Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Logan 1.6 Ambition vs. Cielo Executive (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/5334-logan-1-6-ambition-vs-cielo-executive.html)

Yoko 26-02-06 18:37

Comparati un pic performantele motorului de Cielo (este construit de Opel-GM daca nu ma insel), greutatea acestuia si aerodinamica, cu cea a Loganului. Nu spun ca Loganul este o masina slaba, dar nu are nici o sansa. :!:

n0K1a 06-03-06 11:23

Re: Logan 1.6 Ambition vs. Cielo Executive

eu as prefera fara nici o retinere un cielo executive.

tha_nox 08-03-06 21:46

trebuia sa se fi facut un poll sa vedem si noi statisticile..parerea mea e ca cielo-ul e deasupra..nu numai pentru faptu ca nu e dacie (cum a mai zis cineva) dar si la aspect...daca ii mai pui un spoiler sau un prag scotzi ceva din el..

George_P. 08-03-06 21:59

Quote:

Originally Posted by tha_nox
trebuia sa se fi facut un poll sa vedem si noi statisticile..parerea mea e ca cielo-ul e deasupra..nu numai pentru faptu ca nu e dacie (cum a mai zis cineva) dar si la aspect...daca ii mai pui un spoiler sau un prag scotzi ceva din el..

Ce scoti??15 cai:lol:

Nu mai "botezati" masinile astea 2 atata,ca nu-s nici de curse,nici de drifturi.......amandoua au fost concepute pt aceleasi utilizari si anume pt familie,confortabile.....
Nu cred ca are vreunu tupeu,cu familia in masina,sa intre cu 80 la ora in curbele de prin munti p-acolo......sa fim seriosi,ca te rastorni decat daca esti singur si te mananca talpa.
Dreaq nu se rastoarna ele camioanele si tirurile p-acolo,si ne rasturnam noi cu Loganu'.......sa fim mai realisti unpic:-)

NWZeu 08-03-06 22:10

ideea e urmatoarea: cu Loganul ai sanse sa te rastorni, cu Cielo nu ....

George_P. 09-03-06 14:29

Quote:

Originally Posted by NWZeu
ideea e urmatoarea: cu Loganul ai sanse sa te rastorni, cu Cielo nu ....

Stai linistit ca te rastorni si cu Cielo ca popa daca vrei sa-l rastorni neaparat......asa si cu Loganu'.....
Cu siguranta ca daca vrei masina cu aptitudini sportive nu-ti iei nici Logan nici Cielo.

Eugen_TL 09-03-06 14:56

eu am condus dar va dati seama ca nu mult ca nu am carnet! oricum tata vrea sa spuna ceva... nu le are cu forumurile asa ca zic eu ! " am cielo...si am mers destul si cu loganul.. din punctul meu de vedere la aspect cielo are o bila alba... pe partea performantelor logan castiga spatiu( sa nu uitam ca abs la cielo inca nu sa inventat--- si nici airbaguri).... de altfel sa comparam motoarele daewoo cu cele renault( chiar daca e dacia e facut de reno... acestea fiind motoare f bune de cand se stiu ele) pe autostrada soarelui am facut o intrecere cu un prieten cu logan... tin sa spun ca m-a luat, cielo urca bine paan la 130-150 ... apoi iti trebuie mult ca sa mai vezi inca niste km nu foarte multi... loganul in schimb dupa cum am mai spus s-a dus/ sa va mai spun ceva cielo care se fabrica o data nu se compara cu asta de acum... cielo meu e nou si mia crapat tot plasticul( carcasa volan, reglare oglinda in interior, bord,,para schimbator, la usi plasticul.....) m-am dus la service daewoo si cica eu sunt devina din cauza siliconului... cea mai mare prostie pe care am auzit-o... tot ce am avut am dat cu silicon si n-au nici pe draq... in fine ... la logan de plastic interior n-am auzit pe nimeni sa se planga ) iar la spatiu loganul iar un plus ,,, in schimb cielo recupereaza la comnfort ) .... "

TSC-Us 09-03-06 16:26

am condus un logan de 1.6 pana la 150(si o somteam teribil de nesigura,frane,tinuta de drum...etc...nu imi venea sa ma fac kamikaze!),iar prietenul meu(al care era proprietarul) am mers cu el pana la 195 km(scris pe bord) si era sa-l bat pt gestul asta de putoi!dar am mers cu el,"bara bara" si cand l-am intrebat cat ii scria pe bord mi-a spus tot 195 dar la mine scria 183,cam asa!mi s-a parut ca nu ii merge bine kilometrajul!
imi place f mult viteza,dar nu intr-o conserva care ...nu e sigura mai deloc!
viteza de croaziera,dupa parerea este de 120-130 max!
este prea inalta frate!inteleg ca e facut pt craterele de la noi din tara,dar..e prea de tot frate!prea inalta!

