Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Freehand - Desene de mana (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana.html)
-   -   Desenele mele: blue macca (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana/51360-desenele-mele-blue-macca.html)

blue macca 23-08-09 08:34

Re: Desenele mele: blue macca

1 Attachment(s)
da, intru a 12'a in liceul de arte plastice 'Nicolae Tonitza'
...

blue macca 30-08-09 16:11

7 Attachment(s)
corectand mai sus, intru IN a 12a... etc

radu.3 30-08-09 16:34

Foarte faine...a 4-a poza imi place cel mai mult :D.

P.S: Love is in the air, ha? :oops:;)

blue macca 15-09-09 20:05

6 Attachment(s)
in continuare, niste schite :-" sa nu zic ca n.am facut nimc

Evoluzione 15-09-09 20:32

Ultima foaie e tare de tot :D

InSidE 18-09-09 19:19

se vede ca ai talent omule!!!

blue macca 22-09-09 22:41

6 Attachment(s)
new stuff...

DarkJEDI 22-09-09 23:47

nam mai comentat la desene pana acum, pt ca sunt destul de critic si nu vreau sa ziceti ca sunt rau, dar voi incepe cu tine ca team nimerit cu mai multe la un loc: pana acum vad unele desene care au alt stil fata de celalalt. iti zic asa:
sugestie:8
calitatea liniei:5
proportie:3
valoratie:8.5
materialitate:7
media:6.3

Frate nu stiu ce se intampla la tine, dar va ca le construiesti si tot iti iese proportia aiurea. asta la toate desenele. daca porti ochelari iti recomand cu mare caldura sa iti mai verifici o data ochii si sa iti iei alte lentile. unele desene leam trecut cu vederea pt ca sunt horror, respectiv bmwu asta ultimu si ala cu casa si castelu si mai erau cateva (camera foto, masa).

si acum sa iti zic ce mi sa parut ok sau mia placut: copilu ala mic, capu ala chel (ultimu) F450 ala (desi proportia e f aiurea), butoiu ala neterminat :D si schita aia cu ocru pe ea( cu masina aia) si cam atat. in urma nu mam uitat.

PS: daca scapi de pana aia gasca ar fi forte bine.

Evoluzione 23-09-09 09:55

Deci Jedi, cred ca nu ai intales ceva. Nu toti avem acelasi stil de a desena. Andrei are un stil si mai aparte. Asta nu inseamna, deloc, ca desenele lui sunt aiurea!
Si faza cu ochelarii a fost chiar deplasata.
Un argument tehnic (printre altele), perspectiva asa cum o invatam este gresita! Reprezentarea buna pe desen este cea care tio dicteaza sufletul.
De-ce este gresita perspectiva cum o stiim:
1. Avem doi ochi, nu doar unul.
2. Retina este concava, nu blata.
3. Ochiul este mobil.

Blu, mie imi plac tare, stii tu...
Si in mod deosebit E36-ele si copilasa aia :love:

InSidE 23-09-09 10:03

Evoluzione are dreptate blue are un stil a lui de a desena si nu trebuie sa-i critici pe toti

DarkJEDI 23-09-09 13:16

la faza cu ochelarii vbeam f serios. nu era o gluma sau un misto. si perspectiva cum o invatam reprezinta exact ceea ce vedem si nu e gresita.

Evoluzione 23-09-09 13:56

Faza cu ochelarii era deplasata chiar prin faptul ca nu era spusa la misto. Doar asa, de rautate.

Daca stiai ceva despre arte, ai stii ca:

Perspectiva conica (sau albertiana, care se invata cel mai des) a fost inventata de Brunelleschi in 1414. El a facut un experiment care sa dea proba faptului ca perspectiva sa este cea corecta.
Insa in experimentul lui (te las sa citesti toata povestea) a omis mici detalii.
Precum ca omul are doi ochi, nu doar unul, ca retina este concava (cea ce face ca pe lateral vedem obiectele putin deformate) si ca ochiul este mobil.
Perspectiva conica nu reprezinta realitatea pentru ca numai aparatul foto vede astfel lumea. Si, stii (sper) ca o poza nu va arata veci ca cea ce vezi tu!
Este adevarat ca perspectiva conica este cea ce se apropie cel mai mult de realitate, insa pentru ca nu este nici ea perfecta se admit alte moduri de a reprezenta si stiliza lucruriile. Sau poate vrei sa spui ca desenul asta este horor prin nerespectarea punct cu punct a regulelor de perspectiva conica? (mie nu-mi place, dar din alte motive)

