Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/185940-e30-black-bear-pasiune-fiare-vechi.html)

mad_mario 02-03-11 21:08

Re: E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi

Sa-l stapanesti sanatos Bogdane meriti masina din plin !!! Imi place de tine asa "vesnic nemultumit"!

Nastase Bogdan 02-03-11 21:35

Quote:

Originally Posted by koenigsegg2peu (Post 4136969)
Frumos urs bogdan te vad mereu cu el pan oras , ai grija de el :D

Merge ursul in fiecare zi, nu hiberneaza deloc:-)...daca va fi vremea buna peste o saptamana ma apuc de cateva modificari menite sa-l faca mai sprinten;)

Mario, din "nemultumiri" se fac lucrurile bine facute:-);)

Va multumesc amandorora:-)

last_don 03-03-11 00:43

Eu unul abia astept sa vad borbeturile alea puse o data pe urs :D
Hai ca stim ca va arata intr`un mare fel, vremea doar sa tina cu tine :D

Spor la treaba...

Marian_nebunu 03-03-11 07:44

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4110824)
Jantele sunt gata8)..acum asteapta gume pentru fata si vreme mai buna ca sa urce pe urs, ca m-am saturat de joarsele alea de jante de iarna:x

dastea imi cumpar si eu saptamana asta :D:D:D:D

sunt tari rau jantele :D:D:D

Nastase Bogdan 07-03-11 19:20

10 Attachment(s)
Azi m-am apucat usurel asa de treaba...cum afara batea un vant de te taia la oase, am scos Dacia de la garaj si am bagat ursul ca sa stau la adapost..si bine am facut pentru ca treaba a durat destul de mult si daca mai induram si frig sigur abandonam:-)

Ca tot am o saptamana de concediu am zis sa rezolv cateva treburi care imi stateau pe cap si pe care le aveam de mult in plan..azi am inceput cu demontarea admisiei si a tot ce tine pe acolo pentru o curatare completa si pentru a elimina epuratorul(aer mai curat si mai rece pentru motor);)

Am scos la lumina si instalatia electrica la care am tot umblat si acum este momentul si spatiun necesar pentru a o matisa frumos;)

Urmeaza demontarea electromotorului(am altul in stare mai buna pe care l-am desfacut bucatzele si urmeaza sa-l curat f bine si sa-l asamblez/montez pe masina) dupa care, ca tot am spatiu si nu va mai fi nici electromotorul dau jos si cutia pentru o modificare la ambreiaj:rolleyes2

Priviti cat de murdat era corpul de admisie...si in ultima poza se vede ursul pe fundal in fata garajului..i-a cedat Dacioara locul macar pana se face si el bine:-)

DraquVerDe 08-03-11 01:40

1 Attachment(s)
Observ că te-ai pus bine pe treabă pe Ursuleţ, foarte bine atunci multă baftă īţi urez. Am să modific o poză la cerere dacă ai nevoie de un Clean look la ursuleţ. Pānă atunci am să ataşez o poză cu, Gordini puţin lucrată.

Nastase Bogdan 10-03-11 19:46

10 Attachment(s)
Lucrarile au continuat...
Soriceii au dat iama in volanta si multa mizerie a fost gasita peste tot, dar ieri am spalat toata ziua la piese si acum totul luceste:-)

Vestea buna este ca, kitul de ambreiaj este in stare ff buna, cred ca fusese inlocuit nu de foarte mult timp:rolleyes2

Vestea rea este ca prietenul cu care am dat jos cutia a racit cobza (la mine in groapa ieri pe un frig cum mai rar vezi in Martie:x) si acum nu stiu cand se va reabilita pentru a o monta impreuna la loc:rolleyes2..deci o sa mai stau cu ursul demontat...:sad:

Dr.Dre 11-03-11 09:07

cu ce ai curatat piesele,de arata ca noi :D.am si eu de curatat motorul la oltcit ;) si e jale

JD_RFTR 11-03-11 11:03

faina masinuta, IMHO, arata mai bine in stockul de la inceput, dar....cum se numeste eleronul de pe portbagaj?

jakal 11-03-11 14:23

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4159435)
Lucrarile au continuat...
Soriceii au dat iama in volanta si multa mizerie a fost gasita peste tot, dar ieri am spalat toata ziua la piese si acum totul luceste:-)

Vestea buna este ca, kitul de ambreiaj este in stare ff buna, cred ca fusese inlocuit nu de foarte mult timp:rolleyes2

Vestea rea este ca prietenul cu care am dat jos cutia a racit cobza (la mine in groapa ieri pe un frig cum mai rar vezi in Martie:x) si acum nu stiu cand se va reabilita pentru a o monta impreuna la loc:rolleyes2..deci o sa mai stau cu ursul demontat...:sad:

bv maestre pt rabdarea pe care o ai....:-)
jos palaria...;)

sal......