cielo este facut dupa opel kadett!
arata de 100 de ori mai bine chiar daca modelul este de 11 ani!mult mai bine!
este o masina de familie,care arata bine si merge bine!
mie mi se pare ca se infige mai bine cielo!
este adevarat ca mot de renault sunt mai bune,fiabile...decat cele koreene indiferent de marca!
bordul arata bine,cadranele sunt puse bine gandit!
plasticile nu sunt de f mare calitate,dar nu se compara cu cele de la logan!
bordul de la logan(plasticul folosit) parca sunt facute din plasitic de papusi!parca a topit papusile ale lu' verisoaramea si au facut bord!
este de cea mai proasta calitate!este execrabil...!sub orice critica!asa bord nu am mai vazut!...

iar la consum sunt cam la fel!poate consuma mai mult cielo,dar nu cu mult!

cu sigurantza as alege cielo in defavoarea loganului!
logan steepe asa cum l-am vazut la antena1,da!arata bine si la interior si la exterior!daca ar fii produsa asa cum am vazut-o ar fii un lucru f bun!
steepe arata f bine!imi place!ar fii prima dacie frumoasa
...!

Cosmin255 09-03-06 20:35

Familia mea este posesoare si de Logan 1.6 si de Cielo Executive (mai precis matusa mea are Cielo iar unchiul Logan) , si vreau sa va spun cu mana pe inima ca nu a avut cu Dacia probleme (inafara de faptul ca a avut un accident micut ... asta nu e vina Daciei) , in timp ce la Cielo i s-a rupt scaunul din dreapta (si pot spune ca are grija de masina) , geamul dreapta spate nu se mai deschide , la o boxa s-a spart ceva ca nu se mai aude cum trebuie...a creat multe neplaceri masina , in schimb la consum a stat mereu mai bine decat Loganul , care mananca exagerat

NWZeu 09-03-06 21:12

deci am o remarca legata de TUNING BOY - daca nu cunosti foarte bine masina Cielo nu vorbi despre ea , eu am Cielo si am ABS, Airbag era optional si costa 400 euro si nu am vrut sa ii iau, in rest il am full.
Singura problema care am avut-o cu ea este o mica clema de plastic de pe usa stanga fata de la inchiderea centralizata, atat, si o am de 68000km.
La masinile facute in Romania - Daewoo, Dacia etc se aplica o vorba - "cum o prinzi" , am vazut si o gramada de Cielo noi (0 KM) cu defecte la asmblare, plasticuri fisurate, etc dar si Cielo cu 7000000km korean care e impecabil.

Eugen_TL 09-03-06 21:19

ori u esti nebun ori eu :) ( n-o lua ca o jignire ca glumesc)

deci e modelul nou executiv- cel mai scump plm... nu are abs nici airbag nici macat panarama aia de volan nu se regleaza... ce draq mai eu cred ca tata stie ce masina are nu? u poate la comanda ai facut draq s-o ia ! chiar nu stiu pe bune... deci repet eu n-am asa ceva pe cielo si e ala cel mai scump 70.000km are ... masina abia a facut anu

NWZeu 09-03-06 21:22

al meu este fabricat in august 2000 motor DOHC si am acele optionale, daca vrei sa vezi iti pot arata ca sa te convingi ABS si Airbag sofer ERAU OPTIONALE ;)

Cosmin255 09-03-06 21:33

Asta e relativa NWZeu , cunosc multe perosane care s-au plans de megane , defecte de asamblare...

Cosmin255 09-03-06 21:36

Pai poate a lu tactu` e fara obtionale:)

Eugen_TL 09-03-06 21:39

lasa ZEU.... daca u spui si esti sigur de asta asa o fii.... eu am scris ce a zis tata.... si tata tot pe a lui o tine ca e cel mai scump... in fine are draci foarte multi pe astia... tot ce e plastic in masina a crapat ... in fine fiind in garantie ia-u schimbat... numai carcasa de volan nu ca dupa ce a zis ca a dat-o cu silicon.. au intors-o ca a lovit-o cu genunchiul ... berbeci :) :)

NWZeu 09-03-06 21:50

Quote:

Originally Posted by obrazNICK
Pai poate a lu tactu` e fara obtionale:)

te refereai la mine ?

tuning boy - eu am vorbit de a mea , daca ai cartea masinii la dispozitie uite-te la 8-3 este la mine 8-2 probabil la tine se numeste MOTOR DOHC (doi arbori cu came in cap) si ai sa vezi schemele atat ptr abs de montare cat si fara pe 8-2 este motor SOHC, legat de airbag uite-te la 1-16 capitolul se numeste PERNA CU AER DE PROTECTIE. probabil ca ai aceeasi carte (manual de utilizare) livrat odata cu masina. nu exclud ca al modele noi cum este a ta ca acestea sa nu mai fie disponibile, cabd am luat-o eu , acestea erau disponibile, si este adevarat ca am luat-o pe comanda dar asta nu intervine in optionale. O alta "problema care am avut-o cu este cureaua de la rola intinzatoare si un rulment de la mecanism - pret de reparatie 1 mil) in rest doar consumabile.

