![]() |
Re: Supercars - Japoneze vs. Europene
Quote:
Cat despre discutia in tema, consider ca defapt topicul asta a fost foarte gresit construit avand in vedere ca Japonezii nici macar nu au modele care pot fi considerate super masini de sute de mii de $$$, nici macar NSX-ul nu prea intra acolo. In schimb daca e sa ne gandim la modele sport mai ieftine care sa se vanda in mai mult de 20-30 masini pe an(cum se intampla in cazul supercarurilor), acolo japonezii sunt regi. Incepand cu anii '70 inca din japonia ieseau bijuterii tehnologice cum erau Mazdele RX-2, RX-3 cu motoare wenkel, sau Skyline-uri care inca din vremea aceea ar fi rupt in doua orice BMW, sa nu mai zic de primele generatii de 300ZX cu motoare V6.Interesati-va si voi ce dotari aveau si uitati-va la design comparativ cu modele europene...Si asta s-a continuat in anii '80 si '90.Ganditi-va pe la sf. anilor 80, inceputul anilor 90 in Europa daca doreai sa-ti iei un coupe veritabil cu bani putini, inafara de Calibra nu prea aveai ce alege,in schimb din Japonia ieseau puzderie de masini sport-coupe.Nici nu o sa mai zic de faptul ca in aceeasi perioada inainte de 90, in europa NU construia nimeni un roadster ieftin si fun 2 drive, pana au trimis japonezii MX-5ul si toata europa l-a cumparat cu sutele de mii. In concluzie, daca vb strict de supermasini europenii sunt cu mult inainte tuturor...daca vorbim de masini sport accesibile si maselor, cele japoneze sunt in elementul lor |
ai dreptate sunt prea tanar si nu am prins perioada de care zici tu...dak tu zici ca e asa, asa o fii eu nu ma contrazic...dar nu cred ca are rost sa vorbim despre trecut pentru ca ar trebui sa mentionam si faptul ca, atunci cand europenii se alegau la Le Mans, japonezii se alergau cu caii sa vada cat le rezista potcoavele :)).... in prezent dupa parerea mea japonezii reusesc pe piata pt ca au reusit sa concepa niste moatoare competitive la un pret mult mai mic decat concurenta... depre confort nu ar trebui sa mai vorbim... si designul, modele mai noi stiu ca multe de ele sunt concepute de designeri din toata lumea in mare parte din europa
|
Le Mans ... iarasi scri enormitati. Lasa balta subiectul. Tu singur ai adus vorba de F1, acum ca discutam de trecut si pedigree o dai la intors. Le Mans e tot in trecut. Pe acea vreme intr-adevar japonezii stateau acasa si ascuteau sabiile. Stii tu, alea de samurai, fara egal in lume, la fel ca si cei ce le posedau ... Esti biased, ai ceva cu japonezii.
Si ca ziceai Le Mans, Quote:
|
Quote:
|
dak am gresit cu ceva corectati-ma nu mai da-ti replici fara relevanta
|
Faza este ca lumea in romania nu prea stie multe despre masinile japoneze...numai din auzite sau din ce vad pe strada care sunt modele de baza. Si apoi pur si simplu unii sunt prea ingusti sa vada lucrurile din mai multe unghiuri. Asa ca degeaba spune cineva ceva despre unele masini japoneze pe care multi nici nu stiti ca exista sau habar nu aveti ce pot face ca tot la Golf GTI si la Opel Astra reveniti. Documentativa sau macar intrebati ca de aceea este acest forum...
