Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

BULLDOG 04-01-09 11:56

Re: Benzina sau Motorina?

Eu mai intreb odata ca vad ca nu m-a bagat nimeni in seama. De ce compara toata lumea Diesel Turbo cu Benzina Aspirat??? Parerea mea e ca un motor diesel nu o sa scoata aceleasi performante ca unul pe benzina veci. Dati si voi un exemplu de motor pe motorina, N/A, care sa se apropie de performantele unui motor pe benzina.

dolb 04-01-09 12:04

Quote:

Originally Posted by BULLDOG (Post 1954961)
sau mai economic ... nu stiu daca chiar durabilitatea ii cea mai importanta in cazul taxiurilor. Uite la noi, ii plin de dacii logan pe taxi. Ai deduce ca is mai durabile? Nu prea cred.

loganul este facut sa fie durabil :) si in plus este cea mai buna alegere de pe piata daca vrei sa faci taxi din ea :) .. ieftina si buna :D Doar nu crezi ca strange nea' Gicu bani sa ia E-Klasse cu care sa care oameni toata ziua :) Traim in Romania!

BULLDOG 04-01-09 12:07

Vorbim peste 100k km:). Daca e asa de durabil de ce toate bat in saracile taxiuri?

aleks 04-01-09 12:08

reveniti la subiectul motorina vs benzina va rog...

3SGE 04-01-09 14:13

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1955977)
Audi R8 v12 TDI... how about that diesel? :lol:

Tractor sport de 500 de cai. Ce este asa de senzational? La o cilindree de 6.0 e normal sa aiba caii acestia. Cat depsre elasticitatea motorului un ZERO mare absolut. Nu are rost sa mai vb despre disproportionarile acestei masini si comportamentul ei pe un circuit. Nici nu stiu de ce exista acest thread...diesel contra benzina pe un forum care se numeste "4tuning". Tuning pe diesel? Sa fim seriosi. Diesel voteaza doar cei care au diesel si nu au condus o benzinara cu peste 200 de cai. Sa mai vad eu care o sa mai voteze diesel sau o sa sustina diesel-ul dupa ce conduce o benzinara cat de cat.

dydysoft 04-01-09 14:52

si una si alta are rostul lor, fiecare este conceputa pentru un anumit segment de piata.
dieselul are partile ei bune dar si rele, la fel ca si benzinarul...

lrazvani 04-01-09 15:12

Quote:

Originally Posted by 3SGE (Post 1956354)
Tractor sport de 500 de cai. Ce este asa de senzational? La o cilindree de 6.0 e normal sa aiba caii acestia. Cat depsre elasticitatea motorului un ZERO mare absolut. Nu are rost sa mai vb despre disproportionarile acestei masini si comportamentul ei pe un circuit. Nici nu stiu de ce exista acest thread...diesel contra benzina pe un forum care se numeste "4tuning". Tuning pe diesel? Sa fim seriosi. Diesel voteaza doar cei care au diesel si nu au condus o benzinara cu peste 200 de cai. Sa mai vad eu care o sa mai voteze diesel sau o sa sustina diesel-ul dupa ce conduce o benzinara cat de cat.

motorul de pe r8 v12(le mans) e montat pe mijloc(ca la orice r8) si e in totalitate din aluminiu ca si pe benzina...nu sant minusuri in ceea ce priveste performanta fata de benzina...ceva plusuri sigur are din moment ce costa 2 mil de euro sau cat....oare de ce s-au chinuit atata sa faca o masina asa costisitoare pe cand puteau sa ia un r8 normal si sa monteze un supercharger si era o masina de 10 ori mai ieftina :)

dolb 04-01-09 15:21

Quote:

Originally Posted by 3SGE (Post 1956354)
Nu are rost sa mai vb despre disproportionarile acestei masini si comportamentul ei pe un circuit. Nici nu stiu de ce exista acest thread...diesel contra benzina pe un forum care se numeste "4tuning". Tuning pe diesel? Sa fim seriosi. Diesel voteaza doar cei care au diesel si nu au condus o benzinara cu peste 200 de cai. Sa mai vad eu care o sa mai voteze diesel sau o sa sustina diesel-ul dupa ce conduce o benzinara cat de cat.

frate.. suntem in viata reala ! nu nefese sau granturismo. Noi suntem oameni normali, vorbind de motorizari normale referindu-ne la masini normale. Tu cand conduci in bucuresti sau unde conduci e numai circuit? Noi vorbim de motorizari eficiente, durabile , care stiu sa dea putere sau nu stiu sa o dea ! In nici un caz nu vorbim de circuit, pentru ca pe un circuit nu conteaza mare lucru motorizarea :) Eu am votat dieselul pentru ca nu mi-am luat masina sa o tin pe circuit, ci sa merg cu ea in oras. Sa fiu transportat si sa transport cu ea :) Pentru ca mie imi trebuie eficienta, durabilitate si consum cat mai scazut. Si da am condus benzinare peste 200cp , da sunt impresionante .. si ce ? Nu m-as fatai toata ziua in oras cu un M6 nici daca as fi miliardar.

