Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Daewoo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo.html)
-   -   Viteza maxima - Cielo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo/14098-viteza-maxima-cielo.html)

solo24 18-03-07 15:05

Re: viteze maxime cu cielo

cielo merge super pana la 160-165,dar d acolo in sus e un pic cam riscant sa ii mai dai
una la mana nu ai unde
doi la mana nu ai frane
cielo e o masina buna,si zic ca poate sa se duca pana la 190 de km reali,dar urca un pic cam greu de pe la 170 in sus,si ai nevoie si de spatiu

Bogdan YBR 22-04-07 14:23

cielo al meu a vazut 190 cel mai mult dar eu personal am mers doar 170 cu ea si pe o portiune foarte scurta si am fost nevoit sa franez. vreau sa va spun ca a fost "groasa" treaba cu franatu la viteza aia. nu recomand mai mult de 170 la cielo.

Bmw_E30dak 22-04-07 19:53

Quote:

Originally Posted by thusarix (Post 801204)
am mers si eu cu cielo (personal) din '95 cu 175km/h si mai aveam un pic de pedala daaaa....am crezut ca se dezmembreaza...nu o fost o experientza prea placuta....deci io zica ca merge...pana la 190...

parerea mea e ca, conteaza si faptul cum ai intretinut masina sincer a mers tata q 180 care nu e maniac

BGD_NNE 26-04-07 09:05

Daca cititi tot topicul vedetzi k am mai spus o data.Am mers langa un prieten care are c4 , acul meu era intre 195-200 iar la c4 indica 185 km/h....dar a doua oara nu o sa mai experimentez treaba asta .Daca gasesc pozele le pun.Parerea mea , cu cielo mai mult de 160-170 nu e un lucru bun si cred ca motivele le stiti nu tre sa le enumar si yo :P

Geo_ZGA 26-04-07 10:43

Ideea e ca "viteza maxim constructiva" e cam maximul la care se poate merge in conditii de siguranta. Ca masina "poate" mai mult nu neg, dar nu mai ai nici un control asupra ei. Depinde si cat de intretinuta e masina, cum sta pe sosea.

thusarix 30-04-07 23:30

0-100 km/h in 13.8 sec.....io zic ca-i bine...da sin in ce hal am ambalat motorul ala...noroc ca-i cea mai muna parte a masini....

aXeL.ZeY 01-05-07 03:30

Quote:

Originally Posted by thusarix (Post 878461)
0-100 km/h in 13.8 sec.....io zic ca-i bine...da sin in ce hal am ambalat motorul ala...noroc ca-i cea mai muna parte a masini....

Motoru scoate mai bine ...pacat ca nu avem noi shiftlight sa scoatem cat poate el, la al meu(cel de 16v) in carte zice 12.3.

NWZeu 01-05-07 12:36

shiftlight e se afla pe un indicator pe care tu il setezi la turatia optima sa se aprinda, ori ca te uiti pe turometru ori ca o auzi cum se tureaza - e cam acelasi lucru (la 90cp nu prea e problema ;) )

aXeL.ZeY 01-05-07 13:05

chestia e ca e mai greu sa te uiti pe turometru decat la un shifltlight care ti se aprinde in ochi...

NWZeu 01-05-07 13:18

revenind, topicul se numeste "VITEZE MAXIME CU CIELO" nu in cat timp faci suta, si daca chiar vrei shiftlight vezi ca au unii la bazar de vanzare turometru cu shitlight, e maxim 2 milioane.

Geo_ZGA 02-05-07 10:06

Quote:

Originally Posted by aXeL.\/iX (Post 879115)
chestia e ca e mai greu sa te uiti pe turometru decat la un shifltlight care ti se aprinde in ochi...

Nu faci nimic cu shiftlight, cu 90 cp...nu te ajuta, oricum simti masina cand nu mai "poate" si ii dai treapta urmatoare. Mergi cu masina aia 2-3000 km si o sa o cunosti bine, nu o sa mai ai nevoie nici de turometru. Eu am mers 3 ani cu dacia fara turometru si nu a fost nici o problema, o auzi, o "simti". tu crezi ca astia care au masinile modificate si se alearga cu ele se mai uita la turometru? sau la shiftlight? eu zic ca e doar un moft...de design.