@Tratament...Cursele nu sunt tot in lumea masinilor. Pt a intra in unele competitii (mai ales F1 sau Le Mans - ca tot ai facut referire la asa ceva) costa enorm. Nu iei o masina de pe strada, arunci cateva stickere pe ea si gata. Ai motor, suspensii, shasiu,aerodinamica (tunelele alea costa imens numai sa le inchiriezi...si nu petreci 2-3 ore acolo...stai cu saptamanile), piloti, inchiriere circuit pt teste, mecanici, si apoi trebuie sa gasesti sponsori si tot balamucul....daca nu iti ies bani din asa ceva...de ce sa te mai bagi in tot acest circ? Numai pt a castiga? Cateodata marcile se inscriu si pt asta dar renunta la alte segmente si adapteaza tehnologia dezvoltata pt masinile de serie pt a recupera din costuri. Tu daca ai avea propria marca auto si ai castiga WRC cu ea dar ai pierde 2 Mil Euro pe an si ai recupera prin productia masinilor de serie numai 500k, ai continua sa participi inca 10 ani? Ai da faliment. Si nu uita ca si asa multe firme japoneze au fost in pragul falimentului ( Nissan si Mitsi). Daca se apucau sa cheltuie bani pe Le Mans crezi ca mai admirai EVO 9 sau Skyline GT-R? Spuneai sa nu vorbim de trecut...pot sa iti dau multe exemple de masini japoneze in trecut care pot da si in zilele de azi clasa (din punct de vedere al performantelor) multor europene contemporane de aceiasi categorie... |
Ca bine zici nicknamed apropos de dat clase. Acum 2 zile m-a lasat o amarata de Honda Civic din 95 cu buza umflata si era all-motor. Doar un B18 engine swap. Si cunosc o gramada de Civicuri all-motor cu B20 care scot 12s la 1/4.
|
gata m-am documentat.... si am ajuns la aceeasi concluzie:)) in f1 japonezii sunt slabi... Iar cand europenii aveau competitii serioase de masini (la asta m-am referit cand am adus vorba de Le Mans) japonezii nici nu faceau masini.Astea sunt cele 2 afirmatii ale mele si nu cred ca e nimik neadevarat in ele... Aaa ca problema "japoneze Vs europene" poate fi privita din mai multe unghiuri asta e alceva. Cei cu interventii de genul "documenteaza-te" sau "spui tampenii" ii rog sa se abtina sau sa vina cu argumente ca ce am spus eu nu e adevarat. Inca ceva... eu cand spun Japoneze Vs europene , nu ma gandesc la Japoneze Vs Golf 3 gti sau Opel astra, eu ma gandesc la Japoneze Vs Ferarri, Lamborghini, Porsche, Rolls Royce. stiu ca nu e corect sa compari o tara cu un continent dar... asta e thread-u;)
|
Da asa este...de aceea ti-am raspuns punctul meu de vedere pt ca vad ca esti capabil de discutii civilizate.
Asa este...Europa are traditie in masini. Deci daca te duci cam 80 de ani in urma, vei vedea ca japonezii inca foloseau carutza trasa de shoareci. Dar dupa World war 2 japonezii au intrat in reconstructie si au trimis tot ce se numea student in afara. Asa ca au inceput sa se ridice dupa devastarea cauzata de razboi....normal ca nu le ardea de Le Mans. Si usor usor au inceput sa scoata tehnologie mai buna (thank you america for invested money). Si asa au venit cu aparatura performanta dar nu prea fiabila, care incet incet s-a perfectionat. Asa ca ei nu au motivatia sa scoata supermasini. Scot un Limited edition (400bucati vandute) dar nu scot supermasina. Si NSX care este un pic sub statutul de "supermasina" se vinde din 89...cu mici modificari...pt ca nu era nevoie de alta (apropo apare urmatoarea generatie care va inlocui NSX....2009...nu se va numi NSX). Deci totul se rezuma la bani. Ferarri adapteaza tehnologia de pe circuit pt strada asa cum Subaru o face cu WRX...de aceea acceleratia uimitoare (tipica pt raliu). Deci iar....IRELEVANT THREAD. |
In titlul threadului scrie "supercars",iar discutiile se poarta despre Civic,Golf si Astra.Foarte inteligent...
Daca tot se vorbeste de masini scumpe si proaste,adica toate modelele japoneze facute vreodata exceptand MX-5 (doar scumpa pentru ce stie sa faca),Evo,Impreza si 350Z,uitati aici o chestie interesanta How To Make A Rice Burner Run 14's :lol: |
Tot la fel de biased ai ramas, Race?
