Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

r3sp3c7 08-10-06 11:51

salut imi spue shi mie cineva de unde pot sa cumpar plasa shi nestrapol shi cam cat ar costa
ms anticipat :P

eu sunt din oradea as dori nishte sfaturi de unde pot procura aceste materiale
shi daca se poate sa fie p`aci p`aproape
ms

am intzeles ca imi trebe o lista intreaga de materiale cum ar fi
-nestrapol
-stratimat
-intaritor (chimperox)
-cobalt (accelerator)
de unde pot sa le iau din oradea

CFTACA 09-10-06 12:02

Quote:

Originally Posted by Swat-Cat (Post 454300)
la asta ma gandeam si eu.... nu imi risc viata pt niste mofturi....

Siguranta nu consta in aripi,usi etc.Ce este dupa conteaza!;)

Dupa citirea posturilor de mai sus am ajuns la concluzia ca trebuie sa sti ce faci si nu doar asa fac si eu ca face lumea.Unde pot sa dau si eu comanda de un body kit?Cum se procedeaza etc.TNX!

MaTzA 11-10-06 12:53

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

2 Attachment(s)
m-am intalnit cu fiat_uno...s-am tras niste pleoape....sa vedem ce iesi in continuare :D

SirNenea 11-10-06 17:45

Quote:

Originally Posted by CFTACA (Post 580187)
Sal!Dupa citirea posturilor de mai sus am ajuns la concluzia ca trebuie sa sti ce faci si nu doar asa fac si eu ca face lumea.Unde pot sa dau si eu comanda de un body kit?Cum se procedeaza etc.TNX!

pai intra si u aici https://forum.4tuning.ro/13-auto-comercial.html si vezi exact ce vrei vb cu baietii daca pot sa iti faca si restul te descurci u ca esti baiat mare nu??? :lol: :lol:

punto26 13-10-06 12:24

3 Attachment(s)
cam asta a iesit :) .... ms pentru ajutor matza :D

ps: am slefuit/finisat la pleoapele astea de mi`a venit rau...am pus vreo 4 straturi de chit .... o metoda mai simpla nu exista ? :)

MaTzA 13-10-06 13:55

au iesit f bine :D dar dk la semnat taiai putin mai sus cum stabilisem prima data iesea mai "suparata" oricum...placerea a fost de partea mea...ti-am mai spus , eu m-am bucurat k am putut sa ajut ;) ....si dk mai vrei grila...

Ja_Rule 20-10-06 00:21

frumos lucrat ... la un oltean aveti chef sa faceti ? contra cost :)

punto26 23-10-06 01:07

Matza esti baiat ;) de nota 10 :) .... iar cu grila ... a venit frigu ... :( nu prea mai avem ce face... iar in primavara o sa te chem sa facem ceva mai serios ;)

@JaRule - ti`l recomand pe Matza ....super baiat de nota 100 .... ! ;) eu momentan am alte probleme cu facultatea ca daca nu ... te ajutam si eu (impreuna cu Matza binenteles :P ) :)

MaTzA 23-10-06 15:08

:oops: :oops: vai ms...pt aprecieri... :D ...sa fim modesti totusi :P ajut pe cine vrea...dar momentan...m-a mai rugat cineva...mai multe detalii vor urma :P
@ ja rule...sry k nu ti-am raspuns la intrabare...dar nu am primit notificare ne raspuns pe mail...acum am intrat sa vad dk s-a mai sris cv si am observat

tapu 24-10-06 16:53

4 Attachment(s)
in primu rand multumesc celor care au deschis acest topic si au explicat pas cu pas procesul de lucru pt fibra....de 2 saptamani am inceput si eu sa ma jok ca sa zik asa...pt inceput mi-am reparat bara pe spate care era din fibra si din pacate a pupat un stalp pe autostrada soareului si a fost sectionata in doua,bara a iesit uimitor de bine nici nu se cunoaste unde a fost lovita
....acuma lucrez la niste praguri pt un ford scorpio el sunt de nova dc nu ma insel si trebuie sa le lungesc cu 19 cm..un prag aproape este terminat mai trebuie sa dau cu chit de fibra dar am ramas fara :D
..o sa revin cu poze pt bara spate :D
...se mai vede niste folie de aluminiu nu sa cojit a dracu :D toata

