![]() |
Re: Tractiune fata vs Tractiune spate vs Tractiune integrala
O masina de 220 de cai cu tractiune fata (pe care ii avea fix 2 luni, pana pica totul de pe ea). Nu e nimic fenomenal, si degeaba a fost considerata supercar, e o exceptie. La ora actuala sunt masini mult mai potente cu FWD.
|
ai intrebat de supercar fwd , ti-am dat exemplu , si ps vezi ca nu pica nimic pe ea in 2 luni ;) , oricum cert este ca iti alegi masina dupa un anumit criteriu , nu o vezi rwd si gata sau 4x4 sau fwd si nu o iei... cel putin asta-i parerea mea , si oricum sunt destule sisteme de siguranta pe care le poti activa in caz de aderenta mica :P , si nu inseamna neaparat ca te invarti cu ea in intersectii daca e rwd...
|
si mai avea un minus mare: rotile din spate erau considerabil mai late decat cele din fata. va dati seama ce comportament rutier de exceptie avea.
dupa mine tractiunea integrala nu prea are relevanta in viata de zi cu zi. chiar nu vad pe cineva sa marga cu mai mult de 80 iarna sau sa faca raliuri pe ploaie ceva. pe un suv merge sau daca se poate schimba distributia puterii pe punti, adica sa decuplezi una din punti si numai una sa ramana motrica. in rest as alege fata sau spate permanent, nu as avea preferinte, amandoua au abilitati diferite pe strada. |
Acum am vazut ce ai tu prin semnatura cu italiencele, nu am vrut sa te ofensez in nici un fel. Doar ca stiu si eu cateva coupe-uri carora orice le-ai face nu prea mai ies masini.
Dar, fiecare cum poate, cat poate, ce isi permite. Deci, oricum nu se va ajunge niciodata la vreun consens. Atatat timp cat oameni cu carte, care au invatat sa construiasca masini si o fac de zeci de ani nu pot ajunge la un consens (vezi de ex. Saab care sustine sus si tare ca FWD is the vest vs BMW care sustine contrariul) credeti ca noi, niste forumisti soferi mai mult sau mai putin, vom ajunge la un numitor comun ? :)))) NO WAY. |
Quote:
cam fac off-topic dar sunt si ele masini ;) , trebuiesc ingrijite , iar nu-mi spune ca 16vt de pe coupe nu-i motor ca 6 ani la rand n-a avut rival in rally pe delta hf , si pana la urma nu-i vorba sa ajungem la un consens , trebuie sa ajungem la realitate ca nu suntem in fotbal sa facem blat sa iasa fwd mai bun decat rwd lol |
Quote:
Cele mai controlabile masini sunt insa 4x4 si spun asta pentru ca am una, iar inaintea ei am avut altele RWD si FWD. Dar, poate tu ai dreptate poate sunt eu batran si nu mai inteleg pe cei mai tineri. Oricum, apreciez modul in care ti-ai argumentat opinia. Numai bine. Quote:
"EFICIÉNT, -Ă adj. Care-și face efectul; care produce un anumit efect (folositor); eficace. [Pron. -ci-ent. / < fr. efficient]. Sursa: neologisme" sau poate asta: http://www.dexro.ro/sinonime/eficient scuze de off topic |
Quote:
Nu am citit toate posturile , vroiam doar sa spun ca nu sunt intru totul de acord cu dvs. in general pasionatii adevarati se mai joaca si pe strazi dar unde nu fac rau nimanui , nu vad rostul sa-si oboseasca masinile acolo , cand o pot face legal si sa ridice sute de oameni in picioare facand asta , iar masina aceea chiar sa fie pentru asa ceva , sunt si oameni a caror placere la condus este tractiunea spate , nu neaparat sa faca ceva cu ea , iar ca stabilitate este discutabila treaba , depinde de multi factori , in fine , piesa dintre scaun si volan este cea mai importanta |