*sigh* |
Quote:
|
Quote:
~Nautilus |
Ai dreptate,am gresit.Lumea e plina de coupe-uri RWD de 300 CP la pretul unui 350Z :rolleyes2
|
Quote:
Scumpe pentru piata din romania. In alte parti merita sa iti iei o japoneza in fatza europenelor. Daca in Romania alergi jumatate de tara sa cauti piese pt masini japoneze, in alte tari un piculetz mai avansate conduci 5 minute pana la piese auto si te intorci cu portbagajul plin de ce iti trebuie. Si chiar si masinile japoneze...sa fim seriosi ca nu sunt cine stie cat de multe. Scumpe pt ce stiu sa faca sunt acele 1.9tdi si alte troshcolete noi noute pe care dai o carutza de bani si de abia se misca....si fiind modele de baza mai arata si ridicol. Cat despre japonezele fiind "proaste"....nu stiu de unde ai auzit tu povesti din astea. Dar singurele japoneze care se strica din 5 in 5 minute sunt rablele astea de Subaru. Toyota este (discutabil) cea mai fiabila masina la ora actuala. Asa ca revino si tu cu ceva concret... PS: Exemplul Astra si Golf...lol...era numai o referire pt a imi trimite punctul de vedere...nu era o discutie in sine...mai citeste odata!!!! |
Inca o data,discutia despre "supercar-uri japoneze" se poarta in jurul pretului si disponibilitatii pieselor de schimb,fiabilitatii,masinilor compacte si TDI-urilor.Si te mai miri de ce Hondele si Toyotele sunt pentru bunicute :lol:
|
O gramada de ortaci sau luat dupa Tokyo drift, si nici macar nu si-au dat seama ca masinile care sunt in film au tractiune pe fata cand sunt stock. Pentru a realiza filmul sau schimbat tot la misinile alea pana si tractiunea. Deci de unde e Japonia mai buna la drifturi din moment ce ei fac marea majoritate a masinilor cu tractiune fata. Eu spun ca nu foarte multi japonezi isi permit sa modifice masinile in asa fel incat sa puna tractiunea pe spate. In primu rand numi vine sa cred ca unu a comparat Honda cu Mercedesul. Cand oare va ajunge Honda ca Mercedesul?????. In plus toti oamenii care se respecta isi iau masini serioase. Si din nou in Tokyo drift Yakuza ala vine cu dita mai S clasul. Putea sa vina si el intr-o Supra , sa simta si el adernalina. :)). Ce vreau sa spun e ca japonezele is pentru curse si atat. Si la melodia de la teryaki boys zice aia" If you see a man coming out from a black BENZ SLR, and you wonder . were he get that kind of money??? don't worry about it let's go" Ceva in genul asta, deci chiar ei recunosc ca supercarurile europene is cele mai tari. In ziua de azi lumea sa gandeste numa la tuning, tuning si iar tuning. De parca o masina o iei doar pentru a te duce la show ri, si doar pentru a te da smecher ca ai o masina tunata si unica .Cand o sa vada cineva in romania doua Lamborghini diferite in aceeasi zi sami spuna si mie.
|
Quote:
|
Quote:
Referitor la thread .. nu am stat sa citesc toate post-urile .. dar nu vad decat un raspuns posibil si acela ca Japonia nu produce inca si nu a produs nici un supercar... . Ce legatura au 2 lambo diferite in RO cu threadul? Si da s-au vazut in parcare la REX si nu numai.. |
Quote:
2. Daca tu spui ca skyline, evo, impreza, rx7 si lista continua sunt FWD ai spus totul despre cultura ta despre masini. 3.Faptul ca ai un mercedes la avatar spune ceva? 4.Nu are cum honda sa ajunga ca si mercedes pt ca deja i-a depasit 5.Postul tau e plin de aberatii 6.Adevaratii cunoscatori de masini nu au avut nevoie de fast & furios sa isi de-a seama cum stau lucrurile poate doar tu ai impresia ca f&f ti-a deschis ochii. Cum mai spunea cineva pe forumul asta: Traiesti intr-o alta lume amice si habar n'ai despre domeniul auto. P.S. Nu am oservat ca intre timp i-ai raspuns tu, Bemelo! |
Ok in primu rand nu insult pe nimeni, 2 tre sa copii filmul again sa va zic masinile cu tractune pe fata. In al 3 lea rand 3GSE zimi o revista de specialitate care a comparat Honda cu S clasul, sau cu SL ul. Ia zimi si mie tu esti "adevartul cunoscator" care zice ca Honda e peste Mercedes. Maine am sa aud ca Dacia concureaza cu BMW ul, ceea ce nu se va intampla niciodata. si in ultmul rand zimi si mie unde aberez ca sa iti explic mai detaliat.
