![]() |
Re: O dacie la a doua tinerete DB 04 SNR SNR-ica
Quote:
|
O duci la Printzu ma?:p
|
Quote:
Quote:
|
la balteni adica:D........
dar eu nu inteleg o chestie,pana acum nu s'a vazut ca este ruginita? ce ne poti spune despre asta?:-) |
Quote:
|
ti-am zis de la inceput ca e un jaf... n-ai vrut sa ma crezi:rolleyes2
|
Eşti conştient că rugina nu este cea mai bună scuză pentru a duce o maşină la remat.
Dacă te leagă amintiri şi reprezintă o valoare sentimentală, te poţi apuca de ea, oricāt de afectată ar fi. Au fost destul de mult cazuri pe forum, cu dacii "murate", dar cu muncă şi pasiune le-au recondiţionat. Cāt ai putea să īti iei pe ea la remat ca să merite aşa soartă? Nu o poti acuza de impozit mare aşa că...restul depinde de tatăl tău bănuiesc. |
Quote:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Si un videoclip...trist :(
|
Old_boy Re: O dacie la a doua tinerete DB 04 SNR SNR-ica
nu pot sa zic decat jos palaria bravo foarte frumoasa batranica mi-as fi dorit sa o vad la brasov :P daca nu se mai aprinde un semnal si restu clipesc repede inseamna ca ai scurt iti face masa un + pe unde nu trebuie Poftim ma drace, unde ai zis ca era un jaf pripasule:x sa vezi ce iti fac |
Ce "Ramas bun?"...
Nu cred ca e Dacie sa nu fie reparata,ce-i?Bentley? Acum fiecare are planurile lui...8) |
cat de ruginita este lonjeroanele sunt putrede rau? oricum pacat ca nu si-a continuat a doua tinerete
|
Nu imi vine sa cred ce spui.....
|
ruginata.. scorojita.. vai mama ei.. nu mai merge.. nu mai se merita.. nu se mai poate... ok.. am inteles...dak zici u... dar nu se poate reface? daca nu se poate.. da-o dracu .. valea.. baga banii in lastun sau in cealalta... altfel nu o sa faci decat sa-ti manance banii, nervii si timpul.. la urma urmei nu-s decat niste fiare sudate .. plastice si material textil...
|
Fara off topic !
Cosmin-SNR - ai grija te rog la limbaj . |
5 Attachment(s)
Haide-ti sa va lamuresc, masina inca exista... este in viata, la adapost si acolo v-a ramane pana consider eu ca vreau sa o pun la punct, nu e vorba nici de tata nici de mama nici de nimeni! Masina este a mea este cumparata din banii mei, si nu ia nimeni deciziile in locul meu!
|
Dacă proprietarul consideră că va reīncepe lucrul la maşină şi va avea ce noutăţi să pună pe forum, īl rog frumos să-mi dea la momentul acela un p.m. şi voi redeschide topicul.
|
9 Attachment(s)
Masina a ajuns la momentul oportun. Reconditionarea a inceput, Cosmin nu poate posta ca nu ii merge pc-ul, noi ne vom ocupa de reconditionare, eu il ajut cum pot, si cat pot, e destul de mare si se descurca, a terminat cele 8 clase cu bine si acum ne ocupam de masini.
Portocala e demontata la sange, mai bine zis "demolata" :lol: de Cosmin, i-a facut mai multe poze o sa le postez prima data pe cele care le-am facut eu Masina are rugina, nu multa dar are... totusi 30 de ani fara tinichigerie, si stat o gramada pe dreapta cred ca isi spune cuvantul..:rolleyes2 Cu restul de poze o sa posteze Cosmin. |
Felicitari ca readuceti o batrana la viata.Chiar mi-a parut bine cand am vazut ca s-a postat din nou pe acest topic.
|
15 Attachment(s)
Quote:
Si restul de poze de care se vorbea mai sus. Cam astea sunt... Vor mai veni pe parcurs dupa ce curat in compartimentul motor etc... Astept pareri, si inca ceva, cumpar orice fel de ornament, masca far, stop, in stare cat mai buna sau impecabila orice fel de piesa mica mare mijlocie cum o fi... Multumesc ! |
Bravo pustiule......Tineo tot asa....abia astept sa vad finalu....Dar pana atunci iti spun doar un Cuvant RESPECT Pentru cea ce faci
|
Quote:
|
Nu te grabi, bibileste si da TOT jos de pe ea, uitate pe topicul lui Popasan, goleste caroseria de absolut toate piesele si suruburile... curatata si cautata peste tot, daca vrei sa faci o reconditionare ca la carte... ai gasit rugina, cureti peticesti/schimbi cu piesa noua, imediat grund si mergi mai departe;) sunt prea multe topcuri de reconditionari nu cred ca are rost sa-ti explic, da?