[ Ar trebui sa stearga un moderator ultimele posturi, incluziv ale mele. ]

blue macca 23-09-09 15:49

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2661704)
iti zic asa:
sugestie:8
calitatea liniei:5
proportie:3
valoratie:8.5
materialitate:7
media:6.3

Frate nu stiu ce se intampla la tine, dar va ca le construiesti si tot iti iese proportia aiurea. asta la toate desenele. daca porti ochelari iti recomand cu mare caldura sa iti mai verifici o data ochii si sa iti iei alte lentile. unele desene leam trecut cu vederea pt ca sunt horror, respectiv bmwu asta ultimu si ala cu casa si castelu si mai erau cateva (camera foto, masa).

si acum sa iti zic ce mi sa parut ok sau mia placut: copilu ala mic, capu ala chel (ultimu) F450 ala (desi proportia e f aiurea), butoiu ala neterminat :D si schita aia cu ocru pe ea( cu masina aia) si cam atat. in urma nu mam uitat.

PS: daca scapi de pana aia gasca ar fi forte bine.

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 2662191)
Blu, mie imi plac tare, stii tu...
Si in mod deosebit E36-ele si copilasa aia :love:

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2662766)
la faza cu ochelarii vbeam f serios. nu era o gluma sau un misto. si perspectiva cum o invatam reprezinta exact ceea ce vedem si nu e gresita.

Quote:

Originally Posted by Evoluzione (Post 2662877)
Faza cu ochelarii era deplasata chiar prin faptul ca nu era spusa la misto. Doar asa, de rautate.

Daca stiai ceva despre arte, ai stii ca:

Perspectiva conica (sau albertiana, care se invata cel mai des) a fost inventata de Brunelleschi in 1414. El a facut un experiment care sa dea proba faptului ca perspectiva sa este cea corecta.
Insa in experimentul lui (te las sa citesti toata povestea) a omis mici detalii.
Precum ca omul are doi ochi, nu doar unul, ca retina este concava (cea ce face ca pe lateral vedem obiectele putin deformate) si ca ochiul este mobil.
Perspectiva conica nu reprezinta realitatea pentru ca numai aparatul foto vede astfel lumea. Si, stii (sper) ca o poza nu va arata veci ca cea ce vezi tu!
Este adevarat ca perspectiva conica este cea ce se apropie cel mai mult de realitate, insa pentru ca nu este nici ea perfecta se admit alte moduri de a reprezenta si stiliza lucruriile. Sau poate vrei sa spui ca desenul asta este horor prin nerespectarea punct cu punct a regulelor de perspectiva conica? (mie nu-mi place, dar din alte motive)

[ Ar trebui sa stearga un moderator ultimele posturi, incluziv ale mele. ]

cred ca e cazul sa raspund si eu... [deci,pe rand...]
DarkJedi,
-apreciez ca ma critici, dar sincer orgoliul ma face sa ma gandesc ca merit mai mult de 6.3, ca o nota...
[tine cont ca am 18 ani, ca sunt la liceu de arte plastice si ca am luat locul 1 la olimpiada de design industrial pe tara, clasa a 11a]
[m.ai luat dur de tot, din prima, o sa.ti raspund deci]
cum poti spune ca imi ies aiurea proportiile la toate desenele daca tu te.ai uitat doar la o pagina din 22 ? :rolleyes2(te-am prins!)
-nu port ochelari
-e prima oara cand aud adjectivul [/epitetul] 'horor' pentru un desen [mai ales din domeniul meu] prefer sa nu.mi bat capul intrebandu-ma cum sunt 'horor'
(bmw.ul e printre ultimele desene facute, castelul, cred ca te refereai la Biserica... camera foto este exagerata intentionat, nu.mi pasa daca nu ma crezi)
-nu inteleg cum sa.ti placa butoiul, un crochiu facuta de umplutura
-schita cu ocru pe ea (cu masina) nu stiu despre care vorbesti, ocru am folosit doar la portretul asta
-care 'pana aia [de] gasca' ?

