ia sa vedem...
cumva incepe sa semene cu avatarul? :rolleyes2

arata din ce in ce mai frumos, mai furios
ii sta bine cu capota prelungita peste faruri

dupa ce termini tot de "pus" pe ea, urmeaza o finisare ceva, un kit ca sa zic asa? .... apoi vopseaua ... sau dai direct vopsea?

quick_5hifter 03-05-06 21:46

asta fac in prezent, in paralel cu altele: chituiesc capota cu chit armat cu fibra, merge foarte greu pentru ca trebuie sa aplici 2 kile de chit si sa slefuiesti 1,5 kile...mult material risipit, zic eu, dar altfel nu se poate, si mai ales mult de frecat, ca nu am curent la indemana si fac totul manual; la final, inainte de vopsire, dau si 1-2 maini de chit normal, de finisaj, dupa care un sprit-chit la vopsitor....dar mai dureaza pana atunci, iar pleoapele nu sunt gata inca, trebuiesc umplute
nu se poate da vopsea direct pe fibra de sticla (nu ca n-ar prinde, dar se vede urat, cu multe gaurele)daca nu iese bine chitul dat de mine, ma las din nou pe mana vopsitorului, care (fie vorba intre noi) imi cere cam mult...

tng 04-05-06 19:10

bun atunci ...
ai plasa in spoiler si grila de la radiator?... ca in poza nu se prea observa

ca idee zic... nu te gandesti sa umflii putzin aripile,cobori putzin garda.. si sa pui niste jante putzin mai iesite in afara? .. gume late .. :???: zic ca schimba mult aspectu`

topser 04-05-06 21:38

exact asta are si in proiect !!! acusica vine vara...

quick_5hifter 04-05-06 23:31

5 Attachment(s)
-tng, daca citeai ultimele 3 pagini, vedeai ca am in cap mai mult decat se vede pe ultima pagina....bara spate e aproape gata, capota mai dureaza 2 zile maxim...jantele sunt deja in garaj, cauciucurile la fel...mai trebuie o mica modificare la grosimea+lungimea prezoanelor+ distantiere si jantele vor fi pe masina, iar cand va fi gata motorul, va zbura o spira de pe fiecare arc, iar amortizoarele vor fi "zguduitoare de rinichi" :twisted:
-plasa in spoiler si grila exista si este neagra, dar asta e unul dintre lucrurile cel mai putin importante din toata treaba asta.
-aripile vor fi decupate un pic, iar peste jante voi confectiona niste "arcade" adecvate (nici prea mari, nici prea mici, probabil rotunde)
-azi am terminat si "pleoapele" alea si am mai chituit un pic capota
-o mica retrospectiva:

quick_5hifter 05-05-06 00:13

-cand am zis "va fi gata motorul" ma refeream la motorul de tico, sa nu se inteleaga ca am facut ceva si pe sub capota...in afara de filtru sport nu-i fac nimic, nu ca n-as vrea, dar deocamdata nu am cum (si nici nu stiu ce)
-tng, in ultimele 2 poze se vede plasa la grila de sus, e cazuta dar este acolo :-)
-jantele sunt pe 15, gumele sunt 195/45/r15 fata si 195/50/r15 spate (urmeaza sa-i iau si pe spate la fel cu fata, dar deocamdata nu gasesc pe stoc)
-am calculat eu ca garda va cobori cu 2-3 cm daca tai o spira din arcuri, dar oricum e suficient...distantierele vor fi (cred) pe fata de 1 cm si pe spate de 2 cm, ca sa pot invarti volanul la maxim fara sa ating pe nicaieri :D

Axel_afp 05-05-06 09:24

Bravo ... am tinut neaparat sa te felicit pentru ce faci din masinuta ta...m-ai facut sa ma apuc si eu de a mea:D poate te caut pentru ceva sfaturi....cand e gata ne vedem prin port. Spor la treaba.

tng 05-05-06 15:20

bun
nu am citit fiecare post, sunt 20 si ceva de pagini totusi :D
multa bafta si rabdare in continuare, abea astept sa vad produsu finit

quick_5hifter 05-05-06 22:04

merci axel_afp pentru felicitari! sfaturi dau oricand, atat timp cat nu ma depaseste intrebarea :) - prin port inca nu pot veni, cel putin nu cu tico...poate pe la jumatatea verii
tng, produsul finit vine incet, dar lent :lol: si cu pasi marunti, dar siguri. eu speram sa fie gata pe 1 mai, ca sa pot defila un pic pe litoral, dar n-a fost sa fie :sad:

tng 06-05-06 11:24

Quote:

eu speram sa fie gata pe 1 mai, ca sa pot defila un pic pe litoral, dar n-a fost sa fie :sad:

lasa, mai bine mai astepti putzin, sa iasa treaba k-lumea .. vara abea incepe .. tot ai timp sa defilezi ;)
culoarea va ramane tot alb ?