PH-04-WPD 02-05-07 11:12

parca am mai postat aici nu mai stiu... dar am mers si eu cu cielo al meu din 95 koreean cu 175 maxim... pe dn1 de la campina la ploiesti... mai mult nu i-am mai dat ca ma apropiam de metro si ratam intrarea in oras ca alte dati :D deci de la banesti pana la metro ploiesti care stiu portiunea aia de drum am tinut-o numai intre 140 si 175 mai putin la calea ferata un am franat... deci sunt ceva km ca distanta... dar nu-mi place directia...ori are un joc ori nu se decupleaza sau nu se intareste, pt. ca la fiecare denivelare mica de tot se misca volanul. Si de furat nu fura mai mult de 10km deoarece am testat, mergeam in spatele unui prieten cu un serie 3 la 160km si l-am sunat sa-l intreb cat are, si mi-a spus 160 si atat imi indica si mie bordul.

aXeL.ZeY 02-05-07 13:21

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 880345)
Nu faci nimic cu shiftlight, cu 90 cp...nu te ajuta, oricum simti masina cand nu mai "poate" si ii dai treapta urmatoare. Mergi cu masina aia 2-3000 km si o sa o cunosti bine, nu o sa mai ai nevoie nici de turometru. Eu am mers 3 ani cu dacia fara turometru si nu a fost nici o problema, o auzi, o "simti". tu crezi ca astia care au masinile modificate si se alearga cu ele se mai uita la turometru? sau la shiftlight? eu zic ca e doar un moft...de design.

Te ajuta sa stii si la astea ale noastre sa stii, la celelalte(mai puternice) eu cred ca este aproape vital sa ai asa ceva daca te alergi cu ea ...da hai sa nu mai vorbim aici despre asta ...nu ne incadram in topic.

Geo_ZGA 02-05-07 13:40

Man, shiftlight e un turometru cu memorie. Il setezi la turatia unde stii ca ti se termina cuplul maxim si nu mai "trage" masina si stii cand sa schimbi viteza. Eu nu am zis ca nu e bun, doar ca, in conditiile in care iti cunosti masina, eu il consider aproape inutil...e doar parerea mea, fiecare poate sa-si expuna parerea personala. Nu particip la curse, nu schimb vitezele regulat in 6000 ture....dar cateva "forje" am dat si eu, si nu am simtit nevoia unui shiftlight. i-am dat tare si cand am simtit ca nu mai trage am schimbat...diferenta intre a vedea shiftlight-ul aprins si pur si simplu sa simti masina nu cred sa fie mai mare de cateva sutimi de secunda, insesizabil.
Scuze de offtopic.

MaTzA 07-05-07 15:47

1.5 8v - 190km/h...

Bogdan YBR 09-05-07 19:01

shiftlight se poate seta si la 2000RPM asa k nu mai insistati daca nu stiti ce e ala. geo si NWM au mai explicat mai in urma o pagina. yo am sohc 75cp fara turometru si nu am nevoie ca am URECHE MUZICALA :) m-am obisnuit sa schimb sus si cu muzica tare :)

Bogdan YBR 09-05-07 19:02

plus de asta tre sa stii cat duce masina si dupa KM

I 50-55km/h
II 100-105 km/h depinde la cat i-o dai pe a II-a
deci in bucuresti nu ai ce face cu 4viteze :)

ZerO_CooL 09-05-07 19:05

Lasa ca peste cateva zile te vad eu cum ii dai a 5-a la 100 km/h la tico. :lol:

MaTzA 09-05-07 21:03

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 892976)

I 50-55km/h

sunt si eu curios...tie cat iti consuma???

foss 09-05-07 21:14

Fratilor vam loat pe toti hi hi.... am mers cu Cielo la vale cu 190km/h si eram gol nu aveam pe nimeni in masina..........dar al dracu de instabil mai este cred ca daca loam putin de volan sau franam brusc zburam!!!Eu acum am un Opel Corsa 1.2 si 80 de cai si merge mult mai bine adica trage mai bine dar nu ajunde decat la 191km/h si el chinuit la fel.....