Evo, merci ca imi iei apararea, dar nu.ti bate capul, intai sa lamurim frumos lucrurile, deh, cine stie ce istorie o avea domnul jedi, cine suntem noi sa ne luam de el :P poate chiar n.a stiut omul ca nu port ochelari
ma bucur ca.ti plac lucrari de.ale mele :hug:

iar in continuare :P ma depaseste, deci ma abtin :)

blue macca 24-09-09 15:55

6 Attachment(s)
te rog inca o data, darkjedi, lumineaza-ma: cum adica 'PS: daca scapi de pana aia gasca ar fi forte bine.' ?
in fine, in continuare...

DarkJEDI 24-09-09 18:03

imi place fata aia de eschimos sau ce e. da nu mai accentua asa ridurile alea. nu arata natural. dale mai subtil. celelalte doua nu imi plac.

ar trebui sa stii ce e pana de gasca pt ca esti la arte. se refera la linie expresia asta. e vorba ca dai de multe ori pe ea ca sa iti iasa linia si nu are un aspect uniform, are moatze , varfuri in multe directii si arata fortat. incearca sa dai conturul continuu si cu un creion mai moale daca vrei sa iasa mai gros. incearca si o sa vezi ca iese mai bine.

Alin91bz 25-09-09 17:19

sunt super desenele...vad ca le ai cu portretele ....felicitari :!:;)

blue macca 28-09-09 16:44

3 Attachment(s)
.....

Evoluzione 28-09-09 17:26

:lol: Sper sa iei bursa :-P

mnc.risty 28-09-09 19:56

Foarte frumoase desenele blu':D.

ps : mersi inca odata!

Alin91bz 28-09-09 20:32

frumos 5-aru :!: imi place cum hasurezi ,faci umbrele super :D

andy_wpo 28-09-09 22:58

frumos,frumos 5

blue macca 29-09-09 20:06

3 Attachment(s)
multumesc, continuam...

andy_wpo 29-09-09 22:19

ceva concept propriu?

blue macca 01-10-09 18:49

2 Attachment(s)
concepte proprii sunt in urma...
continuam

grrenmen 02-10-09 08:48

Re: a... kteva desene...

super nu te lasa

grrenmen 02-10-09 08:49

Re: a... kteva desene...

esti bun

no limits design 02-10-09 12:22

Quote:

Originally Posted by blue macca (Post 2684393)
concepte proprii sunt in urma...
continuam

frumos....felicitari:D

DarkJEDI 02-10-09 17:01

macca , unde sa tinut olimpiada de design??

blue macca 02-10-09 18:33

multam' fain...
[anul trecut S-A tinut olimpiada la targu jiu *nu a fost DE DESIGN, ci s-a numit
'olimpiadele nationale de arte vizuale, arhitectura si istoria artei']
...ia zi, ma verifici daca ma scot?
daca te uitai un pic mai in urma, vedeai linkul concret.

:) numai bine!

DarkJEDI 02-10-09 23:12

am inteles ca S-A tinut, scriu repede. am intrebat pt ca eu stiam ca a fost castigator unu din tg jiu si nu intelegeam ce nu se leaga. oricum daca aa cu scaunu si cornu a fost al tau vreau sa iti zic, ca e superb.

blue macca 06-10-09 16:14

ok, in incercarea de a incheia off-topic-ul, trebuie sa.mi dau si eu cuvantul, la cerinta lui Evo macar :)

