![]() |
Re: - THE ZEITGEIST ! intra si o sa vezi altfel lumea..
Quote:
|
Data de 25 decembrie nu atesta data zilei de nastere a lui Iisus,nici nu scrie in biblie ca Iisus ar fi fost nascut pe o data anume!Data aceasta a fost stabilita de crestini deoarece au dorit sa sarbatoreasca in cinstea Lui.Cititi aici explicatii cu privire la data de nastere:http://ro.altermedia.info/opinii/can...stos_8242.html
Si daca mai aveti timp si doriti o explicatie crestina urmariti acest documentar http://video.google.co.uk/videoplay?...arch&plindex=7 Dintre toate zeitatile,Iisus nu a fost considerat ceva nepamantean ci a fost o fiinta umana ca si noi.Oricum ce comparatie s-a facut,e ca si cum l-ai asocia pe Mos Craciun cu Iisus Cristos.Off.. In biblie nu scrie ca Iisus a trait 5 luni si ca dupa 5 LUNI a murit si a reinviat a 3-a zi!(si aici va las iar sa trageti concluzii ca doar aveti si voi minte)El a murit la varsta de 33 de ani si a inviat a 3-a zi si apoi s-a ridicat la ceruri insa nu s-a mai intors pe pamant pentru a muri si a doua oara,de ce zic asta?In documentar ni se zice ca disparitia soarelui nu se produce doar o data ci de 2 ori.Prima data in aprilie si dupa aceea pe 1 decembrie apare o schimbare si anume inca din timpul solstitiului de vara,zilele se scurteaza pana la solstitiul de iarna si atunci se produce fenomenul mortii pentru oamenii din antichitate,adica soarele 'moare' pentru o a doua oara. A da vai 'aici un lucru ciudat se intampla' dupa cum marturiseste oratorul,pana la urma cred ca si el constientizeaza minciunile pe care le spune:soarele 'moare' de data asta insa nu pe 'cruce' dar 'invie' a 3-a zi :lol: si culmea soarele se renaste,insa nu in univers s-ar intampla asta in mod 'logic' ci pe pamant(adica soarele ar fi ca o portocala care pluteste in aer in atmosfera noasta de pamanteni destepti)!Numai asa ar avea logica faptul ca Iisus s-a ridicat la ceruri si nu a ramas pe pamantul.Ce o fi zis ala in sinea lui 'Lasa ca astia merg pacaliti ce mai conteaza ca nu se potriveste cu datele biblice,si asa e prea intortocheata si realistica(pare) povestea'.Daca e sa ne luam dupa datele istorice ale bibliei si sa cercetam mai in amanunt cred ca se rastalmaceste absolut tot,'logica' noastra nu va avea nici o legatura cu datele din biblie.Restul nici nu ma mai chinui sa le explic,deja e clar ca ei vorbesc numai de soare.Da si vorbim de similitudini?Intreaba pe Iustin Martirul,citeste BIBLIA!!In concluzie documentarul a avut ca sursa de inspiratie ori datele biblice ori datele pagane,faza e ca in ambele cazuri s-ar contrazice ideile lor,le-au amestecat ei cumva si le-a iesit o harababura de nici nu mai stii pe ce lume traiesti.Asa ca nu mai are rost sa discutam stupizenia asta de documentar.Cum se face ca nu ati observat amanuntele astea?Va e cam lene sa ganditi...lenea nu e buna si se vede asta.E chiar trist sa crezi o afirmatie si sa nu o judeci cu mintea ta pentru a-i proba autenticitate,mai ales una atat de importanta ca in cazul de fata.Eu cred ca prima parte ar trebui sa se numeasca "Zeitgeist - cea mai mare escrocherie spusa vreodata" :!: |
din gresala ... te-ai uitat la film pana in capat ?
si celate parti sunt la fel de false zum zici u ca e asta cu religia? sau doar pentru ca tie nu iti place cum e facut acest documentar .. la partea cu religia ... e stupid si frauda complet documentarul ... of of ... |
Quote:
De aici se cunoaste deviza ta si anume rautatea ca norma existentiala.Apoi nu mai are rostul sa ma contrazic cu tine ca oricum pe tine nu te convinge o lume intreaga, eu nu vreau sa te schimb,crezi in ce vrei tu dar acesta este un forum si nu are nici o legatura cu violenta pe care o accepti tu in viata reala. Noi doar ne spunem parerile si ne contrazicem daca avem de ce sa ne contrazicem.Imi pare rau ca m-am amagit cu speranta ca voi putea lamuri anumite pareri in mod destins,oricum mai exista si alte forumuri in care pot sa ma simt in largul meu atunci cand imi spun o parere fara a fi atacat de niste 'mici' rautati venite din partea unor persoane care nici macar nu probeaza autenticitatea unei teorii si doar vor sa zica ceva fara a oferi niste argumente plauzibile ... |
Quote:
|
"din gresala ... te-ai uitat la film pana in capat ?"