Nastase Bogdan 11-03-11 15:38

Am avut vreo 2 litri de decarburol si am mai luat si 3 litri de benzina la bidon..apoi am gasit un lighean de aruncat si am spalat piesele in el asa cu rabdare la pensula si la perie de sarma;)...sters mereu cu hartie absorbanta sau cu carpe si apoi clatit cu benzina curata;)

JD_RFTR, nu stiu ce inseamna IMHO...poate imi traduci:-)..eleronul este M-Technic 1..si ce intelegi prin "arata mai bine in stockul de la inceput"..:???:
Multumesc pentru eventualele lamuriri si pentru aprecieri:-)

Mersi Jaka':-)..pai daca nici la masinile mele nu am rabdare, la care sa am?..si mai e ceva..mie imi place sa-mi personalizez putin masina cu care rulez:-)

Nastase Bogdan 19-03-11 13:49

5 Attachment(s)
Zilele trecute am reusit sa montez toate la loc pe la motor si ambreiaj/cutie viteze.
In prima faza m-a intors electromotorul, cu o problema de montaj intern si a trebuit sa mai astept 2 zile pana am revenit la servici din concediu (celalalt electromotor ramasese la munca...:x) si apoi m-am confruntat cu o mare pierdere de antigel pe la furtunasele de la pata calda a clapetului de admisie, furtunase care erau f coapte si dupa demontare nu am mai facut fata:rolleyes2

Abia ieri seara am reusit sa gasesc furtun panzat nou, din care le-am facut si inlocuit pe amandoua furtunuri vinovate si acum dupa aerisirea sistemului in doua etape totul este ok:D

Demersurile facute nu au fost in zadar, acum ursul comportandu-se mai frumos la accelerare si la mers in general8)

Acum am si eu o intrebare pentru cei care au avut acest motor pe masina sau il mai au...ce piesa imi lipseste mie la fixarea cablului de acceleratie in tija clapetului:?:..am pus poza nr.3 ca sa se inteleaga la ce ma refer..ca eu acum il tin fixat cu un colier de plastic:rolleyes2

stefiPJJ 19-03-11 13:55

e greu de schimbat ambreiajul ? :))
ar fi bun un tutorial , zilele astea trebuie sa schimb ambreiajul :cry:

Tzzantaru 19-03-11 14:19

3 Attachment(s)
sper sa intelegi ceva din poze.iti faceam si vroe 2 poze din spate de locu ingust si n-am cum sa bag camera

practic e doar o clema de plastic prin care trece cablu si in capat are un "opritor" sa nu sara din clema.

PS : scuzati "dezastru" (uleiu , vaselina si ce mai e pe acolo :D )

Nastase Bogdan 19-03-11 14:21

Quote:

Originally Posted by stefiPJJ (Post 4182315)
e greu de schimbat ambreiajul ? :))
ar fi bun un tutorial , zilele astea trebuie sa schimb ambreiajul :cry:

In primul rand trebuie neaparat sa ai o groapa sau un elevator pe care sa lucrezi.
Apoi, la 1.8-ul si Getragul meu nu am intampinat probleme deosebite...trebuie doar sa intelegi ce ai de desfacut si toate ies una dupa cealalta:rolleyes2
Timoneria iese cu tot cu cutie si cu maneta din interior, dai jos flansa de la cardan si prima partea a cardanului, jos electromotorul, etc..

Ambreiajul in sine se demonteaza ca toate celelalte...la centrarea discului trebuie putina pricepere:idea:

Spor la treaba si mai ia pe cineva cu tine ca nu e treaba de facut singur.

stefiPJJ 19-03-11 14:22

Ca mecanic sef il am pe taicameo, care a avut dacie si a facut totul cu mana lui, stie sa centreze ambreiajul dar nu a mai desfacut cutie de bmw si asta il cam sperie :lol:

Nastase Bogdan 19-03-11 14:24

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 4182365)
sper sa intelegi ceva din poze.iti faceam si vroe 2 poze din spate de locu ingust si n-am cum sa bag camera

practic e doar o clema de plastic prin care trece cablu si in capat are un "opritor" sa nu sara din clema.

PS : scuzati "dezastru" (uleiu , vaselina si ce mai e pe acolo :D )

Multumesc f mult, am inteles perfect:-)..acum na belea..de unde gasesc eu acea piesa:rolleyes2

Am sa apelez la cativa colegi care au dat jos acest tip de motor de pe ursii lor si poate ma pot ajuta ei, ca sa nu mai stau cu tzigania aia acolo.

