![]() |
re: Ajutor între ieşeni: întrebări şi răspunsuri de orice fel.
Quote:
|
Quote:
verifica mufele de sub capacul de plastic ce acopera motorul , am patit si eu o ca o mufa sa nu fie inchisa bine (parca mergea in 3pistoane) de mers mergea dar tremura f tare si de "infipt" nu se mai infingea , sincer nu stiu de la ce-s acele mufe dar merita sa verifici ca nu dureaza mult , bafta |
fix aceleasi simptome le am si eu eriksson. am sa ma uit maine dimineata pe lumina mai bine, vroiam sa vad asa in mare ce are...sa nu fie prea grav:???:
benzina...a pus de 50 lei am impresia... va multumesc pentru timpul acordat si va doresc o seara placuta. |
Quote:
Alex, daca nu rezolvi si vrei sa o faci, da-mi un mesaj si iti dau pe cineva, tatal lor :D |
daca zici ca tremura e posibil sa mearga intrerupt , verifica fise bujii, bobine , cum vine exact la tipul tau de motor !! ce cod motor ai ca sa iti putem zice
|
Re: Ajutor între ieeni: topic permanent de întrebri i rspunsuri de orice fel.
motorul este z16xep,astra h.m-am uitat dimineata pe sub capota, s-a uitat si tata ca eu nu prea le am, si toate pareau la locul lor si in regula.ma duc cu ea ori diseara ori maine la prima ora in service sa vad ce are exact.pana atunci,sta la bronzat in parcare.Va multumesc inca o data pentru sfaturi.O zi buna.
|
nu ai ce sa vezi la motor, trebuie pusa pe tester si iti da exact de la ce face !!
z16xep vine cu bloc de bobine si senzor de impulsuri, daca merge intrerupt e posibil sa fie de la una din astea |
Cum a zis si Gaby, nu ai ce vedea si daca ai reusi sa vezi bobina, tot nu ti-ai putea da seama daca bobina e dusa sau nu, asta se vede pe tester. Pentru ca vede daca da sau nu missfire, mult noroc si roaga-te sa fie doar din cauza benzinei proaste, ca daca-i bobina, scoti ceva bani din buzunar. :D
|
Doamne ajuta:d. Cam pe la cat ajunge daca ar fi bobina?Maine la 8.30 am programare...sa ma apuc de strans;))
|
intre 600 si 800 ron bobina noua pe producator , si senzorul de impulsuri aprox 300 ron tot producator
|
aha,multumesc. m-am 'scos' daca e bobina :(. oi vedea maine. o zi frumoasa si scuze pentru deranj.
|
Quote:
|
noi nu avem debitmetru la masina. stai relax, scoti cam 500 lei pe o bobina delphi exact ca originala doar ca nu are langa si stanta GM. doar sa ai noroc sa gasesti acelasi pret ca mine. asa am patit eu, si daca mergi peste 3000 de ture incepe sa palpaie check-ul. clar, garantat e bobina. Masina facea ca un lamborgini cand o acceleram din cauza evacuarii doar ca mergea in 3 :)))
|
Quote:
|
am fost azi in service si a pus masina pe tester, si i-a gasit eroare la cilindrul 3. a desfacut capacul ala si s-a uitat pe la bujii, bobina etc. era crapata bujia 2 si pierdea curent. am schimbat toate patru bujiile si tot asa face, nici o schimbare. bobina...e tot blocul ala cu 4 nu, care are in dreapta priza ? de sub capacul dreptunghiular sub care sunt bujiile ?
pot sa imi dau seama dupa ceva anume ca e stricata ? tot la fel pateam si eu, la turatii mari palpaia, acuma dupa ce-am schimbat nu am mai fost atent. mecanicul mi-a spus ca e posibil sa fie si de la un injector...stiti cam cat ajunge unul nou / sh ? am cautat pe net preturi dar nu am gasit. multumesc frumos, o zi buna. |
pai daca dupa ce stergi eroarea si iar da missfire pe cyl 3 sau e permanent prezenta inseamna ca e bulita bobina , nu mai da scanteie pe cilindru 3 !!
cauta pe cineva cu z16xep sa imprumuti putin bobina sa vezi cum se manifesta cu alta buna |
Quote:
Dupa ce s-au schimbat bujiile, s-a mai pus pe tester inca o fata? Da, toata chestia aia e bobina, de asta ti-am si zis ca-i cam greu de depistat si cam scumpa. |
da, a sters eroarea, am schimbat toate bujiile ( nu a dedus asta, mihai, a schimbat ca era bujia 2 bulita), si apoi cand am plecat tot a aparut eroarea. am vorbit acum cu un prieten, vine sa facem un schimb. merge si de pe astra G din cate am vazut, nu ? ca tot z16xep este.