Bafta, vacanta de vara e lunga, timp ai cacalau.... |
Quote:
|
Quote:
Quote:
O zi buna tuturor ! Stima. Cosmin-SNR |
Cosmine bine ca te-ai apucat de ea, cand am vazut pozele cu ea desfacuta mi-am adus aminte de BTL, o sa vezi ca nu iti pare rau ca o reconditionezi si ma bucur ca e portocalie:D.Vb.la tel pt.ce piese ai nevoie , sa iese bine masina.
|
Quote:
Stima. |
Cosminee,hai sa vedem daciana gata...din partea mea ai tot sprijinul,te salut si multa bafta frate!!!! In legatura cu sudura in autogen,nu toata lumea are posibilitate de argon,asa ca poti folosi autogen linistit,dar trebuie sa ai meserias,tabla se onduleaza cand este sudat continuu,tu trebuie sa sudezi in puncte,dupa ce ai terminat cu suduriile dai grund la greu o mana de spritz chit si izolezi zona......Succesuri
|
11 Attachment(s)
Quote:
Si ca tot nu am mai postat nimic, si topicul meu a ajuns pe pagina 2 am mai facut ceva progrese, am dat fetele de usi jos, am facut curatenie inauntru, si am scos si instalatia electrica... mai are cateva suduri in locuri dubioase :suspiciou iin fine.. asta nu mai conteaza, aproape am terminat de demontat de pe ea.. mai am ansamblul stergatoarelor si "climatizarea" si ma apuc de curatat peste tot, dat cu Fertan, grund, antifon/insonorizant si facem tinichigeria.. pe unde este nevoie:caffine: si am curatat si la motor alea 50 de straturi de vopsea si antifon:lol::chainsaw::chainsaw: si cateva poze.. Si "verdeata" aia care se vede in poza, este ceara din una din usi |
bravo cosmin,sper sa iti iasa cum ti-ai dorit....putin fac ce faci tu la varsta ta;)
|
Quote:
|
Quote:
Multa bafta in toate si spor la treaba ca trebuie sa iasa asa cum scrie la carte si cum vrei tu! |
Dupa ce vad din poze tabla e ok..acum conteaza sa vezi ce-i dedesupt..
|
10 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Si astazi ca tot s-a oprit ploaia si a dat soarele, am mai progresat ceva la masina, am curatat tot ce era la podea.. antifon, smoala/zmoala(nu stiu cum se scrie :lol: ) ulei si ce mai era pe acolo, am dat jos ansamblul stergatoarelor, si sistemul de climatizare ca sa vad ce este pe acolo... din fericire nu este rugina... am mai curatat putin cu peria de sarma pe acolo, si cand termin cu toata curatenia cu rugina si tot ce mai am dau 2 maini de grund(sa fiu sigur) dar intai vreau sa cumpar niste Fertan si sa dau peste tot, cred ca contra aripa de pe dreapta trebuie schimbata m-am consultat cu tata si despre sudura si nu avem posibilitate la argon/mig-mag, o sa sudam cu autogen in puncte... Am intalnit o sudura dubioasa la podea,la sofer.. si m-am gandit sa ma duc la vecinul meu(proprietarul din acte) sa il intreb ce e cu respectiva sudura, am stat cca o ora sa isi aduca aminte de ce a taiat acolo ba zicea ca sa puna ulei ba zicea ca sa curete de rugina... M-am convins :weirdface m-am intors acasa si mi-am continuat treaba... cam atat pentru ziua de azi :D Si cateva poze ! |
Nu e de speriat ce ai tu de sudat la ea. Au fost altele si mai sii si au iesit masini. vezi cazul Sr_cristi...
Si legat de sudat incearca sa nu bagi autogen in ea! |
ns daca ai aflat... dar eu era sa o dau la schimb pe a mea acum 2 zile pe una din 96 ... arata de showroom... si am refuzat la juma de ora dupa ce am vb cu omu... (nu-mi dau eu febletea pe o dacie oarecare)...acum cand am vazut-o pe a ta asa NU REGRET DELOC ca am facut alegerea asta:D
una peste alta.. baga mare... si tine-ne la curent cu progresul.. si vezi ca in primavara esti invitatul meu la inca un proiect de restaurare:D macar telefonic:P a... si inca o chestie... o stiu de la vopsitori/tinichigii... orice metal lasat neprotejat 12-24 de ore... deja il ia rugina.. daca tot cureti panourile la sange.. rezolva-le si da-le un strag de grund pt protectie.. vezi ca exista un grund f smechre (e mai scump cu vreo 5 lei decat asta normalul) contine si cauciuc si poate fi si smilgheruit... nu lasa fierul chel.. mai ales in perioada asta cad e umezeala in aer... bft pustiule si da-i gata pe toti... stii tu;) |
Quote:
Quote:
Multumesc mult Mihai, nu va voi dezamagi:-) |
Cosmin..sincer sa-ti spun tata are o dacia din 96...a fost refacuta acum 5 ani...completa.dar nu o gasit aproape deloc rugina...nu e asa de proasta tabla sa stii...nu e la fel de buna cum se faceau in 80-85 dar e buna....scuzati de off...bafta cu masina...
|
Quote:
Puteai sa imi dai un p.m cu asta... sa nu mai umpli topicul cu off-topic:rolleyes2 |
sper sa ai la fel de multa rabdare pana la sfarsit :), succes in continuare!
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:48. |
- Copyright 2026 4Tuning