Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona comerciala Piatra-Neamt - Bazar - Servicii - Talcioc (https://forum.4tuning.ro/348-zona-comerciala-piatra-neamt-bazar-servicii-talcioc.html)
-   -   Cocktail tuning va prezinta (https://forum.4tuning.ro/348-zona-comerciala-piatra-neamt-bazar-servicii-talcioc/54179-cocktail-tuning-prezinta.html)

ThunderRa 01-05-09 22:44

Re: Cocktail tuning va prezinta

... Spuse posesorul de VW... Scuze... am avut si nemtesti si frantuzesti si americane si raman la parerea mea. Au decazut prea mult nemtii cam de cand se chinuiau sa rastoarne Loganul ca sa le explice compatriotilor de ce vand plastic de colac de VC pe post de bord de Passat la pret premium... Vrei sa vorbim despre calitatea masinilor nemtesti? Vezi tu pe ce locuri sunt marcile astea in topurile de fiabilitate si in cele de satisfactie a clientilor in tarile dezvoltate, nu in tarile unde consumatorii cumpara conserve busite, expirate si cu miros de SH doar pentru ca scrie VW (caruta poporului in traducere libera) pe haion...
Daca vrei lux, vezi masini britanice, daca vrei performante pure, cumpara-ti o italiana pursange sau o japoneza, daca vrei confort si preturi acceptabile ia-ti o frantuzoaica, daca vrei sa te tina o viata, cumpara-ti o toyota ... E drept ca daca te multumesti cu mirosul de SH sau cu masini de peste 100.000 km si hamalite de altii atunci nu mai conteaza ce "natie" e caruta pe care o cumperi. Oricum, din punctul meu de vedere, in afara de Porsche, restul nu-si merita banii pentru ca variantele concurentei vor fi intotdeauna la acelasi pret mult mai performante / fiabile / comode / mai pline de optiuni / etc. Daca vrei sa continuam, ne mutam pe un topic dedicat si pentru fiecare exemplu de masina nemteasca iti arat o alta de alta productie, mult mai buna si mai ieftina sau cel mult la acelasi pret. Incercam?

buddy_lexx 01-05-09 23:29

cu discutia asta va garantez eu ca mai umplem 20 de pagini f usor... ideea e ca la urma urmei omu isi cumpara masina dupa gust... dupa banii pe care`i are si dupa necesitati...
n`ash putea spune ca sunt un fan inrait al masinilor nemtesti... desi am avut numai opel si vw... ideea e ca masina..indiferent de marca... cum o intretii asa o ai... ca daca iti bati joc de ea ..pui piese ieftine...benzina proasta(consumabile in general) normal ca nu o sa te tina o viata!
Faza cu masinile nemtesti... o sa muriti de ras..dar cei f bn informati deja cunosc faptul ca motoarele unor masini nemtesti nu`s facute de ei ...is alte motoare italienesti s.a. care sunt modificate f putin.
Sunt de acord cu ThunderRa ..si eu la fel as fi facut...decat un bmw nou chel...mai degraba altcva mai ieftin si full... ;)

ThunderRa 02-05-09 01:50

Nu vreau 20 de pagini degeaba pe aici... dar daca face cineva un topic dedicat... se poate discuta. Sau, mai bine, ne vedem la o cafea...
LE: am un prieten din Iasi, fan VW, care a scris un articol interesant despre cum a inceput VW sa faca rabat de la calitate de la Golf IV incoace. Daca ma lasa, am sa-l postez aici.

johnson 02-05-09 09:32

E sunt f multumit si daca pastrati discutia aici, cred ca pot sa-mi dau parerea mai bine depre cum se fac masinile in ziua de azi. Am avut de exemplu suficient de multe experiente cu vw, incat de la golf 3 incoace sa nu-mi trebuiasca unul. In schimb, cu ce pacalesc ei cumparatorii, nu este caliatatea materialelor, ci modul in care reusesc sa le antifoneze, iti creeaza o impresie falsa de masina mult mai bine facuta. Alt lucru pe care as vrea sa-l inteleg, asta daca nu as lua in calcul felul romanului de a epata si care face asta cel mai bine atunci cand iasi cumpara modelul cel mai mare, de la marca preferata, cu zero optiuni si motorul cel mai mic