NWZeu 09-03-06 21:52

Quote:

Asta e relativa NWZeu , cunosc multe perosane care s-au plans de megane , defecte de asamblare...

dupa 2 luni de achizitionare am avut probleme cu instalatia de aer conditionat. masina a costat 16200 euro in leasing :( in rest nu am avut probleme cu ea (Meganne 1.6 16V -116CP)

Eugen_TL 09-03-06 22:05

chiar am sa-l pun pe tata sa beleascsa ochii in carte! :) obraznick se referea la mine ... la taicamiu ca ne stim, prieteni si colegi suntem! :)

tata la inceput avea probleme cu cutia... a2a nu intra si pace.... trecea in a3a direct ! :) :) masina ma nu gluma :) :)

sandrin 09-03-06 22:08

vad ca comentati dotari la cielo...lasatio balta si fiti on topic ;)
dupa mine cred ca cielo bate net "dulapul" :D pardon.. loganul .

Eugen_TL 09-03-06 22:20

on: ca sa spui asta sandrin trebuie sa stii ce spui... dovezi... adica:D !

pt mine loganul e mai masina decat cielo din toate punctele mai putin comfort si interior.... dar in rest motor(nici nu se pune problema... vb de renault nu are rost sa comparam... loganu ii dai mai tare blana decat cielo .... cielo mai castiga la design un pik ...dar loganul un pik ajutat cu fibra devine chiar f simpatic) :):peace:

NWZeu 09-03-06 22:23

am mai auzit de incidente de tipul asta si nu numai la Daewoo - vezi discul de ambreaj si pinionul, si repet la masinile facute in Romania se aplica regula cum o prinzi, daca mi-as lua Logan , l-as lua de la Dacia vanzari speciale din Colentina.

NWZeu 09-03-06 22:26

daca compari motorul euro3 de la Cielo si cel de 1.6 de la Logan cam ai dreptate, daca vorbesti de DOHC te inseli, dinamica la condus este data de suspensii si de ecartament si ampatament, Cielo sta mai bine la capitolul asta, locul unde castiga NET logan este la finantare, si la spatiu interior. (pana si la garantie cielo are 3 - logan 2)

Eugen_TL 09-03-06 22:37

deci tata are executivul asta ultimu 90cp motor cum zici u cred... nu vreau sa gresesc asa ca mai bine tac... oricum a luat-o in gura de la logan de 1.6 pe autostrada... au avut loc diferite depasiri ... nu a fost o cursa cum fac baietii ca tata e om la 45 de ani totusi :) in fine tata cu cielo mergea cu 140-150 cand loganul la depasit.. si nu l-a depasit greu,,, a trecut cam cu 165-170 mi0a spus taicamiu... el a ramas uimit de logan la acest capitol..insa ca design si comfort ar alege oricand cielo

NWZeu 09-03-06 22:47

executivul asta "ultimu' " are 80 de cai la 5600 ture si e SOHC, euro 3.
legat de acea cursa este "relativ" citeste din posturile altora cu Cielo si ai sa vezi viteze te top destul de mari (la acest capitol -viteza - e cam remiza - doar DOHCul avand ceva mai mult - este parerea mea)

Urban_Racing 10-03-06 00:47

Daca tot a venit vb de viteza de varf yo personal am mers cu cielo prima generatzie cu 170 shi cu logan tot cu 170. Asta e limita lor mai mult nu cred ca ar mai fi putut sa zic ca cielo parca a ajuns mai repede la top speed nu sunt absolut sigur pt ca la momentul respectiv nu am vrut sa fac o comparatzie iar kestiile astea sau desfashurat la un interval mare de timp sa zic cielo acum vreo 2 ani iar cu loganul anul trecut asha ca nu pot sa zic exact!

shadow 10-03-06 12:41

Quote:

Originally Posted by TuningBoy
deci tata are executivul asta ultimu 90cp motor cum zici u cred... nu vreau sa gresesc asa ca mai bine tac... oricum a luat-o in gura de la logan de 1.6 pe autostrada... au avut loc diferite depasiri ... nu a fost o cursa cum fac baietii ca tata e om la 45 de ani totusi :) in fine tata cu cielo mergea cu 140-150 cand loganul la depasit.. si nu l-a depasit greu,,, a trecut cam cu 165-170 mi0a spus taicamiu... el a ramas uimit de logan la acest capitol..insa ca design si comfort ar alege oricand cielo

Fara nici o suparare dar depinde f mult de sofer si cat de bine stie "sa dea" in masina respectiva!!!
Iti garantez eu ca un Logan 1.6 nu face un cielo DOHC!!!
Pe mine singurul Logan care m-a facut a fost un Logan 1.6 + evacuare +chip + filtru, si asta m-a facut la jum de bot si dupa parerea mea daca conduceam putin mai bine il faceam!!!