MaTzA 24-10-06 22:08

pai...bafta in cont..si...asteptam poze cu rezultatele :D

Ja_Rule 24-10-06 23:49

matza cand ai tu chef si timp ma anunti sa bag berea la rece :)

tapu 25-10-06 00:04

multumesc frumos...o intrebare am ??? dc este frig nu se poate lucra cu fibra?? eu am facat bara saptamana trecuta si era destul de frig si nu am observat nici o schimbare fata de saptamana asta cand am lucrat cu ea sa zicem mai pe caldura asa

turbojack 25-10-06 02:28

Quote:

Originally Posted by tapu (Post 597877)
...dc este frig nu se poate lucra cu fibra?? ....

Se poate lucra lejer,singura problema fiind ca produsul finit se va intari intr-un timp ceva mai lung.
Pe frig se recomanda folosirea unei cantitati mai mari de catalizator,tocmai pt. reducerea timpului de uscare/intarire.

quick_5hifter 25-10-06 10:47

tapu, pentru a coji folia de aluminiu de pe piesa de fibra, incearca mai intai cu nitrosolv imbibat intr-o carpa, iar daca nu reusesti, ia o perie de sarma si da-o jos. N-ai de ales, nu o poti vopsi/chitui asa ;)

MaTzA 25-10-06 11:00

ja_rule...ce vrei mai exact pt masina... adauga pe mess matza_mihai

tapu 25-10-06 17:37

2 Attachment(s)
oky doky ms quick_5hifter dupa cum am zis ..poze cu bara spate imi pare rau ca, nu am poze cu el rupt dar inca se pot vedea daune la portbagaj si la buson(la rezeror jos am o gaurika mai mare) da stiu trebuie sa o fac dar momentan nu prea am bani pt asta cred ca o sa recurg la o improvizatie ceva...asa unde este lipsa plasa a fost rupt in doua

MaTzA 25-10-06 20:15

daca te tenteaza sa faci unul de la 0 sa-mi zici k aveam cateva modele care se potriveau pe dacie...sper sa le mai gasesc

tapu 25-10-06 23:12

1 Attachment(s)
si ce modele ai cam avea ..sigur ca, ma tenteaza si asa vreau sa il modic pe cel dupa fata ..as vrea sa ii ingrop prizele sa zicem 5 cm in interior ceva de genu asta...da stiu mai este spart prin unele locuri :D dar se rezolva acuma
..matza ai niste poze cu ele ???

rakmad 26-10-06 13:22

am si eu o intrebare...daca am matrita din fibra si torn peste ea nu se lipeste sau mai trebuie sa pun ceva intre ele.sorry dar sunt nelamurit...:sad:

quick_5hifter 26-10-06 13:54

@rakmad: se foloseste o solutie - demulant, se gaseste la orice reprezentanta Policolor si Rompolimer la bidon de 3 kg parca..sau 5.

se da un strat de demulant cu pensula, se lasa minim 2 ore (cand e mai frig, e recomandabil sa se lase 3-4 ore); dupa ce s-a uscat complet, se da inca un strat, se lasa si acesta inca o ora minim, apoi daca mai e cazul (si de obicei este cazul) se mai da si al treilea strat, se lasa sa se usuce si abia apoi se bate piesa in matrita.

dupa ce s-a intarit piesa in matrita, daca totul este ok si nu exista zone fara demulant, piesa ar trebui sa iasa usor din matrita (zice lumea), iar daca nu, s-ar putea sa fii nevoit sa sacrifici una dintre ele (asta e patita si de mine).

dupa ce s-a scos piesa, demulantul trebuie inlaturat de pe piesa finala (folosind apa).

rakmad 26-10-06 14:20

iti multumesc mult sincer aveam nevoie de raspunsu asta...ink odata iti multumesc :D

quick_5hifter 26-10-06 15:39

cu placere! ma bucur daca ti-e de folos raspunsul!