|
fiecare cu parera lui, da... Honda care a depasit Mercedes :shock:
|
Pai nu poti sa compari Honda cu mercedes, tocmai asta este. Comparam varza cu conopida. :D Fiecare are plusuri si minusuri. Si faza cu Yakuza cu S-classe este un stereotip, intelegi? Ca si in orice film de duzina cu mafioti. Pai cum spui tu ca japonezele sunt doar pt curse? Cand la offroad exceleaza( Mitsu, Nissan, etc) , capitolul lux (lexus, infinity), ce sa iti mai zic? Ca au de toate si ei in afara de adevarate supercar. Prea putine sau facut si in serii prea mici si prea putin difuzate. Faza este (revenim iarasi la acest subiect) ca sunt masini care cu investitie nu foarte mare reusesti sa le aduci la nivelul supercarurilor. Asta insemnand sa le aduci la nivel ferrari, lambo. Ex: Impreza, Evo, Nsx, Skyline, 300zx, 300gto. M-ai inteles sau mai bine zis m-am facut inteles?
P.S. Ca si fiabilitate honda a intrecut orice standard deja. (inclusiv masina cu steluta) :D |
singurul capitol la care Honda a intrecut Mercedesul sunt motocicletele :)))
faza cu fiabilitatea dupa parerea mea e fumata de mult si mai tine doar la romani .... germanii isi fac masini care sa ii tina cat o folesesc ei dupa care isi ia modelul nou iar cea veche o vand romanilor prosti care viseaza de mici sa se duca in Germania sa isi ia masina:)) |
Eu te inteleg dar dak ei nu au facut supercaruri, ci doar au luat masini si leau tunarit pana au ajuns la performanetle supercarurilor.. De ce le mai comparam?? :-? ADik am compara un car pur-sange cu unul corcit care e indopat cu steroizi pana ajunge la performantele pur-sangelui (sa nu se creada ca masinile Japoneze sunt niste corcituri, nu vreau sa fac aluzie la asta). Am citit tot threadul si na zis nimeni nimik dar zic eu, Titlul acestui topic este din prima incomparabil, dar atunci apare intrebarile, De ce sau scris 23 de pagini??? :-? Sau mai bine de ce sau scris 23 de pagini doar pentru a ajunge la concluzia aceasta?????
P.S Si tratament faza cu mototcicletele e tare rau. :)) |
Stii care e faza? E bine ca un mapamond intreg e prost si te-ai trezit tu mai destept ca toti. Mercedes si toate germanele nu mai sunt ce au fost.
|
Eu nu zic nimik de mapamond, nu zic ca masinile japoneze nu sunt bune de nimik, si nu zic ca masinile germane sunt la fel cum au fost. Eu zic doar ca germanii incearca sa aduca acel rafinament din trecut si se pare ca o fac foarte bine indiferent de marca. OFFTOPIC Incetul cu incetul isi revin toate, pana si DACIA sa relansat ceea ce mie mi se pare un pas mare pentru Romania, fiind singura marca de masini care ne reprezinta tara. Fii sigur ca daca DACIA ar face o masina pe masura E clasului sau C clasului, la fel de sigura confortabila si eleganta, mi-as baga **** in masinile europene de tot felul , dar asta e.
|
io ti-am zis ca e parerea mea.... si cred ca e cea buna:D.... nemtii nu mai fac masini cum faceau odata pt ca au ajuns la concluzia ca o masina trebuie sa te tina atat cat ai nevoie... nu 100 de ani...poate gresesc da nu cred ca in loc sa progreseze ei au inceput sa dea inapoi e o simpla strategie.... multi "batrani" zic ca dak nemtii ar fi facut masini cum faceau odata ar fi intrat in faliment... bineinteles e sub forma de gluma asta, dar are un sambure de adevar...revenind la idee "Honda a depasit Mercedes":lol:
|
nu as vrea sa se inteleaga gresit nu am nimik cu japonezele sau cu Honda in special ba chiar sipatizez Honda mai ales Accordul :D... da nu se poate compara Honda ca, constructor care face 3 modele de masini si 2 de motociclete(vorba vine ca habar nu am cate face :D si nici nu ma intereseaza) cu Mercedes care face de la masini super sport la autocare tiruri, masini de dezapezit(ca tot e sezonul) si multe altele
|
Quote:
|
PaRaDoX esti penibil, sti cate probleme tehnice au mercedes si bmw? dute la reprezentanta si o sa vezi parcarea plina! de ce sa dau peste 100.000$ pe un spercar european cand pot cumpara un "supercar japonez"(evo, wrx sti, supra, 300zxtt, skyline) la juma de pret si sa`l duc peste supercarul european si sa am si portofelul plin la sfarsit, iar pe 400 m sa fac proprietarul europencei sa regrete ca a dat o carutza de bani pe masina si si-o ia de la o bazaitoare de japoneza!
