![]() |
Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!
Sebi fara suparare dar te-ai inselat cand ai spus ca evo este un lancer cu 4x4. evo este pe cu totul alto platforma decat lancerul normal + ca mai intai a fost evo dupa care lancer. In cazul lui Subaru mai intai a aprut Impreza si din masina d strada sa creat WRX impartind d altfel aceasi platforma (din cate stiu eu, t rog sa ma corectezi dak gresesc, pari mai cunoscator de Subaru ca mine ;) )
|
....da...e foarte cunoscator:)) face tuning la motor la suparu
sebastian scuza-ma ca am vb si scuza-nma daca am gresit |
Quote:
Incercati sa intrati sub un sti sa vedeti cata simplitate si eleganta gasiti si incercati si la EVO. |
subaru imi place mai mult !
|
baiieti nu depinde doar de masina..mai e si pilotu...si alte elemente ce pot influenta rezultatu...
eu zic k EVO este masina jucarie...cu ea nu toti sa pleci normal de la stop...dar chiar dak apreciez masinuta aia asa de mult nu pot sa nu spun ca sunt constient de rezultatele STI-ului si decat sa ma chinui sa va explic eu zic k nu exista diferente.. ...ma rog dak ar exista...EVO ar trece primu :lol: :lol: :lol: |
Evo for funn,Wrx for Race.....it`s more funn than Race...so vote Evo :) ...
|
Noi vorbim de acelasi pilot.
Da Subaru e pentru oameni mai esperimentati nu e permisiv ca EVO. |
La categoria asta ar trebui sa introducem si pe nenea MONARO care usor, usor se apropie cu pasi mici dar siguri de performantele lui EVO si STi ;)
|
LOL ce treaba ara MONARO frate cu masinile despre care se discuta aici?? e cumva 4x4? are cumva motor de 2000 turbo?? participa cumva sau a participat vreodata la raliuri?
este o masina excelenta, dar nu are nici o legatura cu masinile despre care se discuta aici |
hai ma lasati-o draq de treaba... mi se pare chiar penibil sa dati ca argument pro raliurile unde si mitsu si subaru sunt terminate la blana
|
hai sa lu-am un nissan skyline si terminam discutzia ;)
:rolleyes2 |
Curand e posibil sa vezi si cateva modele MONARO in campionatul mondial de raliuri, si vor neeaparat ca MONARO sa concureze cot la cot cu WRX STi si cu LANCER EVO !!! Cel putin asa spuneau astia pe la DISCOVERY!
|
sti e o masina pentru cine se pricepe, dar sigur cand ai un sti poti lua si un evo desi eu am ales foresterul.
|
Quote:
ooo daaa am inteles asta :) mega discount + reclama + fan. btw piesa de masina si foresterul :blahblah: |
nu subestimati foresterul, mai ales versiunea noua , care defapt are motorul de wrx ;)
:rolleyes2 |
care e identic cu cel de sti doar accesorile difera.
|
Quote:
|
ziceam ca numai eu de cate ori am vazut ca ai zis ca ai preferat forester in locu unui evo... si ziceam ca e normal din moment ce il stii pe importatorul subaru si faci reclame peste reclame ti-o fi facut si tie un mic discount (mare)
|
Ai un rationament corect.
Dar lucrurile stau altfel. Eu am conflict deschis cu Subaru si nu recomand nimanui sa aiba ceva in comun cu importatorii pentru ca sunt incalificabili. la oricare din marcile astea si nu numai am reducere, iar pe EVO am oferi 20000euro cip, nu au lasat chiar atat apoi am oferit 15000 cand au vrut sa mi-l dea cu 20000 si-l puteam lua la 18000. Sunt bani mei negociez cu ei iar ei trebuie sa fie la degetul meu mic pt ca eu sunt cel care plateste, clientu-stapanu ... asa ma port. Asa va recomand si voua. Sigur ca am avut reducere si la Forester cum am si la BMW sau Opel ori alta marca. nu cumpar la pret de lista si cer dicounturi serioase altfel nu merg in masinile lor, merg la concurenta. pana si pe cielu acum 10 ani l-am luat cu ceva reducere.;) |
Am votat evo9 pentru ca mie mi se pare ca arata mai bine. Ca performante... la performantele alea nu mai conteaza 0.2-0.3 secunde. Ambele sint AWD si sint destul de manevrabile. Asa ca desi am ales evo9 va dau un pont: face-ti-mi-o cadou pe oricare dintre ele si n-am sa va refuz :twisted:
|
0.2-0.3 secunde pentru un om normal care nu concureaza ,dar la o competitie de orice fel conteaza
|
As dori si io o informatie pls: cam p la cat se invart costurile pe an la un evo 9 (cumparat nou). Ma refer la costuri adik asigurarea (obligatorie + CASCO). Merci anticipat
BTW, dak mai sunt si alte costuri care trebuie mentionate, please do so. |
Quote:
|
casco 2400 euro/an
placutze de frana (nu tin nici 10000 km) originale 1000 euro ambreiaj (pica f repede) 1500 euro amvelope (originalele le schimbi la mai putin de 8000 km) 1000 euro reviziile se fac la 7500 km etc |
Ar mai fi taxa de inmatriculare care probabile de vreo 520EUR.
