![]() |
Re: Focus ST vs. Astra OPC
Quote:
Dar la plecare de pe loc nu sta mai bine R26 ,avand greutate mai mare pe puntea fata? |
Eu m-am referit strict la distributia maselor, nu in cazul unui scenariu.
Nu stiu cat de mult influenteaza aceasta diferenta (per total intre masinile de mai sus), ea nefiind atat de mare. STul conform celor care testeaza pentru diferite reviste, showuri TV etc, se pare a avea cea mai buna manevrabilitate din aceasta gama. |
ST este cea mai usoara ,cu toate ca are 2,5l.
Sunt curios cat catareste motorul de 2,5l de pe ST. |
ssst, de unde ai datele?
un GTI normal, cu 2 usi, scaune scoica (adica usoare), si DSG are cantarit 1450kg... oricum stiam ca megane sta mai bine ca ST la manevrabilitate... |
Quote:
iar plecarea de pe loc este de departe cea mai buna ptr ca are lsd poate ai sa simti pe pielea ta daca ne intalnim la legale :) |
Quote:
http://www.fastestlaps.com/car46767cd391964.html |
deci acolo zice de GTI normal ca are 1303 kg...ceea ce mi se pare enorm de putin, pt ca repet un GTi in 2 usi cu scaune scoica si DSG (hai poate ala sa catareasca mai mult, dar scaunele scoica sunt usoare) a fost cantarit la 1450 kg. si 150 kg..inseamna destul de mult.
|
Da,este oarecum relativ.Cine stie cum a fost cantarit..rezervor benzina plin,5 litri de lichid intra numai in vasul pt stergatoare....vreun instinctor p-acolo,etc. Poate n-a avut nici jantele stock.
Quote:
|
Quote:
|
ssst, cu jantele stock pe 18", masina era 99% stock, decat ceva elecotrnica schimbata...si a scos pe cantar electronic 1450 kg...
si lichidele si jumate de rezervor sunt incluse in greutatea de pe site...normal. (ps: soferul are ~50 de kg :)) deci nici aia nu e scuza..) unlord...sunt curios daca RSul avea 4x4 cat cantarea... |
Daca RSul avea 4x4,se termina povestea. Era No.1 de departe.
|
Si ar fi fost mai greu cu vreo 150 de kg...Poate chiar nu e nevoie de 4x4!
|
Desi nu prea am incredere in motorul de pe opel merg pe opc... imi place mai mult cum arata si cum trage , la ford este un motor 5 in linie mai greu , capacitate cilindrica mai mare si cunosc eu o masina din 96 cu motor 5 in linie turbo care e mai performanta decat focus st :)) , deci da opel
|
Ai mers de curiozitate macar cu vreuna dintre masini si daca da, mai mult de 1 km exceptand o linie dreapta?
|
Quote:
|
Quote:
OT: 90% care au postat aici nu au condus macar una din cele 2 masini. |
Eu am condus Opc-ul si mi s-a parut o masina buna. Se infinge bine si se comporta bine in curbe.
|
denver are o tradiţie în familie cu italienele şi lucrează de mic într-un service de italiene, al unei rude de-a lui, nu am nicio legătură cu el dar de aia îl las să-şi dea cu părerea de la 16 ani pe 4tuning :)
|
intradevar opc-ul e mai puternic, dar st-ul e mai manevrabil, si are un aspect exterior mai placut, parerea mea.8)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
eu va zic sincer....nu am condus asa ceva si nici nu cred c'o sa conduc prea devreme:P...daca ar fi sa ma duc maine sa'mi cumpar o masina...mi'as lua pe departe ST'u ... e prea frumos...arata mult mai bine...parerea mea
|
va zic eu la focus st stock cu audio changeru de 6 varianta 3 usi; fara trapa
in talon scrie 1392 kg. cat despre comparatie pot zice doar ca as fi sperat la o calitate ceva mai buna la focus in interior |
Topic started: 04-04-'07 Focus ST vs. Astra OPC
In curand apar noile modele ale ambelor marci si voi inca va mai certati de 2 ani, ambele sunt la fel de bune,depinde de gusturi si gata,nu inteleg ce atata e de discutat de 2 ani de zile!:-| |
Quote:
|
Păi când o să apară modelele noi o să facem topic nou, dacă o să fie cineva interesat.
Până atunci discutăm despre cele două modele, că de aia e forum, să discutăm, dacă era circuit, le testam :lol: |
experienta se acumuleaza in timp...
|
Mda...ar fi fost super sa avem un circuit unde sa le testam
|
...cine e cu focus st alb cu dungi albastre pe aici?...era azi in spatele meu unul si pe linia de tramvai a trecut nadir cu s3,si st-ul s-a dus imediat dupa el nervos...nu stiu care a fost urmarea pentru ca s-au bagat primii la semafor si nu vedeam ce si cum:D:D:D
|
despre GodfatherN cred ca vorbesti ....
|
Mai mult ca sigur ca vorbesti de ST-ul lui Godfather.
|
si a incercat sa se tina dupa S3ul lu nadir? :)))
pt cine a fost pe la craiova sau pitesti intelege de ce rad... |
Mai multi stim cum trage S3-ul lui Nadir :)
|
LOL !!! Toata lumea stie ca Nadir are un S3 care trage foarte bine...Faptul ca ne intalnim in trafic, ne salutam si mergem cateva intersectii unul dupa celalalt nu inseamna ca ne dam...:-)
Si apoi...ST-ul pe care il am nu poate face fatza S3-ului lui Nadir si nici nu am pretentia de a incerca sa ma dau cu el... Dar...pregatim ceva care sa traga bine...poate un pic mai bine ;-) |
Quote:
Ma bucura sa vad superficialul din tine care iese din cand in cand la suprafata ! :-) Stii bine cate ceva despre ambele masini asa ca...Nu isi avea rostul postarea ta. Dar in curand pe tine chiar te voi astepta la start cand voi fi gata...:-) |
te-am vazut pe la craiova, dar nu eram cu a mea....
oricum, avand in vedere ca nu stam pe loc..niciunul, va fi interesant...dar eu te-as chema pe o Cheia...sa vedem ce si cum...ca big turbo poate oricine :P P: stiam ca esti orgolios..stiam ca intrii des :))) ...asa ca avea rost postarea mea. glumim, da? |
Quote:
:-) Sunt orgolios intr-adevar...pentru ca sunt fair play de fiecare data si pentru ca tot ce fac este din placere si pasiune...Stai sa fiu gata cu cealalta si mergem unde vei tu..;-) |
PS: despre masina ta nu stiu mare lucru, si nu stiam cat stii tu despre a lu nadir ;)
|
merg pe ST
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:34. |
- Copyright 2026 4Tuning