ThunderRa 02-05-09 09:40

A facut omul un topic separat si i-am raspuns oarecum acolo... VW nu mai este ce a fost si, din pacate, merge in jos... Cred ca asta este evident pentru toata lumea. Golful III ar trebui sa ramana in istorie ca cel mai bun Golf, cel putin asa imi spun prietenii mei care se pricep la masinile astea. Mie imi place evolutia Opel din ultimii ani dar si revenirea Mercedes care parca nu se mai chinuiau sa fie in top, in ultimii ani.

Jok3r K10 02-05-09 09:40

Quote:

Originally Posted by johnson (Post 2282421)
Alt lucru pe care as vrea sa-l inteleg, asta daca nu as lua in calcul felul romanului de a epata si care face asta cel mai bine atunci cand iasi cumpara modelul cel mai mare, de la marca preferata, cu zero optiuni si motorul cel mai mic

nici eu nu inteleg chestia asta ....si am vazut pe cineva care a facut chestia asta recent...nu dau nume:blahblah:...da decat sa imi iau o masina de top a marcii dar cheala mai bine imi iau una SH da full sau nah ceva mai mic dar cu mai multe optiunu sau full.....in fine multi nu gandesc asa...si nu cred ca treaba asta e numai la romani....numai la romani o vedem noi da sunt foarte sigur ca se intampla si prin alte parti ....

ThunderRa 02-05-09 09:41

De ce second? De ce sa nu-ti cumperi in Sandero nou in locul unul Golf IV second?

ThunderRa 02-05-09 09:45

By the way... cred ca am sa cumpar un Megane 2 Bicorp... am gasit unul interesat si foarte convenabil. Am sa-l aduc la infoliat imediat cum il iau :)

Jok3r K10 02-05-09 09:56

Quote:

Originally Posted by ThunderRa (Post 2282436)
De ce second? De ce sa nu-ti cumperi in Sandero nou in locul unul Golf IV second?

Pai ar fi multe inconveniente fata de Sandero....si unul ar fi ca e dotat cu motoare slabe....totusi suntem pe un forum de tuning toti vrem CP cati mai multi....siguranta mai mare ....in fine ....eu daca mi-as lua un Golf4 as lua GTI'u...cand o sa scoata dacia cu motor 1.8 Turbo(nu neaparat cenul asta de motor...da sa aiba macat 150-200CP) o sa mai stam de vorba:D

ThunderRa 02-05-09 10:03

Adica un 1.6 de 90 de cai este insuficient? :) Ce vrei tu sa faci cu masina? Daca vrei sport, un Megane RS ofera mai mult decat 99,9% dintre muritori ar cere de la o masina...

Jok3r K10 02-05-09 10:11

Sa merg:)....da 90 de cp am pe glof si nu prea ma satisfac....adica nah 90 de cp e o putere numai buna pentru un incepator.....dar cu timpul vreau sa urc mai sus....pasiunea mea fata de tuning nu e de styling ,ci de putere.....nu is genul sa rup amsina prin oras sa vada lumea ce masina am eu...ca sa mor mai repede sau sa omor pe cineva.....daca o sa imi fac o masina o sa o fac pentru liniute...legale ...ilegale nu conteaza....dar pentru ce vreau eu trebuie putere, control si siguranta...

buddy_lexx 02-05-09 11:56

Quote:

Originally Posted by Jok3r K10 (Post 2282496)
Sa merg:)....da 90 de cp am pe glof si nu prea ma satisfac....adica nah 90 de cp e o putere numai buna pentru un incepator.....dar cu timpul vreau sa urc mai sus....pasiunea mea fata de tuning nu e de styling ,ci de putere.....nu is genul sa rup amsina prin oras sa vada lumea ce masina am eu...ca sa mor mai repede sau sa omor pe cineva.....daca o sa imi fac o masina o sa o fac pentru liniute...legale ...ilegale nu conteaza....dar pentru ce vreau eu trebuie putere, control si siguranta...