DarkJedi, nu stiu din ce surse stii de castigatori, nu mai adancesc problema pentru ca [in ochii mei] stiu ce.a fost
ai dreptate, nu am cum sa demonstrez ca lucrarile sunt ale mele... ca doar nu ne lasa sa ne semnam decat in coltul acoperit [iar o astfel de semnatura s.ar putea pune la vrajeala si in photoshop]
nu imi pasa cine ma crede si cine nu, eu doar mi.am prezentat lucrarile
ad1, optez pentru ambele :)
apropo, cu cartea de anatomie- de acolo am facut desenele
multumesc pentru apreciere!
si nu pot scapa fara sa dau explicatii si despre 'cele 2 lucrari'...
-la prima proba [desen] am avut natura in fata, am copiat realitatea [in masura putintei]
-la a 2a proba [compozitie] am avut o tema... iar la partea asta nu.s asa de bun precum la natura. plus ca a mai trebuit si ceva cromatica... am incercat sa ma scot cu laviuri.
evident ca mi.a ramas mai putin timp pentru atentie la detalii [si nici macar chef nu aveam :( mie NU imi place culoarea]
plus ca foarte mult timp mi.au luat schitele de inceput.
referitor la comentarii, mi se pare ca esti cam aspru... adica, nu inteleg de ce zici ca " nu intelege exact cum se pune lumina, nu stie exact unde vin umbrele"... prin exlicatiile tale de pe poza... si lista poate continua
ai dreptate, forumul se numeste 'forum.4tuning' cu legatura directa catre masini, dar din moment ce S.au creat atatea diviziuni [gen 'statusuri YMess'] nu inteleg unde as deranja, mai ales luand in calcul ce zice NoLimitsDesign
nu e treaba mea cat ai lipsit sau cat nu, ci ca m.ai acuzat, da ai avut argumente [suficiente dar nu necesare] daca te uiti oleaca in urma vezi FOARTE putine lucrari in laviu, si multe in creion simplu; asta imi place mie.
evo, ambele desene au fost facute in acelasi 'scop', la un mic interval [2zile]
dar cand ceva nu te atrage, nu pui la fel de mult suflet.
nimeni nu vrea sa facem scandal, mnc.risty :d
skyzzo, >vezi ce zice radu in postul urmator :) is doar desene.
repet, nu pot dovedi ca lucrarile sunt ale mele, dar nici nu am de gand sa incerc :)
sper sa fi raspuns tuturor, daca vrea cineva sa continuam lamuririle va astept cu un PM!
ma deranjeaza atatea posturi fara niciun desen nou

ad1 06-10-09 16:15

Este adevarat ca s'au creat multe subcategorii, dar gandeste'te suntem la categoria

4TuningRO > Car Styling > Tuning Design - Virtual Tuning > Freehand - Desene de mana

pana sa se ajunga la desene de mana, se trece prin car styling, tuning design, eu zic ca s'ar rezuma doar la masini. (e doar parerea mea)

nu aveam nimic cu tine, s'a nimerit sa comunic lucru asta pe topicul tau. ( si nu inteleg ce legatura are lipsitu de pe forum, cu niste lucruri obiective. acum trebuie sa mai iau de toti cei care nu erau pe forum, cand eram eu?!)

Oricum imi cer scuze pt tot. gresela mea. Spor la desenat, tuturor! N'am vrut sa jenez pe nimeni cu ''intrarea mea dura''.

blue macca 07-10-09 17:40

3 Attachment(s)
scuze si din partea mea, ne.am luat cu totii dur...
si nici macar n.am avut despre ce sa vorbim, asa ca dau noi subiecte:
(ultimul este o lucrare neintentionat realizata, in urma unor vopsiri succesive, mi.a placut mult cum se vede)

Alin91bz 11-10-09 14:25

frumos interiorul de bmw :twisted: interesant ultimu desen:shock:

blue macca 15-10-09 17:23

6 Attachment(s)
bmw e39 -tentativa de 'intrare in mana'... pe a3,
apoi lucrare pe a4
e46 de la 4tuning festival
peugeot 406 coupe
si o tema la scoala 50x70
... cam atat :)

Evoluzione 15-10-09 18:42

Frumoase, mai ales E46 :love:

Peju' nu l-am recunoscut, :lol: e si mai frumos.

DarkJEDI 15-10-09 20:48

in sfarsit ai facut un desen cu o masina care sa imi placa. bmwu ala din mijloc de sus e facut f bine. exact proportia corecta. restu nu te te supara da nu imi plac. la axonometria aia imi place materialitatea, dar nu inteleg o chestie. ce il face sa fie pt doi?

blue macca 18-10-09 14:34

3 Attachment(s)
aha.. merci fain; nu vreau sa fiu rautacios, dar prima ta fraza a sunat super naspa, oricum, eu nu fac desenele cu scopul de a placea unora anume...
despre ceainic, dimensiunea, simetria il pot face un ceainic pt doi.

in fine, continuam cu ...
bmw 548 e39 [ghiciti voi pentru cine]

blue macca 21-10-09 17:47

3 Attachment(s)
bmw &
alfa 8c

Evoluzione 21-10-09 18:14

BMW-ul e superb! Ador :love:
Nu am ce sa comentez... poate era mai bine fara faruri de ceata, sa zicem :lol:

Alfa-ul e foarte frumos ca desen si realizare, arata foarte bine masina. Dar bara aia nu-mi place si... e pacat de spatele ala prea masiv :oops:

All times are GMT +2. The time now is 12:38.

- Copyright 2026 4Tuning