50% conteaza soferul!!!

Cosmin255 10-03-06 12:53

Quote:

Originally Posted by sandrin
vad ca comentati dotari la cielo...lasatio balta si fiti on topic ;)
dupa mine cred ca cielo bate net "dulapul" :D pardon.. loganul .

Tu n-ai voie sa ai parere:)

NWZeu 10-03-06 14:19

Quote:

Tu n-ai voie sa ai parere:)

e o tara libera , daca omu are ceva de zis ..... sa zica (atat timp cat e ontopic ... ;))

Eugen_TL 10-03-06 14:50

shadow nu cred ca tre sa fii mare sofer ca sa tii volanul drept si s-o calci pe autostrada.... oricum iti spun ca tata e sofer profesionist (numai pt moto nu are carnet.... merge de la 8 dimineata pana la 4-5 cu masina ... curse tulcea,constanta si bucuresti le face foarte des ) stii u ce inseamna profesionist ... in fine ala cu loganu i-a dat tata a ramas in urma... acum ramane sa ma uit cand vine azi de la ct in carte sa ma conving cu abs-ul,airbagul si motorul..... dar de indata ce tata a zis ca e cel mai scump eu cred ca stie ce vorbeste .....

eu nu ma contrazic cu voi pt ca n-am carnet,nu-mi permit... eu scriu doar ce zice taicamiu

shadow 10-03-06 20:17

Ce inseamna sofer...hai sa-ti explic!!!
Cielo garantat creste f repede pana la 180 considerand ca poti sa-l tii intra IV pana la aproape 170...si pana intra IV depinde f mult cum schimbi...si multe multe altele!!!
Si in legatura cu ABS...daca o sa te uiti atent pe bord o sa observi ca orice Cielo are un led sau un bec, in fine asemanator cu cel de BRAKE(frana de mana), pe care scrie ABS asa ca...think 4 a minute...nu o fii pus degeaba!!!

NWZeu 10-03-06 21:38

hmmm era disponibil si volan reglabil, cotiera pentru bancheta din spate cat despre becul de ABS este chiar primul din stanga :D, si sa nu uitam Cielo are si cutie automata, Dacia ..... lipsa

Cosmin255 11-03-06 22:01

Quote:

e o tara libera , daca omu are ceva de zis ..... sa zica (atat timp cat e ontopic ... ;))

Glumesc shefu:) , raman la parerea mea Logan > Cielo

Urban_Racing 12-03-06 21:13

Quote:

si sa nu uitam Cielo are si cutie automata, Dacia ..... lipsa

Numai modelele coreene din cate shtiu yo! Sunt shi pe executive !?

NWZeu 12-03-06 23:51

koreenele au sigur si din cate stiu s-au fabricat si unele in Romania automate - daca erau Executive nu stiu.

Ciky 13-03-06 00:54

Logan Wins,cielo Looser!!!!!!:)

George_P. 13-03-06 13:29

Quote:

Originally Posted by Ciky
Logan Wins,cielo Looser!!!!!!:)

Nu mai fii asa sigur......si vezi ca se scrie "loser";)

NWZeu 13-03-06 16:36

Ciky ..... exceptand greselile de scriere din postul tau, poate ne dai si niste argumente ...

George_P. 13-03-06 17:13

Ar fi f bine venite......asa o informatie in vant pot sa arunc si yo

Cosmin255 16-03-06 19:33

Trebuia facut si un poll pe tema asta , sunteti de acord?

cipri4n 23-03-06 14:20

Quote:

Originally Posted by cristi_ubs
CIELO EXECUTIVE .un singur motiv:nu este dacie. si asta o spun ca proprietar de dacie.nu am nimic cu loganul dar pur si simplu nu o consider masina.VA ROG SA NU-MI SARITI IN CAP,ACUM.

pariez pe logan...nici nu se compara cielo cu logan...si crede-ma ca stiu ce vorbesc....daciile alea pre solentza is varza....si din cate vad tu ai una din asta deci nu cred ca te-ai documentat inainte sa vb....

All times are GMT +2. The time now is 04:27.

- Copyright 2026 4Tuning