in viitor ...sa vad ce comb reusesc..si am sa`ti ofer ocazia sa conduci o masina de 90 cai...si ai sa ramai uimit cum alearga ;)

Jok3r K10 02-05-09 12:18

Quote:

Originally Posted by buddy_lexx (Post 2282682)
in viitor ...sa vad ce comb reusesc..si am sa`ti ofer ocazia sa conduci o masina de 90 cai...si ai sa ramai uimit cum alearga ;)

Mai da amea e de 90 de cp....intradevar fuge.....dar eu nus genul de om sa ma culc pe urechea ca gata imi ajunge...incerc sa ajung cat mai sus posibil...evident facand eforturi cat se poate de mari...."Intotdeauna e loc de mai bine"

mariusD 02-05-09 15:13

Quote:

Originally Posted by Jok3r K10 (Post 2282710)
Mai da amea e de 90 de cp....intradevar fuge.....dar eu nus genul de om sa ma culc pe urechea ca gata imi ajunge...incerc sa ajung cat mai sus posibil...evident facand eforturi cat se poate de mari...."Intotdeauna e loc de mai bine"

Jok3r K10 unde draq sa folosesti sutele de cai in romania? iti spun eu ca 90 cat ai acuma e mai mult decat suficient! eu am la audi 180 si smf pe ei... nu am unde sa`i folosesc pe *** asta de tara! a... ca la un semafor plec mai nervos da... dar la ce ajuta? sau liniutele ce zici tu ca vrei sa faci... te ajuta la ceva?

ThunderRa 02-05-09 15:37

Il ajuta la golit buzunarele pentru diversele componente pe care le distruge... Ideea e ca am avut acum 2 ani o excursie in Turcia cu mai multe masini (audi, opel, passat, dacie, bmw) si eu am mers cu un Logan. Am mers prin Romania cu 74km/h medie (nu stiu cata lume e constienta cat de rapid trebuie sa mergi ca sa scoti media asta pe Piatra Neamt - Giurgiu cu tot cu Bucuresti si cu zecile de camere si radare) iar prin Turcia, pe autostrazi, cu 160-170. Pana si un Logan MCV de 85 CP plin ochi a facut fata cu brio la vitezele alea. "Avantajul" celor cu motoare mari si multi cai putere s-a rezumat la plecari mai rapide de la semafoare si consum mai mare.
La Megane aveam stoc 110 si nu cred ca am folosit cei 110 mai mult de 0.1% din timpul cat am mers cu masina...

buddy_lexx 02-05-09 15:54

bine spuneti aman2... nu ai ce face cu atatia cai... asa daca e sa`ti faci o masina de show...de mers cu ea pe circuite..piste de drag..da...dar asa prin oras..inafara de consum mare nu fac nimic special

ThunderRa 02-05-09 16:02

Inca ceva...nu stiu daca are vreo importanta numarul efectiv de CP cat raportul CP/kg. Mai adaugam aici cx-ul, rezistenta structurala a masinii, anvelopelor si directiei si apoi suspensia... si daca le luam toate in calcul ajungem ca un Nissan GT-R sa bata un M6 sau un Ferarri, ajungem ca un Renault Megane F1 sa rada un Golf GTi, ajungem ca orice motocicleta cu ceva pretentii sport sa intreaca la demaraj un Bugatti Veyron... E atat de relativ totul...
Retin un record facut de Alonso cu un Megane Sport de 200 CP pe Nurburgring pe care se chinuiau sa-l bata niste tantalai cu Porsche 911 Turbo Ruf si cu BMW M6 si nu reuseau. Cateodata, cativa neuroni in plus si reflexe pe masura pot sa suplineasca din plin sute de CP. Parerea mea.