Geo_ZGA 09-05-07 21:18

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 892976)

I 50-55km/h

:lol: hahahahaha....ma scuzati, din nou, nu am mai putut a ma abtin.
bai nene, daca voi va credeti in "Top Gun" aveti grija sa nu decolati in curand :lol:
revenind la realitate: ideea in Bucuresti nu ai ce face cu 4 viteze e deplasata, ca sa nu mai zic ca nu vad legatura intre 1 - 50 km/h, 2 - 100 km/h. Sa stii ca eu merg f des cu toate treptele de viteza cu care e prevazut Cielo al meu (si nu, nu are doar 2). Chiar asa, tie cat iti consuma, cat o Tatra? :lol: In afara de atunci cand ii dai o forja rea de tot, cand te duci tu cu a 1a la 50 si a 2a la 100? Plus ca nu cred ca-ti mai trage tie masina dupa 40 cu a 1a si 80-90 cu a 2a....parerea mea. Exagerati de n-aveti treaba!

foss 09-05-07 21:26

Fratilor vreti sa stiti ceva???
Uite de EX la Opelul meu 1.2 si 80 de cai....daca o tin intre 2000 si 3000 de ture imi consuma 7.7 in oras cu aer cu tot si daca o urc putin peste 3000 deja sare la 9 si cat merg eu adica zilnic 200km in oras se merita si sa stii ca le folosesc pe toate chiar si pe a 5-a cand am spatiu sai dau 100 si chiar mai mult ca de acum avem voie cu detectoare de radar.......asa ca stati lin!!!!
Dageaba ii dai 50 cu I si 100 cu a II-a ca nu rezolvi nimic uzezi motorul si consumi de rupi ca doar mananca mult Cielo ca am avut si in oras sub 10-14 nu ma lasa si mergeam la fel ca si cu asta!!!Bafta!!!!

ZerO_CooL 09-05-07 21:51

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 893221)
:lol: hahahahaha....ma scuzati, din nou, nu am mai putut a ma abtin.
bai nene, daca voi va credeti in "Top Gun" aveti grija sa nu decolati in curand :lol:
revenind la realitate: ideea in Bucuresti nu ai ce face cu 4 viteze e deplasata, ca sa nu mai zic ca nu vad legatura intre 1 - 50 km/h, 2 - 100 km/h. Sa stii ca eu merg f des cu toate treptele de viteza cu care e prevazut Cielo al meu (si nu, nu are doar 2). Chiar asa, tie cat iti consuma, cat o Tatra? :lol: In afara de atunci cand ii dai o forja rea de tot, cand te duci tu cu a 1a la 50 si a 2a la 100? Plus ca nu cred ca-ti mai trage tie masina dupa 40 cu a 1a si 80-90 cu a 2a....parerea mea. Exagerati de n-aveti treaba!

Nu exagereaza, cel mai tare intr-a doua cu mine in masina a fost 95... si de consumat... cam 18-20.

NWZeu 09-05-07 22:04

a2a --- 95km/h cu un Cielo SOHC e poveste ... uitati-va mai bine si la turometru si la vitezometru ;) masina era de muuuult in limitare

ZerO_CooL 09-05-07 22:22

Turometru n-are. Si a intrat in limitare putin dupa 95.

DACIA-Wrc 10-05-07 09:54

nwzeu si daca sohc`ul bate peste 100 pe ceas in a 2-a da`i la fiecare persoana care intra aci pe forum cate o bere?

Geo_ZGA 10-05-07 11:45

Dacia, nu se pun masinile cu modificari. Vorbim de stock. Si ceasul ala....e cu dus si intors...vezi "top speed in masina personala " in care se vorbea despre dereglarea acelor cand se pune contactul al Espero si Logan, si indica 200 km/h cu 3000 rpm :lol:
in turatie s-o duce saraca si in 7000, dar nu in viteza...se plafoneaza. Si ca sa o duci din zona de sfarsit a cuplului maxim spre "capat" te rogi de ea pana imbatranesti. Deja nu mai poti spune ca e "demaraj". Mai bine schimbi treapta urmatoare si castigi....nu castigi nimic, surprize, surprize :lol: castigi un consum de 20%.

NWZeu 10-05-07 12:34

multumesc pentru completari Geo nici eu nu puteam zice asa bine :)
dacia wrc - tu ai fost invitat pe un dyno la Bucuresti si inca nu ai venit, eu nu am masina stock si nu ma pot duce 100 in a2a cu ea si fata de tine (daca ai modificarile enumerate) eu am plecat de la DOHC.

