![]() |
Re: Când au început circuitele în România?
5 Attachment(s)
Niste poze (decupaje) din revistele autoturism din anii 80 `
|
3 Attachment(s)
In 1981 Ursu inainte de start la Magura Buzau
si Stefan Iancovici la Costa de la Paltinis in acelasi an si tot Iancovici la Cupa Argesului in 82`(castigator la grupa A2 ) |
Quote:
Super, iată că până la povestioara aşteptată de la dl. ing. Nabosnyi, aceste decupaje, ne lămureşte asupra dilemei (scris şi foto Mihai NIEDL fotograf al AUTOTURIM): Cine a construit primul Easter? Mulţumim ROAD EMPIRE! |
Când au început circuitele în România?
Quote:
Buerebista URSU s-a stabilit în Canada, ca şi GHELEŞEL de la echipa INMT. |
2 Attachment(s)
Quote:
aceasta poza mi-a atras atentia, am vazut 2 copii mici in brate la pariinti lor , fata din bratele doamnei cred ca o cunosc :D ... mama ei a lucrat mult timp ca portar acolo......... ce chestie, daca dau de ea ai spun ca apare intr-o poza cu fundu goll :D https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1300613449 |
Quote:
|
3 Attachment(s)
Acum niste poze cu easterul lui W.Kulpinsky in 84 Resita
|
Quote:
|
Nea Mitica am citit articolul si am si postat acolo ceva...este un inceput pt un nou pas in automobilismul romanesc...altfel cum leam zis eu ne ducem la dracu' :D
|
3 Attachment(s)
Masina lui Werner:) Si mai apoi noua lui masina din 89`
Si apoi Peteanu in 88` in ultima etapa de la Satu Mare |
Quote:
Sunt imuni la orice critică! Se cred cei mai buni şi fără ei nu s-ar putea.... Cică ar fi de neînlocuit! Adică, .... ursu merge. |
Quote:
|
Quote:
|
CUPA PACII si PRIETENIEI / 7
Etapa nr: 7. Albena (Bulgarien) 1986 Turisme Gr A2 1300ccm 1. Aleksej Grigoriew /UdSSR /WAS 2105 2. Istwan Iwanow /Blg /WAS 2105 3. Vlastimil Tomasek /CSSR /Skoda 130LR - 6. Nicu Grigoras /Rum. /Dacia 1310 9. Victor Nicoara Rum /Dacia 1310 15. Constantin Cluca /Rum /Dacia 1310 Clasament natiuni: 1. Bulgarien 2. CSSR 3. DDR 4. UdSSR 5. Rumänien 5. Ungarn :arrow: Formel Easter 1300ccm 1. Toomas Napa /UdSSR /Estonia 21 2. Viktor Kozankow /UdSSR /Estonia 21M 3. Jiri Vesely /CSSR /RAF 86 - 12. Tiberiu Gedeon /Rum /Dacia Clasament natiuni: 1. UdSSR 2. CSSR 3. DDR 4. Ungarn 5. Rumänien ..................................:arrow: |
CUPA PACII si PRIETENIEI 1986
Clasament general 1986 - Turisme Grupa A2 - 1300ccm 1. Vlastimil Tomasek CSSR 258 2. Aleksej Grigoriew UdSSR 256 3. Valentin Antonov Bulgarien 217 10. Victor Nicoara Rumänien 178 11. Nicu Grigoras /Rumänien 170 23. Constantin Cluca /Rumänien 96 28. Stefan Iancovici /Rumänien 72 31. George Preoteasa /Rumänien 58 38. Sylvyn Dinu /Rumänien 28 turisme Gr A2 Clasament General natiuni: turisme Gr A2 puncte acumulate dupa 7 etape 1. CSSR -770 2. Bulgarien -713 3. UdSSR -683 4. DDR -624 5. Rumänien -508 6. Ungarn ..................:arrow: Clasament general 1986 - Formel Easter / 1300ccm 1. Vaclaw Lim /CSSR --268 puncte 2. Bernd Kasper /DDR -258 puncte 3. Heinz Siegert /DDR -231 puncte 15. Tiberiu Gedeon /Rumänien -119 puncte 24. Corneliu Bibiri /Rumänien -55 puncte --. Mircea Ponta /Rumänien -55 puncte Clasament general natiuni:1986 - Formel Easter / 1300ccm 1. DDR -826 2. CSSR -785 3. Ungarn -499 4. UdSSR -403 5. Rumänien -255 6. Polen .................:twisted: |
ce nu ai somn nelutzu ??? am vb cu alexey si miam cerut scuze de intarziere dar am avut probleme de sanatate cu sotia...mai apar si eu sporadic o perioada si la niste ore tampite :)
|
si sami faci cunostiinta cu Diana pe Facebook ca vad ca e prietena ta acolo :) sau poate nici tu nu o cunosti :D
|