BULLDOG 04-01-09 15:27

Dolb, majoritatea argumentelor tale se invart in jurul consumului. Altele mai bune nu sunt? Suntem totusi pe un forum de tuning, unde consumul este (sau ar trebui sa fie) pe ultimele locuri.

3SGE 04-01-09 15:35

Hai sa iti explic unul din minusuri a acestei asa zise "capodopere", care la urma urmei este doar un motor foarte mare diesel pus pe o masina sport. Este ca si cum ai pune sanii lui Keira Knightley la Pamela Anderson. Motorul benzina de pe R8 are 256 kg. Cel diesel are 363 kg. Este o diferenta de 107 kg. Foarte mult pt o masina sport.

lrazvani 04-01-09 15:50

Quote:

Originally Posted by 3SGE (Post 1956529)
Hai sa iti explic unul din minusuri a acestei asa zise "capodopere", care la urma urmei este doar un motor foarte mare diesel pus pe o masina sport. Este ca si cum ai pune sanii lui Keira Knightley la Pamela Anderson. Motorul benzina de pe R8 are 256 kg. Cel diesel are 363 kg. Este o diferenta de 107 kg. Foarte mult pt o masina sport.

da motorul de pe r8 v12 tdi are 12 cilindrii si dezvolda 500 de cp....daca s-ar aduce modificari la motorul pe benzina ca sa ajunga la performantele dieselului ar mai lua si el in greutate . Oricum nu poti nega faptul ca si cum 110 kg in puls ...r8 v8 benzina nu are nici o sansa impotriva la v12 tdi . Apropo...500 cp dezvolta un mercedes actros ce trage 25 tone....recunosc ca e motor mai mare si are alta cutie si transmisie da la o diferenta de 100-200 kg oricum cred ca compenseaza si v12 al nostru :) .

Sindrom 04-01-09 15:59

O concluzie, nu prea poti compara benzina cu motorina
Primul lucru e consumul, la 1.4 benzina, masina cu 2 oameni fara bagaje, acelasi drum, acelasi stil de mers cu un 1.6 hdi, benzina a consumat 9, motorina 4.5.
Apoi, la benzina trage la 3-5000 rpm incontinuu, la hdi intre 1900 si 3000 cu indulgenta, apoi se stinge.
Totul tine de persoana, eu totusi raman la benzina, o consuma mai mult, dar trage, si as prefera intotdeauna un 1.4 benzina decat in 1.6hdi sau 1.9 tdi.

BULLDOG 04-01-09 16:04

Quote:

Originally Posted by lrazvani (Post 1956552)
da motorul de pe r8 v12 tdi are 12 cilindrii si dezvolda 500 de cp....daca s-ar aduce modificari la motorul pe benzina ca sa ajunga la performantele dieselului ar mai lua si el in greutate . Oricum nu poti nega faptul ca si cum 110 kg in puls ...r8 v8 benzina nu are nici o sansa impotriva la v12 tdi . Apropo...500 cp dezvolta un mercedes actros ce trage 25 tone....recunosc ca e motor mai mare si are alta cutie si transmisie da la o diferenta de 100-200 kg oricum cred ca compenseaza si v12 al nostru :) .

Compara si tu cu v10, 5.2:), 525 cp, nu cu 4.2. Ti se pare corect sa compari 2 motoare de cap cilindrice total diferite?:) 525 cp 5.2L zic eu ca e mai bine decat 500 la 6.0. Sa nu mai vorbim de greutate, despre care a mentionat si 3sge. Tu compari motoare total diferite. Pot si eu aduce atunci ca argument motorul Bugatti 8.0 w16 1001 CP si 1250 Nm. Gasesti tu asa motor diesel?Nu! Hai sa trecem la generalitati ca deja deviem de la subiect prea tare.