sortex 28-10-06 17:30

din bucuresti.. care stiti un magazin de unde pot cumpara fibra de sticla + ce mai trebuie...?

pdw 29-10-06 11:54

Rompolimer Bucuresti
Str. Biharia nr.67 - 77
Sector 1 - Bucuresti cod 013981
Tel: 021 20 11 305
Fax: 021 20 11 306

Camelia COMAN: [email protected]
Catalin BUJITA: [email protected]
Andrei SBIRCIOC : [email protected]

sortex 29-10-06 14:54

multumesc macar cand am nevoie sa stiu unde sa caut

MaTzA 29-10-06 17:53

sugestia mea este sa le dai un telefon inainte sa te duci...

sortex 29-10-06 18:43

nu am nevoie chiar acuma... pe anu viitor prin vara cand e cald mersi mult:)

SirNenea 29-10-06 19:19

o sa uiti pana in vara si o sa vi sa intrebi iar

sortex 29-10-06 19:35

daca threadul nu va fi sters normal ca nu uit... ca mai arunc cate o privire pe aici..:)
Scuze pentru off-topic

rakmad 30-10-06 16:16

am auzit k fibra se vinde la kg si ar costa in jur de 100.000 kg este adevarat?undeva in bucuresti dar nu stiu unde sa va spun k eu sunt din craiova si la noi nu se gaseste :(

sortex 30-10-06 16:24

cum sa o cumperi la kg? :)) fibra e sub forma de tesatura..dupa ce o tratezi cu rasini devine solida si rezistenta

rakmad 30-10-06 16:34

stiu ca e sub forma de tesatura dar cineva mi-a zis ca se vinde la kg la nush ce magazin din buc.eu am intrebat ca mi s-a parut ciudat.eu am cumparat de la policolor din craiova cu 370 de mii o bucata de fibra cu 150 mil de nestrapol+intaritor si mi se pare destul de scump.as fi vrut sa le cumpar separat sau in cantitati mai mari.

frozzen 30-10-06 17:08

Quote:

Originally Posted by rakmad (Post 604728)
stiu ca e sub forma de tesatura dar cineva mi-a zis ca se vinde la kg la nush ce magazin din buc.eu am intrebat ca mi s-a parut ciudat.eu am cumparat de la policolor din craiova cu 370 de mii o bucata de fibra cu 150 mil de nestrapol+intaritor si mi se pare destul de scump.as fi vrut sa le cumpar separat sau in cantitati mai mari.

incearca pe la metro la cei care fac piscine din fibra!!poate reusesti sa iei de la ei!

MaTzA 30-10-06 17:11

se cumpara intradevar la kg...panza...deci are dreptate omu' dar pretul difera in functie de greutatea panzei pe m2

sortex 30-10-06 17:58

eu am vazut pe un site ca se vindea pe metru linear :| oricum e cam scumpa da si dupa ce o prelucrezi arata fain si e mult mai usoara decat tabla sau stiu eu ce

FREEMANVeSel 02-11-06 12:17

greutatea??

o intrebare scurta ...
e rost s te apuci s usurezi masina (aripi, spolere, bla bla) cu fibra... sau sa las asa masina ... doar s-o decorez ...

SirNenea 02-11-06 12:28

pai depinde probabil si despre ce masina e vb

sortex 02-11-06 15:50

ar fi ceva sa iti faci aripi din fibra chiar daca e cam greu da scapi de o greutate considerabila

quick_5hifter 02-11-06 16:06

nu scapi de mare greutate cu aripile din fibra....ca sa iasa cat de cat rezistente ca forma, trebuie facute macar in 2 straturi (eu as pune 3), ceea ce le face mai grele...avantajul cel mai mare e ca sunt usor de modificat, poti aplica arcadele mult mai usor...si de asemenea in caz de impact, se pot face mai ieftin dupa matrita ;)

All times are GMT +2. The time now is 02:33.

- Copyright 2026 4Tuning