|
a si normal ca europeni sa ne protejam piata noastra am pus taxe mari pentru masinile extraeuropene, ca altfel le numarai pe degete masinile europene! Iar ca lux Lexus deja mi se pare peste Mercedes!
|
Nu va suparati dar concernele Europene si cele americane sunt mai mari decat cele Japoneze. Si Japonezii sunt impanziti pe alte genuri de piata: barci (Honda), aer conditionat (Mitsi), utilaje grele (Nissan, Mitsi,Toyota)...dar pe piata japoneza era o limita de 280 de cai putere pt masinile de uz personal (si asta pana de curand). Toate aveau putere si cuplu limitat din fabrica. In romania nu vezi asa ceva si inafara de filme si jocuri lumea nu prea stie dar un Skyline GT-R pleaca de la 280 de cai stock (limitate la greu) si cu un simplu cip, remapare si un nou sistem eshapament sare la 400-450. Pe strazile din romania sunt masini japoneze gata handralite pe autostrada in germania sau alte parti si sunt modele pt europa si america....lumea nici nu se oboseste sa le modifice...si daca le modifica arunca motorul si pun unul full-spec.
Discutia asta va continua la nesfarsit. Cert este ca in romania lumea nu prea are cunostiinte in materie de masini Japoneze din mai multe motive. Ca si de pe thread-ul cu "Cea mai modificabila masina" lumea nu stie cat de flexibil este un motor Honda, cat capabil este un rb26. Europenele.....in trecut, prezent, viitorul apropiat si viitor indepartat vor avea mai multa clasa si un nivel de lux mai ridicat DAR nu subestimati Japonezele mai ales daca nu stiti ce vorbiti. Daca esti tanar si zburdalnic....iti place sa sari de pe o banda pe alta, iti place sa asculti motorul cand esti la podea cu ea.... dar nu ai bani de M3, Porshe, Lambo, AMG,Rs4 sau altele...japonezele sunt de tine....Esti casatorit,vrei sa te simnti comfortabil si sa ai un stil aparte fara sa te infigi in scaune....vrei sa ai o imagine mult mai respectabila.....atunci ia-ti un Mercedes, BMW, Audi...etc. NU EXISTA SUPER-CAR JAPONEZ......CITITI EXPLICATIA MEA PUSA CU CATEVA PAGINI MAI SUS PS: Nu am crezut ca voi trai ziua cand 350Z, RX-7, EVO 9, Nissan Sylvia, RX-8 ajung in categoria de FWD (PARADOX)...si un copil de 10 ani care joaca NFS poate sa iti spuna ce fel de tractiune au masinile astea. |
Inca nu am copiat filmul si Nicknamed inca nu am dat nume si lasa ca am trait yo clipa in care Honda a depashit Mercedes ul :))). The mask ia uitate si vezi ca nici o masina de 100 000 de euro nu are probleme tehnice grave. Si inca ceva nu exista supercar european care sa coste 100 000 de euro. Acolo sunt numai masinile care costa 20 000, 30 000 de euro cele mai ieftine din serie. Si acum japonezele nau nici o problema , dar de fapt voi stati pe langa o reprezentanta de masini japoneze (oricare) si nati vazut nici o masina care sa aibe defecte. asai ba masinile japoneze au atins perfectiunea. Iar treaba aia cu 280 de CP, aia e o mare vrajeala. Mercedesul cand au facut S clasul asta nou, au integrat in lampile spate faza aia pe mijloc (nush cum draq sai zic) care era impotriva unei legi date de Asociatie europeana de automobile (nici asta nush cum se cheama). Totusi Mercedes a facut mare scandal si pana la urma Asociatia aia iau permis sa foloseasca tehnologia pe o perioada de 2 ani de zile. Deci credeti voi ca dak O marca japoneza se ducea la Guvernul lor sau la aia care au dat legea, si le baga in fata un motor de 400 de cp mai economic decat unu de 200 sa zicem, nu se schimba nimic???. SAu macar sa incerce .Lasati-o moarta ca e altceva la mijloc. Nu-mi exprim parerea pe acest subiect din simplu fapt ca iar am sa aud comentarii, si poate parerea mea e eronata.