~ EWN ~ 04-01-09 16:08

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1956569)
O concluzie, nu prea poti compara benzina cu motorina
Primul lucru e consumul, la 1.4 benzina, masina cu 2 oameni fara bagaje, acelasi drum, acelasi stil de mers cu un 1.6 hdi, benzina a consumat 9, motorina 4.5.
Apoi, la benzina trage la 3-5000 rpm incontinuu, la hdi intre 1900 si 3000 cu indulgenta, apoi se stinge.
Totul tine de persoana, eu totusi raman la benzina, o consuma mai mult, dar trage, si as prefera intotdeauna un 1.4 benzina decat in 1.6hdi sau 1.9 tdi.

ce 1.4 era?

lrazvani 04-01-09 16:21

Quote:

Originally Posted by lrazvani (Post 1956552)

nu eu am comparat...si asta am zis si eu...ca nu is egale motoarele..

DarkJEDI 04-01-09 16:40

cand o sa termine mercedes de creeat motorul Diesotto atunci nu o sa va mai certati pentru performantele unui diesel. in conditii de strada si zi de zi dieselu iese in castig. pe circuit nu are sanse. treaba ce ziceti voi ca dieselu moare dupa 3000 e din cauza turbinei costruite sa intre la turatii mici. uitativa la diselurile de la bmw in 2 turbine cum trag bine pana in 5000 rpm. si alta chestie ca diselu transmite putere aproape constanta intre 2500 si 4000 sau peste la unele masini. un diesel care avea ceva vlaga in el si era intro singura turbina e cel de 1.9 tdi 131 cp . avea cuplu maxim la 2100 rpm si tinea cam pana la 3000, iar puterea maxima la 4400. eu as zice ca este rezonabil pentru o masina pentru strada. si avea bloc din otel si compresie de 19. nu cum au panaramele de diseluri de azi aluminiu si compresii de 16.

demin2609 04-01-09 20:38

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 1956631)
....

daca am citit eu bine... sau e scris gresit aici http://www.informatiiauto.ro/diesott...z-sid1436.html spune ca este deja folosit acest motor in usa... :shock:

dolb 04-01-09 21:55

Quote:

Originally Posted by demin2609 (Post 1957120)
daca am citit eu bine... sau e scris gresit aici http://www.informatiiauto.ro/diesott...z-sid1436.html spune ca este deja folosit acest motor in usa... :shock:

super tare! motor de 1.8, 280 de cai si mai consuma si 6/100 :D

Sindrom 04-01-09 22:12

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 1956631)
cand o sa termine mercedes de creeat motorul Diesotto atunci nu o sa va mai certati pentru performantele unui diesel. in conditii de strada si zi de zi dieselu iese in castig. pe circuit nu are sanse. treaba ce ziceti voi ca dieselu moare dupa 3000 e din cauza turbinei costruite sa intre la turatii mici. uitativa la diselurile de la bmw in 2 turbine cum trag bine pana in 5000 rpm. si alta chestie ca diselu transmite putere aproape constanta intre 2500 si 4000 sau peste la unele masini. un diesel care avea ceva vlaga in el si era intro singura turbina e cel de 1.9 tdi 131 cp . avea cuplu maxim la 2100 rpm si tinea cam pana la 3000, iar puterea maxima la 4400. eu as zice ca este rezonabil pentru o masina pentru strada. si avea bloc din otel si compresie de 19. nu cum au panaramele de diseluri de azi aluminiu si compresii de 16.

Eu nu inteleg tu te iei de faza ca am zis ca moare diesel-ul la 3000, dai exemplul cu bmw, care la noi sa fim sincer nu toti au banii de bmw, apoi spui de 1.9tdi care trage pana la 3000, iar puterea maxima la 4000??????
Tu vezi ce scrii?????

Aporpo pana apare motorul DiesOtto, imi iau masina bio.

adrian78bmw 04-01-09 22:15

la capacitati identice nu se poate compara un diesel cu benzina dieselu are turbo cuplu mare de la turatii joase..compara-ti si voi un 1.4TFSI de 122 cp cu orice diesel de 1.9 pana la 110 cp

Nemilosu 04-01-09 22:27

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1954778)
sa zicem... nu TIR-uri.. dar 99% din taxiuri ( cel putin din germania ) sunt pe diesel .. pentru ca este MAI DURABIL :)

threadul asta e ceva de genul :
cine a fost primul/prima ?
oul sau gaina ?
or sa fie 1000 de pagini cu aceleasi discutii/pareri/opinii contradictorii.

DarkJEDI 04-01-09 23:44

Quote:

Originally Posted by Sindrom
Eu nu inteleg tu te iei de faza ca am zis ca moare diesel-ul la 3000, dai exemplul cu bmw, care la noi sa fim sincer nu toti au banii de bmw, apoi spui de 1.9tdi care trage pana la 3000, iar puterea maxima la 4000??????
Tu vezi ce scrii?????