Geo_ZGA 10-05-07 12:58

Nu sunt vre-un expert in masini sau tuning, nici pe departe, dar merg cu masina...pur si simplu. Cielo a fost prima masina pe care am condus cand mi-am luat permisul si stiu ce poate si ce nu. Cielo stock NU e o masina de alergat, e doar o masina de familie care are un demaraj bunicel, in schimbul unui consum exagerat pt performantele astea. Daca faci un calcul sumar, a 3a e cea mai lunga, da? Dac cu a 2a ai luat 100 km/h, cu a 3a inseamna ca te duci in 170, a 4a si a 5a deja depasesti 230-240 km/h..:lol: ?!? mai era unu cu Logan care o lauda de ziceai ca are racheta...Dacia, sincer...la ce modificari ai tu, nu cred ca i-ai dat mai mult de 5 cp in plus, si cutia e aceeasi ;)

DACIA-Wrc 10-05-07 15:08

cu a 3-a cu cielo stock vorbim aici meri 140 pe ceas la 5500 de ture.
cu 3 poti pleca de pe loc si sa o duci pana in 140 lejer.
cielo`ul stock la 6000 de ture are fix 100.
cu a 5-a la 90 ai fix 2000 de ture.

Puya 10-05-07 18:46

doamne cata discutie pe tema asta....cred ca mi-a luat 2 ore sa citesc tot:)...de multa vreme citesc tot ce tine de cielo pe forum asta insa de foarte putine ori am avut "curajul" sa postez....eu am un cielo din august 97...a fost luata de noua si pana in 2001 a mers mama cu ea(deci nu a fost chinuita) insa de cand am eu permisul(2001) a inceput distractia:).Am aranjat-o putin exterior si interior,mai putin parte tehnica decat ce este necesar...ulei filtre.....pt ca m-am gandit ca orice pui pe ea niciodata nu va mai fi ca originala si chiar dak castigi niste cai putere sau demaraj sau cinsum sau mai stiu eu ce,pierzi in alta parte si dak nu la fel de mult poate mai rau.Nu vreau sa va plictisesc vroiam sa va spun ca pe A1 am mers si eu cu 190km/h blana si 200 in micile vai care sunt iar turatia a fost 4500-4700 maxim(si mie mi s-a parut ciudat dc doar atat cand altii au mult mai mult).Am crezut ca kilometrajul nu indica bine mai ales ca eu mi-am schimbat cadranele si iluminarea cu unele albe si lumina albastra,dar am mers tot pe A1 pana la Lehliu impreuna cu tatal meu care are un Mitsubishi Pajero din 2001 de 3300cmc si am mers paralel si acul indica 190 cu 3 persoane in ea iar la el cu o eroare de maxim 5km,vorbeam la tel in acest timp si imi confirma viteza.In concluzie masina este extraordinara pt pretul si consumul ei si mai ales dak o intretii.Insa am si eu o nelamurire de fiecare data cand am mers spre Lehliu (o fac des),plek dimineata de obicei masina nu vrea mai mult de 160km/h si motorul nu se tureaza mai mult de 4000 iar cand ma intorc o tin blana de la acolo pana in buc adik 60-70 km numai cu 190 la 4500-4700 rotatii.

Puya 10-05-07 18:52

am uitat sa va spun ceva foarte esential si anume ca masina nu imi trepideaza deloc la viteza asta am cauciucuri conecticut pe 175 si jante de 13' CMS insa in curba tremura putin de tot torpedoul ala prost:).am sa vad pun oze dak doriti sa vedeti masina si chiar si pe a tatului sau impreuna ca sa vedeti ca nu mint.respect all

Bogdan YBR 11-05-07 12:51

Quote:

Originally Posted by MaTzA (Post 893187)
sunt si eu curios...tie cat iti consuma???

consumu la cielo al meu este de 13-14 linistit si 16-18 forja. pe a2 de la fundulea pana la bucuresti numai in blana mi-a consmat 24l/100km. si alora care nu cred 100 cu aIIa in invit cu mine in masina stau in titan :)

Bogdan YBR 11-05-07 12:53

Quote:

Originally Posted by Puya (Post 894797)
doamne cata discutie pe tema asta....cred ca mi-a luat 2 ore sa citesc tot:)...de multa vreme citesc tot ce tine de cielo pe forum asta insa de foarte putine ori am avut "curajul" sa postez....eu am un cielo din august 97...a fost luata de noua si pana in 2001 a mers mama cu ea(deci nu a fost chinuita) insa de cand am eu permisul(2001) a inceput distractia:).Am aranjat-o putin exterior si interior,mai putin parte tehnica decat ce este necesar...ulei filtre.....pt ca m-am gandit ca orice pui pe ea niciodata nu va mai fi ca originala si chiar dak castigi niste cai putere sau demaraj sau cinsum sau mai stiu eu ce,pierzi in alta parte si dak nu la fel de mult poate mai rau.Nu vreau sa va plictisesc vroiam sa va spun ca pe A1 am mers si eu cu 190km/h blana si 200 in micile vai care sunt iar turatia a fost 4500-4700 maxim(si mie mi s-a parut ciudat dc doar atat cand altii au mult mai mult).Am crezut ca kilometrajul nu indica bine mai ales ca eu mi-am schimbat cadranele si iluminarea cu unele albe si lumina albastra,dar am mers tot pe A1 pana la Lehliu impreuna cu tatal meu care are un Mitsubishi Pajero din 2001 de 3300cmc si am mers paralel si acul indica 190 cu 3 persoane in ea iar la el cu o eroare de maxim 5km,vorbeam la tel in acest timp si imi confirma viteza.In concluzie masina este extraordinara pt pretul si consumul ei si mai ales dak o intretii.Insa am si eu o nelamurire de fiecare data cand am mers spre Lehliu (o fac des),plek dimineata de obicei masina nu vrea mai mult de 160km/h si motorul nu se tureaza mai mult de 4000 iar cand ma intorc o tin blana de la acolo pana in buc adik 60-70 km numai cu 190 la 4500-4700 rotatii.

ai ceasu dus rau. nici jantele nu acopera eroarea asta. la 190 tre sa ai 5600-5800 ture

Geo_ZGA 11-05-07 12:57

Cam asa e...eu la 160 km/h aveam cam 4500 rpm. Dar omu' zice ca fata de Pajero era o diferenta de 5 km/h....sa-l credem, sa nu-l credem? :lol:

NWZeu 11-05-07 13:20

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 895915)
consumu la cielo al meu este de 13-14 linistit si 16-18 forja. pe a2 de la fundulea pana la bucuresti numai in blana mi-a consmat 24l/100km. si alora care nu cred 100 cu aIIa in invit cu mine in masina stau in titan :)

te astept oricand ca imi esti vecin ;), poate imi cunosti si masina ....

Geo_ZGA 11-05-07 13:53

YBR, pai tu ai o problema tata cu masina aia...13-14 % mers normal? E f mult, mai ales pt un ohc. Eu in 2 saptamani termin un plin si 1 saptamana din 2 ii dau forja, dupa care ma calmez ca se duce acul in jos..:lol: si imi consuma 10% per total.
Eu iti recomand sa te duci la un service si sa iti verifici consumul ala si kilometrajul, sa nu-ti mai indice 100 intr-a 2a ;) Poate iti indica tie 100 km/h pe bord, dar asta nu inseamna ca nu poate fi dereglat...

MaTzA 11-05-07 16:11

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 895915)

si eusti multumit de consum??? incearca sa schimbi putin "mai jos" ... a mea mananca 11%...dar la forje....face vid in rezervor

Bogdan YBR 13-05-07 12:15

NWZ-eu dar ce masina ai de crezi ca ti-o stiu ??poate tu o stii pe a mea :P
:) eu sunt multumit de consum ca trage prea bine pt 1997 fabricatie si din 2000 in romania. am schimbat bujiile si uleiu saptamana asta si nu mai imi place cum trage dar cu siguranta voi remedia treaba.

si pt GEO zga acul este OK daca a ta nu duce sau sigur nu ai incercat tu nu inseamna ca nu face cielo 100 cu a II-a...

Bogdan YBR 13-05-07 12:18

ultima veste proaspata. acum 15minute m-am intors de la lehliu.am fcut 20min pe autostrda dar mi-a consunat 16litrii pana acolo si intors. concluzia o trageti voi.am mers de la un cap la altul numai blana 180 cu varfuri de 190. er reala pentru ca este verificat kilometraju la computest.

All times are GMT +2. The time now is 01:05.

- Copyright 2026 4Tuning