AnDrEiCa 02-05-09 18:36

Quote:

Originally Posted by ThunderRa (Post 2283024)
Inca ceva...nu stiu daca are vreo importanta numarul efectiv de CP cat raportul CP/kg. Mai adaugam aici cx-ul, rezistenta structurala a masinii, anvelopelor si directiei si apoi suspensia... si daca le luam toate in calcul ajungem ca un Nissan GT-R sa bata un M6 sau un Ferarri, ajungem ca un Renault Megane F1 sa rada un Golf GTi, ajungem ca orice motocicleta cu ceva pretentii sport sa intreaca la demaraj un Bugatti Veyron... E atat de relativ totul...
Retin un record facut de Alonso cu un Megane Sport de 200 CP pe Nurburgring pe care se chinuiau sa-l bata niste tantalai cu Porsche 911 Turbo Ruf si cu BMW M6 si nu reuseau. Cateodata, cativa neuroni in plus si reflexe pe masura pot sa suplineasca din plin sute de CP. Parerea mea.

aici itit dau dreptate.Eu ,adica parinti mei(ca eu am 16 ani) au un Logan MCV,full de 70 de CP. Pot paria ca eu cu loganu,pot merge la fel de repede ca cineva cu o masina net superioara la capitolul putere decat un Logan MCV,prin oras.....Pt ce iti trebuie 200 de Cp,daca nu poti sa-i folosesti.......?

Scarto 02-05-09 18:45

Vezi demarajul de la 80 la 120 km/h cu 70 CP si cu 200 CP (asta ajuta la depasiri si etc).

ThunderRa 02-05-09 19:00

Ala-i cuplul... Si s-ar putea sa ai surpriza ca un diesel de 100 CP sa faca 80-100 mai rapid ca un benzinar de 200 CP, tocmai din cauza caracteristicilor de cuplu si a curbei de cuplu...

AnDrEiCa 02-05-09 19:19

Quote:

Originally Posted by Scarto (Post 2283259)
Vezi demarajul de la 80 la 120 km/h cu 70 CP si cu 200 CP (asta ajuta la depasiri si etc).

as fi curios sa te vad pe tine cum demarezi in tromba pana la 120 km/h prin oras;) totusi suntem in Piatra Neamt ..

ThunderRa 02-05-09 19:21

Nu-i greu de mers cu 120 km/h prin Piatra insa ideea de baza e ca noi vorbeam despre CP si el imi da exemple care tin de cuplu... QED.

AnDrEiCa 02-05-09 19:24

Quote:

Originally Posted by ThunderRa (Post 2283332)
Nu-i greu de mers cu 120 km/h prin Piatra insa ideea de baza e ca noi vorbeam despre CP si el imi da exemple care tin de cuplu... QED.

Cand ziceam 120 km/h prin Piatra ,ma refeream la zonele din centrul:) Nu pe varianta .....de exemplu zona spitalului judetean...sau pe la Petru Rares .

1.9Diesel 02-05-09 20:24

JOKER K10 da cand ti`ai luat permisul ? ;;)

Jok3r K10 02-05-09 21:14

Fratilor daca ar fi asa ar trebui sa imi iau o masina de 20 de CP......si acuma e intrebarea mai usturatoare....dece vati luat masini cu putere destul de maricica daca tot ziceti ca nu aveti unde sa o folositi?

Quote:

Originally Posted by 1.9Diesel (Post 2283468)
JOKER K10 da cand ti`ai luat permisul ? ;;)

Crezi ca daca aveam plasticul mai stateam eu acuma pe forum?:lol:

mariusD 02-05-09 22:23

ce se mai discuta pe aci de cp, motoare, plecari de pe loc, viteze prin oras :)) o bicicleta care are de vanzare?:D

buddy_lexx 02-05-09 22:25

Quote:

Originally Posted by mariusD (Post 2283651)
ce se mai discuta pe aci de cp, motoare, plecari de pe loc, viteze prin oras :)) o bicicleta care are de vanzare?:D

eu 2 am :))) vrei?:P

Jok3r K10 02-05-09 22:28

da eu vreau cu tot cu roti ajutatoare ...:)....

AnDrEiCa 02-05-09 22:33

Quote:

Originally Posted by mariusD (Post 2283651)

eu am una:) CADRU de aluminiu.jante duble in "V" .cauciucuri late;) suspensie totala.