Aporpo pana apare motorul DiesOtto, imi iau masina bio.

imi pare rau sa iti zic , dar tu ar trebui sa citesti mai bine. am zis ca are cuplu maxim intre turatiile alea si puterea la 4400 . ce nu era asa clar. zimi si mie ca nu reusesc sa vad. am dat exemplu de doua motoare diesel , unu scump si altu nu chiar asa scump care au performante bune pe strada. ca nu isi permite lumea bmw, nu prea sunt de acord in conditiile in care la noi vezi 10 la fiecare colt.

dydysoft 05-01-09 00:27

unele bmw-uri sunt mai ieftine ca unele dacii, asta a sa fiu offtopic ca si voi :D

apache 05-01-09 02:04

Quote:

Originally Posted by Nemilosu (Post 1957407)
threadul asta e ceva de genul :
cine a fost primul/prima ?
oul sau gaina ?
or sa fie 1000 de pagini cu aceleasi discutii/pareri/opinii contradictorii.

si primul fu' benzinarul tadaaam!!

Sindrom 05-01-09 08:14

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 1957569)
imi pare rau sa iti zic , dar tu ar trebui sa citesti mai bine. am zis ca are cuplu maxim intre turatiile alea si puterea la 4400 . ce nu era asa clar. zimi si mie ca nu reusesc sa vad. am dat exemplu de doua motoare diesel , unu scump si altu nu chiar asa scump care au performante bune pe strada. ca nu isi permite lumea bmw, nu prea sunt de acord in conditiile in care la noi vezi 10 la fiecare colt.

Mi-e greu sa cred ca daca ai cumplu maxim la 2000 ai si la 4000, francezii astia fac motoare mai proaste si nu pot sa imi dau seama,

eddycdk 05-01-09 08:18

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1950482)
la fiabilitate sporita ai cam dat-o in bara ! :) .. un motor diesel decent tine minimum 400.000 km fara prea mari probleme :) , un benzinar nu cred ca se poate lauda cu asta .

nu prea cred... arata-mi u vreodata un motor de tractoras care sa tina mai mult decat un motor pe benzina aspirat!
la diesel...vezi debitmetru, vezi turbina...:rolleyes2

dolb 05-01-09 08:22

Quote:

Originally Posted by eddycdk (Post 1957862)
nu prea cred... arata-mi u vreodata un motor de tractoras care sa tina mai mult decat un motor pe benzina aspirat!

asa..si care motor e primul segmentat? dieselul sau benzinarul? ca benzinarul pe la 300-400 trebuie segmentat :)

aleks 05-01-09 10:40

lasa segementarea, pana acolo mai ai multe de luat in calcul, numai din diferentele la costurile de revizii recuperezi o multime de bani...

Tzepozzz 05-01-09 14:45

Quote:

Originally Posted by eddycdk (Post 1957862)

ia intra un pic pe mobile.de sa vezi niste taxiuri pe acolo si sa ne spui si noua cam cati km au
daca taranul de roman trece de pe dacie pe turbo-diesel normal ca pica toate pe ea.
P.S. debitmetrul e consumabila si se gaseste si pe benzinare ;)

dolb 05-01-09 14:54

daca stii sa ai grija de masina si sa o cureti la timp nu se intampla nimic! doar nu oi vrea sa ai diesel si doar sa ii pui motorina si sa ii faci revizii si sa te tina 2 milioane de km ! .. normal ca la un moment dat trebuie curatata turbina ( care costa enorm de putin ), mai trebuie schimbat un debitmetru ( 150-300 euro maxim ) ... cate una-alta ! Caz similar si la benzinare , care normal, trebuiesc curatate insa acolo e mai complicata treaba pentru ca la un moment dat intervine segmentarea!

PS: aleks,, din revizii nu recuperezi banii! eu am un prieten cu o benzinara , o revizie il duce 400 ron, pe mine ma duce la diesel 500 ron. Dar daca stai sa te gandesti la o benzinara cu ceva vana in ea ai un consum de 20 L in ritm sportiv, pe cand la un diesel nu sare de 10 - 12 maxim.

aleks 05-01-09 15:30

diferenta la acelasi trip de masina, cu aceeasi capacitate(sau c.p., ma rog, cum vrei) diferenta nu poate fi de doar 1 mil, in aceleasi conditii.
recuperarea de care vorbeam o iei in calcul doar pentru consum, in conditiile in care in extraurban consumul e tot pe acolo, la acelasi stil de mers, iar pretul de achizitie e lejer mai mic la benzinara.
p.s.: puneam in discutie recuperarea(sa fim seriosi, in mod normal nimeni nu ia in calcul faptul ca da cu 1 mil- doua mai putin la revizii) in conditiile in care tu vorbeai de masini cu 3-4 sute de mii de km.