De ce din gresala sa ma fi uitat pana la capat si nu sa ma fi uitat pana la capat simplu.Este totusi o diferenta,nu crezi?Asta imi dovedeste faptul ca voi nu acceptati si alte pareri contra pentru ca pur si simplu credeti CE VRETI VOI.In cazul acesta pentru ce s-a mai deschis acest topic daca nimeni nu imi citeste parerea si nu ma contrazice nimeni ca nu am dreptate?Nu asa ar trebui sa fie un topic cu discutii deschise,cu pareri si pro si contra si dezbateri corecte? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
AAAAK te rog foloseste si tu optinuea multiquote cand este cazul pt a scapa de posturile repetate.
ps.este butonul imediat urmatorul celui pt "quote". |
Quote:
E exact cum se precizeaza in film : chiar crezi ca exista cineva in nori ( pe care NIMENI nu l-a vazut ) care are 6 miliarde de ochi sa ne priveasca pe fiecare ce facem zilnic ?! Ne-a creeat pe noi organisme super-complexe prin rostirea unor cuvinte ?! :rolleyes2 Nu vreau sa par filozof , dar chiar nu gasesc niciun fir de adevar in toata religia asta. Nu inteleg cum puteti crede in ceva ce n-ati vazut in viata voastra si nici nu aveti vreo dovada ca a fost vazut de cineva vreodata. :o |
oxide pe tema asta dicutam la nesfarsit ..cine e credincios inrait ne va contrazice la nesfarsit fiinca e porunca aia "crede si nu cerceta" (destepti si aia care au facut katerinca asta cu religia) si nu prea au tupeu sa caute adevarul ca poate ajung in iad ... in pamant undeva . Dak de ex scriu cuvantul SATANA 3 din 5 care citesc deja se sperie :) .
|
Quote:
|
Quote:
Ei nah culmea ca asta nu scrie in biblie cu 'crede si nu cerceta' asta apartine lui Celsus.Biblia spune chiar invers "Bate si ti se va deschide, cauta si vei afla" si iar te contrazici!!De ce esti asa de incapatinat si vrei cu tot pretul sa te contrazici cu mine asa aiurea? |
Da-ne si noua cateva exemple de date aberante din film...
|
myself hai sa o luam altfel ,explica-ne in 3-4 randuri concret in ce crezi tu ...
|
Quote:
De ce noi care gandim in alt mod si privim altfel lucrurile suntem facuti 'imaturi' ?! Credeti in Dumnezeu cum cred copii in Superman... |
Sa inteleg ca la tine se aplica faza cu "Crede si nu cerceta" care a fost scrisa de Iulius Celsus un anticrestin ca si tine.M-a luat durerea de cap cat de usor manipulabili sunteti!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Haios , tot noi am fost cei manipulati... Ti-am spus ca nu exista nicio dovada ca exista Dumnezeu asa ca poti sa postezi de 238957230 ori pe topicul acesta , tot nu-mi schimbi parerea. ;) Si asa 50% din "crestini" apeleaza la Dumnezeu doar cand sunt bolnavi , saraci etc. |
Quote:
|
@oxide: zici ca50% apereaza numai la nevoie...nu stiu de procentaj...dar oricum..cum ti'am zis si pe mess..e o diferenta intre credinta si biserica(institutie). cine are credinta adevarata, nu apeleaza "numai" la nevoie..de fapt, nu stiu cum sa zic...nu prea apeleaza. este purul lui reper fata de realitate/etc. cei care au obsesie, si pupa mii de icoane si se roaga de 50 de ori pe zi, cer mai tot timpul ajutor, si cand nu au nevoie...
this is just my 2 cents.. |
Culmea ca sunteti prost informati si mai aveti si siguranta ca religia incurajeaza nestiinta.Na ce pot sa zic BRAVO!
|
Quote:
Totusi nu ai zis concret in ce crezi u (scurt fara aberati de ale tale) |
Quote:
Te lasam pe tine sa crezi ca destinul ti-a fost scris de cineva din ceruri si te manipuleaza ca pe o marioneta.Raman la ideea ca destinul ti-l faci tu si nu cineva care o arde printre nori. :rolleyes2 Refuz sa mai postez pe topicul acesta...motivul ?! La fel cum zicea cineva mai sus : "pe tema asta dicutam la nesfarsit ..cine e credincios inrait ne va contrazice la nesfarsit". Legat de film : e absolut genial , atat prima cat si a doua parte. :D |
In continuare te contrazici fara rost.Nu tocmai tu ziceai ca daca esti religios nu trebuie sa cercetezi(ca asa ai visat tu azi-noapte) si ca cei crestini sunt naivi si cred orice fara sa cerceteze.Deci asta se aplica in cazul ateilor dupa gandirea ta.
|
Trist dar adevarat...traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul
|
Quote:
|
Quote:
|
oxide "legat de film : e absolut genial , atat prima cat si a doua parte"
sunt multe documentare ce merita vazute (decat sa te uiti la stirile de la ora 5 sa vezi cum isi violeaza unu bunica...) pacat ca sunt f putini pe care chiar sa-i intereseze ce se intampla pe lumea asta . |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Esti asa incuiat la minte incat sa crezi ca din filmul asta ne-am schimbat parerea despre religie? :) eu nu mai cred in dumnezeu de pe la 15 ani. Probabil tu mai credeai in mos craciun atunci. |
Quote:
|
Pai am citit biblia ... :) .Zeitgeist e doar un documentar care explica f bine cum s-a creat religia.
Zi-mi tu totusi d c crezi? sau in ce crezi |
Banuiesc ca tu acum imi dai niste dovezi care sa ma lase masca,de aia astept atat de mult raspunsul tau,sigur o sa ma convingi si pe mine ca nu exista Dumnezeu asa cum te-ai convins si tu dupa marile descoperiri ,,,
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:48. |
- Copyright 2026 4Tuning