Jok3r K10 02-05-09 22:36

Gata l-am omorat pe Jonshon cu discutia noastra inutila......Aline fa un pustiu de bine si sterge treaba asta cu bicicletele te rog....sau cel putin postul meu....

johnson 04-05-09 08:10

Stai stai ca si eu vreau bicicleta, la modul f serios, am avut de cand ma stiu, iar acum prin ciudate intamplari am ramas fara si imi lipseste tare senzatia care o ai la un down hill pedalat la maxim, cu sarituri si tot tacamul. So, daca e vreo unul care stie ca nu mai are nevoie si are ceva bunut in posesie , m-ar interesa, doua bucati

Jok3r K10 04-05-09 16:54

Quote:

Originally Posted by johnson (Post 2286523)
Stai stai ca si eu vreau bicicleta, la modul f serios, am avut de cand ma stiu, iar acum prin ciudate intamplari am ramas fara si imi lipseste tare senzatia care o ai la un down hill pedalat la maxim, cu sarituri si tot tacamul. So, daca e vreo unul care stie ca nu mai are nevoie si are ceva bunut in posesie , m-ar interesa, doua bucati

Stiu eu pe cineva dar nu sunt sigur ca o mai are.....sa vorbesc cu omu si o sa iti dau un PM cu numarul lui

AnDrEiCa 04-05-09 17:43

[QUOTE=johnson;2286523]Stai stai ca si eu vreau bicicleta, la modul f serios, am avut de cand ma stiu, iar acum prin ciudate intamplari am ramas fara si imi lipseste tare senzatia care o ai la un down hill pedalat la maxim, cu sarituri si tot tacamul. So, daca e vreo unul care stie ca nu mai are nevoie si are ceva bunut in posesie , m-ar interesa, doua bucati[/QUOTE

Am un vecin care are o bicicleta.....nush cat de buna e .....are cadru din alumiun,jante in V,nush ce mai are,....am sa il intreb ce are defect la ea si iti comunic;)) iar ca o gluma;)) ACCEPTA SCHIMB CU MOTORUL TAU + DIFERENTA DIN PARTEA TA:d:D

johnson 04-05-09 21:17

Gata,am gasit exact ce ma interesa,maine merg sa le iau si dupa ce termin treaba ies la o tura. Ce imi lipseste un pic de miscare, asta iarna ma obinuisem in fiecare weekend sa ma dau cu placa si alt tonus ai

AnDrEiCa 04-05-09 21:29

Quote:

Originally Posted by johnson (Post 2288941)
Gata,am gasit exact ce ma interesa,maine merg sa le iau si dupa ce termin treaba ies la o tura. Ce imi lipseste un pic de miscare, asta iarna ma obinuisem in fiecare weekend sa ma dau cu placa si alt tonus ai

Dai un semn de viata cand iesi la o tura;)) sa ne adunam mai multi la o "liniuta" ca si asa tre sa mai dau jos niste kg;)):D

ThunderRa 04-05-09 21:57

La 16 ani ai de dat jos kilograme? :) Not cool...

buddy_lexx 04-05-09 22:29

Quote:

Originally Posted by ThunderRa (Post 2289049)
La 16 ani ai de dat jos kilograme? :) Not cool...

decat sa`l sufle vantu... e mai bine!:D
si eu maine imi pun tzoacla la punct..ne facem club baietii:D:D

johnson 05-05-09 12:08

Eu reusesc sa-mi asigur doza de adrenalina linistit cu bicicleta, o coborare de la observator si am rezolvat problema. Si as face si o liniuta, ca nu am incercat inca

AnDrEiCa 05-05-09 14:55

Quote:

Originally Posted by buddy_lexx (Post 2289206)
decat sa`l sufle vantu... e mai bine!:D
si eu maine imi pun tzoacla la punct..ne facem club baietii:D:D

Ms pt incurajare;)) .......oricum thunder iti dai seama ca nu prea imi convine ca la varsta asta sa am niste kg in plus ,dar pana acum am reusit ca am facut eu ce-am facut de am mai dat jos vreo 5 ;)) deci cu timpu (si cu mult mers pe bicileta :)) poate mai dau;))....deci ,facem un club de biciclete;)) :>:>?

ThunderRa 05-05-09 16:31

Biker Boys :) Eu am 94 in scadere de la 115 :) Doar ca eu am 32 de ani nu 16... :)

All times are GMT +2. The time now is 17:08.

- Copyright 2026 4Tuning