~ EWN ~ 05-01-09 23:10

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1957860)
Mi-e greu sa cred ca daca ai cumplu maxim la 2000 ai si la 4000, francezii astia fac motoare mai proaste si nu pot sa imi dau seama,

eu nu stiu cum e la tine la 1.6-ele tau ca nu am condus, dar la 2.0 hdi trage de la 1700-1800 pana la 4000 si ceva....daca vrei cauta la sectiunea dyno tuning era un 407 cu unichip sa vezi graficul....stock si dupa unichip....

si el se referea ca are cuplul maxim la 2000 (la hdi la 2200 parca) iar puterea maxima la 4000....

Numai bine.

eddycdk 06-01-09 09:36

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1958063)
lasa segementarea, pana acolo mai ai multe de luat in calcul, numai din diferentele la costurile de revizii recuperezi o multime de bani...

:lol::lol::lol::lol: asta asa e...am aceeasi parere!
add: nu are rost sa ridicam in slavi atata trecorasul, motorul pe benzina e net superior celui diesel mai ales la fiabilitate
acum stiu ca trag bine si prind la public, dar majoritatea dieselurilor folosesc turbo...hai sa luam un motor identic ca si capacitate cilindrica, pe benzina, supraalimentat prin turbo...sa vedem ce se intampla ;)

DarkJEDI 06-01-09 12:59

la otto combustibilul e bun, conceptul motorului nu e asa bun. ati vazut ce face un diesel alimentat cu benzina. MOTOR 1.8 TURBO DE 275 CP CONSUM 6 IN REGIN NORMAL, PROBABIL 12-13 LA FORJA. deci :diesel-u e mai tare :D

dolb 06-01-09 13:36

la ce diesel alimentat cu benzina te referi? la diesotto de la merc.. sau la un diesel banal de genul 1.9 tdi ?

Ca eu la 2.0 TDI am pus vreo 3 L de benzina pe langa cei 30 din rezervor ( de motorina ) si imi murea motorul in mers foarte foarte des .. fara sa gresesc cumva! Insa auzisem pe cineva ca a bagat benzina inloc de motorina la un IVECO si pe autostrada se accelera singura, ca nu ii mai trebuia acceleratia, o tine doar din frana.. o fi fost adevarat? mi se pare cam S.F.

aleks 06-01-09 14:27

sa faca autoaprindere in asa hal? :)
nu cred, e sf, poate ca avea amestecul mai bogat, si detonatia mai puternica, aia da, eu puneam pe vremuri la mercedes iarna 3 litri de benzina la un plin de 42 (45 in total) de motorina si nu era bai, mergea bine, doar ca imi consuma mult si motorul reactiona violent(in sensul de brut, nu de rapid) la comenzi.

KTA87 06-01-09 14:51

Din sondaje vad ca preferati benzina...
Intrebarea mea este: Atunci de ce sunt atat de multe "tractoare" pe sosele? Eu din 10 masini numar 8 diesel-uri.
Inca o data, dau vot ptr Diesel, si asta, din cauza consumului scazut de combustibil. Eu, pe frigul asta am consumul mixt de 5.4l/100km

gigi galagie 06-01-09 15:19

la consumu asta inseamna ca skimbi numai pana in 2500 de ture si nu depasesti 100km/h:D
si eu am avut consum mixt de 6,8 la masina mea,dar asta nu inseamna ca asta e consumul ei in mod normal..eu am spus si mai devreme : am ales benzina ptr nivelul scazut de zgomot;)

KTA87 06-01-09 15:28

Te contrazic. Consumul il am pe ultimii 600km:
Munte - panta, serpentine...
Oras - Bucuresti, Ploiesti
Extraurban - DN, DJ
Am depasit de multe ori 140km/h
Cred ca si stilul de condus, sau de a apasa acceleratia conteaza foarte mult.

dolb 06-01-09 16:09

Consumul pe 400 km (care din calculele mele a iesit 7 la suta )

targoviste - sinaia - rasnov - zarnesti ( in ziua de revelion .. in care am stat calumea la ambuteiaje ) , pante serpentine, schimbat la 3000 pentru ca asa schimb eu deobicei .

All times are GMT +2. The time now is 08:00.

- Copyright 2026 4Tuning