Nelutzu sami dai si mie linkul exact pe autosport.com unde e cu CPP ca nu ma descurc pe acolo...e stufos rau siteul si mam si logat acolo ...apare si alexey pe acolo si mia zis de tine....eu oricum iam zis sa intre si aici ca are poze si info gramada
|
:twisted: ........Da, nu prea am somn :D am trimis E-meil cu link-ul
masinile de la CUPA PACII SI PRIETENIEI 1988 Riga 1988 CPP #101 – Nicu Grigoras - Romania - Dacia 1310 http://www.ussr-autosport.ru/images/...01grigoras.jpg www.ussr-autosport.ru |
Quote:
CPP 1988 Riga #103 – Victor Nicoara - Romania /Dacia 1310 http://www.ussr-autosport.ru/images/...103nicoara.jpg |
Quote:
|
CPP 1988 Riga #104 – Ovidiu Mazilu - Romania - Dacia 1310
... in prezent Ovidiu Maziliu este Presedintele FRAS... http://www.ussr-autosport.ru/images/...2104mazilu.jpg www.ussr-autosport.ru |
CPP 1988 Riga #106 – Sylvyn Dinu / Romania / Dacia 1310
http://www.ussr-autosport.ru/images/.../a2106dinu.jpg www.ussr-autosport.ru |
CPP 1988 Riga #110 – Gheorghe Preoteasa / Romania / Dacia 1310
http://www.ussr-autosport.ru/images/...0preoteasa.jpg clasamente gasiti pe www.ussr-autosport.ru |
CPP 1988 #111 – Eugen Peteanu / Romania / Dacia
www.ussr-autosport.ru http://www.ussr-autosport.ru/images/...111peteanu.jpg |
2 Attachment(s)
CPP 1988 Riga #114 – Werner Hirschvogel- Romania - motorizare Lada
http://www.ussr-autosport.ru/images/...irschvogel.jpg O DEBUTANTA VICTORIOASA (Material din Revista Autoturism, nr. 4/ 1989) Conceputa si construita de propriul ei pilot in iarna 1987/ 1988, masina lui Werner Hirschvogel are un sasiu trapezoidal, din teava de otel (ř 28 mm, grosime 2 mm), cu urmatoarele dimensiuni: lungime 2900 mm, latime 680 si 580. Sasiul cantareste 38 kg. Tot din teava (ř 20 mm) sunt realizate si bratele suspensiei - cele inferioare avand forma de trapez fara tirant, iar cele superioare de forma simpla cu tirant. Pentru fata s-au folosit amortizoare Skoda, iar pentru spate amortizoare de Moskvici. Dimensiunile arcurilor spirale: 50x160x7 (fata), 52x180x9 (spate). Fuzetele fata si spate sunt de Dacia 1300, usurate la jumatate din greutatea initiala. Pentru directie s-a utilizat o caseta de Trabant 601. Masina este asezata pe roti 7"x45x13 (fata) si 8"x45x13 (spate). Pentru realizarea carenajului s-a facut apel la aluminiu si fibra de sticla. Motorul Lada 1300 (alezaj - 79 mm, cursa 66 mm) cu care este echipata masina, furnizeaza 100 C.P. la 8000 rot./ min. si la un raport de compresie de 10:1. Cuplul maxim se realizeaza la 6300 rot./ min. Motorul este alimentat printr-o pompa mecanica si un carburator dublu corp Lada. Tot Lada este si ruptor-distribuitorul. Pentru racire se utilizeaza un radiator Skoda plasat in fata masinii. Cutia de viteze este de Dacia 1300, cu 4 + 1 trepte. Alte dimensiuni ale automobilului: lungime intre axe 2300 mm, garda la sol 100 mm. Greutatea totala a masinii, cu plinurile facute (4,5 l ulei, 7 l apa, dar fara benzina) este de 426 kg. Treptarea cutiei de viteze se face in functie de configuratia traseelor. Exemplu: o cutie pentru coasta Gutaiului (Maramures), asociata unui grup conic 9/34, permite obtinerea, la 8000 rot./ min., a urmatoarelor viteze in cele patru trepte: 60 km/h (I), 88 km/h (II), 115 km/h (III), 140 km/h (IV). Pe un aliniament adecvat, cu un grup conic 10/34, cei 100 C.P. ai motorului, impins la 8000 rot./ min. sunt in masura sa imprime masinii o viteza maxima de 190-200 km/h. :arrow: http://www.ono41.ro/forum/attachment...8&d=1240054648 Werner Hirschvogel la o premiere in 2010 la Resita in prezent traieste in Germania dar in fiecare vara isi face concediul la Resita cand e Etapa Nationala de Viteza in Coasta ca sa isi revada colegii si elevii... Foto 2 :Circuit Oradea, chiar daca este distrusa, masina va fi refacuta integral si participa si in sezonul 1989 cu si mai mult succes :-) fotografie de la Edvin Keleti |
