Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Toyota - Lexus (https://forum.4tuning.ro/114-masina-mea-toyota-lexus.html)
-   -   TOYota Celica T20 reconditionata (https://forum.4tuning.ro/114-masina-mea-toyota-lexus/90577-toyota-celica-t20-reconditionata.html)

serady 16-12-08 23:32

Re: TOYota Celica T20 reconditionata

super masina imi place cum ai bibilito sunt un fan mai ales la cele de raly

Skillzu 17-12-08 09:53

25 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1896938)
...

Ha ha,uite chiar nu stiam a cui e masina.mi-a placut pur si simplu.
Poza sa stii ca am facuto chiar cu placere ;)
Sa o stapanesti sanatos si fericit!
Super tare numarul,iar asta imi da sperante...JDM is a one way only.
De aceea vreau sa te gandesti foarte bine la jante.La treaba aia cu O.Z. urile.

O sa scriu cateva pareri/sfaturi si nu vreau sa te superi.

Sunt MULTE jante frumoase.Dar mai conteaza si cum arata pe masina.
Vrei sa mergi pe un look rally/vtm ? Sau chier vrei sa mergi pe JDM ?
Gandeste-te serios la jante.E totul.nu stiu cum sa traduc..."stance".
Ideea e ca despre asta e vorba la o masina in general si mai ales la japoneze.Iar lumea nu intelege asta.E un fir subtire rau intre JDM/Rice/Kitch.
Ia niste suspensii grave,macar arcuri.Arcuri blana.Apoi jante cu BUZA.BUZA MARE.Chiar daca nu investestii 1500 in niste jante special pentru japoneze nebune,macar ia unele mai euro asa,dar cu flanse.Cu cauciucuri streched si poke fara rake.(rake inseamna cand masina e mai sus in spate decat in fata.asta masurandu-se la praguri,nu raportat la roti-aripi sau spoilere-pamant)

Parerea mea,Tuning 101:DROP,POKE,STRECH,ROLL.

Poke se refera la faptul ca buzele jantelor ies inafara aripilor.Nu trebuie sa fie exagerat.Drop bineinteles trebuie sa fie la statutul de slammed.Adica foarte jos.Strech,cauciucuri intinse pe jante.Iar roll e vorba ca poti sa o arzi bine 8)
Sa nu uitam un factor extrem de important,unghiuri negative fata/spate.
Toate astea trebuie combinate perfect,si o sa obtii cea mai tare masina,fara bani bagati in bodykit-uri,faruri si alte chestii.
Masinii serios nu ii trebuie faruri.Parerea mea.Farurile alea de pe ebay la 730 dolari,cu transport si vama si combinatii te duc tot pe la 700e.
Astea deja sunt niste jante grave.Daca intelegi unde bat ;)

Parerea mea...

Mai jos niste poze cu ce am avut eu la indemana,nah nu stau asa bine la capitolul japoneze,eu sunt mai mult cu bavarezele,dar eu zic ca poti sa-ti faci o idee,despre ce am vorbit mai sus,cu potrivirile astea nebune ale rotilor,cauciucurilor si suspensiilor.Asta face tot la o masina.

celicagtfour 19-12-08 02:46

13 Attachment(s)
Eu unu cred ca replica SSIII JDM (nu cu eleron, fie el cu suporti sau nu) este maximul ce se poate face pe celica T20. Pentru mine este indiscutibil acest lucru. Jantele in 5 spitze in general, dar si OZ Superleggera stau foarte bine pe T20. Cine are bani suficienti face ar trebui sa faca ceva de genu. Cred ca linia aceasta este superba, tipul a stiut sa-si joace bine toate cartile la estetica.
Attachment 730982Attachment 730983Attachment 730984Attachment 730985Attachment 730986
Attachment 730987Attachment 730988Attachment 730989Attachment 730990Attachment 730991

Si daca unul are putina imaginatie si nu asa multi bani ar putea face si din mashina originala o bijuteria, dar cu o conditie...sa aiba farurile JDM :-P...

celicagtfour 19-12-08 03:21

I-am umplut prezentarea la om cu mashini. Sper sa nu se supere....

quick_5hifter 19-12-08 21:06

Nu se supara, nu se supara! ba dimpotriva :D e o delectare sa vad asemenea poze.

Cu privire la stilul pe care urmeaza sa-l adopt, pentru mine e clar ce NU voi face:
-fara eleron, fara prize
-fara aerograf, decals, stripes etc. (oricum nu ma mai ating de vopseaua pe care o am acum)
-fara prelungiri, doar daca voi decide sa o modific radical (dar nu prea cred, e prea frumoasa asa)
-fara jante german-style (e vorba de cele mai late decat cauciucul, care nu vor fi niciodata pe gustul meu)
-in general, fara "podoabe" stil kitsch, nu sunt adeptul (desi, recunosc, am cam sfeclit-o cu volanul :oops:, asa ca mai bine nu va arat poze...)
-fara folie pe geamuri.