No offens xxdadixx dar EFICIENT si EFICACE sunt sinonime, :)
Quote:
|
Quote:
O sa-ti explic cum sta treaba, daca vrei sa intelegi bine, daca nu, iar e bine eventual, daca nu ma crezi, ai putea intreba pe cineva care a studiat microeconomie, macroeconomie, management sau a terminat in principiu relatii economice internationale ;). Eficienta = relatie intre rezultatul obtinut si resursele utilizate. Ontopic: Ai ajuns din A in B dar cu tractiune intergrala ai consumat mai mult, ai fost mai puturos, ai suportat mai mult zgomot si ai poluat mai mult deci nu ai fost eficient. Eficacitate = masura in care activitatile planificate sunt realizate si sunt obtinute rezultatele planificate Ontopic: Ai ajuns pana la urma din A in B cu tractiune intergrala deci ai fost eficace nu eficient. |
Quote:
|
Quote:
Zici ca am fost mai puturos cu integrala???? pai cam dupa parerea ta de ce ar fi asta? chiar sunt curios. Daca vreau sa fiu rapid voi fi mai rapid decat celelalte tipuri de tractiuni pentru ca masina este mai sigura, nu am nevoie de aptitudinile lui Airton Sena pentru a fi mai rapid. "Ontopic: Ai ajuns pana la urma din A in B cu tractiune intergrala deci ai fost eficace nu eficient.[/QUOTE]"-asta chiar nu o comentez, te rog sa citesti DEX-UL, imi pare rau. Cuvintele sunt SINONIME, "daca vrei sa intelegi bine, daca nu, iar e bine eventual, daca nu ma crezi, ai putea intreba pe cineva care a studiat... " semantica limbii romane. |
Parerea mea...
1) tractiune spate, fara sisteme (ASC, ASR, etc) e cam belea..dar pt cine vrea sa se joace cu masina e f buna (posed RWD) 2) 4x4..hmm...hai sa incepem cu *utilu...aderenta mai buna, *liniute si nebunii de genu..e peste RWD (ex. un 4x4 de 300cp bate un RWD de 400cp pe 400m), *la partea cu "drift" eu unu sunt in dubii, de obicei toate masinile de drift sunt RWD dar mie mi sa parut ca 4x4 face mai mult spectacol... nu am vazut nici un RWD sa faca asa ceva..sincer -> https://www.youtube.com/watch?v=r1szPu5rV5Y 3)FWD...este pt masini de zi cu zi...masini normale sa zic asa...masini pana in 150cp In concluzie...pt ca eu am RWD prefer RWD nu? doar ca asa zic peste 80%..prefera ce au! |
la punctu 2 nu ai dreptate, la celelalte da, un AWD are avantaj primii 100 m, dupa 50 la ora un RWD cu aceeasi putere o ia inainte.
|
quattro , consum mai maricel ,dar o stabilitate incredibila :D
|
Quote:
|
eh, sunt mai multe variabile in ecuatie. asa am vazut si eu un tucson plecand de pe loc mai bine ca un E32 sau care model e ursu, dar dupa 200 metri bmwu era primu.
|
Quote:
|
am precizat cu aceeasi putere. nu vorbim de suzuki swift 4x4 sau panda 4x4, ci de masini care pot folosi 2 roti motrice in plus.
|
eu am batut x5-ul nou, 4x4, 3.5d de 286bhp. si pleca cel putin o masina pe 1-a de langa mine. si totusi, pierdea pana la final.