P.S. Si nu am zis niciodata ca BMW ul sau Mercedesul sunt masini perfecte, dar oricum sunt peste multe japoneze. Si ca tot e vorba de supercaruri, cum sa castige Japonia cand ei nici macar nau supercaruri. Asta dovedeste subiectivismul de care dau dovada fanii japonezelor cand au votat polul. |
E foarte adevarat faza cu cei 280 de cai exact ca si cu kilometrajele japonezelor pe piata lor care la f multe masinie e gradat doar pana la 180kmh! Documenteaza-te inainte de a vorbi.
P.S. Ap prieteni care lucreaza la reprezentantele Honda, la toyota si la Mitsu si stiu din sursa sigura ca in afara de schimburi de ulei si de ferificari cam mor de foame mecanicii. Au zis ca mai schimba cate un ambreaj din cand in cand. |
Yo nu am zis ca nu e adevarat, yo zic ca de ce firmele japoneze nau facut nimic pentru a scoate legea, sau de ce nu au protestat cu dovezi ceva ca asa normal ca nu le convine.
|
Plus ca la aceeasi cai putere cu o europeana , japoneza alearga mult mai bine!
|
Quote:
Cu un sedan mediu FWD sub 200 CP si un roadster mai lent in linie dreapta decat un hot-hatch bun drept varful ofertei,nici macar nu au concurenta pentru Mercedes.Ce sa-i mai si depaseasca... Quote:
Quote:
Quote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Un E V8 e mai rapid in linie dreapta decat minunatia de coupe cu tractiune de pick-up,Skyline,si pierde cu putin in fata unui NSX,masina sport cu motor central si doua locuri.Si e vorba de un sedan luxos de clasa mare cu cutie automata,cu V8-ul de baza.Nici nu se mai pune problema de 55 AMG,63 AMG sau 65 AMG. Quote:
Vorbiti despre orezariile modificate extrem care sunt foarte rapide in linie dreapta de parca ar fi pe toate drumurile,si orice cacat de Civic care face 17 secunde pe 400m ar bate un Enzo.Erau la sectiunea "Filme" doua FWD-uri rapide,un R5 si un Grand Prix,niciuna japoneza.Faptul ca poti sufla aer in motor pana la limita exploziei si scoate tot de pe masina pentru a fi cat mai usoara si a reusi sa faca cele 3 sferturi de mila in 10 secunde fiecare inainte de a face motorul praf nu inseamna mare lucru,si se poate face cu orice masina. Quote:
|
Cu un sedan mediu FWD sub 200 CP si un roadster mai lent in linie dreapta decat un hot-hatch bun drept varful ofertei,nici macar nu au concurenta pentru Mercedes.Ce sa-i mai si depaseasca...
da,mercedesul a fost depasit de honda la fiabilitate Aceleasi ca in Europa,si in plus un sedan FWD de clasa mare,ieftin si prost (Accord bazat pe modelul japonez nu cel european),un autobuz mai mic pentru oamenii care nu mai au nici un motiv sa traiasca (Odyssey),versiunea pentru piata americana de Kangoo si Partner (Fit),un pick-up pentru carat saci de ciment (Ridgeline),plus 2 SUV-uri care nu merita luate in calcul.Ce tare... de ce denaturezi lucrurile?esti axat pe masinile americane care exct cum ai tu repulsie pt japoneze asa am eu pt ele.numai versiunile de lux ar mai arata a masini,restul fiind niste gunoaie miscatoare cu tot felul de plastice ce zornaie tot timpul,dar fiind americane sunt cumparate de ei din patriotism.de ce honda e vazuta ca printre cele mai bune marci de import?ar mai avea o cotatie asa de buna daca era ieftin si prost?sau scriind acest lucru te gandeai la marcile americane?p.s ai omis modelul legend si sa nu mai vorbim de acura |
Hai sa o luam practic! o masina americana...ca sa aiba mai multa putere ii pune un motor foarteee mare si un supercharger p masura....la un R34 doar schimba setarile din calculator...pt ca are;). La o masina europeana ... pt a o face mai stabila incep si isi stor creerii zeci de ingineri si se complica cu tot felul de chestii la sasiu si suspensie ...la un R34 doar schimbi setarile din calculator....deci in concluzie: masinile americane raman muscle cars uri foarte durabile...masinile europene incearca sa fie p placul consumatorului si omului de rand...iar jdm urie sunt gandite pt strada si pt circuit...iarsetarile pot fi schimbate in cateva minute8) JDM`s RULZ
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:49. |
- Copyright 2026 4Tuning