![]() |
Re: Scania R620 vs. Volvo FH16 660
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Cine a condus vreodata Scania V 8 indiferent de anul de fabricatie sunt convins ca i-a ramas in suflet.Motorul V8 are un sound de neegalat , merge fara probleme 2 milioane de km si consuma mai putin. Scania este si va fi nr 1.
|
Quote:
|
eu am ramas uimit de un daf vechi de cand lumea si pamantul.am ramas uimit de cat de silentios era motorul chiar cu remorca incarcata cu pepsi pana la refuz si in sarcina. parca nu se auzeau decat 2 pistoane din cate are si alea silentioase
|
Quote:
|
Toate camioanele sunt aproximativ la fel de bune pentru ceea ce trebuie sa faca numai ca atat Scania cat si Volvo sunt overall putin in fata concurentei atat prin inovatii tehnologice cat si prin gama diversificata si motorizari/sasiuri etc. La fel cum nu se mai fac nici autovechicule fiabile mai mult de 5-6 ani ( daca ai noroc ) la fel si la camioane. Cine vorbeste de X Y Z cu milioane de km, vorbesc de generatiile vechi care sunt un fel de Mercedes Cobra.
O firma din romania cu un parc de peste 50 de camioane niciodata nu va achiztiona Volvo/Scania daca activeaza pe piata din romania la ( cereale/constructii/fier vechi etc ) din cauza pretului ridicat. N-ai sa gasesti Volvo FH sau Scania R la pret sub 71-73k Eur daca nu ma insel, managerii de flote alegand in loc de 10 Volvo/Scania sa ia DAF/Iveco/Renault care sunt semnificativ mai ieftine in versiunile XF / Stralis / Premium exemplul clar este Edy Logistics a renuntat la Volvo si a mers la Iveco ( conform unui interviu conducerea Edy a spus ceva de genu : Volvo nu indeplinea necesitatile companiei noastre ) adica dupa ce ai luat 1000 camioane de la o firma cand vrei sa reinnoiesti parcul mergi la alta motivul fiind cel enuntat mai sus, chiar ei sustinand ca nu din cauza problemelor tehnice sau alte probleme legate de camion in sine i-au facut sa ia decizia asta. De ce sa ofer un confort ridicat soferului ceva premium cand pot sa-i ofer minimul necesar tragan maximul de profit din business. Si mi se pare corect pentru o flota mare sa urmaresti acest obiectiv. |
EDY nu cred ca are doar 1000 de tiruri, cred ca are mult mai multe.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:03. |
- Copyright 2026 4Tuning