![]() |
Re: TANK (Tico '95)
Spor la treaba! Asteptam detalii in continuare despre cum evolueaza proiectul
|
Quote:
|
Quote:
|
7 Attachment(s)
azi am cumparat ulei pt motor si perii de sarma pt bormasina. deci am liber la asamblat motorul. pun cateva poze cu motorul care urmeaza sa ajunga pe masina. Din cauza ca au fost amestecate uleiurile, s-a format in motor o mazga, si l-am facut bucati, si am curatat fiecare piesa in parte, baia de ulei, curatata si vopsita, blocmotor curatat interior exterior si vopsit, pistoanele curatate si am desfundat si orificiile de ungere ca erau infundate, pompa de ulei curatata, pompa de apa noua, distributie noua, toate garniturile noi, segmenti noi... totul nou.. doar ca trebuie asamblat. mai am sa planez chiulasa si ma apuc de treaba weekendu acesta o dau jos de pe epava.
|
Daca ai nevoie de ajutor sa imi zici. :)
PS: Si eu sunt in cautare de Tico :) |
As avea la partea de tinichigerie... Ca e destul de mult de intreptat si chituit...are indoituri mici si dese. Dar momentan vreau sa fac motorul, sa fie facut.
|
Pai ce sa zic? Spor la treaba atunci!
|
Weekendul asta vreau sa scot motorul de pe epava si as avea nevoie de forta de munca. Ma ajuta cineva? Facem si un gratarel.
|
Daca eram prin apropiere de tine veneam eu sa te ajut,spor la treaba..Mi se pare excelent consumu care il spuneai tu..Ma faci si mai mult sa imi caut un tico :))
|
pe bune ca am nevoie de o spinare buna. ca pe tata nu prea il mai ajuta spatele si doar eu cu fratimiu nu prea putem, ca e si masina stramba si nu stim cat de usor iese motorul... deci cine poate sa dea o mana de ajutor? fac cinste cu un gratar :D
|
Unde ar trebui sa vin si pe la ce ora?
Ca pana pe la 2 sau 3 am ceva treaba. Daca e dupa 3 pot sa vin sa te ajut si am si spinarea numa' buna. |
Spre snagov, satul ciofliceni, cum intri de pe dn1 spre snagov, e al 2-lea sat. Stau pe langa biserica. Ms mult, daca poti, suna-ma inainte sa pleci, ca ma mai duc cu cineva si poate rezolv pana la ora aia.
|
te sun cand termin
|
9 Attachment(s)
am scos motorul.. cu greu, si am gasit cateva avarii de care nu stiam... si anume galeria de admisie facuta zob. dar mai am 2 :D deci tot raul spre bine. Saptamana asta sper sa am timp sa curat chiulasa si sa o duc la planat si sa vad daca mai trebuie schimbat ceva prin ea..
|
Quote:
|
masinuta asta e ca un puzzle :) spor . sper ca faci o treaba buna. la sfarsit jurizam ! bafta multa iti urez
|
E un mare puzzle. Dupa 15 ma apuc usor usor din mers de tinichigerie, are mici indoituri in unele zone, + aripa peste care a cazut pomul, la aia e putin mai dificil, ca e fix pe nervura, dar iese ea :D si daca nu-mi place cum iese, iau o aripa din dezmembrari
|
Nu intaresti lonjeroanele daca tot ai desfacut partea frontala? :)
|
Pai cu asta visiniu nu mai am ce sa fac de el, e prea lovit. Si asta "nou" inca nu l-am demontat... Dar mi-ai dat o idee foarte buna
|
Hai ca acum ai experienta si la puzzle-uri:D N-ar trebui sa fie asa greu la ansamblat:-P
|
Quote:
|
Prea multa munca sa faci un nou ticozaur,dar uite ca atata pasiune ai incat nu ai renuntat la ideea de a face unu nou pe placu tau:)
|
Da, ce pot sa zic, imi placr masina in sine, dar nu-mi place cum arata cazanul asta, deci trebuie facut. Va fi Tank v1.1 :))
|
am luat azi chiulasa de la planat si refacut scaune si curatat :D 100lei si e boboc. si am curatat capacul de culbutori cu solutie de curatat aragazul de la Sano. Avea ulei pietrificat si l-a scos pe tot. Arata ca nou capacul. O sa pun poze mai tarziu putin. Weekendul asta asamblez motorul!
|
4 Attachment(s)
Azi am fost la shopping, am cumparat suportii de motor, mai exact cei care vin pe partea cu, cutia de viteze. Si ornamentele si chederele pt parbriz. Pt ca o sa schimb si parbrizul.
|
Am cantarit rotile. O roata pe 12 cu cauciuc de iarna 135/80/12 are aprox 8,5 kg si o janta de aliaj cu cauciuc 155/65/13 are aprox 9,5kg... 4 kg in plus pe masina si un aspect de milioane, + o stabilitate mult mai mare. Imi convine :D... Se pare ca aman asamblarea motorului din cauza vremii :(
|
14 Attachment(s)
weekend plin. Am asamblat motorul. mai am de pus pe el galeriile si corpul de delcou si pompa de benzina, si suportii de la compresorul de AC. Intre timp am pregatit si butoanele de alarma pt usi, unsi si pus silicon de garnituri ca sa nu mai zboare cauciucul. si am dat un jurnalier pe 0 km, ca doar fac masina cap-coada...nu?
PS: mi-am pus TOBA SPORT!!! cu aroma de portocala :)) |
am mai cumparat niste chitibusuri... set de fise, curea pt AC, rulment pt volanta(nu stiu daca e defect pe masina dar pt 12 lei merita schimbat, ca tot am acces la el acuma) si inelele de etansare de la evacuare.
|
2 Attachment(s)
tocmai am terminat de curatat corpul de delcou, era plin de ulei, nu i-am facut poza inainte, dar asta este rezultatul..
|
Bravo Tank.
Cred ca o sa toarca atat de frumos motorul asta. E asamblat ca la carte + ca operatiile se fac fara graba si intr-un mediu placut. Abia astept rezultatul final. |
Conteaza ca lucreaza cu pasiune pentru masina lui+ca se va bucura de munca lui :)
|
Placut nu prea a fost ca mi-au inghetat toate cele... Dar a fost facut ca la carte, si dupa carte. Totul strans la cuplu cu cheia dinamometrica... Tot... Am dat si comanda de vopsea. Luni imi vine
|
o data pe forumul ,care nu mai este ,s-a aratat o poza in care se vedea cum se pune la punct distributia si se bloca cu o surubelnita vibrochenul ,sa nu se mai invirta .
tu ai dat de gaura aia minune , care era in partea cu galeria de evacuare ? eventual pune o poza |
Eu am avut motorul scos si fara cutie, am pus doar o surubelnita intre doi dinti de la volanta si o ureche de pe blocul motor unde se prinde cutia... Nu stiu unde e gaura aia minune
|
Abea astept sa vad lucrarea terminata! :D
|
diseara imi iau vopseaua :D cam 4 litrii >:) sa-mi torn si-n cap.
|
Ce culoare il faci? 4 litri nu-i cam mult?:-P
|
2 litrii ajungeau sa vopsesti si barile in culoarea masinii.
|
Pai daca omu a zis clar: SA-MI TORN SI IN CAP!!! Voi ce nu intelegeti?? Chiar asta are de gand! :lol: Macar de ar fi cu ceva perla :lol:
|
A Tico is reborn :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:25. |
- Copyright 2026 4Tuning