@mihai nu stiu exact ce eroare a dat, doar eroare pe cilindrul 3. da, a pus-o pe tester de-a innebunit-o, de vreo 5 ori. si la inceput...si dupa...eh. in vreo ora aflu daca e bobina... |
Quote:
|
dap, bobina este de vina. am pus-o pe a lui si merge normal. am pus-o pe a mea la a lui si facea cum face la mine. va multumesc frumos tuturor pentru ajutor.
p.s. 2slow4u, de unde ai cumparat bobina ? recent ? daca mi-ati putea sugera niste locuri unde as putea gasi la pret cat de cat acceptabil va sunt recunoscator. o seara placuta va doresc. |
Quote:
Iti dau un PM si suni Luni daca doresti. :) |
cauta in mai multe locuri pana gasesti cel mai mic pret
|
Avem vreun avocat sau vreun student la drept printre noi care sa stie cit de cit ceva drept civil?
Am o intrebare: cum i-am putea face (forta) pe cei de la rutiera sa se sesizeze impotriva lor insile si a celor de la primarie (administratorul drumului public) pentru neregulile de pe drumurile de pe la noi (marcaje aiurea, lipsa de sorelare intre cei care dau apropari entitatilor terte pentru a face lucrari ce afecteaza covorul asfaltic si cei care se ocupa de mentinerea in buna stare a covorului asfaltic, etc? Pina acum ceva timp mai raspundeau la mailuri si mai luau masuri, dar cam de 2 ani lista cu nereguli a tot crescut si nu se intimpla nimic, in plus noi platim impozite si taxe de mediu tot mai mari. Si daca ar exista vreo chestie prin lege eu as fi dispus sa-mi arunc ceva timp pe fereastra si sa-i dau in judecata, pentru ca dovezile sint pe strada, nici nu trebuiesc cautate (si e vorba despre lucruri care in orice tara ar fi cazuri penale, nu banalitati). |
salut tuturor! am si eu o problema.. am parbrizul crapat si am zs sa il las asa... dar pe zi ce trece... se tot extinge crapatura... unde pot gasi in iasi pe cineva care sudeaza parbrize? multumesc si astept raspuns!
|
Quote:
|
Daca crapatura se extinde ai o singura optiune: schimbarea parbrizului.
|
am si eu o rugaminte mare mare la voi... care stie sau care are vreun desen ..de prelungire capota de golf 3..ca vreu sa imi fac din tabla ceva..si nu stiu ce dimensiuni ..ma poate ajuta cineva?
|
Quote:
|
Stie pe cineva care polisheaza faruri?am nevoie azi de o interventie...multumesc mult..
|
se organizeaza in viitorul apropiat vre-un eveniment auto mai important in iasi?ceva de genul cum s-a organizat anul trecut pe 13-14 iunie?
|
Lovit usor in acelasi loc (ca saptamana trecuta)...
In seara asta iar mi-a lovit cineva masina prin Tudor... Eu mai am o dauna exact la bara spate si aripa stanga si asta m-a lovit tot acolo. Numai ca asta mi-a facut niste crapaturi fine in spoiler. Stateam la semafor si a intrat in mine... oare numai eu sa am bafta de asta? Si asta nu e tot... El are asigurare la Carpatica :evil: Luni trebuie sa bag masina in service pe dosarul de saptamana trecuta (ala avea asigurare la Generali). Ce sa fac? nu zic nimic la service pentru ca oricum vine revopsit spoilerul? Sau cum sa fac? Ma duc la Carpatica si imi fac si acolo dosar? (stiu ca astia sunt de tot rasul in ceea ce priveste reparatiile auto, dau greu banii, se lungesc pana sa achite reparatiile) Ce ma sfatuiti?
|
am gasit delphi cum spunea si 2slow4u, doar ca pretul e cu 100ron mai mare. in total m-a costat ~800 toata 'distractia'. si am scapat si de tacanitul ala infernal din admisie, parca aveam diesel.
mihay, "ideal" ar fi sa mergi inchis...si sa ti-o repari pe cea de la generali, insa nu stiu cat de 'legal' este:D astia de la carpatica, din ce vad zilnic, numai firma de asigurari nu-s. |
nare rost sa mai deschizi dosar de dauna si la carpatica , dai ceva spaga la mester cand duci masina la reparat si toata lumea e multumita !!
|
am si eu o rugaminte la voi..care are o cusca de caini? pentru transport caini..si mi.o poate imprumuta si mie...pentru un caine de talie mai mare....un labrador...?
|
Daca nu gasesti pe aici, incearca sa vorbesti cu cei de la magazinele de specialitate! Stiu ca sunt foarte amabili, eventual poti lua legatura si cu acel spital veterinar de langa EON GAZ de la Gara.
|
ca am animalutu meu :X labrador ,,in italia si nu as mai cumpara o cusca.ca e destul de scumpa vreo 100 euro aici...si imi trebuie pe saptamana viitoare sa il aduc acasa..eventual sa o inchiriez...
|
deci tu vrei o cusca de la cineva din RO sa aduci un animal din IT...
pana mea |
da ca mi.o trimite sormea....in vinerea viitoare si eu juni marti sunt inapoi..
|
de ce nu-l iei asa cu tine , fara cusca ?? ii pui centura :)
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:59. |
- Copyright 2026 4Tuning