Psycho 06-05-06 11:31

e nebun :))) .... o sa faca avion din ea .. el si andrei :)

quick_5hifter 06-05-06 22:14

3 Attachment(s)
pfiu.....credeam ca esti suparat pe mine psycho, pentru incidentul de pe ctza...oricum nu am stiut ca e tovarasha ta :???:
-culoarea sper sa nu ramana alba, eu imi doresc un albastru deschis metalizat sau un bej metal, nu stiu sigur...oricum ceva nemaivazut (cel putin pe tico) depinde de bani, deocamdata chitul si fibra imi usuca buzunarele (nu mai zic ca mai am de investit si in muzica, saptamana care vine astept un subwoofer de 15 inci)
-pozele cu bara pe spate, asa cum am modificat-o azi....ce ziceti, e frumos modelul?

tng 07-05-06 01:05

bara asta chiar vine frumos... o sa vina si mai frumos cand va fi finisata.

de un paint pot sa te ajut eu .. sa-ti faci o idee, modificare virtuala :-)

eu zic ca o culoare deschisa ar merge bine .. sau perlat :rolleyes2

cata_tm 07-05-06 01:35

date-n castron... ce fain iese! congregiuleisons!

quick_5hifter 07-05-06 03:22

:D :D :D
thanks!
ma gandisem sa las bara asa, dintr-o bucata, cu spatiu la centru...si vineri seara mi s-a pus pata, am coborat la masina, am luat bara si am taiat..iar sambata pe zi am batut niste fibra si uite ce-a iesit...toate astea de la o poza vazuta pe-aici...
un paint chiar m-ar ajuta.....mai ales daca poti sa colorezi pozele mele din fatza, ca acolo e mai greu (multe linii) - dau o bere daca o faci un albastru deschis perlat sau un bej metal perlat...sau chiar un rosu :)

tng 07-05-06 11:25

5 Attachment(s)
Am incercat mai multe variante ... calitatea pozei nu prea e buna, dar sper sa-ti faci o idee
Dupa parerea mea, un roz metalizat, perla spre rosu ar da bine.
Ar da si mai bine daca ai scoate manerele de pe usile din spate - shave

B-69-TAU 07-05-06 17:41

meeting dacia part 2! https://forum.4tuning.ro/showthread.php?p=383374#post383374

alex, eu te sfatuiesc sa lasi putin muzica si sa te concentrezi catre motor sa-l faci sa mearga si sa termini masina la exterior, ca asta e mai important! vreau sa vad masina aia pe strada mai repede!
dupa ce pui masina pe sosea te poti ocupa de muzica! ce rost au toate statiile si difuzoarele daca le tii in casa pe televizor? ha??
hai cu fibra aia odata ca de cand tragi de masina sa o termini!
ti-am zis cat de mult imi place masina ta, nu? dar hai cu ea mai repede ca trece vara......

quick_5hifter 08-05-06 01:42

pai problema cu motorul e ca nu prea am cum sa tractez masina pana la service, din cauza barii de pe fata, iar bara nu prea vreau sa o scot, ca am prins-o foarte greu...am incercat sa aduc cativa mecanici acolo unde am masina, dar n-a vrut nici unul, ca n-au scule etc...
-iar la faza cu muzica...macar un subwoofer sa cumpar acum, iar celalalt pe la jumatea/sfarsitul verii, ca - vorba ta - am 3 statii si nu le pot folosi...
-stai linistit ca dupa ce o repar nu mai are nimeni loc de mine pe strada :lol:
-legat de culoare (multumesc mult tng!) ma gandesc serios la un portocaliu, dupa ce am vazut poza aia...roz nu prea as vrea, mai degraba rosu aprins sau metalizat inchis, dar mai vedem...
-deocamdata lucrez concret doar la exterior, ca nu depinde de mine cu subwooferul, iar cu motorul astept o sponsorizare de la mama :D ca altfel, daca repar motorul cu banii mei, nu pot sa-i cer ei bani de subwoofer :rolleyes2 (are alergie la tot ce inseamna muzica in masina si modificari de orice fel)
manerele din spate le voi scoate, poate chiar si cele de pe fata, daca gasesc un mester bun

topser 08-05-06 08:17

intr-adevar portocaliu ii sta cel mai bine ...

topser 08-05-06 08:18

alex, un motor sh la autodaewoo e 3 mil....nu cred ca se merita sa-l repari pe al tau

All times are GMT +2. The time now is 19:19.

- Copyright 2026 4Tuning