Cu privire la ce urmeaza sa fac:
-ambreiaj sport stage 3 pe cale sa fie comandat - mai mult de nevoie, pentru ca discul de la cel vechi patineaza rau de tot si...ar mai trebui adaugat faptul ca unul original e dublu la pret
-faruri clare, dar unul cate unul.... deja am comandat unul dintre ele, pe faza lunga, sa vad daca este modelul clar (nu aveam cum sa vad poza in realitate, iar cele clare nu stiu daca se importa si la noi, sunt pentru volan pe dreapta din cate stiu)
-suspensie sport, preferabil cu totul desi e foarte scumpa, iar daca nu voi putea - macar reglabile pe inaltime
-volan, nuca si frana de mana Sparco, impreuna cu husele aferente (dar dupa celelalte)
-jante pe 17 inci, cel mai probabil OZ Crono care au 2 avantaje din punctul meu de vedere: sunt foarte usoare si sunt in 5 spite.

Intre timp am mai facut eu o prostioara, si anume am tapitat scaunele si bancheta cu imitatie de piele negru cu albastru. Nu-mi place cum a iesit, dar s-a schimbat putin aspectul in bine, iar vechea tapiterie era praf.
Voi reveni cu poze maine!

Toate cele bune tuturor! Voi raspunde maine la ceea ce am omis acum.

dell 26 21-12-08 16:26

cat m ar costa farurile toate 4 si semnalizarile clare

quick_5hifter 21-12-08 23:49

Salut, farurile clare costa: 370 ron bucata pentru faza lunga si ~800 ron bucata pentru faza scurta (cu lupa). In total, cam 2300 ron.
Despre semnalizari clare nu stiu sa-ti spun, am gasit pe un site dar nu mai dau de el :cry:
O sa revin cu poza cand primesc farul clar, mi-am comandat unul pe faza lunga.

dell 26 22-12-08 20:19

cam scumpe dar astept poza poate ma razgandesc

celicagtfour 23-12-08 17:29

Farurile JDM se vind imediat pe internet in cazul in care se dicide vinderea mashinii mai incolo, fara sa pierzi un cent ;), pentru ca au avantajul de a fi cautate, de a se putea monta pe toate 3 versiunile de t20 si pentru ca sunt super tari :lol:.

quick_5hifter 05-01-09 22:23

3 Attachment(s)
LA MULTI ANI tuturor!

Eu am inceput anul binisor: astazi mi-am luat si eu ambreiajul mult asteptat, de la F1 Racing. Spun ei ca ar fi stage 3 si ca rezista.... rezista.... rezista... sa vedem ce poate, saptamana asta cred ca va fi montat.
Am schimbat si head-unit-ul cu un DVD cu ecran inclus, stiu ca n-a fost o miscare inteligenta dar e ceva provizoriu.
Farul inca n-a venit, nu stiu ce s-a intamplat dar il astept cu nerabdare.
Alte noutati nu mai am, jantele si gumele mai au de asteptat. Cred ca voi lua niste gume de iarna, pe 15, momentan.
Inca n-am apucat sa pozez "noul" interior, mai ales acum cand masina e acoperita de zapada... dar nu-i problema, probabil weekend-ul urmator o scot la o mica sedinta foto cu "surorile" ei mai mici din "familia JDM" :D
Momentan sta pe dreapta de aprox. o luna, deoarece am mers cu ea pana cand n-am mai putut trece de 40 km/h (discul de ambreiaj foarte uzat).

morpheusmaster 05-01-09 22:53

Smecher smecher...ma bucur ca tia venit ambreiajul (sa il montezi cat mai repede si sa vezi ce poate). Mult succes pe 2009 si capital pt tuning

quick_5hifter 06-01-09 12:26

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1959773)
Smecher smecher...ma bucur ca tia venit ambreiajul (sa il montezi cat mai repede si sa vezi ce poate). Mult succes pe 2009 si capital pt tuning

Multumesc, sa fie! Mai ales ultima parte, de care ne plangem toti...

Placa de presiune nu am vopsit-o eu, in caz ca v-ati intrebat :D ci asa era. Nu ca ar conta prea mult, ca nu se vede nici din rampa :lol:

Am o intrebare: stie careva cum fac si eu un DVD-VIDEO cu mai multe videoclipuri?

Am facut azi si niste poze cu interiorul, despre care v-am zis ca n-a iesit pe placul meu, dar deh.... la 400 ron nici nu era de asteptat:

bodyspeed 06-01-09 12:37

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1960495)

Am facut azi si niste poze cu interiorul, despre care v-am zis ca n-a iesit pe placul meu, dar deh.... la 400 ron nici nu era de asteptat:

Nu arată rău ;) , mie unu īmi place :D
Baftă multă īţi doresc.
Şi hai cu farurile ălea :D şi să o văd īncălţată pe Oz :D , sau pe ce o să īţi alegi pāna la urmă ;)

dell 26 06-01-09 18:48

cat a costat chit de ambreaj si daca e ptr motor de 2000?

quick_5hifter 06-01-09 21:56

Quote:

Originally Posted by dell 26 (Post 1961467)
cat a costat chit de ambreaj si daca e ptr motor de 2000?

Da, pentru motor de 2000 este, am acelasi motor ca al tau. Si nu e cel de 125kw, ci tot de 129 ca e din 1995.

Pretul a fost asa:
-153 USD ambreiajul in sine (placa presiune, rulment, disc)
-109 USD transportul
-85 lei vama
Total... nu stiu sa-ti spun exact, dar in jur de 850-900 lei. Un kit de ambreiaj original Toyota am inteles ca ajunge si la 2000 lei...

All times are GMT +2. The time now is 17:29.

- Copyright 2026 4Tuning