Casco ... depinde, mai sint firme de asigurari care-ti fac casco la valoarea CIP in anumite conditii (il iei in leasing pe firma sau PFA platitor de TVA). Deci daca-ti faci un casco la 5% din CIP iesi cu aproximativ 1600EUR pe an. P.S.: de ce pica ambreajul asa repede?! E subdimensionat sau ce? E cam greu de crezut la evo... dar nu stiu asa ca intreb. |
MR e in alta liga...acuma depinde shi ce MR .. dar comparatia tot nu e cinstita.. eventual EVO 8 FQ MR 400 VS 2006 Lichfield Impreza STI type 25...
sa nu mai vb k se anunta EVO MR450 cu 0-100 in 3.4 s + handling superb |
Cred ca e o discutie fara capat.
Masinile astea au avantaje si dezavantaje. Puse in balanta avantajele lui Subaru inclina spre mai bun insa sa subestimezi un evo e o mare greseala. Am mers cu ambele masini si sunt fascinat de amandoua, dar Subaru e altceva are alta stralucire desi mirajul lui EVO nu e de neglijat. O prefer pe cea mai elaborata si mai rafinata. |
Nu se compara prestigiul de la Evo cu cel de la Subaru.;) Mie imi place mai mult WRX-ul...arata mai mascultin, mai agresiv. Am auzit prin oras un Subaru accelerand, m-au apucat fiorii;:twisted: motorul boxer isi face treaba bine(boxer are si PORSCHE). Bine si cel transversal in linie de la Evo e ok...dar nu am avut onoarea sa'l aud live. MR-ul e mai manevrabil dar STI-ul e mai performant..zic eu :lol:
|
Exact asa este.
Manevrabil ce insemna de fapt, putin mai instabil cu echilibru mai pe muchie de cutit si asta la joaca jos te ajuta insa la viteze mari si viraje periculoase cu EVO esti putin dezavantajat, oricum diferenta clara o face soferul. |
Sincer ambele sunt masini foarte bine realizate. Mai ales ca in ultimile generatii au mai rezolvat problemele la cutiile de viteze care tot crapau. Dar nu poti spune cu siguranta care este mai buna. Unele surse spun ca EVO este mai bine echilibrat si mai rapid in linii drepte si de pe linie....si este considerat global mai manevrabila. Altele surse spun invers. Depinde de cum conduci fiecare masina. Sincer nu am avut ocazia sa conduc nici una din ele dar este ceva aparte care ma atrage spre WRX in general mai mult decat spre EVO.
Sungurul lucru de spus despre Subaru....nu am incredere in fiabilitatea lor. Am un Legacy GT (2.0 twin turbo) si ma lasa cand mi-e lumea mai draga ca urmare o dau pe nimica. Si asta este mentalitatea generala despre Subaru: "Sunt masini super atata timp cat merg".....Si asta intr-un coltz al lumii unde zilnic auzi un huruit de boxer accelerand. |
Daca cumva mergi la dealerul subaru motors si dupa service ai probleme nu ma mira.
Cred ca isi dau singuri de lucru. la mine problemele au scazut radical de cand am renuntat la SMT. In ce priveste fiabilitatea te contrazic pt ca Subaru este locul unu in lume la fiabilitate dupa anumite studii si sondaje. |
La ce gama larga de motoare are Subaru m`ar si mira sa nu dea atentie propulorului boxer si celui de 1.6 in privinta fiabilitatii!;)
|
Quote:
Eu am reparat-o la niste ateliere care o facusera praf, dupa care am dus-o la un atelier specializat in Subaru (nu tine de dealer) care a pus-o pe picioare de cateva ori si face treaba buna. |
eu prefer EVO. Ma atrage dar nu stiu dece. daca ar fi sa aleg dintre cele doua masini care sa fie a mea as alege cu siguranta EVO fara nici o indoiala
|
mai pun niste poze cu masinile alaturate. eu prefer subaru oricum
http://web.mac.com/jake_walters/iWeb...s/IMG_0813.jpg http://web.mac.com/jake_walters/iWeb...s/IMG_0826.jpg http://web.mac.com/jake_walters/iWeb...s/IMG_0857.jpg si noile versiuni ce vor aparea la sfarsitul anului http://www.roadandtrack.com/assets/i...2007192038.jpg *sti-ul inca nu se stie cum va arata, cel din poza e doar o schita a celor de la roadandtrack, desi cred ca e destul de aproape de adevar. e nasol ca sti-ul va fi doar hatchback |
superbe pozele !!!
WOW ! :rolleyes2 |
Frumoase masinile...superbe.. Pe la toate emisiunile auto Evo e mai laudat decat Sti-ul..dar...mie tot WRX-ul imi place... Dar cu hatchback-ul ala....oare ce i-au apucat?? Disperarea.... Au scos si un motor diesel...acuma..pe ce l-or pune vom vedea....am vazut la Tv..da' las' ca vin si cei de la Mitsubishi cu un hatchback..numa' asa..sa le incurce planurile! Bijuterii de masini sunt si vor ramane!!!
|
NO COMMENT!!!:D:Dam2 sunt masini boone;Daleg subaru:D:D
|
mai bine proportinat mi se pare Subaru(nu vb despre performata),dar totusi aleg EVO
|
:lol:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:42. |
- Copyright 2026 4Tuning