Nastase Bogdan 19-03-11 14:26

Quote:

Originally Posted by stefiPJJ (Post 4182372)
Ca mecanic sef il am pe taicameo, care a avut dacie si a facut totul cu mana lui, stie sa centreze ambreiajul dar nu a mai desfacut cutie de bmw si asta il cam sperie :lol:

Daca intelegi mecanica este f simplu..tot fiare sunt da-le naibii..si nemtii astia chiar le-au facut cu cap, sa fie logic si usor de desfacut:idea:;)

stefiPJJ 19-03-11 14:27

Imi ridicasi moralul, jur :lol:
Mersi frumos, trebuie sa reusesc pana la urma :!:

Tzzantaru 19-03-11 14:33

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4182374)
Multumesc f mult, am inteles perfect:-)..acum na belea..de unde gasesc eu acea piesa:rolleyes2

Am sa apelez la cativa colegi care au dat jos acest tip de motor de pe ursii lor si poate ma pot ajuta ei, ca sa nu mai stau cu tzigania aia acolo.

cu placere.poti incerca la bavaria sa vezi daca au.sigur o sa te coste cat un plin de benzina :lol:

apropo , tu ce consum ai la el in oras?si cam cat "porti la adidasi"?:D

Nastase Bogdan 19-03-11 14:34

Quote:

Originally Posted by stefiPJJ (Post 4182378)
Imi ridicasi moralul, jur :lol:
Mersi frumos, trebuie sa reusesc pana la urma :!:

Pai da, ce naiba...:-)
Eu am desfacut aproape toata mecanica la ursul meu (suspensii si articulatii fata-spate, cutie+ambreiaj, electrica si furtunaraie la motor, mufe, interiorul) si l-am descoperit a fi usor daca ai rabdare;)

Poate gadili si volanta un pic daca tot umblii acolo;)..ar fi pacat sa nu:idea:

stefiPJJ 19-03-11 14:38

Cam asta as vrea, sa curat bine de tot si cutia , te copiez :-P

Nastase Bogdan 19-03-11 14:45

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 4182388)
cu placere.poti incerca la bavaria sa vezi daca au.sigur o sa te coste cat un plin de benzina :lol:

apropo , tu ce consum ai la el in oras?si cam cat "porti la adidasi"?:D

Nu vreau sa ma risc...am alte cheltuieli acum cu ursul iar daca nu o gasesc, merge si cum a mers pana acum cu "soricei" la cablu de acceleratie:lol:

In iarna mi-a luat in jur de 12-13 numai oras, iar pe cald am ajuns si la 10%..sa o vad acum dupa ce am desfundat-o bine de tot si i-am eliminat epuratorul:rolleyes2..aveam vacumul de la avansul vaccumatic infundat bocna in clapet:shock:

De obicei o cam calc..ieri i-am dat 140 cu a 3-a sa vad cum urca-n ture:rolleyes2..daca ii dau la 4000-5000 rpm nu mai are cum sa-mi ia 10%..te mai tin la curent cand se mai incalzeste afara si pot stabili un consum fara sa fac teste si aerisiri a instalatiei de racire.

Nastase Bogdan 19-03-11 14:47

Quote:

Originally Posted by stefiPJJ (Post 4182399)
Cam asta as vrea, sa curat bine de tot si cutia , te copiez :-P

Nu ai inteles..du volanta la un strungar priceput ca sa o mai usurezi..ai sa vezi schimbarile;)

stefiPJJ 19-03-11 14:49

la asta chiar nu ma pricep. da-mi mai multe detalii, ce sa-i spun omului cand o duc :lol:

Nastase Bogdan 19-03-11 17:21

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by stefiPJJ (Post 4182426)
la asta chiar nu ma pricep. da-mi mai multe detalii, ce sa-i spun omului cand o duc :lol:

Volanta se usureaza pe partea interioara a ei (nu pe partea pe care calca discul si se fixeaza placa;))
Se va lua din ea fara sa dea zona periculoasa(asta trebuie sa o stie strungarul daca-i pe meserie)..sau altfel zis sa nu se slabeasca suprafetele de rezistenta, suprafetele din centrul volantei unde se realizeaza si prinderea ei:idea:

Uite cum am luat din a mea, poze cu cea de la Dacie cand am usurat-o nu gasesc acum...

P.S: cea de la urs era deja usurata din fabrica, eu am mai luat aprox. 1kg;)

stefiPJJ 19-03-11 17:34

Si cam la ce se simte asta ? :D gasii eu ceva pe marele Google dar m-ar interesa exact parerea ta...

Nastase Bogdan 19-03-11 18:25

Quote:

Originally Posted by stefiPJJ (Post 4182869)
Si cam la ce se simte asta ? :D gasii eu ceva pe marele Google dar m-ar interesa exact parerea ta...