|
Quote:
Cu cat sunt mai multi CP cu atat este mai avantajat 4X4. |
GTR spune chiar bine....de ex o masina de 150cp 4x4 e f posibil sa piarda pe plecare
|
Quote:
eu am vazut treaba asta la cifrele date de fabrica la audi fwd/quattro .... pana in 200cp ..fwd pleaca mai bine ca quattro ...pe la 200 cp quattro pleaca deja umpic mai bine da foarte putin...parerea mea ca pt. performanta la 4x4 iti trebe cel putin un 250cp(si maxim 1.600 kg) ....ce e mai fain la 4x4 fata de restu e ca nu prea ai cum sa gafezi la plecare de pe loc si daca aderenta ii mai slaba...reusesti sa scoti untu la fiecare plecare daca vrei...da la fwd si rwd poti sta sa ti se invarta rotile in gol si poti sa ai sisteme, ca tot ce fac alea e sa ia puterea de la roti si tot nu pleci cum ai putea cel mai bine . |
da asa este, nu intelesesem exact. daca ai 4x4 trebuie sa ai si motor puternic(minim 60% mai multa putere fata de 2x4 pe aceeasi masina ca sa mearga nomal. si la puteri mari e cam imperativa tractiunea integrala sa poata pune jos si controla toata puterea aia mare (va inchipuiti cum ar fi mers veyron daca avea tractiue spate)
|
Quote:
|
Quote:
|
Re: Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala
:)
cei cu un Mitsubishi 3000 Vr4 TT 4wd/4ws daca au si upgrade facut... intrebatii ce inseamna 4wd/4ws :) Integrala! |
4 wheel drive 4 wheel stearing
|
Pt every day use fata. Pt fun spate. Pt piloti integrala. Da depinde si de stilu individual al fiecaruia.
|
pt fun?? vreau sa vad un rwd facand asa ceva:https://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_...layer_embedded
|
pentru piloti sunt amandoua....sau de fapt toate 3.Aia din Formula 1 ce sunt?Sau pilotii de pe Alfa Romeo de la Grand Turisme? (apropo de fwd)
|
Am avut o experienta draguta si simt nevoia sa va zic si voua : ma jucam int-o zi cu un amic pe x-box 360 ceva joc cu masini foarte premiat pt. realism bla bla ....amandoi habarnisti si jucand pt. prima data ne punem sa ne alegem masini ...el ia direct mercedesul ala de le-mans ...clarrson ceva de genu cu tractiune spate....si eu avand experienta de la alte jocuri de pe calc...stiam ca 4x4 e mult mai usor de condus..mai ales daca te joci prima data ....eu aleg un audi rs6 2003....diferenta cer pamant....era cu 3 categorii mai jos ca si a lui....si imi zice ca is prost ? ca sa iau macar un slr sau carrera gt ....da m-am multumit cu audi asta...am facut si pariu ...incepe jocu....pleaca ca o sageata si primul parapet e a lui:D...pana iesea din nisip si ii se redresa masina(si eu ajungeam pe nisip da reveneam rpd pe traseu)..eu deja eram in fatza....ma depasea umpic si iara iesea de pe circuit....pe la jumatea lapului asa sa infuriat ca nu mai putea juca deloc si eu ma radeam de nu mai puteam . Concluzia mea(virtuala si reala):-P : daca esti habarnist 4x4 e cel mai bun pt. tine la performante..doar daca te-ai nascut cu talentul lui shumi poti sa fi mai bun cu 2wd (cel putin la jocuri sa tineti cont de parerea mea ):-)
|
Tractiunea fata... e cea mai sanatoasa, oameni buni... parerea mea...
|
quattro... the best, avantaj stbilitate in curbe, plecare rapida,pe zapada,ploaie,nisip,etc...dezavantaj:consum mai ridicat...si daca se strica ceva te costa...
|
Quote:
daca tot vrei ceva de apreciat nu "laudat" pentru realism (pentru o oarecare doza de realism ) incearca Richard Burns Rally (pot fi introduse de pe site-ul bhmotorsport si niste rwd-uri ), sau LFS (Live for Speed).Mai merg si GPL sau GTR.Sunt la mile departare de joacele de pe PS sau X-Box si apoi o sa iti poti face o idee cam ce inseamna vreo 25% din realitate.Acuma pe de alta parte nu e dracu asa negru, ca noi sofam pe strada nu pilotam, folosim masinile departe rau de limita aderentei. |
Quote:
|
prefer tractiunea integrala pt manevrabilitate
|
Quote:
eu as alege un MR dar asta e doar parerea mea.fiecare cu ce stie si ce poate :twisted: |
tu ma contrazici sau ma aprobi? ca nu am inteles exact.
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:51. |
- Copyright 2026 4Tuning