CPP 1988 Riga #115 – Tiberiu Gedeon / Romania / Dacia
www.ussr-autosport.ru http://www.ussr-autosport.ru/images/...e115gedeon.jpg |
CPP 1988 Riga #118 – Wilhelm Kulpinski / Romania / Dacia
www.ussr-autosport.ru http://www.ussr-autosport.ru/images/...8kulpinski.jpg |
Quote:
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Marele premiu al Bucurestiului 24 septembrie 1978
Alfonso giordano(Fiat 131 Abarth) si Fane Iancovici (Renault 12 Gordini) Coasta La Stana de Vale in acelasi an , cu Gh. Morassi(renault gordini) Si un post scriptul al aceluiasi an |
toata stima pt Werner...eu eram la inceput dar un inceput in fortza...si sa vazut clar... (fara modestie)...si mai sarac la capitolul cutii de viteze ...aveam 4 trepte la circuit 8/35 de facea motorul 8000 de ture si nu se spargea...si 5 trepte la coasta...nu mai stiu raportul la grup pt coasta dar era criminal si "mestecai" in schimbator de te lua dracii !!!
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
2 scanuri faine din 80`
PS: Domnule Cornel sunt doar un umil pasionat de motorsport. Numele mea adevarat este Egon, dar sigur nu are nici un fel de relevanta. Pe mine ma doare si am tot stat si m-am gandit unde au disparut toate aceste masini exceptional\e?! Nu pot sa cred si sa inteleg ca aceste masini sunt topite. Pur si simplu refuz sa cred asa ceva. Cred ca datoria noastra a tuturor este sa readucem aceste masini (sa le readucem) la Viata. Si aici ma refer si la cei cu putere financiara enorma cum ar fi spre exeemplu Uzinele Dacia. care obligatoriu ar fi trebuit sa investeasca in masini astea pur si simplu pentru a fi in muzeu. Nu pot nici sa-mi explic faptul ca nu au un MUZEU !!!!!! Cred ca si ACR ul ar putea sa se implice in salvarea acestor masini ,si Fras-ul cu dom` MMAZILU in frunte. Sau a uitat de unde a plecat?! |
2 Attachment(s)
Alta faina din 82` la Bucuresti Grand Prix cu Motoc, Tutuianu su Ciuca !
Iata si Daciile lui Ursu si Paul Geanta care arata intr9un mare fel !!! APP: are cineva poza cu easterul lui Constantin Hlebovschi facuta la I.N.M.T. ? |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Asta e cu dedicatie !;)
pe 20 mai 1983 la Paraul Rece Castigator la grupa N este Cornel Bibiri |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Cu placere:D
Dap! Acuma nu sunt intru totul de acord,si anume aici ma refer la faza cu o greva a pilotiilor. Cred ca nu ar rezolva mai niumik cum nu a rezolvat nici faza ce o faceam noi cu protestele in benzinarii. Saracii si asa nu prea mai au unde sa se "dea" . Eu cred ca lipseste cadrul in care sa se fi organizat competitii auto. Pai nu vedeti cearta dintre Fras si Frak sau cum io spune au` la federatia de karting. Sa nu mai spun de celelalte competitii cum sunt cele de drag sau drift. Intrebare : de ce nu se mai organizeaza curse de viteza pe circuit?!!! cred ca ar fi o prpaganda extraordina a motorsportului in Romania in general. Eu stiu foarte bine ca oamenii sunt avizi de com[petitii si curse auto so sunt dornici sa mearga sa vada. Din pacate nu prea mai au unde. Ps; in alta ordine de idei inca 2 poze |
nelutzule !!!! wake up my friend uite ce mia dat road empire mai sus .....la grupa N...tare rau ca si filmul tau cu schleitz 1986...ala ma bagat in draci daia am stat aseara pana la 2.20 dimineatza :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:22. |
- Copyright 2026 4Tuning