Motorul urca mai repede in ture si automat se imbunatateste si demarajul;)..nu mai invarte o piesa de 10kg sa zicem, invarte una de 8 sau 7 kg;)

stefiPJJ 19-03-11 19:59

gata, gasii om care face asa ceva, maine ma apuc de demontat:D ma pusasi pe ganduri graav

RacerJunior 19-03-11 20:38

Dar cand usurezi volanta nu exista dezavantajul ca sta relanti-ul mult mai sus?

Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

SiloS@1300 20-03-11 00:30

Consecinta directa va fi un mers mai neregulat (mai putin rotund) al motorului. Pentru "a corecta" acest efect al usurarii volantei se va mari turatia de relanti.

Nastase Bogdan 20-03-11 12:47

3 Attachment(s)
Am luat cu imprumut niste serpi de IS..sa vad cat de mult vor trebuii modificati ca sa vina pe M10:rolleyes2

Deja am constatat ca nu se "pupa" la imbinarea cu teava care duce spre toba intermediara...e o diferenta de cativa milimetrii intre prinderi, deci acolo vor trebuii taiate flansele si sudate componentele intre ele:rolleyes2

Urmeaza sa dau jos evacuarea de fonta si vad cum vin la prinderea pe chiulasa.

shadowro 06-04-11 10:01

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4183322)
Dar cand usurezi volanta nu exista dezavantajul ca sta relanti-ul mult mai sus?

Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

Relantiul o sa stea fix la fel fara nici o problema mai ales la cat a usurat el din ea.

JD_RFTR 06-04-11 10:10

curios sunt si eu daca iti iese modificarea cu evacuarea, ma batea si pe mine gandul

Nastase Bogdan 06-04-11 21:41

Quote:

Originally Posted by JD_RFTR (Post 4231585)
curios sunt si eu daca iti iese modificarea cu evacuarea, ma batea si pe mine gandul

O sa iasa;).. deja am facut masuratorile cu galeria de fonta data jos si cu serpii pe motor(de forma), am desenat flansa, urmeaza sa o dau la lucrat si apoi mai necesita modificarea a doua tevi pentru a se imbina in traseul original8)

Dar vestea buna este ca incap si ca nu trebuiesc modificari f mari pentru a putea fi montati:idea:

vali vtk 06-04-11 22:52

Ma uit si te vad cum muncesti si cheltui bani cam hazardat mai bine dai 250E si cumperi un 1.8is si ai avantajul puterii mai mari la pretul aceluiasi impozit si asigurare.Pastrand intre-o mare masura o repartitie a maselor pe punti cat mai apropiata de 50/50

JD_RFTR 06-04-11 23:13

sa cumperi si sa pui, imi pare cel mai usor si chiar asa este, eu sincer am 2 M42 si nu stiu daca va ajunge vreo unul sub capota, si sunt foarte curios sa modific un M10 care sa traga frumos, bafta cu proiectul, astept sa imi zici cum se simte :)

Radu. 07-04-11 01:34

Bafta cu ursanu! Sa-l vedem cat mai curand pe strazi :evil:

Nastase Bogdan 07-04-11 08:41

Quote:

Originally Posted by Radu. (Post 4234093)
Bafta cu ursanu! Sa-l vedem cat mai curand pe strazi :evil:

Ursul este in fiecare zi pe strazi, nu e imobilizat:-)

Vali, nu sunt cheltuieli mari..mai mult e de munca dar imi face placere sa vad ca merge bine si ca ii pot aduce imbunatatiri:idea:
M-am gandit la 1.8IS, dar m-am gandit si ca de 250 euro bag de-a benzina...vreau sa mai si merg cu masina;)

Daca imi voi lua o alta masina econoama, de mers de colo colo am sa pun minim 2.5 24V, ca sa inteleg ceva..pana atunci imbunatatesc 1.8 M10-le ca merge struna acum si consuma si bine.

Nastase Bogdan 11-04-11 19:42

10 Attachment(s)
Ok, am mai strans si eu cateva achizitii si schimbari facute:-)

- breloc frumusel pentru urs,
- un volan M-Technik 1 asa cum trebuie(ca sa nu-l mai reimbrac pe al meu)
- un set complet de satoze in stare ff buna(ale mele erau 2 de un fel si alte 2 de alt fel si intr-o stare mai rea)
- refacut traseu final evacuare cu repozitionat finala, am bagat-o cam 5 cm mai inauntru ca era f iesita inafara si prins pe tampoane elastice (fata de sarme cum era inainte si lovea in fusta de spate:sad:)

Incet ma apropii de ceea ce am eu in plan deocamdata cu acest urs:-)

P.S: am luat si cauciucuri pentru fata 195/45 R16 si bag si jantele pe masina in curand8)

All times are GMT +2. The time now is 04:25.

- Copyright 2026 4Tuning